توصیه‌های مهم احمد بنی جمالی وکیل کیفری اراک

وکیل کیفری شخصی است که در جرائم کیفری مانند: خیانت در امانت، قتل، کلاهبرداری، تهدید و توهین، دیه، ضرب و جرح، آدم ربایی، مزاحمت تلفنی تجاوز به عنف، سرقت، انتقال مال غیر

وکیل کیفری شخصی است که در جرائم کیفری مانند: خیانت در امانت، قتل، کلاهبرداری، تهدید و توهین، دیه، ضرب و جرح، آدم ربایی، مزاحمت تلفنی تجاوز به عنف، سرقت، انتقال مال غیر و … و همچنین در زمینه تنظیم یک شکایتنامه مرتب و خوانا به افراد کمک می‌کند. به عنوان مثال یک وکیل قتل که در حوزه جرائم کیفری فعالیت دارد، باید بتواند ویژگی‌های لازم را برای در دست گرفتن پرونده حساس قتل داشته باشد.

در واقع این وکیل کمک می‌کند که یک شکایت کیفری به خوبی تنظیم شود. اثبات برائت از جرم یا مجرم شناخته شدن یک شخص به توانایی‌های این وکیل بستگی دارد. به همین دلیل انتخاب چنین وکیلی باید با دقت انجام شود. در این مقاله به طور کامل به این موضوع پرداخته‌ایم. اگر به دنبال وکیل کیفری اراک هستید یا می‌خواهید در مورد وکیل متخصص کیفری بیشتر بدانید، با ما همراه شوید.

 وکیل کیفری اراک کیست؟

وکالت کیفری جزو سخت‌ترین و حساس‌ترین وکالت‌های حقوقی محسوب می‌شود که برای موفقیت در آن به دانش، تخصص و تبحر زیادی لازم است. حتی رعایت عمل وکیل نیز اهمیت دارد و وی می‌تواند به آنی مرزهای بین برائت و مجازات را جابه‌جا کند. وکیلی که تجربه بیشتری داشته باشد، می‌تواند در این راه موفق‌تر عمل کند. البته برخی نیز بدون داشتن دانش و تجربه کافی پرونده‌های بسیاری را با شکست روبه‌رو می‌کنند.

به همین دلیل انتخاب یک وکیل خوب و کارآزموده اهمیت زیادی دارد و باید با دقت انجام شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که با وکلای مجرب ما در موسسه حقوقی دادکوشا تماس بگیرید و با ایشان مشورت کنید.

جالب است بدانید که یک وکیل خوب باید از ابزار اصلی خود یعنی کلام و بیان استفاده کند و اگر بتواند از کلمه و جمله به خوبی بهره ببرد، پرونده را برده است.

در ادامه دو مورد وکیل دعاوی کیفری و وکیل تضمینی کیفری به تفصیل توضیح داده می‌شود.

 

 معرفی وکیل دعاوی کیفری اراک

  1. طبق ماده 128 قانون آیین کیفری در برخی مواقع حضور یک وکیل در دادگاه منوط به اجازه دادگاه است.
  2. زمانی که پرونده محرمانه محسوب شود. موارد زیر مشمول موضوعات محرمانه می‌شود:
  3. موضوعات خانوادگی
  4. دعاوی خصوصی بنا به درخواست هر دو طرف پرونده
  5. در صورتی که علنی کردن محاکمه محفل امنیت یا احساسات مذهبی بشود
  6. در صورت وجود اعمال منافی عفت و جرم‌های برخلاف اخلاق حسنه

همچنین طبق قانون در پرونده‌هایی همچون سرقت، تصرف و … دو طرف پرونده می‌توانند تا دو وکیل انتخاب کنند.

در صورتی که پرونده جزو موارد مهمی مانند: آدم‌ربایی، تجاوز به عنف و … باشد، دو طرف هر یک تا سه وکیل هم اختیار می‌کنند.

شکایت کیفری چیست؟

  • شکایت کیفری شکایتی است که توسط یک فرد علیه فرد دیگری که مرتکب تخلف شده است انجام می‌شود.
  • قاضی برای چنین شکایتی مجازاتی تعیین می‌کند. این شکایت می‌بایست در ابتدا در دادسرا مطرح شود.
  • این شکواییه باید خطاب به فردی که از وی شکایت دارید و همچنین دادستان نوشته شود.
  • فرد موردنظر باید با مشخصات کامل مشخص شود و شکایت نیز نوشته شود.
  • مدارکی که فرد برای شکایت خود دارد هم باید به شکایتنامه پیوست شود.

درست است که نوشتن این نوع شکایتنامه خیلی هم سخت نیست، اما می‌توان از یک وکیل برای نوشتن آن کمک گرفته شود.

بهترین وکیل کیفری اراک

وکیل کیفری به وکیلی گفته می‌شود که در مسائل و موضوعات کیفری تخصص دارد و بتواند نسبت به هر امور کیفری که مورد بحث قرار می‌گیرد دفاعیات تخصصی مورد نیاز را انجام دهد و به همه موضوعات کیفری اعم از قواعد و مقررات و ماهیت آن تجربه و آگاهی داشته باشد. این وکیل بر خلاف دیگر وکلای حقوقی نمی‌تواند در همه‌ی پرونده‌های کیفری حاضر شود مانند پرونده‌های که در دیوان عالی مورد بحث قرار می‌گیرند چون این نوع پرونده‌ها تنها توسط وکلای پایه یک مطرح و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وکیل کیفری اراک کسی است که با توجه به تخصص و علاقه‌ی خود در زمینه موضوعات:

کیفری و جزایی، تسلط نسبی بر قواعد و مقررات در تمام دعاوی کیفری از جمله:

کلاهبرداری، خیانت در امانت، قتل، فروش مال غیر، فوت در تصادفات رانندگی، سرقت، نزاع، دیه، جعل و استفاده از سند مجعول، توهین، تهدید، آدم ربایی، تجاوز به عنف، مزاحمت تلفنی و… شکایت نامه مطرح می‌کند.

وکیل کیفری اراک

همه‌ی ما می دانیم که پرونده‌های کیفری خاص دارای حساسیت و اهمیت زیادی هستند پس حضور یک وکیل کاردان و خوب در روند و جریان پرونده یکی از واجبات می‌باشد. چون امور پرونده‌ها به گونه‌ای می‌باشد که احتمال دارد طرفین دعوا را دچار خسارت‌ها و زیان‌های غیرقابل جبران کند. حق داشتن یک وکیل کیفری خوب یکی از حائز اهمیت‌ترین و مهمترین پشتوانه‌ها و حامیان حقوقی و دفاعی متهم می‌باشد. در پرونده‌های کیفری اراک وکیل کیفری در اراک می‌تواند با توجه به تخصصی بودن پرونده تأثیر زیادی در روند پرونده داشته باشد. در جریان پرونده هر دو طرف دعوا نیاز به مشاوره و راهنمایی وکیل کیفری دارند و بر اساس ماده ۳۵ قانون اساسی در تمام دادگاه‌ها طرفین دعوی این حق را دارند که برای خود یک وکیل انتخاب کنند و اگر خود توانایی این کار را نداشته باشند باید برای آنها امکاناتی فراهم شود که بتوانند وکیل داشته باشند.

بهترین و کارآزموده‌ترین وکیل کیفری در اراک وکلایی هستند که علاوه بر احاطه و تسلط بر موضوعات مربوطه در زمینه فعالیت خود، در پرونده‌های کیفری با مسائل و امور مختلف تجربه کافی را دارند. این وکلای کار آزموده با قوانین جزایی مانند قانون مبارزه با مواد مخدر، مجازات قانون اسلامی، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، آیین دادرسی کیفری و سایر قوانین مرتبط دیگر که در این حوزه وجود دارد، نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه و همچنین دکترین حقوقی، آراء وحدت رویه در امور کیفری به خوبی آشنای داشته باشند.

همچنین یک وکیل کیفری حرفه‌ای و خوب باید علاوه بر داشتن تجربه و مهارت کافی در پرونده‌های کیفری در شاخه‌های قضایی مانند مفاد و حقوق اداری و مبانی نیز تخصص داشته باشد.

اهمیت وکیل کیفری در اراک

وکیل کیفری از آن جهت اهمیت دارد که در واقع ضامن آبرو و حیثیت هر دو طرف می‌باشد او باید دقت کند که آیا واقعاً جرمی اتفاق افتاده است یا خیر و بعد از بررسی کامل اتهام به قضاوت در مورد آن بپردازد. همانطور که می دانیم مسائل و امور دعاوی کیفری بر خلاف دعاوی مدنی که اکثراً مالی می‌باشد با جان افراد سروکار دارد و ممکن است کوچکترین خطا و اشتباه در دفاع باعث ضربه شدید یا نابود شدن و از بین رفتن دارایی اشخاص شود که در واقع همان جان انسان‌ها است.

ویژگی‌های بهترین وکیل کیفری در اراک

بهترین وکیل کیفری باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

وقت شناسی

اکثراً در پرونده‌های حقوقی، زمان دارای اهمیت زیادی است. به همین خاطر بهتر است برای این کار بهترین وکیل کیفری اراک را انتخاب کنید چون وکیل در امور کیفری باید بسیار وقت شناس باشد تا بتواند در وقت لازم بهترین عمل را انجام دهد چون اگر وقت شناس نباشد ممکن است برای موکل خود مسائل و مشکلات زیادی را به وجود بیاورد.

عادل بودن

یکی دیگر از ویژگی‌های خوب وکیل کیفری عادل بودن است. برای اینکه حق هیچ کدام از طرفین دعوی ضایع نشود لازم است که وکیل کیفری به طور کامل عدالت را رعایت کند.

سلطه بر روانشناسی افراد

از دیگر ویژگی‌های مهم وکیل کیفری سلطه بر روانشناسی افراد است. غلبه و چیرگی لازم بر امور، از اهمیت زیادی برخوردار است به همین خاطر نیاز است که یک وکیل کیفری خوب بتواند با استفاده از علم روانشناسی تسلط لازم برای دیگر امور را به دست بیاورد و از ابعاد مختلف توانایی حل آنها را داشته باشد.

پزشک قانونی

اکثراً در امور کیفری به پزشک قانونی نیاز است. به همین خاطر یکی از ویژگی‌های مهم وکیل کیفری داشتن اطلاعاتی در مورد پزشک قانونی است تا در صورت بروز ایرادات و یا خطای بتواند آنها را به خوبی اصلاح کند.

آگاهی علمی عملی

از بین موضوعات گوناگونی که در حوزه آگاهی علمی عملی مطرح می‌شود، کشف جعل و اثر انگشت در موارد کیفری بسیار چشمگیرتر می‌باشند. پس یک وکیل متخصص کیفری خوب می‌تواند با تشخیص به جا و درست کشف جعل کند و در این زمینه به موکل خود کمک زیادی کرده باشد.

افزایش اطلاعات

یکی دیگر از ویژگی‌های خوب وکیل متخصص کیفری به روز بودن و اطلاع از تمام موضوعات روز جامعه است. او باید انواع روزنامه‌ها، مجلات و کتب گوناگون را در حوزه پلیس جنایی مطالعه کند تا همیشه به روز باشد و از رقیبان خود و سایر وکلا عقب نماند.

چشم انداز کار وکیل کیفری

همانطور که می دانیم قانون کیفری رویکرد و تاکتیک رو به رشد است. با زیاد شدن نرخ جرم و همچنین قوانین کیفری، تعداد کسانی که محکوم به زندان شده‌اند نیز افزایش یافته است. با افزایش نرخ جرم و زیاد شدن تعداد زندانیان و تدوین قوانین جدید کیفری، برای دفاع از متهم نیز نیاز به وکیل کیفری افزایش می‌یابد.

وکیل متخصص کیفری در خلال محاکمه و در صورت نیاز در حین محاکمه در خارج و داخل دادگاه به طور خستگی ناپذیر به نمایندگی از موکلان خود کار می‌کنند. داشتن یک وکیل متخصص کیفری خوب نیازمند یک مجموعه چشمگیر از مهارت‌ها و توانایی‌ها می‌باشد که بسیار فراتر از یک وکیل محاکمه عادی است. وکلای کیفری باید محققان، مشاوران اجتماعی و مذاکره کنندگان خوبی باشند. ممکن است وکیل کیفری سنگ صبور موکل خود باشد، پس وکلای کیفری باید آماده باشند تا با همه‌ی موارد استرس زا در زندگی موکل خود در آن لحظه، نه تنها جرائم متهم، به خوبی مقابله کنند.

وکیل متخصص کیفری

نمونه‌های از رسیدگی جرم و جنایات انجام شده توسط دادستان، وکیل کیفری و مدافعان عمومی عبارتند از:

جنایات علیه مردم

جنایات علیه مردم عبارتند از: سوء استفاده از کودک، قتل، حمله، سوء استفاده از زناشویی و جنایات مختلف دیگر است. مدافعان عمومی، دادستان‌ها و وکلای مدافع کیفری با متخصصان حوزه پزشکی در مواردی اعم از تجزیه و تحلیل بالستیک، تجزیه و تحلیل DNA و همچنین با پزشک معالج یا مربی کار می‌کنند. به طور کلی می‌توان گفت، جنایات علیه شهروندان و مردم در سطح گوناگون صورت می‌گیرد.

جنایات مواد مخدر

در حال حاضر دولت اولویت‌های مواد مخدر را هموار کرده است و مجازات‌های بسیار سنگینی را برای کسانی که متهم به واردات، فروش و همچنین توزیع مواد مخدر هستند در نظر گرفته است. تعداد زیادی از پرونده‌های مواد مخدر در حال حاضر مورد پیگرد قانونی قرار گرفته است و این پرونده‌ها به میزان چشمگیری از پرونده‌های مورد رسیدگی وکلای مدافع کیفری خصوصی و مدافعان عمومی به حساب می‌آیند.

جرائم سازمان یافته

جرائم سازمان یافته اکثراً توسط تلویزیون و فیلم‌ها به خوبی ترسیم شده‌اند و قربانیان آن‌ها نیز غیر از افرادی نیستند که با خانواده‌های جنایتکار در ارتباط هستند. با این حال، به خاطر پیامدهای گسترده و رو به رشد اقتصادی شهروندان قربانی آن جرائم سازمان یافته می‌شوند. زمانی که این جرائم سازمان یافته با دادن وعده کسب و کار و درخواست پرداخت هزینه‌ها، اتحادیه‌های کارگری و هزینه‌های مشروع را از بین می‌برند پس هزینه‌ها نیز تا حدودی افزایش می‌یابد و تأثیر این موضوع بر نهادهای دولتی و مصرف کنندگان نیز اثر می‌گذارد.

جرائم اقتصادی

در تلاش مداوم برای بدست آوردن چیزی برای بدست آوردن یک مورد مهمتر، مجرمان مرتکب انواع متعددی از جرائم اقتصادی مانند استفاده از اسناد و اوراق جعلی برای گرفتن وام، مشارکت در تقلب و گرفتن کارت اعتباری و انواع دیگری از کلاهبرداری های تجاری می‌شوند. این مجرمان یا متهمان همچنین ممکن است مرتکب جرائم مالیاتی نیز شوند مانند ارائه بازپرداخت‌های دروغین و عدم تأیید مالیات صورت نگرفته است. اکثر متهمان در این مواقع وکلای مدافع خصوصی را که دارای تجارب چنین موارد تقلبی و همچنین موارد فرار مالیاتی را دارند به استخدام خود در می‌آورند تا از آنها دفاع کنند.

فساد عمومی

زمانی که مقامات رسمی مانند مقامات منتخب یا افسران پلیس مشکوک به نظر برسند (از قبیل گرفتن رشوه، استخدام و خدمات و…) داستان اتهاماتی را علیه این افراد تحمیل می‌کند. همچین تحقیقاتی معمولاً پیچیده و طولانی است پس آنها نیاز به تلاش و هماهنگی‌های پیچیده بین محققان و دادستان‌ها و تلاش‌های زیاد متخصص دفاعی را از سمت وکلای مدافع کیفری اراک دارند.

نقش وکیل متخصص کیفری

وکیل متخصص کیفری در زمینه‌های مختلفی مانند فروش مال غیر، کلاهبرداری، سرقت، جعل، ضرب، جرح، جرم تهدید، مزاحم تلفنی و…می‌تواند به خوب نقش آفرینی کند. نقش وکیل کیفری اراک در هر کدام از موارد ذکر شده به شرح زیر است:

نقش وکیل کیفری در پرونده‌های کلاهبرداری

در واقع کلاهبردار فردی است که با نیرنگ و فریب افراد به شکار مال و دارایی آن‌ها می‌پردازد و برای فریب دادن آنها از مکر و حیله استفاده می‌کند و همین مساله باعث می‌شود که شخص با رضایت خود اموال خود را در اختیار فرد کلاهبردار قرار بدهد. افراد بعد از متوجه شدن کلاهبرداری به دادگاه مراجعه کرده و طرح شکایت می‌کنند ولی اگر شکایت کلاهبرداری توسط وکیل کیفری انجام شود دارای مزایای زیر است:

مدت زمان ثابت کردن جرم کلاهبرداری کاهش می‌یابد.

  1. به حضور شاکی در دادگاه نیازی نیست.
  2. در صورت شناسایی اموال و دارایی وکیل می‌تواند در اسرع وقت آنها را توقیف کند.
  3. وکیل متخصص کیفری این توانایی را دارد که پس از محکوم شدن کلاهبردار به رد مال، برای استرداد یا پس گرفتن مال اقدام کند.
  4. نقش وکیل متخصص کیفری در فروش مال غیر

فروش مال غیر همانگونه که از اسم آن پیداست فروختن مالی است (منقول و غیرمنقول) که متعلق به فرد دیگری می‌باشد. افراد سودجو با توجه به موقعیت‌های که برای آنها پیش می‌آید دارایی و مال دیگران را به فرد دیگری منتقل می‌کنند و یا آن را می‌فروشند. اگر شخص خریدار زمان انجام معامله بداند که مالی که در حال معامله آن است متعلق به فرد دیگری می‌باشد، او هم مجرم شناخته می‌شود و مجازات می‌شود.

شکایت فروش مال غیر توسط وکیل کیفری دارای مزایای زیر است:

  1. مدت زمان ثابت کردن فروش مال غیر کمتر می‌شود.
  2. به حضور شاکی در دادگاه نیازی نیست.
  3. وکیل این توانایی را دارد که رضایت و یا عدم رضایت شاکی پرونده را اعلام کند و دیگر نیازی به حضور شاکی در دادگاه برای اعلام رضایت نیست. (رضایت شاکی تنها باعث تخفیف و یا کم شدن مجازات کلاهبردار می‌شود و مجازات او کلاً از بین نخواهد رفت).
  4. در صورتی که فروش مال غیر توسط دلال انجام شده باشد وکیل می‌تواند اموال دلال را نیز توقیف کند.

نقش وکیل کیفری در پرونده‌های قتل

در واقع قتل نوعی رفتار خشن و جنایی است و به انگیزه آدم کشی عمدی و ارادی اشاره دارد که موجب می‌شود شخصی، شخص دیگری را بکشد. این جرم یکی از جرائم خشونت آمیز به حساب می‌آید که در آن صدمه وارد کردن و آسیب رساندن با هدف تباه ساختن، نابودی جسمانی و از بین بردن شخص انجام می‌شود.

وکیل متخصص کیفری به وکالت از طرف موکلین خود (اولیای دم مقتول) در دادسرای محل وقوع جرم شکایت و دعوا را مطرح می‌کند بازپرس نیز پس از انجام بررسی‌ها و تحقیقات مورد نیاز و تعقیب فرد متهم پرونده را به جریان می‌اندازد. بعد از طی این مراحل پرونده قتل به دادگاه ارجاع داده می‌شود و بعد از انجام بررسی‌های مورد نیاز در صورتی که شخص متهم محکوم به جرم قتل شود مجازات کیفری برای او تعیین می‌شود.

نقش وکیل متخصص کیفری در پرونده‌های سرقت

دزدی یا سرقت یک عمل غیرقانونی و مجرمانه می‌باشد که در اصل ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی به خوبی تعریف شده است. در این ماده اینگونه آمده است که سرقت یا دزدی عبارت از ربودن اموال متعلق به غیر می‌باشد و کسی که این عمل را انجام می‌دهد سارق است. افراد می‌توانند بعد از مطمئن شدن از ربوده شدن مال خود با یک وکیل کیفری اراک مشورت کنند و پرونده را از طریق او به جریان بیندازند تا بتوانند مال خود را پس بگیرند.

نقش وکیل کیفری در پرونده‌های ضرب و جرح

ضرب و جرح ناشی از درگیری عمدی یا هر نوع اقدام دیگری است که باعث خسارت و زیان بدنی به دیگران شود، بر مبنای شرع و قانون سبب جبران خسارت از طرف عامل جرح می‌شود و بر اساس قانون با پرداخت دیه یا قصاص، این خسارت یا زیان وارد شده حق الناس است و باید جبران شود.

طرح شکایت ضرب و جرح اگر از طرف وکیل کیفری اراک انجام شود دارای مزیت‌های زیر است:

  • مدت زمان اثبات جرم کاهش می‌یابد و نیازی به حضور شاکی در دادگاه نیست.
  • پس از مشخص شدن اندازه ضرب و جرح، وکیل می‌تواند دیه را مطالبه کند.
  • اگر در جریان ضرب و جرح نقص عضو صورت گرفته باشد وکیل می‌تواند تقاضای قصاص عضو را مطرح نماید.
  • برای اعلام رضایت و یا عدم رضایت نیازی و به حضور شاکی نیست و وکیل می‌تواند آن را انجام دهد.

نقش وکیل کیفری اراک در پرونده‌های جعل

در واقع جعل به زبان عامیانه و ساده یعنی اینکه شخصی امضا و یا نوشته‌ای را تغییر دهد و یا به وجود بیاورد، به روشی که امضا و نوشته جدید بر خلاف حقیقت باشد؛ یعنی شخص جاعل قصد دارد به جای حقیقت از دروغ استفاده کند و شخص را فریب دهد. جعل مدرک تحصیلی، جعل اسناد، جعل اسکناس و جعل امضا نمونه‌های از جعل هستند.

طرح شکایت جعل توسط وکیل کیفری دارای مزایای زیر است:

  1. نیازی به حضور شاکی در دادگاه نیست.
  2. زمان اثبات جرم کاهش می‌یابد.
  3. وکیل می‌تواند به جای موکل تقاضای خط نگاری و کارشناسی دهد.
  4. وکیل می‌تواند برای جبران خسارت و ضرر موکل خود و محکومیت فرد جاعل اقدام کند.

نقش وکیل متخصص کیفری در پرونده‌های مزاحم تلفنی

مزاحم تلفنی با استفاده از گوشی و دیگر وسایل مخابراتی، بدون دلیل، بجز اشغال خط تلفنی که به افراد حقیقی یا حقوقی تعلق دارد باعث آزار و اذیت و همچنین سلب آسایش و آرامش طرف دیگر می‌شود. این مزاحمت‌ها محدود به ایجاد مشکلات برای خانواده‌ها نمی‌شود بلکه مؤسسات تاکسی تلفنی، آتش نشانی، ۱۱۸ و پلیس ۱۱۰ را نیز شامل می‌شود و این کار نیازمند مجازات‌های سنگین‌تر است.

اگر به خاطر مزاحم تلفنی فردی متحمل ضرر شود در این صورت وکیل کیفری بر اساس قانون می‌تواند شکواییه ای مبنی بر مزاحمت تلفنی به دادسرا ارائه دهد و در آن دلایلی را که مبنی بر ضرر و زیان موکل خود است بیان کند و مزاحم تلفنی را به پای میز محاکمه بکشاند و اگر دادگاه متهم را یک مجرم تلقی کند موظف است که بجز حکم جزایی در مورد مطالبه خسارت مدعی خصوصی نیز حکم صادر کند ولی اگر به تحقیق و بررسی بیشتری در مورد ضرر و زیان مدعی خصوصی نیاز باشد، بعد از انجام رسیدگی‌های مورد نیاز بر اساس ماده ۱۲ قانون آیین دادرسی کیفری نسبت به صادر شدن حکم اقدام می‌شود.

نقش وکیل کیفری اراک در پرونده‌های تهدید

جرم تهدید در واقع به معنای بیم دادن و ترساندن بوده و عبارت است از مجبور کردن یا واداشتن فردی به ارتکاب جرم یا گرفتن اموال او. در این صورت شخص می‌تواند توسط وکیل کیفری از فرد تهدید کننده شکایت کند و وکیل کیفری نیز ضمن شکایت صداهای ضبط شده فرد تهدید کننده و مدارک مورد نیاز را به دادگاه ارائه دهد.

وکیل کیفری واژه جرم در علوم مختلف داراي معاني مختلف است مثلاً در علوم ديني با تعابيري مانند ذنب، اثم، معصيه و … نامگذاري شده و به معناي تخلف از اوامر و نواهي شارع است و این تعابیر با مفهوم جرم در علوم جامعه شناسي و روانشناسي متفاوت است. همين مفهوم در علم حقوق تعريفي ديگر دارد، مطابق با ماده 2 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می‌شود. یكي از اصول اوليه و مسلّم حقوق جزايي كه شرع مقدس اسلام بر آن تصريح نموده، «اصل قانوني بودن جرائم و مجازات‌ها» و يا همان «قاعده قبح عقاب بلا بيان» می‌باشد و اين قاعده درصدد بيان اين معناست كه هيچ مجازاتي بدون وجود قانون قابل تصور نيست. قاعده «قبح عقاب بلا بيان» از قواعد مهم شرعي و مترادف فقهي ديني اصل قانوني بودن جرائم و مجازاتها است.