افزایش کیفیت اینترنت بدون سرمایه‌گذاری مقدور نیست

اپراتورها در نشست خبری رگولاتوری:

افزایش کیفیت اینترنت بدون سرمایه‌گذاری مقدور نیست
افزایش کیفیت اینترنت بدون سرمایه‌گذاری مقدور نیست

اپراتورها در نشست خبری رگولاتوری عنوان کردند که افزایش کیفیت اینترنت بدون سرمایه‌گذاری مقدور نیست و یکی از راه حل‌های آن افزایش تعرفه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، صبح امروز نشست بررسی و تبادل نظر درباره تعهدات اپراتورها در راستای بهبود کیفیت اینترنت با حضور امیر لاجوردی قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیران عامل اپراتورهای سیار و برخی از اپراتورهای ثابت در ساختمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار شد.

در ابتدای این نشست بیژن عباسی آراند مدیرعامل اپراتور ایرانسل گفت: اپراتور‌های سیار به عنوان اصلی‌ترین متولیان زیرساخت ارتباطی کشور در ده سال گذشته تلاش جدی برای توسعه شبکه خصوصا نسل ۴ و ۵ ‌داشته‌اند.

وی در ادامه افزود: طبیعتا تلاش اپراتور این است که بهترین سرویس و کیفیت به مشتری ارائه کند‌ و توانستیم در بحث پوشش ۹۰ درصدی، شهر‌های بزرگ ۱۰۰ درصدی و در شهر‌های کوچک هم پوشش کافی داده باشیم. در جاده‌ها دسترسی کمتر است از این رو در تلاش هستیم بتوانیم به نقاط دور هم دسترسی اینترنت بدهیم.

آراند ادامه داد: در این راستا برنامه وزارت ارتباطات این است که به کمک اپراتور‌ها بتواند کیفیت اینترنت را گسترش دهد؛ مخصوصا با رشد ترافیک در سه چهار سال اخیر نیاز به این موضوع  ببیشتر حس شود. به خصوص در لایه هسته  و دسترسی جوابگو بود نشان داد برنامه های توسعه‌ای تا حد خوبی پاسخگو بود.

افزایش مصرف اینترنت با اوج‌ گرفتن کرونا

آراند بیان کرد: با افزایش این تقاضا و استفاده مردم از زیر ساخت‌های ارتباطی ظرفیت پر شد و ضرورت توسعه دو چندان شد همچنین گسترش کرونا سبب شد اهمیت این رشد بیشتر حس شود.

وی افزود: اپراتور‌ها از تمام ظرفیت‌های پوشش و گسترش شبکه استفاده کردند اما نیازمند هزینه بیشتری هستیم و همکاری‌هایی هم با وزارت ارتباطات داریم تا روند توسعه بهتر شود.

در ادامه حمید بهروزی قائم مقام اپراتور همراه اول بیان کرد: توسعه شبکه اجبار و الزام برای اپراتورهاست و اگر در برهه‌ای اتفاق نیفتند با چالش مواجه می‌شویم.

وی افزود: بهبود شبکه نیازمند تامین هزینه‌هاست زیرا هزینه و تأمین تجهیزات دلاری صورت میگرد و باید درآمد با این هزینه خروجی مطابقت داشته باشد.

وی ادامه داد: توسعه بالاجبار باید از محل افزایش تعرفه محقق شود و گزارش‌های آن را به صورت هفتگی ارائه کنیم.

سید ایمان میری مدیرعامل اپراتور های‌‌وب در ادامه‌ی این نشست با اشاره به اولویت توسعه شبکه ثابت گفت: در دو دهه گذشته در زمینه اینترنت ثابت سرمایه گذاری نشده  و بر اساس عدم توازن شبکه ثابت و موبایل آنثدر که باید رشد نکرده است.

توسعه شبکه ثابت نیازمند نگاه بلند مدت است

وی گفت: زیر ساخت کشور باید افقی ۳۰ تا ۵۰ سال داشته باشد و برنامه آن بلند مدت باشد. موضوعی که تا به حال مورد اغفال قرار گرفته است.

 در ادامه گفت: در راستای گسترش این خدمات، ۳۰ درصد حمایت وزارت ارتباطات توسط دولت صورت می‌گیرد و بقیه را اپراتور می‌دهد. 

میری ادامه داد: سرمایه گذاری‌‌های لازمه اگر به موقع صورت نگیرد وضعیت ارتباطات ارتقا نخواهد یافت.

وی افزود: رشد ترافیک مصرفی تاحدی قابل پیش بینی بوده. اولویت افزایش کیفیت است. طبق توافق وزارت ارتباطات ابن تغییر تعرفه برای بهبود کیفیت و توسعه اتفاق می‌افتد تا مردم بتوانند تغییر را حس کنند.

بیشتر کردن ظرفیت شبکه با افزایش سرمایه گذاری میسر می‌شود

در همین راستا شانه ساز مدیر عامل شاتل گفت: هزینه شرکت اپراتور تافته جدا بافته نیست و ما هم مانند بقیه صنایع نیازمند توسعه هستیم.

وی افزود: بیشتر تجهیزات در لایه «اچ ا» و دسترسی از خارج تهیه می‌شود و ما به دلار هزینه می‌کنیم پس باید درآمدمان با هزینه مطابقت داشته باشد.

وی با بیان اینکه  مصرف و  نیاز مردم به اینترنت بیشتر شده و باید اپراتور بتواند کیفیت را تامین کنند افزود: با سرمایه گذاری در فیبر نوری کیفیت اینترنت همراه بهتر خواهد شد و تعادل و توازن در شبکه ثابت در لایه های مختلف برقرار می‌شود.