از جی پی اس در صنعت ردیابی چطور استفاده می‌شود؟

مقدمه جی پی اس در صنعت ردیابی

با پیشرفت تکنولوژی، حضور ماهواره‌های مکان‌یاب در آسمان و افزایش تقاضای مردم، استفاده از جی پی اس در صنایع مختلفی مانند راه‌سازی، کسب و کارهای ساختمانی، شهرسازی و دیگر پروژه‌های عمرانی افزایش یافت. جی پی اس در صنعت ردیابی کاربرد زیادی داشته و امروزه استفاده از آن در این صنایع اجتناب ناپذیر است. ما در این مقاله سعی داریم شما را با جایگاه ردیاب و جی پی اس در این صنایع آشنا کرده و به توضیح کاربردهای آن بپردازیم. برای آشنایی با عملکرد جی پی اس و دریافت پاسخ سوالات خود تا پایان همراه ما باشید.

از جی پی اس در صنعت ردیابی چطور استفاده می‌شود؟

مروری بر تاریخچه جی پی اس

اولین ماهواره سیستم جی پی اس در سال ۱۹۸۷ وارد مدار کره زمین شد. اما دنیای تکنولوژی برای اولین بار حدود ۲۵ سال پیش توسط ردیاب‌های جهانی دچار دگرگونی شده و به تدریج  ردیاب‌ها محبوبیت زیادی در صنایع مختلف پیدا کردند. سیستم جی پی اس پیشرفته ابتدا برای افزایش دقت و کنترل ناوبری‌ زیردریایی‌های آمریکایی و سایر اهداف نظامی مورد استفاده قرار گرفت. اما امروزه با توجه به خدمات و امکانات گسترده خود، در تمام ابزارهای هوشمند، ردیاب‌های شخصی و ردیاب‌های خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این سیستم تا سال ۲۰۰۰ تنها برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار می‌گرفت و کمتر کسی می‌توانست از این سیستم استفاده شخصی داشته باشد. اما پس از گذشت سال‌ها و پیشرفت تکنولوژی، این سیستم برای منافع شخصی نیز مورد استفاده قرار گرفت و دنیای تکنولوژی بیش از پیش دچار دگرگونی شد. استفاده شخصی از جی پی اس در صنعت ردیابی یک تحول عظیم محسوب شده و باعث سهولت انجام کارها و افزایش دقت و بازدهی در صنایع مختلفی شد که  در ادامه قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم.

نحوه عملکرد سرویس مکان‌یاب جهانی جی پی اس

فناوری جی پی اس به وسیله ماهواره‌هایی که در اطراف کره زمین قرار دارند، اطلاعات مختلفی را در اختیار ما قرار می‌دهد. ماهواره‌های موقعیت‌یاب در شش گروه در حال چرخش به دور کره زمین بوده و در فاصله ۲۱۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته‌اند. طراحی این ماهواره‌ها به گونه‌ای است که تا ده سال آینده نیز فعال بوده و رفت و برگشت هر کدام از آن‌ها اختلالی  در کار دیگر ماهواره‌ها ایجاد نمی‌کند.

هر کدام از این ماهواره‌ها با سرعت ۱۲۰۰۰ هزار کیلومتر بر ساعت و بر روی یک مدارجداگانه می‌چرخند و اطلاعاتی مانند سلامت ماهواره، تاریخ،  زمان و موقعیت نجومی هر کدام را به ایستگاه‌های روی زمین ارسال می‌کنند. سیستم‌های جی پی اس برای ارسال این اطلاعات، نیازمند ارتباط با سه الی چهار ماهواره هستند.

جایگاه جی پی اس در صنعت ردیابی در پروژه‌های شهرسازی و عمرانی

جی پی اس در صنعت ردیابی در پروژه‌های نقشه برداری کاربرد بسیار زیادی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. ابتدایی‌ترین کاربرد آن این است که باعث سهولت انجام کارها شده و پیچیدگی در نقشه کشی‌ها و محاسبات را از بین می‌برد. گیرنده‌های جی پی اس از طریق گیرنده‌های ماهواره‌ای کمک می‌کنند که نقشه‌ها هر چه سریع‌تر و به صورت آنلاین ترسیم شوند. شما می‌توانید این نقشه‌ها را کمک کامپیوتر یا گوشی خود مشاهده کنید. مهندسان شهرسازی و عمران این نقشه‌ها را در نرم افزارهای دیگری نیز به کاربرده و به خوبی از آن‌ها استفاده می‌کنند. این نقشه‌ها قابلیت ادیت داشته و شما می‌توانید به راحتی تغییرات زیادی را روی آن‌ها اعمال کنید.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که استفاده از جی پی اس تنها مخصوص ردیابی ماشین، حیوانات و… است. اما این گونه نیست و امروزه از جی پی اس در صنعت ردیابی استفاده‌های بسیار زیادی می‌شود.

عملکرد جی پی اس در صنعت ردیابی پروژه‌های عمرانی و ساختمان سازی

ماهواره‌های جی پی اس فرکانس‌ها را برای نقشه برداری و موقعیت یابی در اختیار کاربران قرار می‌دهند. دستگاه‌های دریافت کننده فرکانس نیز بسته به نیاز مخاطب در مصارف متنوعی استفاده می‌شوند. به عبارت دیگر ردیاب‌ها به یک شکل و دستگاه‌های نقشه برداری پروژه‌های ساختمانی نیز به یک شکل دیگر به کاربران خود خدمت رسانی می‌کنند.

به طور کلی اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که جی پی اس در صنعت ردیابی پروژه‌های ساختمانی چه کاربردی دارد باید بگوییم که شما میتوانید از آن‌ها برای نقشه برداری و همچنین ردیابی تجهیزات خود استفاده کنید.

کاربرد جی پی اس در صنعت ردیابی پروژه‌های عمرانی، ساختمان سازی و…

از ردیاب برای افزایش امنیت ماشین‌آلات ساختمانی و بررسی کارکرد این ماشین‌ها استفاده می‌شود. امروزه به دلیل قیمت بالای این ماشین‌آلات از جی پی اس در صنعت به طور گسترده استفاده می‌شود. مدل‌های مختلفی از ردیاب‌ها در صنعت وجود دارند که شما می‌توانید پیش از خرید با کاربرد هر یک از آ‌ها آشنا شده و متناسب با نیاز خود یک ردیاب مناسب انتخاب کنید.

به عنوان مثال شما می‌توانید از ردیاب خودرویی برای اطلاع از زمان روشن و خاموش شدن ماشین‌آلات، بکسل شدن، موقعیت مکانی آن‌ها و … استفاده کنید. شما می‌توانید برای این کار از دو نوع ردیاب سیمی و ردیاب آهنربایی استفاده کنید که هر کدام از آن‌ها نیز ویژگی خاص خود را داشته و در محدوده قیمت متفاوتی در بازار موجود هستند.

ردیاب‌های سیمی از امنیت بالاتری برخوردار هستند. اما نصب آن‌ها سخت‌تر بوده ‌ زمان بیشتری نیاز دارد. اگر به دنبال نصب راحت‌تر ردیاب‌ها در ماشین آلات خود هستید، توصیه می‌کنیم از ردیاب‌های آهنربایی استفاده کنید.

استفاده از ردیاب برای بررسی عملکرد کارمندان

از دیگر کاربردهای جی پی اس در صنعت ردیابی می‌توان به این مورد اشاره کرد که این ردیاب‌ها به صورت شخصی نیز موجود هستند و شما می‌توانید آن‌ها را برای کارگران، مهندسان عمران و … تهیه کرده و عملکرد و تاریخچه مسیر آن‌ها را بررسی کنید. به عبارت دیگر به کمک این ردیاب‌ها می‌توانید متوجه شوید که هر کدام از آن‌ها در چه مکان‌هایی مشغول به کار هستند. پس این ردیاب‌ها علاوه بر مسائل امنیتی، گزارشاتی نیز در اختیار شما قرار می‌دهند.

برخی از این ردیاب‌ها نیز قابلیت تماس دو ‌طرفه و مانیتورینگ صدا دارند تا صاحبان کسب و کار بتوانند صدای اطراف را بررسی کرده و با کارکنان خود ارتباط برقرار کنند.

جی پی اس در صنعت ردیابی تا چه حد قابل اطمینان است؟

همان‌طور که می‌دانید با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی می‌توان این‌گونه برداشت کرد که سیستم موقعیت‌یاب جهانی مدام در حال پیشرفت بوده و امکانات آن در حال ارتقا است. دقت جی پی اس‌ها تا قبل از سال ۲۰۰۰ تنها حدود صد متر بود که این فاصله کاربرد چندانی نداشت. زیرا ساختمان‌های بلند و سد معبرهایی که در مسیر آن قرار می‌گرفتند مانع دریافت اطلاعات درست می‌شدند. امروزه این فاصله بیشتر شده و جی پی اس‌ها با در نظر گرفتن امکانات و خدمات بیشتر، به نیاز کاربران بهتر پاسخ می‌دهند.

امروزه استفاده از جی پی اس در صنعت ردیابی یکی از اصلی‌ترین نیازهای مردم محسوب می‌شود و شما می‌توانید با نصب و راه‌اندازی آن‌ها بر روی گجت‌های هوشمند، از آن‌ها برای انجام کارهای خود کمک بگیرید و نیازهای خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف کنید.

سخن پایانی جی پی اس در صنعت ردیابی

سعی داشتیم در این مقاله شما را با عملکرد جی پی اس در صنعت ردیابی و کاربرد‌های آن آشنا کنیم. با توجه به تغییر نیازهای بشر و پیشرفت تکنولوژی، جی پی اس‌ها در صنایع مختلف به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ردیاب‌ها خدمات و امکانات مختلفی در اختیار کاربران قرار می‌دهند که در این مقاله به برخی از آن‌ها اشاره کردیم. توصیه می‌کنیم پیش از خرید ردیاب‌ها نیازهای خود را بررسی کرده و پس از مشاوره با افراد کارشناس در این زمینه یک ردیاب مناسب انتخاب کنید.