شرکت مهندسی Vesuvius تامین کننده فولاد انگلستان اعلام کرده است که در ماه فوریه درگیر یک حمله سایبری بوده است و حال اذعان کرده که این حمله خسارتی ۳.۵ میلیون پوندی (۴.۶ میلیون دلار) به همراه داشته است. هنوز جزئیات این حادثه سایبری افشا نشده است. در بیانیه ای این شرکت می گوید با وجود این حادثه سایبری فراتر از انتظارات تجاری خود عمل کرده است.
سهام این شرکت که بیش از ۱۰ هزار نفر کارگر دارد و یکی از ۳۵۰ کسب وکار ارزشمند در بازار بورس لندن است، به تازگی ۴.۱۸ پوند رشد داشته است و نسبت به زمانی که این حادثه اتفاق افتاده ۳ درصد رشد داشته است. در ماه ژانویه شرکت مورگان تولیدکننده مواد پیشرفته که در زمینه ساخت ذرات نیمه هادی فعالیت می کند نیز به بازار بورس لندن اعلام کرد با حمله سایبری روبرو شده است. شرکت مورگان حدود ۷,۸۰۰ کارمند در سراسر دنیا دارد و درآمد سالانه آن بیش از ۱.۵ میلیارد دلار است.
صنعت فولاد انگلیس یک تار مو تا فروپاشی
اتحادیه کارگری یونایت انگلیس میگوید که صنعت فولاد این کشور که دهها هزار فرصت شغلی را در خود جای داده، فقط یک قدم تا فروپاشی فاصله دارد. به نقل از بیبیسی، اتحادیه کارگری یونایت انگلیس با ارسال نامهای به گرند شاپس، وزیر تجارت این کشور، خواستار رسیدگی فوری و حمایت دولتی برای بحران صنعت فولاد این کشور شد. این اتحادیه دولت انگلیس را به کمکاری در حمایت از صنعت فولاد متهم کرده و میگوید دولت این کشور باعث شده تا این صنعت به یک قدمی بحران برسد. دولت انگلیس هم اعلام کرده که حل مشکل صنعت فولاد یکی از اولویتهای لندن است.
استیو ترنر، یکی از سرپرستان اتحادیه یونایت، میگوید: صنعت فولاد انگلیس به خاطر بروز چند مشکل دچار بحران شده است.
وی در نامه مذکور نوشته که دلیل مشکلات موجود اقدامات خود دولت انگلیس است که رقابتپذیری کارخانههای انگلیس در بازارهای جهانی را کاهش داده است. ترنر در این نامه تاکید کرده که به اذعان بسیاری از کارشناسان، صنعت فولاد انگلیس فقط یک تار مو تا فروپاشی فاصله دارد و این صنعت دهها هزار کارگر ماهر و صدها هزار کارگر تازه کار را در خود جای داده است.
در واکنش به این نامه سخنگوی وزارت بازرگانی انگلیس گفته که موفقیت صنعت این کشور یکی از اولویتهاست و دولت به همکاری خود با فعالان این صنعت برای رسیدن به این هدف ادامه خواهد داد. گفته میشود؛ وزارت خزانهداری انگلیس برای حمایت از صنعت فولاد این کشور 300 میلیون پوند کمک مالی در نظر گرفته است.
بررسی صنعت فولاد انگلستان
بریتانیا و ایرلند شمالی به مجموعهای متشکل از انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی اطلاق میشود. این کشور در منابع فارسی اغلب بهطور خلاصه انگلیس خوانده میشود. انگلیس در سواحل شمالغربی اروپا قرار دارد و شامل دو جزیره اصلی است. یکی اسکاتلند، ولز و انگلیس و دیگری ایرلندشمالی را در خود جای داده، این کشور با کانال مانش از فرانسه که در غرب آن قرار دارد جدا میشود، آب و هوایی نسبتا سرد دارد و پایتخت آن لندن، لقب مهآلود را با خود یدک میکشد.
اقتصاد انگلیس:
در رابطه با اقتصاد کشور انگلیس زغالسنگ که در صنعت تولید برق بهکار میرود مهمترین ماده معدنی این کشور است. نفت و گاز طبیعی که در مراکز صنعتی، تجاری و مسکونی به مصرف میرسند و منیزیم، فسفات، مس و آنتیموان از دیگر منابع آن کشور هستند.
سالانه 3/2 میلیارد کیلو وات برق از این کشور به دیگر کشورها صادر میشود. (آمارهای سال 2004 میلادی) تولید نفت در این کشور 075/2 میلیون بشکه در روز و مصرف داخلی آن 827/1 میلیون بشکه است.
روزانه 956/1 میلیون بشکه نفت که به نفت برنت مشهور است از این کشور صادر میشود. انگلیسیها همچنین روزانه 654/1 میلیون بشکه نفت وارد کشورشان میکنند که معمولا همین نفت است که در این کشور برای مصرف داخلی به کار میرود.
شرکای تجاری انگلیس در بخش صادرات آمریکا 13/9 درصد، آلمان10/9 درصد، فرانسه 10/4 درصد، ایرلند 7/1 درصد، هلند 6/3 درصد، بلژیک 5/2 درصد و اسپانیا 4/5 درصد است. آنچه انگلیس صادر میکند شامل کالاهای تولیدی، سوخت، مواد شیمیایی و دارویی، غذا، نوشیدنی و تنباکوست.
مهمترین شرکای تجاری انگلیس در بخش واردات آلمان 8/12 درصد، آمریکا 9/8 درصد، فرانسه 9/6 درصد، هلند 6/6 درصد، چین 5/3 درصد، نروژ 4/9 درصد و بلژیک 5/4 درصد است.
تولید ناخالص داخلی آن در سال 2006 میلادی براساس اعلام بانک جهانی 928/1 تریلیون دلار بود. 75 درصد این تولید در بخش خدمات و 1/24 درصد آن در بخش صنعت است.
سرمایه صندوق ذخیره ارزی آن در سال 2006 میلادی 04/47 میلیارد دلار برآورد شد. 48/30 میلیون نیروی کار دارد و نرخ بیکاری در این کشور 9/2 درصد است. 17 درصد از مردم آن زیر خط فقر زندگی میکنند.
تولید فولاد
در بین سالهای 1997 تا 2002 میزان تولید فولاد با افت مواجه شد و بدنبال آن در سالهای 2003 تا 2008 میزان تولید این کشور به 13 تا 14 میلیون تن در سال ارتقا یافت. در اواخر نیمه دوم سال 2008 بحران اقتصادی جهانی منتج به کاهش شدید تولید صنعت فولاد این کشور شد و در ماه دسامبر و قبل از آغاز روند بهبود در اقتصاد جهانی به کمترین میزان خود رسید.
هر چند میزان صادرات کارخانه Teesside در ماه فوریه 2010 به کشورهای آسیایی افزایش چشمگیری داشت، اما میزان کل تولید فولاد انگلستان در این سال حدود 2 درصد پایینتر از سال 2009 میلادی بود. به استثنای میزان تولید شرکت Teesside، با یک مقایسه ساده میتوان دریافت که میزان تولید انگلستان در سال 2010 بالغ بر 25 درصد بالاتر از میزان تولید این کشور در سال 2009 است، اما کماکان 11 درصد کمتر از سطوح تولید سال 2008 میلادی است.
همانگونه که در نمودار مشاهده میکنید سال 2008 اوج میزان تولید فولاد خام کشور انگلستان بوده، بهطوری که تولید این کشور در این سال در مقطعی به هفتهای 300 هزار تن فولاد خام نیز رسیده است. با آغاز سال 2009 میلادی و شروع بحران اقتصادی جهانی تولید فولاد این کشور نیز بشدت کاهش یافت و در کمترین مقدار خود به 1/127 هزار تن در هفته رسید.
در سال 2010 نیز میزان تولید فولاد خام این کشور با نوسانات بسیاری همراه بوده و با تولید242 هزار تن در هفته در انتهای سال 2009 به تولید 6/148 هزار تن رسیده و میزان تولید فولاد خام انگلستان در ماه مارس 2011 نیز بالغ بر 7/177 هزار تن در هفته بوده است.
میزان تقاضای فولاد
میزان تقاضای فولاد در سال 2009 با افت مواجه شد که بیشتر مربوط به کاهش تقاضای داخلی بوده، بهطوری که واردات نسبت به صادرات و مبادلات داخلی با افت شدیدتری مواجه شد. میزان تقاضای فصلی در سه ماهه نخست سال 2009 به مقدار ناچیزی رسید، در حالیکه میزان تقاضا در سه ماهه نخست سال 2010 با 40 درصد افزایش نسبت به گذشته مواجه شد. در سه ماهه دوم این سال یعنی قبل از شروع تعطیلات، افزایش بیشتری در تقاضای فولاد این کشور مشاهده شد و سه ماهه سوم نیز تحت تاثیر تعطیلات سال نو با افت در میزان تقاضای فولاد همراه شد.
در سه ماه انتهایی سال 2010 میزان تقاضا با رکود بیشتری همراه شد که ناشی از تاثیر بارش شدید برف بر حمل و نقل محصولات فولادی بخصوص در ماه دسامبر بود. با بازگشت مجدد میزان واردات به وضعیت سال 2008، میزان تقاضای فولاد انگلستان در سال 2010 در مقایسه با سال 2009 حدود 27 درصد افزایش را تجربه کرد.
منبع مقاله: وبسایت خبری رسول دانیال زاده نمین