زیباترین جاذبه های تاریخی تهران کدام بناها هستند؟

تهران یکی از بزرگ ترین و بهترین شهر های دنیا است. این شهر که به عنوان پایتخت سرزمینمان شناخته می شود، همواره در ایام مختلف سال، گردشگران زیادی را در خود می بیند. تهران به خاطر داشتن جاذبه های دیدنی خود در دنیا نیز شهرت دارد. داشت جاذبه های گردشگری فراوان، پارک های پیشرفته با ابزار های تفریحی فراوان و جاذبه های تاریخی بسیار زیاد باعث شده در همه فصل های سال، تهران به یک مقصد جذاب گردشگری برای گردشگران تبدیل شود.

در این مطلب قصد معرفی جاذبه های تاریخی تهران را داریم. اما پیش از آنکه به فکر بازدید از جاذبه های تاریخی این شهر باشید، باید فکری برای اقامت در آن کنید. راه های زیادی برای اقامت در پایتخت وجود دارد اما بدون تردید بهترین راه، اجاره آپارتمان مبله در تهران است. انجام این کار می تواند مشکل شما را برای اقامت در تهران با کمترین هزینه و بهترین راه برطرف کند. پیشنهاد میکنیم چنانچه قصد سفر به تهران را دارید، ابتدا به دنبال اجاره بهترین آپارتمان مبله در تهران باشید.

خانه ظهیر الاسلام

برای بازدید از جاذبه های تاریخی تهران، باید ابتدا آن ها را بشناسید. در این مطلب قصد معرفی چند مورد از بهترین ها را داریم. در بین اولین موردی که قصد معرفی آن به شما را داریم، خانه ظهیرالاسلام است. خانه ظهیرالاسلام یکی از قدیمی ترین و تاریخی ترین خانه هایی است که در تهران وجود دارد. این خانه بیشتر شهرت خود را مدیون معماری خاص و زیبایی است که دارد. معماری خانه ظهیر الاسلام تلفیقی از معماری معماران ایرانی و خارجی است.  تلفیق معماری ایرانی و خارجی باعث شده است، علاوه بر گردشگران داخلی، توریست های خارجی نیز مشتاق بازدید از این بنای تاریخی باشند.

شاید برایتان سوال باشد که چه شخصی در خانه ظهیرالاسلام زندگی می کرده است. خانه ظهیرالاسلام محل زندگی یکی از معروف ترین انسان های تاریخ به نام سردار ولی خان تنکابنی یا همان رئیس الوزرای ایران بوده است. ظاهر خانه ظهیر الاسلام بسیار دیدنی است. پیشنهاد میکنیم اگر به تهران سفر می کنید، حتما سری به خانه ظهیر الاسلام بزنید. برای رسیدن به این خانه تاریخی آدرس آن را نیز باید بلد باشید. آدرس خانه ظهیرالاسلام، منطقه بهارستان، خیابان انقلاب، خیابان صفی علی شه و خیابان قائدی می باشد.

سرای روشن یا سرای خان

سرای خان یا سرای روشن یکی دیگر از جاذبه های تاریخی است که قصد معرفی آن را به شما علاقه مندان به تاریخ داریم. سرای روشن یا سرای خان شاید از نظر قدمت، پیشینه خانه ظهیرالاسلام را نداشته باشد زیرا این ساخت این سرا به دوران پهلوی باز می گردد. شاید برایتان جالب باشد بدانید، سرای روشن یا سرای خان جزو اولین مراکز تجاری است که در سراسر کشورمان ساخته شده است. این بنا که در زمان پهلوی به عنوان یک مرکز تجاری بسیار بزرگ شناخته می شد، اکنون از معماری خاص و بسیار چشم نواز برخوردار است.

اکنون سرای روشن یا همان سرای خان به مانند زمان حکومت پهلوی، رونق چندانی ندارد. بیشتر مردم در حال حاضر سرای روشن یا سرای خان را به خاطر معماری زیبا و قدیمی که دارد می شناسند. اما ناگفته نماند که در حال حاضر هم چندین حجره هستند که فعالیتشان را به صورت محدود و با خرده فروشی ادامه داده اند. برای رفتن به سرای روشن یا سرا خان نیز می توانید به خیابان ناصر خسرو بروید و در جنب کوچه مروی، این سرای خاص را تماشا کنید. بازدید از سرای روشن می تواند شما را با معماری ایرانی زمان پهلوی آشنا کند.

مهمانسرای شاه عباسی از دیگر اثار تاریخی ترمیم شده در دوره پهلوی است که در شمال کشور بنا شده است. چنانچه دوست داشید در شمال اسکان پیدا کنید و از این بنا دیدن کنید اجاره آپارتمان مبله در شمال را در دستور کار قرار دهید.

خانه موزه سیمین و جلال

آشنایی با زندگی نویسندگان و تاریخ نویسان همواره یکی از اهداف علاقه مندان به تاریخ بوده است. افرادی که به جست و جو در تاریخ علاقه مند هستند سعی می کنند کاوشی در زندگی این افراد داشته باشند. سیمین دانشور و جلال آل احمد، 2 نفر از بزرگ ترین نویسندگان تاریخ معاصر ایران زمین هستند. اگر به سبک زندگی تاریخ نویسان و نویسندگان علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنیم حتما سری به خانه موزه سیمین و جلال بزنید. این خانه همان طور که از نامش پیداست، محل زندگی سیمین دانشور و جلال آل احمد بوده است.

این خانه در زمانی که سیمین دانشور در آمریکا مشغول به تحصیل بود، یعنی در حد فاصل سالهای 1331 الی 1332 ساخته شد. بعد از اینکه سیمین دانشور و جلال آل احمد فوت کردند، شهرداری تهران پس از گفت و گو با ورثه این دو نویسنده، اقدام به خرید این خانه کرد. بعد از آن پس از گذشت سال ها و در نهایت در سال 1397، در روز تولد سیمین دانشور، این خانه توسط شهرداری تهران تبدیل به موزه سیمین و جلال شد. اکنون شما می توانید با مراجعه به خانه موزه سیمین و جلال، تمامی اسباب و وسایل زندگی این دو نویسنده را مشاهده کنید.

باغ موزه قصر

باغ موزه قصر اخرین جاذبه تاریخی است که قصد معرفی آن را به شما داریم. باغ موزه قصر که نامش برای بسیاری از افراد ساکن تهران آشنا است، اولین زندان متمرکز در پایتخت کشورمان است. این باغ که بیشتر به عنوان زندان قصر شناخته می شود، محل زندگی بسیاری از افراد سرشناس و مشهور در طول تاریخ بوده است. افرادی که سابقه زندانی شدن در زندان قصر را دارند، اکثرا افراد سرشناس و مشهور کشورمان بوده اند. آیت الله طالقانی، عزت شاهی، مرضیه دباغ، امیر عباس هویدا و قوام السلطنه برخی از این دسته افرادی هستند که سابقه زندانی شدن در باغ موزه قصر را دارند.

زندان قصر علاوه بر زندانی افراد سرشناس به خاطر فرار های بسیار مشهوری که در آن صورت گرفته است نیز توانسته شهرت زیادی کسب کند. فرار فرهاد نامی که یکی از مخالفان رضا شاه بود یکی از معروف ترین فرار هایی است که از این زندان انجام شده است. فرار دو آمریکایی که به اختلاس نیز متهم بودند از جمله دیگر فرار هایی است که از زندان قصر انجام شده است. این را نیز ذکر کنیم که فیلم فرار عقاب ها نیز بر اساس فرار هایی که از زندان قصر انجام شده، ساخته شده است.