برنامه ریزی برای تامین مرغ ایام ماه رمضان و شب عید در کشور

برنامه ریزی برای تامین مرغ ایام ماه رمضان و شب عید در کشور

به گزارش خبرگزاری آوای البرز ؛ سیدحسن مهدی شامگاه امروز در نشست خبری اظهار داشت: طی چهار سال گذشته شمار اتحادیه های مرغداری شمال استان از ۶ تعاونی به ۱۱ شرکت افزایش یافته است.
وی با اشاره به فعالیت سامانه های فعال در حوزه مرغداری از راه اندازی سامانه سماتیم برای شفاف سازی تولید و توزیع مرغ از مزرعه تا فروشگاه خبر داد.
مهدی ابراز داشت: سامانه سماتیم در حالی در پنج استان پیاده سازی شده که در استان کرمان بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم بتوانیم این سامانه را تا دهه فجر کامل و افتتاح کنیم.
وی اضافه کرد: جوجه مورد نیاز و خوراک مرغ گوشتی در استان کرمان طی سال گذشته را تأمین کردیم.
رئیس اتحادیه مرغداران استان کرمان از راه اندازی واحد فروشگاهی در بازارچه ابوذر با عرضه مرغ با قیمت کمتر از نرخ بازار و 
ایجاد سیستم توزیع پخش مویرگی گوشت مرغ خبر داد.
مهدی خاطرنشان کرد: ۴ هزار و ۲۰۰ تن مرغ گرم و ۵۰۰ تن مرغ منجمد در شهرستان های کرمان بم و جیرفت توسط لجستیک اتحادیه مرغداران توزیع شده که توانسته به فروش محصول تولیدی واحدهای گوشتی کمک کند.
وی اظهار داشت: ۱۱ شرکت تعاونی مرغداران در شهرستان های تابعه استان کرمان زیرپوشش اتحادیه مرغداران هستند و به ۱۷ شهرستان شمالی خدمات می دهند و ۵۳۰ واحد مرغ گوشتی داریم.
مهدی از فعالیت ۱۶ واحد مرغداری در جنوب استان کرمان خبر داد و ابراز داشت: متوسط تولید مرغ در استان کرمان برابر با ۳ میلیون قطعه در هر ماه است و روزانه ۱۸۰ تا ۱۹۰ تن توزیع مرغ داریم.
وی اضافه کرد: مرغ تولیدی در کرمان برابر با ۷۵ درصد نیاز استان است و روزانه ۲۲۰ تن مرغ در سراسر استان توزیع می شود که ۲۵ درصد باقی مانده را از استان های همجوار تأمین می کنیم.
رئیس اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: ۱۳ کشتارگاه طیور در استان کرمان داریم که ۱۲ واحد فعال و دو واحد کشتارگاهی هم در دست احداث است.
مهدی از فعالیت ۱۳۰ عامل توزیع مرغ و یک هزار و ۸۶۰ فروشگاه مرغ در استان کرمان خبر داد.
وی در ادامه سخنان از دغدغه های موجود در بخش مرغ گوشتی سخن به میان آورد و افزود: در حوزه ناتزازی انرژی و قطعی برق دغدغه جدی داریم زیرا قطعی بالای دو ساعت موجب تلفات سنگین و زیان سنگین در واحد مرغداری می شود حتی رقمی افزون بر یک میلیارد تومان می تواند ضرر برساند.
مهدی با اشاره به اینکه تولید مرغ در کشور و استان کرمان روند عادی را تجربه می کند از آغاز برنامه ریزی برای تامین مرغ مورد نیاز ماه مبارک رمضان و آغاز سال جدید خبر داد.
وی همچنین از افزایش میزان تولید مرغ در کشور از ۱۳۰ میلیون قطعه در هر ماه به 
۱۴۰ میلیون جوجه ریزی در کشور خبر داد و افزود: در استان کرمان هم ۲ میلیون و ۵۰۰ قطعه جوجه ریزی به ۳ میلیون قطعه افزایش یافته است.
به گفته بازرس اتحادیه مرغداران کشور 
بیش از ۵۰ درصد واحدهای مرغداری قدیمی و دچار فرسودگی هستند که به شدت افت انرژی  وعدم بهره وری دارند و بهسازی نوسازی واحدهای مرغ گوشتی حائز اهمیت است.
 مهدی ابراز داشت: با توجه به مشکلات ناترازی انرژی در سال های اخیر همچنین استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در واحدهای مرغداری اهمیت دارد و خواهش ما این است اعتبارات لازم در این زمینه برای واحدهای مرغداری تدارک دیده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان از استانداردسازی حمل ونقل جوجه یک روزه را مورد تأکید قرار داد و افزود: بیش از ۸۰ درصد جوجه مورد نیاز استان کرمان از استان های دیگر تأمین می شود و حمل ونقل غیراستاندارد جوجه موجب ضرر و زیان بسیاری از واحدها در بخش پرورش مرغ می شوند.
بازرس اتحادیه مرغداران کشور ادامه داد: قیمت واقعی تمام شده یک کیلوگرم مرغ زنده حدود ۶۵ هزار تومان و برای مصرف کننده ۹۵ تا ۹۶ هزار تومان است اما برخوردهای دستوری و سیاست های شتاب زده در این بخش موجب بی انگیزه شدن واحدها می شود و از سویی شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.
مهدی درباره دلیل ارزان شدن نرخ مرغ در روزهای اخیر بیان داشت: مرغ یک محصول تره باری است و امکان نگهداشت مگر در ذخیره سازی وجود ندارد از این رو عرضه بالا قیمت را می شکند.

46