نکات برجسته در مورد ظروف مسی (مس بخور غم نخور)
آیا ظروف مسی ماشینی (کارخانه ای) با دستی تفاوت دارد؟ کدام یک از این ظروف بهتر هستند؟
چرا پس از چند بار استفاده و پخت غذا در این ظروف داخل آن سیاه می شود؟ پاسخ این است که دلایلی بسیاری در رابطه با سوال اول وجود دارد که می توان گفت ظروف نقره کوب مسی به دو روش پرس شده(ماشینی) و دستی کوره ای ساخته می شوند. در روش دستی کوره ای ظروف تولید شده ضخامت بیشتر و چکش خواری دارند و قلع کاری داخل ظروف نیز بادوام تر است همچنین این ویژگی را نیز دارند که غذا دیر می سوزد و از سوختگی غذا جلوگیری می شود.
ظروف مسی در میان انواع ظروف دیگر از لحاظ جنس و … برتری دارد چرا که شمار زیادی از پزشکان به خاصیت فلز مس برای حفظ سلامت و بهداشت غذا توصیه و اغرار نموده اند. توجه داشته باشید که قسمت داخلی این محصول از پس از استفاده از مواد و خوراکی های ترش و اسیدی سیاه رنگ شود در این حالت نگران هیچ چیز نباشید زیرا با شستشو با مواد تمیز کننده(مایع ظرفشویی و اسکاج ) این مشکل رفع خواهد شد اما توصیه می شود که برای طبخ غذاهای ترش در ظروف مسی خودداری کنید.
بعضی از افراد به دنبال حاشیه در استفاده این ظروف مسی هستند
مثلا همین چند روز پیش یکی از کاربران ما تو قسمت نظرات نوشته بود که من مقاله استفاده ظروف مسی مفید یا مضر؟ خوندم و سریع رفتم چند قلم مس خریدم و توش غذا پختم طعم بسیار خوشمزه ای به غذام داده بود ولی داشتم دنبال یه مطلبی می گشتم که دیدم تیتر زده هشدار از ظروف مسی استفاده نکنید چرا که سرطان زا هستش پاک گیج شدم الان کدوم یکی از این ادعا ها واقعیت داره؟ در پاسخ به این کاربر عزیزمون می تونم بگم که کاربرد و استفاده از ظروف مسی یک قدمت 1000 ساله واسه خودش داره کدوم یکی از بزرگ ترای ما مادربزرگ و پدربزرگ های ما سرطان داشتند؟
سرطان توی آدمای امروزی بیش تر هستش یا بزرگترا و آبا و اجداد ما که از ظروف مسی توی پخت و پزشون استفاده می کردند؟ قضاوت این موضوع با خودتون باشه. راستی این نکته برای شما جالب به نظر نمی آید که چرا این سایت ها در قبال ارزش ها و صنایع دستی با قدمت ما گارد دارند یا اینکه چرا منبع موثقی راجع به حرف شون به شما ارائه نمی دهند؟ چرا دادندگان همین سایت های غیر معتبر درباره مضررات استفاده از تفلون و چدن و… که ظروف امروزی محسوب می شوند مردم رو آگاه نمی کنند و به دل اونا هراس نمی اندازند؟نکات برجسته در مورد ظروف مسی
یکی از عمده ترین مشکلات ها در بحث بیماری و سرعت رشد و همه گیر شدن اون در داخل ایران می دونید چیه ؟
ساده ترین جوابی که میتونم به شما بدم این هستش که کشورای غربی اول اومدن روغت جامد رو به ما معذفی کردن و بعد از مزایای این روغن ها به ما گفتن بعدش اومدن گفتن که این روغن ها مضر هستش و باید از روغن مایع استفاده کنید که ما هنوز درس عبرت نگرفتیم.
از ماجراهای قبل بدن انسان ها در روز به شش میلیارد یون مس یعنی یه چیزی حدود 6000000000 داره که ما این نیاز رو از هیچ راه دیگری جز پخت و پز در ظروف مسی و جذب این یون ها توسط غذای طبخ شدن نداریم، اگر که ما از ظروف مسی استفاده نکنیم تنها راه چاره مون استفاده از ظروف امروزی مثل تفلون و چدن و … که همه این ها خودشون یه عامل مهم برای ایجاد سرطان هستند میشیم.
یه جا سوال شده بود که چرا در قدیم الیام از آفتابه های مسی در سرویس بهداشتی استفاده می شده؟
جواب این سوال خیلی واضح هستش اولا که فلز مس در برابر خوردگی و اکسید شدن مقاوم هستش و دوما مس خاصیت باکتری و میکروب کشی خاصی رو داره البته به شرط اینکه به درستی قلع اندود شده باشه اگر که قلع ظروف مسی شما در گذر زمان از بین رفته بود چی ؟
شما می تونید که کار رو به کار بلدش بسپارید و بدین که دورباره ظروف مسی تون رو قلع اندود کنه راهکار دیگه هم وجود داره که قبل از استفاغده از این ظروف شما می تونید که نمک و سرکه رو با هم مخلوط کنید به طوری که حالت نه خیلی شل و نه خیلی سفتی رو به خودش بگیره بعد این مخلوط رو به دیواره های داخلی مس بکشید با این کار تمام ضایعات مضر اون از بین میره و یک مس سالم رو مثل روز اول تحویل می گیرید.
اگر خواستید مس بخرید حتما از بازار مسگرهای زنجان بخرید چون متقلب نیستند و مس اصل رو در ازای پولی ازتون می گیرند تحویل میدن.همچنین مس کرمان هم توی کشورمون داریم که کیفیت اون بالاتر از مس اصفهان هستش.
ظروف مسی چه مزایاو فوایدی را برای ما دارد؟
برجسته ترین فایده مس برای سلامتی ضد سرطان،ضد افسردگی ، جلوگیری از پوکی استخوان، تنظیم کننده ترشح هورمون های بدن، و همچنین استفاده از ظروف مسی انرژی بدن را بالا می برد زیرا که یون مس مورد نیاز بدن از این راه تامین می شود. مس در ساختار خودش اکسیداتیو دارد که توی نوشته ظروف مسی مفید یا مضر حسابی راجه به خواص اون صحبت کردیم.
مس به جذب آهن و ویتامین های مورد نیاز تقویتی بدن کمک می کند و دلیل دیگر تامین انرژی از طریق مس این هستش که با اکسید شدن گلوکز در بدن باعث آزاد شدن انرژی می شود. مس به تامین اکسیژن بدن و حمل کننده اکسیژن در خون یاری می کند که خود راهی برای تامین کننده انرژی و عملکرد صحیح بدن هست. همچنین عامل مهمی برای متعادل کردن ترشحات هورمونی بدن از طریق تیروئید می باشد. مس به دلیل دارا بودن آنزیم ضروری با فعالیت های آنزیمی روده در ارتباط است. همچینین مس با افزایش آدرنالین سطح خوشحالی و سرحالی بدن را بالاتر می برد.
یه جای دیگر سوال شده بود که مسی که قلع اندود شده چگونه می تواند یون های مس را وارد بدن ما بکند؟
از آن جایی که مس فلزی رساناست به راحتی می تواند از قلع که فلزی روان است یون های خود را عبور دهد و در نتیجه یون های مس به بدن ما انتقال یابند.
یادم می آید یک روز که داشتم تلویزیون تماشا می کرد پزشکی را به برنامه ای دعوت کرده بودند که میگفت نگران پوشش قلع اندود شده مس نباشید زیرا با وجود اون هم مس مورد نیاز بدن ما به ما منتقل میشه همچنین کارایی پوشش قلع برای این است که بیش از حد نیاز بدن ما یون های مس وارد بدنمون نشن و اینم توصیه می کنم چون خودم انجامش میدم شما هم رعایت کنید سود بخش خواهد بود غذاهای ترش رو توی ظروف مسی نپزیم چون به اندازه کافی مس در داخل غذای معمولی منتقل میشه.
نکته مهم دیگه هم این است که ظروف مسی خالی بدون محتوا هیچ وقت روی شعله گاز نزارید و حتما آب پر کنید تا قلع اون از بین نره و به ظروف مسی شما آسیب بزنه، پس اول حتما قابلمه یا ظروف دیگرتون رو پر از آب کنید بعد روی شعله قرارش بدین.
مس بد نیست نترسید فقط کافیه که طرز نگه داری صحیح اون رو یاد بگیرید. مثلا زمانی که غذای شما به طور کامل زمان پختش رو سپری کرد د غذا رو بلافاصله از داخل ظروف بیرون بیارید و نزارید که داخل اون باقی بمونه زیرا باعث سیاه شدن اون میشه و زمانی هم که قرمز شدن باید بدیم که درست شود و دوباره استفاده کنیم. خلاصه خرید ظروف برای همه یه سود خاصی داره چون تا آخر عمرمون می تونیم ازش استفاده کنیم بدون اینکه نگران سلامتی خودمون و یا شکستن اون باشیم تا بعد در آینده اون رو می تونیم به عنوان یه هدیه خیلی گران بها و قدیمی اون رو به کسی دوست داریم هدیه بدیم.
در کل باید این نکته رو همه مون توی ذهنمون داشته باشیم که ظروف مسی از لحاظ سلامتی جنس و… به دلیل اینکه یون مس آزاد میکنه بهترین ظروف برای استفادههستش و هم جنبه دکوری و تزئین هم داره ولی استیل بدترین نوع ظروف به شمار میره چراکه در هنگام پخت غذا یون سرب از خود آزاد می کند و این یون خود عامل سرطان بوده و آسیب های جبران ناپذیری برای بدن دارد.
نکات برجسته در مورد ظروف مسی
این ظروف مسی در زادگاه اصلی مس (زنجان) با بهترین ظرافت و زیبایی تولید می شوند . برای خرید ظروف مسی متنوع مثل کشکول مسی، پارچ مسی، سینی مسی، میوه خوری مسی و… به وبسایت نفیس مس و یا دایرکت اینستاگرام مراجعه نمایید.