ارتفاع دکل دوربین مدار بسته چقدر است؟

ساخت انواع دکل دوربین مداربسته – سفارش، قیمت و مشخصات فنی دکل

دکل دوربین مداربسته یکی از تجهیزاتی است که برای نصب دوربین مدار بسته با اهداف خاص استفاده می شود. معمولا دکل دوربین مداربسته برای دوربین هایی مانند دوربین پلاک خوان و اسپید دام استفاده می شود اما گاهی اوقات برای دوربین هایی مانند دوربین بولت نیز استفاده می شود. از انواع دکل ها می توان به دکل چند وجهی، دکل مکعبی، دکل لوله ای و دکل ماژولار اشاره کرد. از مزایای دکل دوربین مدار بسته و پایه دوربین ترافیکی می توان به عدم دسترسی سایرین به دوربین، امکان نصب پرژکتور برای دید در شب بهتر (فلش)، ایجاد زاویه دید مناسب، افزایش زاویه و میدان دید است.

دکل های دوربین مداربسته در ویژگی هایی مانند ارتفاع، نوع پوشش (جنس آلیاژ)، طریقه مونتاژ و اتصالات با هم تفاوت دارند. البته نوع دوربین هم مهم است و دکل های دوربین مداربسته برای دوربین های ثابت و چرخشی متفاوت هستند. این ویژگی ها با توجه به سفارش مشتری قابل تغییر هستند و مشتری می تواند دکل را طبق محل نصب دکل و شرایط آب و هوایی منطقه در ارتفاع های مختلف و با جنس بدنه مختلف سفارش دهد. سایر ویژگی ها مانند نوع دوربین، نحوه مونتاژ و قابلیت نصب پرژکتور نیز در هنگام سفارش باید ذکر شود.

مشخصات فنی دکل دوربین مداربسته

مهم ترین ویژگی دکل دوربین مداربسته ارتفاع آن است و این ارتفاع می تواند از 2 متر تا 30 متر باشد. معمولا ارتفاع با توجه به محل نصب، شرایط آب و هوایی منطقه (وزش باد)، میدان دید مورد نظر، کیفیت و بزرگنمایی دوربین تعیین می شود. شرایط جغرافیایی منطقه و وزش باد می تواند در لرزش دکل تاثیر گذار باشد. دکل ها معمولا در ارتفاع های زیاد و وزش باد با سرعت بالا مقدار خیلی کمی لرزش دارند اما در صورت طراحی اصولی دکل این مقدار به حداقل می رسد و بسیار ناچیز است.

ساختار بدنه دکل های دوربین در ضخامت ورق استفاده شده، اندازه سطح مقطع و چند وجهی بودن با هم تفاوت دارند و این ساختار بدنه در مقاومت دکل در برابر وزش باد و ضربه موثر است. در بدنه دکل ها نقاطی مانند دریچه دسترسی، استند باکس، محل نصب نردبان پرتابل (برای تعمیر و نگهداری دوربین ها)، بازو، سایه بان دوربین و محل نصب پرژکتور (به منظور وضوح و دید بیشتر در شب) قرار دارد.

طریقه مونتاژ دکل منوپل دوربین مداربسته به دو شکل فلنچی  (Flanch) و اورلپی (overlap) طراحی می شوند. مونتاژ فلنچی به صورت اتصالات صفحه ای و پیچ و مهره ای هستند و در مونتاژ اورلپی قطعات دکل با قطر های متفاوت طراحی می شوند و با ابزار مخصوص به همدیگر وصل می شوند و در هم محکم می شوند.

جنس پوشش بدنه دکل های دوربین مداربسته در دو نوع پوشش گالوانیزه گرم (پوشش از جنس روی) یا رنگ آلکیدی، اپوکسی و پلی اورتان (رنگ کاری با مخلوط رنگ و رزین) است.

دکل دوربین مداربسته چه کاربردی دارد؟

همانطور که در ابتدای این موضوع اشاره کردیم، دکل ها برای فضای باز و معمولا برای دوربین های پلاک خوان، اسپید دام و بولت به منظور عدم دسترسی سایرین به دوربین، نصب پرژکتور برای دید در شب بهتر، ایجاد زاویه دید مناسب، افزایش زاویه و میدان دید استفاده می شوند. دکل دوربین معمولا در کنترل تردد های شهری و جاده ای، کارخانه ها، فرودگاه ها، محوطه نمایشگاه ها، ورزشگاه ها، پارک ها و اماکن تفریحی و … استفاده می شوند. برای نصب دوربین مداربسته بر روی دکل حتما این کار را به بسپارید.

قیمت دکل دوربین مداربسته

هزینه ساخت دکل دوربین مداربسته با توجه به سفارش مشتری متفاوت است و قیمت دکل با توجه به ویژگی هایی مانند ارتفاع دکل، جنس و پوشش بدنه، ضخامت ورق مورد استفاده، سطح مقطع، کیفیت قطعات و اتصالات، نوع اتصال مونتاز، تعداد دوربین، داشتن بازو و … تفاوت می کند. برای سفارش ساخت دکل دوربین مداربسته و استعلام قیمت میتوانید با شماره تلفن های فروشگاه دوربین استور تماس بگیرید. برای نصب دوربین مداربسته بر روی دکل سعی کنید از دوربین های با کیفیت و رزولوشن بالا استفاده کنید تا هنگام قرار گرفتن در ارتفاع و نصب بر روی دکل دچار افت کیفیت نشود. برای مشاهده لیست قیمت انواع دوربین مداربسته می توانید به صفحه مراجعه نمایید

دکل دوربین مداربسته؛ مزایا و کاربردها

با توجه به اینکه سالانه پروژه های نظارت تصویری زیادی در سطح شهر اجرا می‌شود و استفاده از دوربین های اسپید دام، پلاک خوان و کنترل تردد در این پروژه ها رایج و پرکاربرد است، همواره دکل دوربین مداربسته یکی از نیاز های اصلی راه‌اندازی پروژه های شهری به حساب آمده است.

دوربین های مدار بسته و به‌طور کلی سیستم‌های نظارت تصویری سال‌هاست به‌عنوان عنصر مهمی جهت تأمین امنیت و کنترل محیط تلقی می‌شوند. با نصب دوربین مداربسته در اماکنی مانند فروشگاه‌ها، مغازه های خرده فروشی، مدارس، بانک‌ها و غیره می‌توان با نظارت بر تصاویر ضبط شده توسط دوربین‌ها حرکات مشکوک و تخلفات انجام شده را حتی از راه دور (از طریق انتقال تصویر دوربین مداربسته روی گوشی موبایل یا لپ تاپ) زیر نظر داشت.

اما از مهم‌ترین محیط‌هایی که دوربین های مداربسته نقش کنترلی دارند، جاده ها، بزرگراه ها و شهرها هستند. در جاده‌های بین شهری و شهرها برای کنترل ترافیک و بررسی حوادث رانندگی و حتی جرایم دیگر از دوربین مدار بسته استفاده می‌شود.

نکته‌ای که در اینجا اهمیت دارد و مورد بحث این مقاله است، زاویه دید دوربین، مشرف بودن به کل محیط موردِنظر و به حداقل رساندن نقاط کور است. در جاده‌ها بهترین راه‌حل، نصب دوربین مداربسته روی دکل یا پایه نگهدارنده است. دوربین های مداربسته علاوه بر جاده‌ها، معمولاً در سایت‌های نفت و گاز، بنادر، فرودگاه ها، محوطه نمایشگاه‌ها، استادیوم‌ها (ورزشگاه‌ها)، میادین و پارک‌ها و… نیز بر روی دکل دوربین نصب می‌شوند. در این بخش مقاله سعی داریم شما را با انواع دکل دوربین مداربسته، طریقه نصب دوربین روی دکل و مزایای آن، آشنا کنیم.

کاربرد و موارد استفاده از دکل دوربین مدار بسته

با توجه به پر رنگ شدن نقش دوربین های امنیتی در سطح شهر به منظور کاهش تخلفات و نظارت بهتر بر اماکن عمومی، فراهم کردن بستری مناسب برای نصب دوربین ها همواره جزو دغدغه های اصلی راهبران اجرایی این پروژه ها بوده است. قطعا در فضاهایی مانند جاده ها و بزرگراه ها، پارکینگ های شهری، پایگاه های نظامی، استادیوم های ورزشی و مواردی از این دست، استفاده از دکل دوربین مداربسته یا پایه بهترین گزینه برای نصب دوربین است.

دکل ها فضای زیادی را اشغال نمی کنند و مهم‌ترین کاربرد و جنبه استفاده از آن‌ها مربوط به اماکن عمومی و فضای باز است. به طور کلی اهداف ما از نصب دکل در 4 مورد زیر خلاصه می‌شود.

موارد استفاده از دکل جهت نصب دوربین مداربسته از لحاظ نوع عملیات

  • حافظتی
  • نظارتی
  • ثبت تخلفات
  • کنترل محدوده ترافیک زوج و فرد

فراهم کردن بستری به منظور نظارت و حفاظت دائمی بر ترافیک و حوادث جاده ای، تا میزان زیادی نیاز به نیروی انسانی را کاهش داده و کارایی و دقت نظارت را بالا می‌برد. اینکه بخواهید دوربین را در شرایطی نصب کنید که بیشترین زاویه دید را داشته باشد و از دسترس افراد دور باشد، باید از دکل دوربین استفاده کنید.

مزایای نصب دوربین مداربسته روی دکل یا پایه نگهدارنده

  • به حداکثر رساندن زاویه دید دوربین
  • به حداقل رساندن نقاط کور
  • افزایش برد دید دوربین مداربسته
  • افزایش دقت تخمین سرعت وسایل نقلیه و خودروها
  • افزایش دقت و کارایی دوربین های مداربسته پلاک خوان
  • دور از دست دسترس بودن افراد خرابکار و جلوگیری از سرقت دوربین
  • افزایش کارایی و بهره‌وری تصاویر ضبط شده توسط دوربین‌ها
  • کنترل بیشتر روی محیط و افزایش قدرت مانور دوربین های اسپید دام یا PTZ
  • افزودن شاخه به دکل برای نصب دوربین بیشتر و پروژکتور برای دید در شب بهتر
  • نیاز به فضای محدود برای نصب