۷۲ برنامه راهبردی عملیاتی در دانشگاه آزاد خمینیشهر تدوین شد؛
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خمینیشهر یکی از برنامههای این دانشگاه در سال جدید را بهکارگیری دانشجویان در شرکتهای فناور مرکز رشد از طریق طرح پویش اعلام کرد.
علی حیدری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در خمینیشهر با تشریح اولویتها و برنامههای اصلی این واحد دانشگاهی در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با اتکا به خرد جمعی استادان و کارکنان، برنامه راهبردی عملیاتی شامل ۷۲ برنامه تدوین و این برنامهها بر مبنای سه محور راهبردی، ۱۰ بسته کاری و پنج چرخش تحولآفرین تنظیم شدند.
وی افزود: ۲۴ راهکار برای متنوع سازی درآمدهای دانشگاه پیشبینیشده و در راستای این امر ۱۲ کارگروه مشورتی تعریف شده است. اولویت پویا و بارورکردن همه امکانات و ظرفیتهای دانشگاه در راستای توسعه علم، فناوری و فرهنگ بوده و بر اساس ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر، مولدسازی داراییهای راکد، راهاندازی مرکز ملی انرژی، آزمایشگاه نسل چهار، مدرسه مهارتی گیربکس و کلینیک خدمات فنی خودرو در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر گفت: با توجه به اینکه رهبر حکیم انقلاب امسال را بهعنوان سال «مهار تورم و رشد تولید» معرفی کردند، دانشگاهیان نیز باید نقش خود را تحقق شعار سال پیدا و ایفا کنند. نقش دانشگاه در دو محور قابل تعریف بوده؛ محور اول تربیت نیروی متخصص، ماهر، متعهد و اجتماعی است که برای تحقق این محور در این واحد دانشگاهی چند طرح در حال اجرا بوده ازجمله طرح پویش، آموزشهای کوتاهمدت مهارتی و کاربردی در کنار علوم دانشگاهی، توسعه مدارس عالی مهارتی، اجرای برنامههای عمومی و اجتماعی.
حیدری اضافه کرد: محور دوم توسعه فضای کارآفرینی و اقتصاد دانشبنیان بوده که برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر برای محور دوم، طرح پایش، توسعه شرکتهای دانشبنیان و مراکز فناوریهای نوین ازجمله مرکز ملی انرژی و آزمایشگاه نسل چهارم است.
وی درباره چگونگی حضور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر در رویداد عصر امید عنوان کرد: از ابتدای معرفی شیوهنامه این رویداد در زمستان ۱۴۰۰، همه ارکان دانشگاه تمام تلاش خود را در راستای بسترسازی این رویداد بهکار بستند. در مدت زمان یک ماه چند رویداد کارآفرینی ازجمله ایدهآرا، استارتآپ ویکند و چالش فناوری در دانشگاه برگزار و برگزیدگان این رویدادها برای رویداد عصر امید در بخش هزار ایده و استارتآپ معرفی شدند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر ادامه داد: چند واحد فناور از شرکتهای برگزیده مستقر در مرکز رشد دانشگاه نیز در بخش هزار شرکت فناور و خلاق شرکت کردند. ازجمله این شرکتها، شرکت تجهیزات کیان ورنا با محصول وکیوم تراپی، شرکت صبا پردازش خاورمیانه با مجموعه محصولات حوزه آب و هواشناسی، شرکت پارس تجهیز دماوند با محصول وج دندانپزشکی، شرکت وادی گستر نقش جهان با سامانه هوشمند ستنو، شرکت نانوفناوران ساختمان با محصول سنگ مصنوعی بودند.
حیدری بیان کرد: سال ۱۴۰۱ که مزین به نام «تولید دانشبنیان اشتغالآفرین» بود، یک شرکت دانشبنیان جدید در مرکز رشد دانشگاه آزاد خمینیشهر مستقر شد که مدیرعامل این شرکت از فارغالتحصیلان دانشگاه بوده و در حوزه تولید دستگاه اره نواری اتوماتیک فعالیت دارد. سال گذشته چند واحد فناور دانشگاه با مشاورههای انجامشده درخواستهای ارزیابی دانشبنیان را در سایت معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری ارسال کردهاند که ارزیابی آنها در حال انجام است.
وی مطرح کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد شرکتهای دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر رشد چشمگیری داشته و زمینه اشتغال دانشجویان زیادی را فراهم آورد. یکی دیگر از برنامههای امسال دانشگاه توسعه بهکارگیری دانشجویان دانشگاه در شرکتهای مرکز رشد از طریق طرح پویش بوده که برنامهریزیهای لازم در حال انجام است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر با برشمردن اقدامات این واحد دانشگاهی در راستای تحقق برنامههای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد توضیح داد: تنظیم سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی جزء نوآوریهای مدیریت کلان دانشگاه بوده و قابل تحسین و قدردانی است. برنامههای راهبردی عملیاتی واحد خمینیشهر دقیقاً منطبق بر این سند تدوین و در حال اجراست؛ چراکه توانستیم به نحو شایستهای از این سند الگو بگیریم. گزارشها و شاخصهای ارزیابی عملکرد خود را برمبنای سند تحول و تعالی تنظیم کردهایم.
حیدری تبیین کرد: یکی از نقاط قوت دانشگاه آزاد اسلامی پراکندگی واحدهای دانشگاهی آن در کل کشور بوده و اینکه هر واحد دانشگاهی میتواند بر اساس نیازها و چالشهای منطقه خود نقشآفرینی بکند. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر در همین راستا با تعامل گسترده با ادارات شهرستان خود طرحهای مشارکتی را تعریف خواهد کرد. رشد چشمگیر تعداد طرحهای برون دانشگاهی و فعال شدن اعضای هیئت علمی متخصص دانشگاه برای توسعه مراکز فناوریهای نوین جزء موفقیتهای علمی این واحد دانشگاهی است.