آشنایی با روغنهای سالم + نکات خرید عمده روغن خوراکی
طبق مطالعات، روغن زیتون را بهترین روغن خوراکی میدانند. در مراحل بعد، استفاده از انواع روغن نازگل مانند روغن کنجد، کانولا، ذرت و آفتابگردان نیز مناسب است. در این قسمت هرکدام را بررسی میکنیم. همچنین روغنهای دیگری مانند روغن نارگیل، تخم کتان، شاهدانه، کدو، آرگان و … نیز در بازار وجود دارند که برای مصارف سالاد و مصارفی غیر از پخت و پز استفاده میشود.
روغن زیتون
خود زیتون خواص زیادی دارد و عصاره و روغن آن نیز همان خاصیتها را دارد. این روغن، چربی تک غیراشباع دارد. روغن زیتون فرابکر، روغنی است که تصفیه نشده است و اسید اولئیک کمتر (به میزان یک درصد) و ویتامین و مواد معدنی بیشتری دارد.
این نوع روغن به رنگ طلایی سبز است و یک عطر بهخصوص دارد. این روغن حرارت ندیده است و مواد شیمیایی هم ندارد؛ به همین دلیل جزو روغنهای تصفیه نشده بهحساب میآید. همچنین نقطه تبخیر روغن زیتون پایینتر و حدود ۱۶۰-۱۹۰ درجه سلسیوس است و نسبت به بقیه روغنها، در دمای پایینتری میسوزد. بنابراین بهتر است از روغن زیتون برای مصارف سرخکردنی استفاده نشود (مگر اینکه دمای تابه بیشتر از اندازه گفته شده، نشود) ولی میتوانیم آن را بهترین روغن خوراکی برای انواع پخت و پز به شمار آوریم.
اگر برای سرخ کردن هم از روغن زیتون استفاده میکنید، باید روغن زیتون خالص را انتخاب کنید. هرچه این روغن خالصتر باشد، احتمال بالارفتن نقطه تبخیر آن نیز بیشتر میشود. معمولا در فرایند تصفیه و خالص شدن، عطر روغن زیتون و بسیاری از چربیهای مفید برای سلامت قلب از بین میرود.
روغن کنجد
تولید روغن کنجد نیز همانند روغن زیتون فرابکر، در فرایند شیمیایی اتفاق نمیافتد. نقطه تبخیر روغن کنجد بالا نیست و تصفیه نشده است. به همین دلیل در مصارف پخت و پز به غیر از سرخ کردن میتوانید از آن استفاده کنید. البته امروزه برای سرخ کردن نیز، روغن کنجدهای خالص در بازار وجود دارند. به این مورد نیز توجه کنید که این روغن عطر خاصی دارد و در طعم غذا موثر است. روغن کنجد از نظر داشتن میزان زیادی ویتامین E و آنتیاکسیدان بهترین روغن خوراکی است.
روغن کانولا
روغن کانولا از استخراج گونهی اصلاح شده ژنتیکی دانههای کلزا، تشکیل میشود. این روغن برای اولین بار از کشور کانادا وارد ایران شده است. بیشتر افراد فکر میکنند که به دلیل استفاده از روغن کانولا در غذاهای سرخکردنی، این روغن سالم نیست. البته همانطور که قبلا هم گفتیم، نباید بیش از حد از روغن استفاده کنید و هر روغنی مضرات خود را دارد.
نقطه تبخیر روغن کانولا بالاست (حدود ۲۰۰ درجه سلسیوس) و بوی خاصی ندارد. بنابراین میتوانیم آن را در دستهی بهترین روغن خوراکی برای مصارف سرخکردنی قرار دهیم. این روغن همچنین به دلیل کم بودن میزان چربی اشباع، در سرخ کردن و انواع روشهای پخت و پز قابل استفاده است.
روغن کانولا طعم خاصی ندارد و بنابراین در طعم غذا نیز تاثیر نمیگذارد. به خاطر فرایند شیمیایی انجام شده روی این روغن، نقطه تبخیر آن بالاست ولی تاثیری روی کیفیت سلامت آن ندارد. بهتر است از روغن کانولا برای سالاد استفاده نکنید.
روغن ذرت
دانه گیاه ذرت، تشکیلدهنده روغن ذرت است و مناسب مصارف پخت و پز است. این روغن مقاومت حدودی در برابر اکسید شدن دارد و میتوانید برای تفت دادن هم از آن استفاده کنید. عطر روغن ذرت کم است و رنگ آن ملایم است. اسید چرب امگا ۶ در این روغن بسیار بالاست و سبب بههمخوردن تنظیم این اسید در بدن شما میشود. قیمت روغن ذرت نسبت به بقیه روغنهای نباتی کمتر است.
روغن آفتابگردان
روغن آفتابگردان، بدون بو و دارای رنگ ملایمی است. این روغن بهترین روغن خوراکی برای همه مصارف پخت و پز است. همچنین به دلیل مقاومت در برابر حرارت و اکسید شدن، برای سرخ کردن هم قابل استفاده است. روغن آفتابگردان انتخاب بسیاری از افراد ایرانی است ولی نباید کالری آن را از یاد ببرید. این روغن دارای میزان زیادی ویتامین E است.
روغن سویا
برای خرید عمده روغن سویا، شما عزیزان می توانید این روغن را از فروشندگان عمده مواد غذایی خریداری نمایید. اخیرا تقاضا برای خرید انواع روغن سویا بسیار افزایش پیدا کرده است، به همان میزان فروش عمده روغن سویا نیز روند افزایشی داشته است. یکی از دلایلی که موجب افزایش تقاضا برای خرید روغن سویا شده است، سالم بودن روغن سویا می باشد.
همچنین روغن سویا دارای ویتامین ها و مواد مغذی بسیاری است که مقدار زیادی از املاح و ریزمغذی های مورد نیاز بدن را تامین می کند. همانطور که میدانید قیمت محصولات روند افزایشی داشته است، اما قیمت روغن سویا بسیار مناسب است. فروشندگان عمده مواد غذایی، فروش روغن فله سویا را با قیمت مناسب و کیفیت بالا انجام میدهند.
خرید روغن سرخ کردنی عمده
روغن های سرخ کردنی دارای نقطه دود بالایی به نسبت روغن های پخت و پز هستند. روغن سرخ کردنی برای رستورانها و کافی شاپها گزینهی مناسبی میباشد، چرا که هنگام سرخ کردن مواد غذایی در حجم بالا، کف نمیکند و نمیسوزد. مکانهایی که مواد غذایی را در حجم بالا سرخ میکنند، بهتر است، روغن سرخ کردنی را به صورت عمده خریداری کنند. روغن سرخ کردنی عمده، قیمت مناسبتری دارد و بسیار به صرفه است.
علاوه بر خرید عمده روغن سرخ کردنی، خرید روغن پخت و پز عمده نیز بسیار به صرفه است. گروه بازرگانی نیک عمده ارائه دهنده انواع روغن عمده با کیفیت بالا است و شما میتوانید روغن دلخواه خود را تنها با یک تماس سفارش دهید.
قیمت عمده روغن مایع
یکی از مسائلی که در مورد خرید عمده محصولات وجود دارد، قیمت آنها است. با خرید عمده روغنهای خوراکی یا خرید عمده حبوبات معمولا قیمت آنها نیز کمتر میشود. بنابراین خرید روغن فله ای باعث صرفه جویی در هزینهها شده و همچنین قیمت روغن نازگل کرمانشاه مایع فله ای برای افرادی که در مغازهها و سوپر مارکتها فعالیت میکنند نیز بسیار بهصرفه است.
خرید روغن با قیمت عمده، یکی از خدمات مهم در فروشگاه نیک عمده است. شما میتوانید انواع روغنهایی که نیاز دارید از جمله روغن آفتابگردان، روغن سویا، روغن کلزا و روغن سویا را با قیمتی بسیار مناسب و به صورت عمده خریداری کنید. زیرا قیمت روغن عمده ارزان تر از قیمت روغن مایع به صورت تکی است.