تفاوت فشار سنج عقربه ای و دیجیتالی؟

برای خرید فشار سنج ابتدا باید به تجهیزات پزشکی مراجعه کنید و از آن جا یک فشار سنج مناسب برای خود خریداری کنید.برخی از افراد معتقدند که فشار سنج دیجیتالی دقت فشار سنج عقربه ای را ندارد. در این مقاله از مجموعه مطب چین به بررسی میزان دقت میان فشار سنج دیجیتالی و فشار سنج عقربه ای می پردازیم. فشار خون بالا یکی از مهمترین مشکلات بهداشت عمومی است که کل جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. بنابراین اندازه گیری دقیق آن برای تشخیص و مدیریت زود هنگام آن برای درمان، از اهمیت بالایی برخوردار است.

از طرفی، نگرانی های مربوط به اثرات احتمالی بیماری جیوه بر سلامتی و محیط زیست منجر به استفاده گسترده از فشار سنج های غیر جیوه ای یا دیجیتالی شده است.

The difference between dial and digital sphygmomanometer

فراوانی بیماری فشار خون

افزایش فشار خون با توجه به سلامت جمعیت یک عامل خطرناک است. این بیماری نه تنها خطر بیماری کرونر قلب و سکته مغزی ایسکمیک و خونریزی دهنده را افزایش می دهد، بلکه با عوارض متعددی مانند نارسایی قلبی، بیماری عروق محیطی، اختلال کلیه، خونریزی شبکیه و اختلال بینایی نیز همراه است.در سالهای اخیر، افزایش چشمگیر مشکل فشار خون در سراسر جهان وجود داشته است. در سطح جهانی ۷٫۵ میلیون مرگ ناشی از فشار خون بالاست که حدود ۱۲٫۸٪ از کل مرگ ها را تشکیل می دهد.

ممنوعیت استفاده از فشار سنج جیوه ای

فشار سنج های جیوه ای در سالهای گذشته به طور گسترده و به عنوان یک گزینه استاندارد برای اندازه گیری فشار خون در نظر گرفته می شدند. امروزه استفاده از آنها به دلایل محیط زیستی، ممنوع شده است. اکنون در بازار، فشار سنج دیجیتالی و فشار سنج های عقربه ای در انواع نمونه ها ارائه می شوند.به عنوان مثال، دستگاه های فشار سنج جیوه ای در بیمارستان های ایالات متحده از رده خارج شده اند. این امر منجر به تکثیر دستگاههای غیر جیوه ای شده و (احتمالاً برای همیشه) حالت مطلوب اندازه گیری فشار خون در کلینیک و بیمارستان را تغییر داده است.

اهمیت دقت اندازه گیری دستگاه های فشار سنج

علیرغم تلاش شدید برای ارتقا روشهای مناسب برای اندازه گیری فشار خون، نگرانی گسترده در مورد کیفیت و دقت اندازه گیری فشار خون همچنان ادامه دارد. قرائت عدد به دلایلی همچون روش اندازه گیری ضعیف، تعامل بیمار و پزشک مانند صحبت کردن در هنگام خواندن عدد فشار خون، و عواملی مانند اضطراب و…، ممکن است دقیق نباشد.

برای سنجش فشار خون با استفاده از فشار سنج عقربه ای، نیاز به آموزش کاربر وجود دارد. فشار سنج های عقربه ای باید از نظر مشکلات مکانیکی بررسی شوند. آنها هر ۶-۱۲ ماه نیاز به کالیبراسیون دارند.

فشار سنج عقربه ای با استفاده از صفحه عقربه ای خود فشار خوت را نمایش می دهد. کیسه هوای این دستگاه ها به دور بازوی فرد بسته شده و توسط یک تلمبه باد می شود. در این شرایط، شریان ها بر اثر فشار بسته می شوند. یک گوشی پزشکی زیر کیسه هوا و روی نبض قرار داده می شود و با شنیدن اولین و آخرین صدای نبض، عدد فشار بالا و پایین روی صفحه نمایش مشخص شود.

مشکلات مکانیکی که ممکن است در ابزار اندازه گیری فشار خون عقربه ای رخ دهد:

  • آیا اشاره گر یا همان عقربه صفر است؟
  • آیا شیشه عقربه سالم است؟
  • آیا اعداد قابل خواندن هستند؟
  • آیا کاف (کیسه هوا) دست نخورده است؟
  • آیا شلنگ فشار سنج سالم است؟
  • آیا دستگاه هنگام باد کردن نشتی دارد؟

های دیجیتال یا اتوماتیک، یک ابزار محبوب و رایج در سالهای اخیر است. فشار سنج های دیجیتال برای اندازه گیری خانگی بسیار کاربردی هستند. بررسی کالیبراسیون ابزارهای اتوماتیک، برخلاف عقربه ای ها، معمولاً به ندرت مورد نیاز است.اما اگر ضریب دقت بالا و ضریب خطای پایینی داشته باشند، می توان از آنها در مراکز درمانی و مطب ها نیز استفاده نمود. فشار سنج های دیجیتال در انواع مچی، بازویی و انگشتی در بازار موجود هستند.

با لمس یک دکمه روی دستگاه، کیسه دستگاه به صورت خودکار باد شده و تا آنجایی باد می شود که نبض شریان را قطع کند. سپس باد کیسه به صورت خودکار تخلیه شده و عدد فشا روی نمایشگر نشان داده می شود.

در این مقاله (آربون مد) اطلاعات کامل تری درباره نحوه استفاده از این نوع فشارسنج را می توانید به دست بیاورید.

تفاوت های فشار سنج دیجیتالی و عقربه ای

  • فشار سنج های دیجیتال دارای قابلیت خاموشی خودکار هستند.
  • صفحه نمایشگر فشار سنج های دیجیتال، از نوع ال سی دی است و صفحه نمایش های فشار سنج های عقربه ای، دارای عقربه و یک صفحه ساعت مانند است که ارقام بر روی آن درج شده اند.
  • دستگاه های دیجیتال بر خلاف دستگاه های عقربه ای، دارای حافظه برای ثبت نتایج هستند.
  • استفاده از دستگاه فشار سنج دیجیتال می تواند توسط خود فرد انجام شود. در صورتیکه فشار سنج عقربه ای را حتما شخص دیگری باید برای شما ببندد.
  • قیمت فشار سنج های عقربه ای به دلیل قدیمی تر بودن سیستم و سختی کارآیی شان، از فشار سنج های دیجیتال پایین تر است.

تفاوت دقت در فشار سنج دیجیتالی و فشار سنج عقربه ای

هر دو این دستگاه ها بسته به کیفیتشان می توانند دقت بالایی داشته باشند. هر کدام از این دستگاه ها مزیت های خاص خودشان را دارند. دقت فشار سنج عقربه ای بالاست اما استفاده از آن به سهولت و سرعت دستگاه فشار سنج دیجیتال نیست.همچنین قابلیت ذخیره نتایج در فشار سنج دیجیتال می تواند برای انتخاب شیوه درمان شما کمک کننده و موثر باشد.

میزان دقت این دستگاه ها بر اساس برندها و کیفیت تولید کننده شان می تواند متفاوت باشد. اما در مجموع نمونه های باکیفیت دستگاه های فشار سنج دیجیتالی و عقربه ای، تفاوت چندانی در میزاندر مقالات قبلی درباره و انواع مختلف آن به صورت کامل توضیح داده ایم، اما در این مقاله از طوطی کالا می خواهیم شما را با تفاوت های بین فشارسنج دیجیتالی و فشارسنج عقربه ای آشنا کنیم، پس با ما تا انتها همراه باشید.

ویژگی های مشترک در فشارسنج عقربه ای و دیجیتالی

دو ویژگی مشترک در این دو نوع فشار سنج وجود دارد که از بارز ترین آن ها این است که هردوی آن ها فشار خون را به درستی اندازه گیری می کنند و نشان می دهند! کیسه هوا یا کاف فشارسنج های با کیفیت از جنس مرغوب و ضد حساسیت است و از لحاظ بهداشتی قابل استفاده برای تمام اعضای خانواده می باشند که این ویژگی می تواند برای هردوی فشارسنج ها مشترک باشد.

فشارسنج عقربه ای نوعی از فشارسنج است که علاوه بر استفاده در مراکز درمانی نظیر درمانگاه و کلینیک و … کاربرد خانگی هم دارند. فشارسنج عقربه ای همانطور که از اسمش پیداست، به سبب صفحه عقربه ای اندازه فشار خون را نمایش می دهد.این فشارسنج ها دارای کیسه هوا یا کاف هستند که به دور بازوی افراد بسته می شود و توسط یک تلمبه کوچک تا حدی باد میشوند که شریان ها بر اثر فشار بسته شوند. در اینجور مواقع یک گوشی پزشکی زیر کیسه هوا میگذارند تا با شنیدن اولین نبض و آخرین نبض، فشار بالا و با قطع صدای نبض، فشار پایین به دست بیاید.

عکس فشارسنج عقربه ای و آنالوگ

فشارسنج های عقربه ای در مقایسه با انواع دیگر فشارسنج ها نتایج بسیار دقیقی دارند ولی برخی افراد در استفاده از آن مشکل دارند. علت نیز آن است که نیاز به یک فرد دیگر دارید تا بتواند کیسه هوا را به درستی به بازوی شما ببندد چرا که استفاده از آن برای خودتان ممکن است دشوار و یا غیر قابل انجام باشد. بسته نشدن درست کیسه هوا، نتایج دقیق دربر نخواهد داشت.

این نوع از فشار سنج ها معمولا مصرف خانگی دارند ولی نه لزوما چرا که اگر فشارسنج دیجیتالی از دقت بالایی برخوردار باشد و ضریب خطای بسیار کمی داشته باشد و همچنین جنس کاف یا کیسه هوای آن مرغوب و آنتی آلرژی و بهداشتی باشد، میتوان از آن ها در مراکز درمانی نیز استفاده کرد، فشارسنج دیجیتال در دو نوع بازویی و مچی در بازار موجود است، یعنی کیسه هوای آن روی مچ دست یا بازوی افراد بسته می شود.

عکس فشارسنج دیجیتالی

با لمس یک دکمه بر روی دستگاه، کیسه به صورت خودکار باد کرده و درست مثل فشارسنج عقربه ای تا حدی باد می شود که نبض شریان قطع شود. و سپس باز به صورت خودکار باد کیسه به آرامی تخلیه شده و نتیجه فشار خون نمایش داده می شود.یکی از تفاوت های فشارسنج دیجیتالی با عقربه ای در این است که میزان فشارخون برروی مانیتور دستگاه نمایش داد می شود. برخی از فشارسنج های دیجیتال علاوه بر نمایش و اندازه گیری فشار خون، تعداد ضربان قلب را هم نمایش می دهند و گاهی می توانند تشخیص آریتمی دهند.

فشارسنج دیجیتال نیازی به گوشی های پزشکی ندارند. معمولا دارای سیستم خاموشی خودکار هستند در غیر این صورت با دکمه خاموش و روشن، بعد از اتمام کار دستگاه را خاموش می کنیم. برخی از آن ها منبع تغذیه باتری دارند و یا با آداپتور کار می کنند. که این به ساختار دستگاه بستگی دارد. همچنین مهم است طرز استفاده از فشارسنج دیجیتالی را به خوبی یاد بگیرید.

صفحه ی نمایشگر فشارسنج های دیجیتالی معمولا از نوع ال سی دی هستند، برخی از آن ها ارقام و نوشته ها را رنگی و برخی دیگر به صورت سیاه و سفید نمایش می دهند.اکثر این دستگاه ها حافظه برای ثبت نتایج دارند، به این منظور شما می توانید برای چک کردن و مقایسه اندازه های فشار خونتان از این قابلیت استفاده کنید.

تصویر گرفتن فشار به وسیله فشارسنج دیجیتالی

نکته حائز اهمیت دیگر که در این دستگاه نمایان است، استفاده آسان و راحت از آن است که به شما این امکان را می دهد تا خودتان بتوانید فشار خونتان را اندازه گیری کنید و دیگر نیازی نیست فرد دیگری برای شما کمک کند.ویژگی هایی که در بالا برای یک فشارسنج دیجیتال نام برده شد، ویژگی های یک فشارسنج دیجیتال استاندارد و با کیفیت است. برای نتیجه گیری و چک کردن دقیق فشار خونتان بهتر است یک دستگاه شناخته شده و تایید شده از نظر کیفیت و دقت سنجش انتخاب کنید. در غیر این صورت احتمال خطا در اندازه گیری فشار خون بسیار بالاتر می رود.

دستگاه الکتروکوتر چیست؟

کوتریزاسیون به فرآیندی اطلاق می‌شود که در آن یک جریان مستقیم یا متناوب از یک الکترود عبور می‌کند و سبب ایجاد گرما می‌شود. سپس گرمای حاصل از الکترود برای دستیابی به هموستاز یا ایجاد برش به بافت مدنظر اعمال می‌شود. به عبارتی این دستگاه‌ یک جریان الکتریکی فرکانس بالا را تولید می‌کند و این گرما از طریق یک الکترود به موضع جراحی ارسال شده و باعث می‌شود بافت هدف در اثر حرارت، خشک و سوزانده شود. از این روش برای سوزاندن و بستن رگ‌های خونی و توقف خونریزی و همچنین ایجاد برش حین جراحی استفاده می‌کنند. از مزایای استفاده از الکتروکوتر برای برش به جای چاقوی جراحی مکانیکی، قابلیت همزمان برش و انعقاد در ناحیه جراحی و همین طور افزایش سرعت کار می‌باشد.