آینده ارز دیجیتال سولانا چگونه خواهد بود؟

برای پیش‌بینی آینده ارز دیجیتال سولانا (SOL)، لازم است که ابتدا جنبه‌های فاندامنتال و تکنیکال این ارز دیجیتال مورد بررسی قرار بگیرد چرا که بدون در نظر گرفتن این داده‌های آماری، امکان ارائه یک پیش‌بینی دقیق برای آینده ارز دیجیتال سولانا وجود ندارد، به خصوص زمانی که سولانا رقبایی سرسخت همچون اتریوم (ETH)، پولکادات (DOT) و دیگر رمزارزها دارد. توسعه‌دهندگان سولانا با طراحی یک شبکه بلاک‌چین امن، پرسرعت، مقیاس‌پذیر و ارزان تلاش می‌کنند تا در آینده آن را به بزرگ‌ترین پلتفرم مالی غیرمتمرکز در جهان تبدیل کنند. شبکه سولانا امکان پردازش 65 هزار تراکنش در ثانیه را دارد و تنها یک پروژه توکن‌های غیرقابل معاوضه (NFT) در شبکه سولانا، به تنهایی باعث رشد ۱۱ هزار درصدی ارزش سولانا در سال 2021 میلادی شده است.

بررسی داده‌های تکنیکال و فاندامنتال سولانا

ارز دیجیتال سولانا یک پروتکل بلاک‌چینی لایه 1 است که با هدف ایجاد یک اکوسیستم قدرتمند برای توسعه و میزبانی برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) به ویژه در زمینه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) راه‌اندازی شده است. هدف نهایی توسعه‌دهندگان پروژه سولانا، ارائه راه حل‌های پرداخت غیرمتمرکز و مبارزه با روش‌های پرداخت متمرکز است. یکی از بنیان‌گذاران پروژه سولانا، آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko)، بنیاد سولانا را در سال ۲۰۱۷ میلادی تأسیس و کار بر روی پروژه سولانا را آغاز کرد. با این حال، علیرغم تأسیس رسمی بنیاد سولانا در سال 2017، شبکه سولانا در ماه مارس سال 2020 میلادی راه‌اندازی شد.

سولانا سرانجام در سال 2021 موفق شد تا مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار بگیرد و خودش را به فهرست 10 ارز دیجیتال برتر بازار برساند. اکنون در زمان نگارش این مقاله، سولانا با ارزش بازار 8.2 میلیارد دلاری، دهمین ارز دیجیتال برتر بازار محسوب می‌شود. یاکوونو به دنبال ارائه راه‌حل برای مشکلاتی بود که پروژه‌های بلاک‌چینی نسل اول و نسل دوم با آن درگیر هستند. توسعه‌دهندگان سولانا تلاش می‌کنند تا با حل مشکلات فناوری بلاک‌چین که شامل مقیاس‌پذیری، امنیت و تمرکززدایی می‌شود، خود را به بهترین و قدرتمندترین اکوسیستم در زمینه امور مالی غیرمتمرکز تبدیل کنند.

سولانا دارای یک ارز دیجیتال بومی است که از آن برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها، انجام مبادلات مالی و حاکمیت شبکه استفاده می‌شود. در حال حاضر، بلاک چین سولانا دارای بیش از ۱۳۲۵ نود یا گره‌ی اعتبارسنج است که این تعداد گره، شبکه سولانا را نسبت به بلاک‌چین‌های دیگر که تعداد نودهای کمتری دارند، بسیار غیرمتمرکزتر کرده است. ایجاد نود یا گره در شبکه سولانا در مقایسه با دیگر ارزهای دیجیتال بسیار ساده‌تر است و افرادی که به عنوان اعتبارسنج در این امر شرکت می‌کنند، در ازای حفظ امنیت شبکه توکن سولانا پاداش می‌گیرند.

چرا الگوریتم اثبات تاریخ سولانا مهم است؟

بیشتر شبکه‌های بلاک‌چینی بازار ارزهای دیجیتال بسیار کند و پرهزینه هستند، به طوری که شما برای انجام یک تراکنش ساده، لازم است که زمان زیادی برای پردازش تراکنش خود صبر کنید و کارمزد بسیار بالایی بپردازید. سولانا با استفاده از الگوریتم اثبات تاریخ (PoH)، یک سر و گردن از تمامی رقبایش بالاتر رفته و موفق شده است تا معاملات کاربران را بسیار سریع‌تر، امن‌تر و ارزان‌تر پردازش کند. در ساختار فعلی شبکه‌های بلاک‌چینی، به سبب قرار گرفتن بلوک‌های شبکه در صف پردازش شدن توسط اعتبار‌سنج، روند ایجاد بلوک‌های تازه در شبکه کند انجام می‌شود.

توسعه‌دهندگان سولانا یک نوآوری منحصربه‌فرد در طراحی و ایجاد الگوریتم اثبات تاریخ خود به خرج داده‌اند و این مشکل را برطرف کرده‌اند. آن‌ها موفق شده‌اند که ساختار شبکه بلاک‌چینی خود را از جنبه سرعت و ظرفیت پردازش تراکنش‌ها به میزان قابل توجهی بالاتر از سایر رقبای خود ببرند. الگوریتم اثبات تاریخ (PoH) بسیار پرسرعت‌تر از دیگر الگوریتم‌های اجماع است. بر اساس داده‌های منتشر شده، سولانا امکان پردازش 65 هزار تراکنش در ثانیه را دارد و می‌تواند هر 0.4 ثانیه یک‌بار یک بلوک جدید در شبکه ایجاد کند.

علاوه بر این، سولانا بابت تراکنش‌های انجام شده کارمزد بسیار اندکی دریافت می‌کند که بسیار ارزان‌تر از بلاک‌چین‌های محبوب و معروفی چون اتریوم (ETH) است. لازم به ذکر است که در شبکه سولانا، در کنار الگوریتم اثبات تاریخ، الگوریتم اثبات سهام (PoS) نیز به عنوان یک لایه امنیتی اضافی در کنار مکانیسم اصلی شبکه قرار داده شده است تا امنیت شبکه نیز تضمین شده باشد. همچنین بر خلاف بلاک‌چین‌های لایه 2 که برای حل مشکلات مشابه مانند مقیاس‌پذیری از فناوری‌هایی مانند شاردینگ یا زنجیره جانبی (Sidechain) استفاده می‌کنند، سولانا در یک بلاک‌چین مستقل میزبانی می‌شود و به شبکه‌های دیگر مانند اتریوم وابسته نیست.

ارتباط بین صرافی اف‌تی‌ایکس و سولانا چیست؟

ارتباط این ارز دیجیتال با صرافی ارزهای دیجیتال اف‌تی‌ایکس (FTX) ضربه‌های بسیاری بر رمزارز سولانا وارد کرد. در سال گذشته میلادی، صرافی ارزهای دیجیتال اف‌تی‌ایکس به دنبال سری اتفاقاتی فروپاشید. گزارش‌های منتشر شده در خصوص بودجه سولانا ادعا می‌کنند که بنیاد سولانا تنها 100 میلیون دلار سرمایه در دست دارد. همچنین گزارش شده است که پروژه سولانا به میزان 200 میلیون دلار بر توکن بومی صرافی اف‌تی‌ایکس سرمایه‌گذاری کرده بوده است که این توکن‌ها با فروپاشی صرافی، کاملا بی‌ارزش شده‌اند.

همچنین گفته می‌شود که بنیاد سولانا مالک 3.2 میلیون سهم از صرافی سقوط کرده‌ی اف‌تی‌ایکس است که این سهم‌ها نیز اکنون بی‌ارزش هستند. صرافی اف‌تی‌ایکس به عنوان یکی از جریان‌های اصلی پول به سمت پروژه سولانا محسوب می‌شد که با سقوط این صرافی، سولانا متحمل ضررهای بسیاری شد. همچنین به دلیل همکاری سولانا با این صرافی، بسیاری نسبت به سرمایه‌گذاری در سولانا تردید کردند.

جمع‌بندی

سولانا شامل اکوسیستمی قدرتمند و ارز دیجیتالی با ارزش است که این‌ها به تنهایی باعث ارزشمند شدن این پروژه شده‌اند. سولانا به واسطه نوآورانه بودن تا مدت زمان زیادی به رشد خود ادامه می‌دهد و همراهی جامعه فعال خودش را به دنبال دارد. آینده هیچ ارز دیجیتالی را نمی‌توان به طور دقیق پیش‌بینی کرد، اما اگر اتفاقی ناگهانی در بازار رخ ندهد و سولانا به رشد خود ادامه دهد، می‌توان با اطمینان گفت که آینده درخشانی در انتظار پروژه سولانا است و سرمایه‌گذاری در آن اگر حساب شده باشد، می‌تواند به سود منجر شود.