هرس انگور در اول بهار

هر باغبان سعی می کند حداکثر عملکرد را از منطقه خود بدست آورد.کودهای شیمیایی ، کاشت و ویژگی های چیدمان گیاهان مختلف ، مراقبت ویژه از درختان یا درختچه ها برای این منظور استفاده می شود.برخی از آنها برای حفظ شکل نیاز به حداقل تلاش دارند و به عنوان مثال ، تاک برای به دست آوردن یک محصول معمولی نیاز به مراقبت مناسب و منظم دارد.

هنگام هرس انگور

طبق تحقیقات گردو پالیز نهال، زمان هرس به طور مستقیم به آب و هوایی که در آن محصول کشت می شود بستگی دارد.در مناطق شمالی که زمستان ها شدید هستند ، باید هرس هرس در فصل بهار انجام شود تا گیاه پس از درمان بهبود یابد.همچنین قبل از تابستان ، انواع انگور ترموفیلیک را برش دهید.در زمستان های گرم آب و هوایی ، مجاز است که هرس در پاییز برای تاکستان های مقاوم در برابر سرما زدگی انجام شود.در بهار ، این روش در اولین روزهای گرم انجام می شود ، هنگامی که شروع به انشعاب در شاخه ها نمی شود ، و در پاییز – تقریباً 20 روز پس از ریزش کامل برگ ها.

از زمان هرس اجباری در میان باغداران موضع مشخصی وجود ندارد.برخی معتقدند که درمان پاییزه بوته آن را قبل از زمستان تضعیف می کند.سایر باغداران اصرار دارند که “بهاری گریه” (چرا ، انتشار فعال آب میوه روی شاخه ها) گیاه را مهار می کند و می تواند منجر به مرگ آن شود.برای مراقبت مناسبویژگی های اقلیمی منطقه ، انواع انگور و سن باید در نظر گرفته شود.با مقایسه این سه جزء ، می توانید بهترین زمان برای هرس را انتخاب کنید.بیشتر اوقات برای بیشتر مناطق مرکزی و جنوبی روسیه پایان ماه مارس یا آغاز آوریل است.

هرس بهار انگور

چرخه طبیعی زندگی یک گیاه بدان معنی است که آب میوه در زمستان به ریشه می رود و تا تابستان به شاخه های جوان منتقل می شود.هرس انگور در بهار برای افزایش میوه ، تشکیل بوته و سرعت بخشیدن به برداشت محصول لازم است.مهم است که هرس انگور را تحت هدایت یک باغبان باتجربه شروع کنید ، تا گیاهان با پردازش نادرست از بین نروند:

  • انگورهای جوان هرس می شوند تا یک ستون کامل فرار کنند.بنابراین ، حداکثر باردهی در چند سال حاصل می شود ، و مراقبت از بوته راحت تر است.
  • درختچه های قدیمی توسط فن آوری دیگری هرس می شوند (شاخه های جوان و گل آذین ها برداشته می شوند) ، زیرا بخش عمده ای از قلم مو میوه در انتهای گیاه میوه می آورد.

چه موقع هرس

هرس بهار باید به دقت مورد استفاده قرار گیرد تا این که انگور را فلج نکند یا از بین نبرد.نکته اصلی این است که بدون سرمازدگی های احتمالی در انتظار دمای پایدار +5 درجه باشید.این مهم است که بتوانید قبل از شروع آب جوشان ، زمان پیرایش را ضبط کنید.اگر لحظه از دست رفته باشد ، دیگر پردازش تولید نمی شود (فقط شاخه های مرده مجاز به حذف هستند).هرس انگور در ماه مه دیگر قابل قبول نیست ، اگرچه برخی از باغبان ها هنوز هم در هنگام تورم دیر کشت می کنندکلیه

تکنیک هرس

در اکثر موارد ، در بهار و پاییز ، از برش های هرس با تیزبینی با کیفیت بالا استفاده می شود تا از شکافتن ساقه در روند جلوگیری شود.شاخه های قدیمی با اره باغ برداشته می شوند.او یک بوم نازک با دندانهای کوچک دارد ، به طوری که برش تا حد امکان ملایم بود.برای توسعه كامل شاخه ها و باروری باید حدود 10 جوانه باقی بماند.بدون در نظر گرفتن طرح بوش ، هر شاخه آسیب دیده ، یخ زده و پژمرده را از بین ببرید.برش در زاویه های درست انجام می شود تا منطقه آسیب را به حداقل برساند.

نحوه تمیز کردن انگور در بهار

موارد فوق فقط در هنگام کشت بوته های انگور نکات کلی هستند.گیاهان در مراحل مختلف ، تفاوتهای ظریف خود را برای پردازش دارند.به عنوان مثال ، روش هرس برای انگورهای جوان و تاکهای قدیمی متفاوت است.اگر این اختلافات در نظر گرفته نشود ، حداقل بوته میوه ای به خود می گیرد و در بیشتر موارد به دلیل آب و هوا یا آسیب دیدن شاخه ها ، به سادگی می میرد.

  1. سال اول.در همان زمان شما باید بر تعداد شاخه ها تمرکز کنید.با یک -4 جوانه را قطع کنید ، با 2 شاخه – 2. تمام قسمت بالای تاک باید برداشته شود.
  2. سال دوم.آستین ها را به 2 جوانه ، و تاک جوان بریده و به بند وصل می کنیم.
  3. سال سوم.در هر آستین برای 2 تاک میوه (از آنهایی که به ریشه نزدیکتر هستند) بگذارید.شاخه تحتانی به 2 کلیه بریده می شود و شاخه فوقانی توسط 8-15 (بسته به قطر) برش داده می شود.

هرس تمبر برای انواع مقاوم در برابر یخبندان که نیازی به سرپناه ندارند مناسب است.شکل گیری صحیح تنه به نوع خاصی بستگی دارد (این امر به طور مستقیم بر تعداد جوانه های باقی مانده ، تعداد شاخه های میوه و غیره تأثیر می گذارد).آنچه معمول است این است که به مدت 5-6 سال ، یک تنه مرکزی کشیده شده و تشکیل می شود ، که تاک را در بالای زمین بالا می برد.این کار برای دسترسی بهتر به پایه بوش در هنگام پردازش و توسعه کامل تاک خود (انسداد حیات آن) ضروری است.

انگورهای جوان

  • فن؛
  • مرز؛

​​

  • آستین؛
  • بدون آستین؛
  • طرح گیوت؛
  • قوس؛
  • کاغذ دیواری ، و غیره.

انگور قدیمی

تاک ، که چندین سال است که حاصلخیز است ، به هرس مخصوصی احتیاج دارد ، زیرا همانطور که یک بوته در حال حاضر شکل گرفته است ، شانه های بارور در موقعیت های خود ثابت می شوند.تشکیل برس ها دیگر روی شاخه های جوان نیست بلکه در وسط و پایین گیاه قرار دارد.اگر ابتدا انگور به طور صحیح و منظم پردازش شد ، پس هرس به زمان و تلاش زیادی نیاز ندارد.نکته اصلی رعایت قوانین اساسی است تا باعث تحریک بیابان بوته نشود:

  1. انگورهای میوه ای باید از میوه های حاصل از میوه ، آسیب دیده ، ضعیف ، یخبندان ، گره خشک رها شوند.
  2. شاخه های بسیار نازک و برعکس ضخیم (“چاق”) برداشته شد.شاخه های برگ از 6 تا 10 میلی متر.
  3. 6-8 شاخه با 2-4 جوانه باقی مانده است.شاخه های بلند در سطح 10-15 سلول بریده می شوند.
  4. برای محصول ، شاخه های بلند دو ساله هرس می شوند.
  5. هر چه شاخه ضخیم تر باشد ، قسمت آن طولانی تر است.
  6. 90٪ رشد سالانه لزوماً در هر سن باروری حذف می شود.
  7. برای برخی از انواع ، سنجاق زدن شاخه ها و جوانه های تابستانی قابل قبول است.
  8. فقط لازم است از ابزارهای تیز و تمیز برای هرس استفاده شود تا انگور بیمار نشود (محلول های حاوی الکل برای استریل کردن هرس استفاده می شود).برش با توجه به شاخه تا حد ممکن تا 90 درجه نزدیک می شود.

هرس درختچه های آسیب دیده

هرس انگور پس از آسیب سخت ترین است.ترک شاخه های سرمازدگی که توسط تگرگ و غیره فلج شده اند ، بوته به تدریج محو می شود ، تلاش می کند تا از شاخه های در واقع مرده پشتیبانی کند.سوادهرس چنین انگور تأثیرات یک زمستان بد یا یخبندانهای بهاره ناگهانی را به حداقل می رساند.این قوانین برداشت محصول را احیا می كنند:

  1. هنگام یخ زدن 80٪ كلیه ها ، باید آن را سالم تر در شاخه های میوه درختی نسبت به محصول معمولی كاهش داد.
  2. هنگامی که بیش از 80٪ کلیه ها از بین می روند ، شاخه به طور کامل برداشته می شود.
  3. بوته ای کاملاً یخ زده ریزوم را از بین می برد.تنه در عمق 25-30 سانتی متر حفر شده است ، کل قسمت زمینی را قطع کرده و زباله را با زمین در حدود 5 سانتی متر پوشانده است.اگر شاخه های جوان ظاهر نشده باشد ، واکسن در تنه ساخته می شود.
  4. اگر ریشه های بوته یخ زده باشد ، آنها را با برش چاقو کاوش می کنند و بررسی می شوند.آسیب کلی چوب در تغییر رنگ به قهوه ای تیره بیان می شود.اگر سرمازدگی از عمق کمتر از 2.5 میلی متر باشد ، در بیشتر موارد انگور به طور مستقل احیا می شود.
  5. در خنک کننده شدید بهار ، هرس بسته به میزان آسیب شاخه ها انجام می شود.شاخه های اندکی زخمی بر روی کلیه زنده زنده بریده می شوند.با از بین رفتن تمام شاخه های جوان تاک به طور کامل قطع شد و 2-3 عدد داخلی را ترک کرد.در طول تابستان ، چنین بوته ها باید به شدت تغذیه و سیر شوند تا گیاه تا زمستان بعدی قوی شود.
  6. گرفتن پس از برش یک شاخه بزرگ باید تقریبا 10 میلی متر باشد.
  7. مهم است که بخش های مقطع را با هر ترکیب محافظی درمان کنید تا آب درخت در قسمت ها جاری نشود.آنها از آهک باغ ، شبیه ساز پوست ، موم ، رنگ غیر سمی و غیره استفاده می کنند.

Video11 نکته ی مهم جهت هرس درخت انگور:

هرس درخت انگور، باید در زمانی انجام گیرد که درخت در خواب می باشد،البته باید هرس را متناسب با شرایط اقلیمی منطقه کاشت انجام داد،توجه داشته باشید هرس اصولی به افزایش باردهی کمک می کند.

درخت انگور یکی از درختانی است که سابقه کاشت طولانی دارد و معمولا در تمام کشور ها نسبت به کاشت آن اقدام کرده اند،نهال بعد از کاشت وارد فاز مراقبت می شود و این مسئله بسیار اهمیت دارد و باغداران باید به آن توجه ویژه داشته باشند یکی از فاکتور های اساسی در مراقبت از درختان انگور هرس زمستانه می باشد،که البته نیاز به تخصص دارد و باید با رعایت تکنیک های خاص باشد تا به درخت آسیب وارد نشود.

عمل هرس یعنی بریدن و یا قطع کردن شاخ و برگ خشک شده و کاذب،که این عمل به رشد مطلوب درختان کمک می کند در واقع برخی شاخه ها قدرت رشد شاخه های زایشی را کمتر می کنند و این در کاهش محصول تاثیر منفی خواهد داشت به همین منظور باغداران اقدام به هرس می کنند که البته هرس درخت انگور، در چند مرحله می باشد یکی از مهمترین هرس های درختان انگور هرس زمستانه می باشد که به رشد مطلوب و افزایش محصول سال آینده تاثیر می گذارد.

هرس زمستانه نیاز به ابزار مناسب دارد و توصیه می شود توسط افراد متخصص انجام گیرد،بوته هایی که هرس می شوند بسیار حساس بوده و باید کاملا اصولی انجام گیرد یعنی هرس مو از همه عملیات های دیگر باغداری بیشتر اهمیت دارد. هرس زمستانه انگور، هم به شکل دادن ظاهری درخت انگور کمک می کند و هم کنترل محصول و افزایش باروری را در پی خواهد داشت یعنی می توان گفت هرس علاوه بر تنظیم محصول سالانه در کیفیت و کمیت میوه ها نیز تاثیر گذار می باشد.

همچنین جهت مشاهده ی انواع ارقام نهال انگور روی عبارت خرید نهال کلیک نمایید .

هرس درخت انگور

نحوه هرس زمستانه ی درخت انگور :

همانطور که اشاره شد هدف از هرس زمستانه انگور متفاوت می باشد که در نهایت منجر به تولید میوه هایی با کیفیت خواهد شد،هرس انگور در دو مرحله انجام می شود که در ادامه برای شما بیان می کنیم. ابتدا باید مرحله پاکسازی را که به هرس پاکسازی شهرت دارد انجام داد یعنی باید بعد از زمان ریزش برگ ها و دقیقا زمانی که بوته ها به خواب می روند،نسبت به حذف شاخه های مزاحم،آفت زده،کاذب و شکسته اقدام کرد. این نوع هرس معمولا پاییز ولی به جهت کسب نتیجه مطلوب تر زمستان نیز انجام می شود،البته بستگی به شرایط اقلیمی منطقه دارد در مناطق سردسیر توصیه می شود هرس در فصل پاییز انجام گیرد.

دومین مرحله هرس زمستانه هرس اصلی می باشد که توصیه می شود بعد از خطر سرمازدگی انجام گیرد. اواخر اسفند و اوایل فروردین مناسب ترین زمان برای هرس زمستانه نهال انگور می باشد،البته انجام هرس در این دو فصل به منطقه و شرایط اقلیمی بستگی دارد،در مناطق گرمسیر هرس زود تر انجام می شود.

هرس انگور، بستگی به رقم انگور،محل کاشت و رشد بوته دارد هر چقدر بوته گستردگی بیشتری داشته باشد به هرس زمستانه بیشتری احتیاج دارد،توجه داشته باشید که هر چقدر بوته ها شاخ های کمتری داشته باشند قدرت باردهی آنها افزایش پیدا می کند زیرا شاخ و برگ مواد مغذی را به خوبی  مستقیما از ریشه دریافت می کنند.

میزان باردهی محصول انگور بستگی به نوع رقم انگور و شاخ و برگ آن دارد،توجه به هرس درخت انگور،در بازدهی مطلوب نهال تاثیر خواهد گذاشت،در هرس زمستانه شاخه های قوی تر حفظ شده و شاخه های ضعیف را حذف می کنند زیرا میوه های مرغوب و میزان بار با شاخه های قوی تر  میباشد،درختان ضعیف رفته رفته دچار بیماری و آفات می شود و هرس می تواند در از بین بردن بیماری و آفات موثر باشد.

11 نکته ی مهم در زمان هرس درخت انگور:

در زمان هرس زمستانه انگور باید به نکات ضروری توجه ویژه ای داشت و همانطور که اشاره شد هرس باید توسط افراد متخصص انجام گیرد. و اما نکات مهم در خصوص هرس زمستانه درخت انگور به شرح زیر است:

*برخی جوانه ها جزو جوانه های میوه دار نمی باشد و عقیم به شمار می آیند که باید حتما نسبت به هرس آنها اقدام کرد.

*توجه داشته باشید که سیستم های مختلفی برای پرورش انگور وجود دارد به همین دلیل هرس نیز باید متناسب با هر نوع سیستم انجام گیرد.

*به قسمت های مختلف یک بوته جهت هرس باید توجه داشت از جمله قسمت های مهم،شاخه های اصلی،تنه و تاج شاخه های قدیمی می باشد.

*در زمان هرس زمستانه باید  بین ریشه و اندام های هوایی تعادل  برقرار نمود تا شاخه به تولید میوه بپردازند.

*هر چند حذف برخی شاخه های درخت انگور در هرس زمستانه موجب می شود در سال جدید خوشه های گل دار کمتر باشد اما به افزایش باردهی آن کمک می کند.

*توجه داشته باشید که کاشت درختان انگور باید در مناطق  آفتاب گیر باشد تا در زمان هرس نیز با حذف شاخه های اضافی نور به تمام قسمت های دیگر نفوذ کند.

*اواخر پاییز تا ابتدای بهار زمان هرس انگور ؛ می باشد که همانطور که اشاره شد زمان دقیق آن بستگی به منطقه کاشت  و شرایط آب و هوایی آن دارد.

*باید به این نکته توجه ویژه داشت که هر چقدر زمان هرس زودتر انجام گیرد رشد گیاه نیز در فصل بهار زود تر خواهد بود و در مقابل هرس زمستانه هر چقدر دیر تر باشد ظهور گل ها و برگ ها نیز در فصل بهار دیر تر خواهد بود،هرس زود تر برای مناطقی می باشد که سرمای بهاره ندارند که در چنین حالتی انگور فعالیت خود را سریع تر آغاز کند و باردهی آن نیز زود تر خواهد بود.

*در مناطقی که سرمای بهاره شدیدی دارند  باید تا حد امکان هرس زمستانه را به تعویق انداخت زیرا شاخه ها تحمل سرمای بیش از اندازه  را ندارند.

*در زمان هرس درخت انگور؛ باید شاخه هایی که به سمت پایین رشد کرده اند را هرس نمود و شاخه هایی که به سمت بالا کشیده شده اند را حفظ کرد.

*توجه داشته باشید که در زمان هرس اگر قصد این را دارید که از ارتفاع درخت انگور کم کنید باید هرس را در چندین مرحله انجام دهید.