به گزارش گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیستو چهارمین اجلاس شورای دانشگاه آزاد اسلامی با قرائت بیانیه به کار خود پایان داد.
در دومین روز از اجلاس شورای دانشگاه آزاد اسلامی، بیژن رنجبر قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به تشریح اقدامات و برنامههای دانشگاه درباره مرجعیت علمی پرداخت.
همچنین رضا قاسمی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و فرشته واعظی دبیر ستاد راهبری و نظارت بر پیاده سازی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی نیز اقدامات انجام شده در خصوص سند تحول و تعالی دانشگاه و نظام پیگیری برنامه را تشریح کردند.
حمید افتخاری مدیر کل امور کتابخانه ها، مجلات، انتشارات علمی و علم سنجی دانشگاه آزاد اسلامی نیز درباره نظام رتبهبندی دانشگاه، اصلاح الگوی آدرسدهی و وابستگی سازمانی نویسندگان مقالات دانشگاه آزاد اسلامی و نظام رتبهبندی وبومتریک و حسین جوادی خزانه دار کل دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص وظایف و مسئولیتهای عاملان خزانهداری مطالبی بیان کردند.
ارائه گزارش هیئت ممیزه دانشگاه، مرکز فناوری اطلاعات و شبکه علمی، آخرین وضعیت سامانه سکو (واحد تبریز)، گزارش برگزاری رویداد عصر امید در عسلویه و سیرجان، طرحهای اقتصادی استانها از دیگر برنامههای نشست اختتامیه بود.
در ادامه بیانیه بیستوچهارمین اجلاس شورای دانشگاه آزاد اسلامی قرائت شد، که متن آن به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانیه بیست و چهارمین شورای دانشگاه آزاد اسلامی
بیست و چهارمین شورای دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخ سوم و چهارم تیرماه 1402 مصادف با پنجم و ششم ذیحجه الحرام به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار گردید. در آغاز اجلاس، رئیس محترم نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به خطبه 88 نهج البلاغه، پندآموزی از سختی ها را لازمه خردمندی دانسته و از خودبسندگی در فهم مسائل و بی توجهی به نظر کارشناسی برحذر داشتند. آنگاه پیام کتبی جناب آقای دکتر ولایتی رئیس محترم هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی قرائت گردید. ایشان با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و رسالت دانشگاه در فرآیند تمدن سازی نوین اسلامی و با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه کشور بر طراحی دکترین اداره کشور، ضرورت تقویت ایمان و امید، دانش متعهد، حرکت بر لبه مرزهای دانش، بسیج جامعه علمی برای بهرهگیری از فرصت ها و تجربه های ارزشمند دستاوردهای انقلاب در مقاطع غرور آفرین تاریخی چون دفاع مقدس و مدیریتجهادی در پشت سر نهادن بحران کرونا و مشارکت مسئولانه مردمی تأکید نموده و ضمن تقدیر از ریاست و مسئولان دانشگاه اقدام مطابق سند تحول دانشگاه را لازمه تحکیم جایگاه مرجعیت علمی دانشگاه و جهت گیری برای تحقق تعلیم و تربیت اجتماعی و نظام آراستگی ارزیابی کردند.
ریاست محترم دانشگاه با یادآوری نقش امامباقر (ع) در تحقق تمدناسلامی صدر اسلام به آسیب شناسی مسائل اجتماعی از منظر سیاستگذاری دانش با دوگانه علم و دین مبادرت وزریده و بحران هویتی و شخصیتی در بخشی از دانش آموختگان دانشگاهی را از این منظر تحلیل و با تفسیر آیات قرآن کریم بر وحدت خاستگاه دانشی و پرهیز از رویکرد التقاطی تأکید کردند.
در این اجلاس رؤسای کمیسیون های سه گانه دانشگاه اهم مباحث مطرح شده در کمیسیونها را برای تصویتخواهی ارائه نمودند و نکات زیر مورد تأکید قرار گرفت:
1. دانشگاه تحول مطابق سند خویش را واقعیتی اجتناب ناپذیر دانسته و تحقق این مهم را مستلزم “مأموریت گرایی مبتنی بر سند آمایش”، تحول در نظام اداری ـ اجرائی طرح “دانشگاهیار” و اقدامات منطبق با زیست بوم استانی و تدوین “بودجه برنامه محور” و تحول بنیادین، درونی، ساختاری و فرآیندی می داند. و بر آن است که در این عرصه جایگاه استادان حائز اهمیت بوده و اولین گام تحول اساسی، تحول در نظام استادی است و برای این مهم تقویت تعلق هویتی استادان از طریق هیأت علمی وابسته و دستیار آموزشی را پیگیری نموده و تا پایان تابستان اجرائیسازی آن را سامان خواهد داد.
2. دانشگاه آزاد اسلامی تلاش برای تحقق مطالبه مقام معظم رهبری در ضرورت ارتقای جایگاه مرجعیت علمی را وظیفه خود دانسته و مبتنی بر سند تحول و تعالی دانشگاه، و رویکرد هم افزایی با دیگر نهادها و مراکز، اقدامات خویش را سرعت خواهد بخشید.
3. دانشگاه مطابق “بیانیه تعلیم و تربیت اجتماعی” خویش بر جایگاه هویت و فرهنگ سازی دانشگاه تاکید کرده و در این خصوص با ملاحظه بیانیه گام دوم انقلاب تاکید بر خودسازی در نظام تعلیم و تربیت و اقطاب اثرگذار و تحقق “استاد همیار فرهنگ” تاکید می کند.
4. دانشگاه تجربه اجرائی “طرحاعتلاء” برای نخستین بار را تجربه موفق ارزیابی کرده و ضمن قدرانی از اهتمام به این مهم بر استمرار آن تأکید مینماید.
5. دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی خویش را برای همکاری در تدوین برنامه هفتم توسعه کشور اعلام میکند و امیدوار است با بکارگیری ظرفیت خود، شاهد برنامهای جامع حاوی مصالح فراگیر از جمله مصالح دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
6. دانشگاه آزاد اسلامی از تحقق دستورالعمل نظام آراستگی و پایبندی رو به رشد آراستگی و سلوکرفتاری در دانشگاه تقدیر کرده و همگان را به تحقق اقدامات جامع فرهنگی ـ اجرائی مناسب شأن و کرامت انسانی و حیات طیبه اسلامی فرا میخواند.
7. دانشگاه آزاد اسلامی همسو با سیاستهای آموزشی، فرهنگی و تربیتی نظام مقدس جمهوری اسلامی، و در راستای تحقق دستورالعمل ” حمایت از خانواده و جوانی جمعیت” و با توجه به رویکردتحول آفرین سند تحول و تعالی دانشگاه در خصوص توجه ویژه به نهاد خانواده و جایگاه مادر در تربیت خانوادگی و اجتماعی، آیین نامه مرکز تربیت اسلامی کودک (تاک) برای تأسیس کودکستانهای دانشگاهآزاداسلامی با رویکرد تربیتاسلامی و همچنین بخشنامه اجرایی 24 ماه مرخصی بارداری برای بانوان هیأت علمی و کارکنان دانشگاه را ابلاغ و بر اجرای دقیق آن تأکید می نماید.
و اخر دعوانا ان الحمدلله ربالعالمین