معجون کره بادام زمینی و موز

معجون ارزش غذایی بالایی دارد. چون در تهیه معجون ها از انواع مغزیجات استفاده میشود آن ها سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها هستند. در میان آجیل ها، بادام زمینی یکی از خوشمزه ترین مغزهاست که برای درست کردن انواع معجون استفاده میشود.. در این مقاله طرز تهیه معجون کره بادام زمینی و موز را به شما آموزش می دهیم.

خواص مغز بادام زمینی

بادام زمینی در واقع از خانواده حبوبات است، اما به دلیل طعم و خواصی که دارد در زمره آجیل ها طبقه بندی می شود و کاربردهای زیادی دارد. بادام زمینی ابتدا در آمریکای مرکزی کشف شد و سپس در سراسر جهان وارد و کشت شد.

یکی از محبوب ترین نوشیدنی های تابستانی که از بادام زمینی تهیه می شود، میلک شیک بادام زمینی است که بسیار پرطرفدار است.

با کمی تحقیق بیشتر، به نظر می رسد بادام زمینی بسیار محبوب و همه کاره است. از خواص این آجیل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دانه های چرب و سالم

حتما کره بادام زمینی را می شناسید کره ای پرخاصیت و سالم برای انواع معجون ها و غذاها. با این حال، این چربی ها در دسته اشباع قرار نمی گیرند. حدود 50 درصد وزن آن را چربی هایی مانند اسید اولئیک (مشابه روغن زیتون) و اسید لینولئیک تشکیل می دهند.

سرشار از پروتئین

بادام زمینی یکی از منابع اصلی پروتئین گیاهی است. سرشار از آنتی اکسیدان، سدیم و پتاسیم است. در هر 100 گرم 26 گرم پروتئین وجود دارد. به همین دلیل در بین ورزشکاران و گیاهخواران بسیار محبوب است.

کربوهیدرات کم

کربوهیدرات های موجود در بادام زمینی حدود 13 تا 16 درصد وزن کل آن ها را تشکیل می دهد.شاخص گلیسمی (مقدار قند جذب شده در خون پس از خوردن با جایگزینی کربوهیدرات ها) 13 است که یکی از مواد مفید برای بیماران دیابتی است.

فواید بادام زمینی برای سلامتی

در زیر با خواص درمانی بادام زمینی و کره آن آشنا خواهید شد:

  • کلسترول را کاهش می دهد
  • از بیماری قلبی جلوگیری می کند
  • مفید برای درمان کم خونی
  • حاوی انرژی زیادی است
  • پیشگیری از سنگ کیسه صفرا
  • کنترل قند خون (مفید در دیابت)
  • برای بارداری مفید است
  • کاهش خطر سرطان
  • مفید برای رشد مو
  • محافظت از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد
  • تغذیه سالم برای کودکان
  • پیشگیری از آلزایمر

طرز تهیه کره بادام زمینی

درست کردن کره بادام زمینی در خانه آسان است. می توانید نسخه عسلی و ترد خود را تهیه کنید. برای این کار می توانید از چرخ گوشت یا غذاساز استفاده کنید. توصیه می کنیم از چرخ گوشت استفاده کنید زیرا قدرتمندتر است و زمان کمتری برای رسیدن به آن نیاز دارد.

طرز تهیه و مواد لازم برای آن:

مغز بادام زمینی بو داده: 1 کیلوگرم

روغن یا کره: 1 فنجان به دلخواه

شکر یا عسل: 1/2 فنجان به میزان دلخواه

در واقع، کره بادام زمینی به سادگی از آسیاب کردن دانه ها به دست می آید، اما برخی از افراد روغن و عسل را اضافه می کنند تا این فرآیند در خانه آسان تر شود وطعم گسی آن از بین برود.

می توانید این کار را در غذاساز نیز انجام دهید، اما چون دانه های بادام زمینی سفت هستند و دیرتر به روغن می افتند. موتور دستگاه بیش از حد داغ شده و آسیب دیده است. بهتر است گوشت را کمتر شسته و خشک کنید (در غیر این صورت کره تشکیل می شود) و از آن برای کره استفاده کنید.

پوست قهوه ای بادام زمینی را جدا کرده و چند بار در چرخ گوشت چرخ کنید. بعد از چند بار مشاهده خواهید کرد که چربی از دانه بیرون می ریزد و بافت چربی کره ای ایجاد می کند. اگر می خواهید کره شیرین یا چرب باشد، بقیه مواد را از ابتدا اضافه کنید، اما بهتر است سلامتی را در اولویت قرار دهید و کره بادام زمینی را بدون شکر و مواد افزودنی استفاده کنید.

بعد از فرایند کره گیری، میتوانید آن را در یخچال نگهداری کنید و در وعده های صبحانه یا میانوعده ها با عسل و انواع مرباها مصرف نمایید.

طرز تهیه معجون کره بادام زمینی و موز

قسمت خوشمزه و مفید این مطلب به طرز تهیه معجون کره بادام زمینی و موز اختصاص دارد که میانوعده ای مفید و انرژی زا به خصوص برای کودکان خواهد بود.

مواد لازم و طرز تهیه هر لیوان:

کره بادام زمینی: 1 قاشق غذاخوری

شیر پر چرب: 1/2 لیوان

بستنی وانیلی: 1/2 فنجان

موز رسیده: 1 عدد

جوز هندی: یک نیشگون

شربت شکلات یا اسپرسو: 1/4 لیوان

تمام مواد به جز جوز هندی را در مخلوط کن بریزید تا غلیظ و یکدست شود. یک لیوان بزرگ را از قبل در یخچال قرار دهید. هنگام سرو غذا این لیوان را بردارید و کناره های آن را سس شکلاتی بریزید. سپس معجون کره بادام زمینی و موز را به آرامی داخل لیوان بریزید و با جوز هندی تزیین کنید.

نکات مهم در تهیه معجون کره بادام زمینی و موز

  • لطفا توجه داشته باشید که از قهوه اسپرسو برای کودکان استفاده نکنید.
  • افرادی که به بادام زمینی و مشتقات آن حساسیت دارند باید بدانند که به کره بادام زمینی نیز حساسیت دارند و مخلوط کردن آن با مواد دیگر این حساسیت را برطرف نمی کند.
  • هر قاشق غذاخوری کره بادام زمینی صنعتی حدود 94 کالری دارد. از آنجایی که با بادام زمینی تفت داده شده ، بهتر است از نوع خانگی بدون روغن آن استفاده کنید و در کالری روزانه خود حساب کنید. به دلیل داشتن فیبر و خواص فراوان مصرف آن در رژیم های غذایی توصیه می شود.
  • کره بادام زمینی حاوی چربی های سالم است و به کاهش کلسترول کمک می کند.