چرا ماشین بوی بنزین میده ؟

 علت بوی بنزین داخل ماشین برای چیست؟

آیا برای شما هم پیش آمده است که حین رانندگی متوجه بوی ناخوشایند بنزین در کابین خودرو شوید؟ علت چیست و در این مواقع چه باید کرد؟ دلایل مختلفی وجود دارد که منجر به پخش بوی بنزین داخل ماشین می‌شود؛ از مسائل بسیار جزئی تا نقایص جدی‌تری که باید در اسرع وقت با لوازم یدکی جک و دیگر اقدامات آن‌ها را رفع کنید. در این مقاله 5 علت رایج بوی بنزین در خودرو را می‌خوانید و می‌آموزید که در هر مورد چه اقداماتی باید برای رفع مشکل انجام دهید. از شما دعوت می‌کنیم مقاله کاربردی پیش رویتان را از دست ندهید و تا انتها همراه ما باشید.

1. خراب شدن کنیستر بنزین؛ اولین علت بوی بنزین داخل ماشین

به محض اینکه هنگام رانندگی بوی بنزین می‌شنوید، باید درست مانند هوشیار باشید و در اولین فرصت، علت را پیدا و مشکل را رفع کنید. اول از همه کنیستر بنزین را بررسی و از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. قطعه کنیستر که روی خروجی باک نصب می‌شود، بخارات حاصل از واکنش بنزین با گرما را به خود جذب و این گازها را از باک خارج می‌کند تا تجمع پیدا نکنند.

درصورتی که شلنگ‌های ورودی و خروجی کنیستر خراب شده یا نشتی داشته باشند، بوی بنزین در اتاق ماشین می‌پیچد. نشانه دیگر خرابی این قطعه، صدایی شبیه ترکیدن حباب است که هنگام باز کردن درب باک خودرو به گوش می‌رسد. در صورت وجود هر کدام از این شرایط، باید در اسرع وقت کنیستر خودرو را تعمیر یا تعویض کنید.

 2. نشتی بنزین از قسمت‌های مختلف؛ علت دوم بوی بنزین داخل ماشین

طبیعتا در صورتی که برخی قطعات خودرو نشتی داشته باشند، فضای داخلی نیز از بوی بنزین آکنده می‌شود. در بیشتر موارد منشا نشتی بنزین، باک خودرو و شلنگ‌های متصل به آن است که به مرور زمان یا در اثر ضربه‌ای به بدنه، فرسوده یا پاره شده‌اند. همچنین ممکن است بنزین از لوله‌های انتقال سوخت نشت کند. این لوله‌ها مانند زیر خودرو نصب شده‌اند و از آسیب‌های شدید ماشین هنگام حرکت مصون نیستند. در نتیجه هنگامی که سوخت با فشار زیاد در لوله‌های فرسوده به جریان درمی‌آید، شنیدن بوی بنزین داخل ماشین چندان دور از انتظار نیست.

علاوه بر دو مورد فوق، گرفتگی یا خراب شدن فیلتر بنزین و اتصالات ورودی و خروجی آن، نشت کردن بنزین را به دنبال دارد. خرابی فیلتر، عواقب دیگری نیز مانند کاهش قدرت موتور، عدم افزایش سرعت و در برخی موارد روشن نشدن ماشین برجای می‌گذارد. به همین دلیل باید اطمینان از سلامت این قطعه را جدی بگیرید و برای جلوگیری از این مشکلات، هر 20 تا 25 هزار کیلومتر فیلتر بنزین را تعویض کنید.

 3. شل شدن درب باک فرسوده؛ علت سوم بوی بنزین داخل ماشین

یکی از قطعات خودرو که کمتر کسی هنگام بروز مشکلی مانند بوی بنزین داخل ماشین به سلامت آن توجه می‌کند، درب باک است. هدف از نصب درب روی باک این است که گرد و غبار و آشغال به مخزن سوخت وارد و گازهای مضر داخل باک خارج نشوند. در صورتی که مهر و موم یا واشر درب باک خراب شود، درب کامل بسته نمی‌شود و بوی بنزین فضای داخلی ماشین را پر می‌کند. به همین دلیل گفته می‌شود بررسی سلامت درب به خصوص بعد از تصادفات، به اندازه نصب و استفاده از اهمیت بالایی دارد.

 4. هواگیری باک بنزین؛ چهارمین علت پخش بوی بنزین در ماشین

بنزین گرما را به خود جذب و در واکنش با آن، بخاراتی تولید می‌شود. در فصول گرم سال مقدار این گازها بیشتر است و به تبع آن احتمال عدم هواگیری باک نیز بیشتر می‌شود. یکی از دلایل عدم هواگیری، خرابی حباب‌گیر بنزین است که منجر به استشمام بوی بنزین داخل کابین و همچنین صندوق عقب می‌گردد.

برای تشخیص خرابی این قطعه، هنگام بنزین زدن احتمال وجود این مشکل را مانند یک بررسی کنید: در صورتی که حباب‌گیر خراب باشد، باک هنگام سوخت‌گیری حتی با وجود خالی بودن پر نشده و بنزین به بیرون پرتاب می‌شود. همچنین ممکن است در گاز خوردن ماشین مشکل به وجود بیاید و اصطلاحا خودرو هنگام گاز دادن ریپ بزند. در این شرایط باید حباب‌گیر را تعویض کنید.

 5. خرابی انژکتور و سنسور اکسیژن؛ آخرین دلیل بوی بنزین داخل ماشین از اگزوز

در برخی موارد علت بوی بنزینی که داخل خودرو می‌شنوید، به خرابی، فرسودگی یا حتی کثیف بودن انژکتور و سنسور اکسیژن برمی‌گردد. در این شرایط پدیده خام‌سوزی بنزین اتفاق می‌افتد و بوی بنزین شدیدی از اگزوز پخش می‌شود. این مشکل نشانه‌های دیگری نیز دارد که عبارتند از:

  • دوده سفید همراه با بوی بنزین در اطراف اگزوز
  • وجود دوده روی شمع‌های خودرو
  • عملکرد نامنظم موتور هنگام درجا کار کردن
  • روشن شدن چراغ چک ماشین

علاوه بر موارد فوق، در صورت خام‌سوزی مصرف سوخت نسبت به مواقع عادی بسیار افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل هنگام خرید خودروی دست دوم، عدم وجود این مشکل را به اندازه جدی بگیرید.

 آنچه درباره بوی بنزین داخل ماشین آموختیم

در این مقاله درباره 5 علت رایج بوی بنزین داخل ماشین توضیح دادیم و گفتیم در چه شرایطی ممکن است بوی بنزین در داخل کابین خودرو به مشام برسد. در پایان تقاضا داریم هرگونه سوال یا تجربه‌ای درباره شنیدن بوی بنزین از درون اتاقک ماشین و همچنین نحوه رفع این مشکل دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان همیشگی ایران رهیاب در میان بگذارید. کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهند بود.

نشانه های پدیده خام سوزی بنزین چیست؟

برای این که از بروز پدیده خام سوزی بنزین مطمئن شوید، ابتدا لازم است با نشانه های آن آشنا گردید.

  • وجود دوده سفید و بوی بنزین در اطراف اگزوز
  • مشاهده دوده روی شمع های ماشین
  • استنشاق بوی بنزین از اگزوز
  • عملکرد نامنظم موتور خودرو در زمان درجا کار کردن
  • روشن شدن چراغ چک در ماشین
  • افزایش مصرف سوخت نسبت به مواقع عادی

اگر هر یک از این نشانه ها را در ماشینتان مشاهده کردید، لازم است برای رفع ایرادات انژکتور و سنسور اکسیژن اقدام کنید. زیرا خام سوزی سوخت علت پیچیدن بوی بنزین در ماشین خواهد بود.

مراحل از بین بردن بوی بنزین داخل خودرو:

    پیدا کردن منشاء بوی بنزین:

گاهی پیدا کردن منبع بوی بنزین کار دشواری است ولی معمولا بنزین روی کف پوش ها یا فرش داخل صندوق عقب ماندگاری بیشتری دارد و بوی آن آزاردهنده است. بعد از آن میتوانید صندلی ها و یا حتی خز روی سیستم صوتی را بررسی کنید.

    تبخیر شدن بنزین

بعد از پیدا کردن منشاء بوی بنزین باید اجازه بدهید بنزین بخار شود ، برای مثال اگر کف پوش ها آغشته به بنزین هستند بهتر است آنها را در فضای باز و آفتاب پهن کنید تا زمانی که مطمئن شوید نم بنزین بطور کامل تبخیر شده است. ممکن است گاهی منشاء بو جایی باشد که جدا کردن آن کار مشکلی باشد ولی باید بدانید که در هر صورت تا زمانی که بنزین بطور کامل تبخیر نشود هر اقدام دیگری بی فایده است.

    پاک کردن بنزین:

اگر میخواهید لکه بجا مانده از بنزین را از بین ببرید بهتر است محلی که بنزین در آن ریخته را شستشو دهید. البته حتما دقت کنید که روی لکه بنزین دستمال خیس نکشید چون باعث بیشتر شدن لکه و بوی بنزین میشود و اگر قصد شستشوی آن را دارید حتما از محلول های شوینده استفاده کنید.

    از بین بردن بوی بنزین داخل خودرو:

قهوه:

میتوانید روی محل مورد نظر مقداری قهوه ریخته و منتظر بمانید تا قابلیت جذب بوی شدید قهوه شما را متعجب کند!

جوش شیرین یا پودر بچه:

جوش شیرین و یا پودر بچه نیز جزو موادی هستند که قابلیت بوگیری بالایی دارند.

غذای گربه:

شاید باور نکنید ولی غذای گربه نیز یکی از گزینه های مناسب برای جذب نم و بوی بنزین است.

ترکیب سرکه، جوش شیرین و آب:

ترکیب سرکه، جوش شیرین و آب راهی برای نجات از شر لکه بنزین و بوی آن در خودرو است. این ترکیب را روی محل بنزینی ریخته و اجازه دهید چند دقیقه‌ای بگذرد. سپس به کمک یک دستمال مرطوب آن را کاملا تمیز نمایید.

شامپو فرش و آب:

استفاده از شامپو فرش و آب نیز می‌تواند در از بین بردن لکه بنزین و بوی آن تاثیرگذار باشد. روش استفاده از این محلول مطابق زمانی است که می‌خواهید فرش‌های منزلتان را تمیز کنید.

اسپری از بین برنده بوی بنزین:

این اسپری ها با اسپری های خوش بو کننده معمولی تفاوت دارند و برای پارچه ها تعبیه شده اند.

 

منبع:

jacen.jac.com.cn

chamberofcommerce.com