مزایای خانه هوشمند چیست؟

هوشمندسازی خانه چیست؟ + بررسی مزایای آن

خانه هوشمند یک سیستم راه‌اندازی خانگی به گونه‌ای است که در آن لوازم و دستگاه‌ها را می‌توان به طور خودکار از راه دور کنترل کرد. عمل کنترل در هر نقطه با اتصال به اینترنت تلفن همراه یا دستگاه‌های دیگری که به شبکه متصل هستند امکان‌پذیر است.  تجهیزات مورد استفاده توسط تیم خانه هوشمند کارن از طریق اینترنت به یکدیگر متصل هستند و به کاربر اجازه می‌دهند تا سیستم‌های امنیتی خانه، دما، روشنایی و سینمای خانگی، سیستم صوتی، روشنایی و کارکرد سایر تجهیزات را بتواند از راه دور کنترل کند.

به طور کلی تکنولوژی در زندگی روزمره ما نقش مهمی را ایفا می‌کند و اهمیت تکنولوژی در دنیای امروزی در جوانب مختلف زندگی بسیار پررنگ و قابل لمس می‌باشد. تکنولوژی به صورت دائمی در بخش‌های مختلفی از زندگی روزمره ما مورد استفاده قرار می‌گیرد. مجموع اقداماتی که در راستای آرامش و امنیت کاربران انجام و از مزایای هوشمند سازی خانه محسوب می شود:

  1. روشنایی‌ها و سیستم سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع با توجه به حضور افراد
  2. فراهم کردن نور، دما و رطوبت مطلوب با مدیریت بهینه تجهیزات
  3. شناسایی تجهیزات معیوب و یا پرمصرف
  4. مانیتورینگ مصرف انرژی تجهیزات
  5. مدیریت هوشمند تجهیزات بر اساس عرضه و تقاضای انرژی
  6. افزایش ایمنی ساختمان با سیستم‌های اعلام و اطفای حریق
  7. افزایش امینیت ساختمان با سیستم‌های امنیتی و کنترل تردد پیشرفته
  8. استفاده از دوربین‌های مدار بسته و سیستم‌های دزدگیر جهت پایش دقیق فضاهای مهم ساختمان
  9. قطع خودکار گاز، آب و برق ساختمان در هنگام وقوع زلزله برای کاهش خسارات ثانوی

هوشمندسازی خانه چه اقداماتی در راستای کنترل هرچه بیشتر خانه انجام می دهد؟

  • بالا بردن کیفیت زندگی و راندمان کاری با فراهم نمودن نور، دما و رطوبت دلخواه ساکنین
  • کنترل تجیزات با گوشی موبایل، تبلت، ریموت کنترل و اینترنت
  • کنترل تجهیزات با استفاده از سناریوهای دلخواه
  • امکان مشاهده و نظارت بر وضعیت تجهیزات از طریق نرم افزار
  • فعال و غیر فعال سازی تجهیزات مطابق برنامه زمانبندی

در سال 2019 مزایای خانه های هوشمند روند ها را به نسبت زیادی افزایش داده

خانه‌های هوشمند با هدف ایجاد آسایش و امنیت برای کاربران به سرعت در حال توسعه می باشند. امروزه تکنیک‌های مختلفی برای اتوماسیون ساختمان‌های بزرگ بکار گرفته‌ می‌شود از قبیل کنترل نور ،کنترل دما، کنترل درها و پنجره‌ها و پرده‌ها و یا سیستم‌های امنیتی و مدار بسته و غیره. علاوه برموارد یاد شده، در خانه‌های هوشمند، کاربرد‌های دیگری که از دیگر مزایای هوشمندسازی خانه محسوب می شود، شامل کنترل Multimedia، آبیاری گیاهان و حتی غذا دادن به حیوانات خانگی نیز می توان نام برد.

همچنین علاوه بر ایجاد آسایش و امنیت مضاعف درخانه به بهینه‌ سازی مصرف انرژی و صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های نگهداری ساختمان نیز کمک شایانی ‌می‌نماید. ضمناً این سیستم‌ها علاوه بر مخاطبین معمول خود می‌توانند در بهبود کیفیت زندگی افراد سالمند و معمولین نیز کمک شایانی نمایند.

10 امکانی که خانه های هوشمند را از خانه های معمولی متمایز می کند!

1 – روشنایی هوشمند

با استفاده از سیستم BMS می ­توان روشنایی بخش ­های مختلف ساختمان را هوشمند نمود. کنترل روشنایی، از مزایای هوشمند سازی خانه است که شامل روشن و خاموش نمودن خودکار آنها، تنظیم سطح نور، کاهش یا افزایش و همچنین تعیین و مشاهده وضعیت آنها و امکان روشن و خاموش نمودن آن‌ها از راه دور و بیرون ساختمان می­ باشد.

۲ – سیستم­ های حفاظتی و امنیتی

می توان سیستم ­های اعلام و اطفاء حریق، ورود و خروج پرسنل، دوربین مدار بسته و نشتی آب و آب گرفتگی و حفاظت از برق گرفتگی را نیز به سیستم BMS متصل نموده و بوسیله آن کنترل نمود .

۳ – در، پنجره، پرده و سایبان

به وسیله سیستم BMS می­ توان این تجهیزات را کنترل و وضعیت آنها را مشاهده نموده و فرمان های لازم را در این خصوص صادر نمود و حتی می­ توان با استفاده از حسگر اثر انگشت یا کارت مغناطیسی علاوه بر ایجاد ایمنی بیشتر به امکان طبقه ­بندی و زمان­ بندی دسترسی نیز اعمال نمود که یکی از خاص ترین مزایای هوشمندسازی خانه است.

۴ – سیستم­ های سرمایشی و گرمایشی (تهویه مطبوع)

سیستم­ های سرمایشی و گرمایشی می­ توانند شامل تجهیزات مرکزی و تجهیزات محلی باشند تجهیزات مرکزی که در موتورخانه واقع­ اند مانند چیلر، دیگ آبگرم، پمپ ­های سیستم، برج خنک­ کن و غیره می­ باشد و تجهیزات محلی نیز مانند فن کوئل ها، کولرها و هواسازها می ­باشند. از طریق سیستم BMS می­ توان تجهیزات مرکزی را در زمان های مشخص و از راه دور روشن و خاموش نمود و همچنین با تغییرات شرایط محیطی تغییرات لازم مورد نیاز را اعمال نمود و همچنین این سیستم می­ تواند دمای اتاق ها را بصورت هوشمند کنترل نموده و در صورت عدم حضور افراد نسبت به خاموش نمودن تجهیزات اقدام نماید.

۵ – سیستم­ های صوتی و تصویری ، تجهیزات اداری

از مزایای هوشمندسازی خانه امکان استفاده از یک آرشیو مرکزی صوتی است که می توان بوسیله ی آن یک موزیک دلخواه را انتخاب و یا جهت اجرای مراسم­ های مختلف حالت­ های از قبل تعریف شده را انتخاب و اجرا نمود و یا تجهیزات اداری را نیز از طریق این سیستم کنترل نمود .

۶ – کنترل سیستم ورود و خروج

در مورد ساختمان های اداری این سیستم می ­تواند ورود و خروج کلیه مهمانان را ثبت و حتی تصویر آنها را ضبط نمایدد و در ساختمان های مسکونی نیز امکان دریافت تصویر مراجعه کننده بر روی نمایشگر و در صورت عدم حضور ثبت تصویر به همراه زمان مراجعه وجود داشته و حتی در صورت وجود اینترنت امکان برقراری ارتباط با مهمان از راه دور را مهیا سازد.

۷ – کنترل تأسیسات استخر، سونا و جکوزی

این سیستم می­ تواند بطور هوشمند این تجهیزات را روشن و خاموش نموده و دستگاه های تصفیه، دما را کنترل کند و در صورت لزوم دیگر کنترل های برنامه ریزی شده را نیز صورت دهد.

۸ – سیستم­ های ارتباطی

پشتیبانی خطوط تلفنی، پیامگیر و تلفن سانترال نیز از ویژگی­ های این سیستم به شمار می­ رود .

۹ – وسایل الکتریکی ساختمان

در ساختمان هوشمند امکان اطلاع یافتن از وضعیت کلیه وسایل الکتریکی ساختمان و کنترل آنها وجود دارد .

۱۰-سیستم آبیاری هوشمند

 گیاهان که در حیاط و یا داخل ساختمان موجود است، بطور خودکار طبق برنامه از پیش تعیین شده انجام می شود. در نتیجه با استفاده از سیستم مدیریت ساختمان می­ توان ساختمان ها را تا سطح مورد نظر هوشمند نمود هزینه این کار نیز بسته به سطح هوشمند سازی می ­تواند بسیار متفاوت بوده ولی امکان­ پذیر می­ باشد.

در انتها به اختصار مروری بر اکثر مزایای ساختمان های هوشمند خواهیم داشت؛

  • جایگزین نمودن کلیدهای لمسی به جای و کلیدهای سنتی و قدیمی
  • کنترل هوشمند و خودکار موجب افزایش امنیت کودکان و رفاه خانواده می گردد.
  • قابلیت کنترل همه چیز از طریق یک مانیتور لمسی
  • ساخت نمایی مدرن و شیک از ساختمان، متناسب با علایق و سلایق شخصی کاربران در هر پروژه
  • ارسال اطلاعات کنترل زمان ورود و خروج کودکان به تلفن همراه والدین در هنگام عدم حضور آن ها
  • کنترل هوشمند میزان نور و روشنایی و طراحی هوشمند نورپردازی ، موسیقی، سرمایش و گرمایش و… برای هر اتاق متناسب با شرایط کاربری آن اتاق
  • امکان طراحی و تعریف سناریوی مختلف برای اتاق ها (اتاق خواب، اتاق کودک، اتاق پذیرایی، آشپزخانه و… )
  • کنترل پرده ها و کرکره ها با سناریو و به صورت ریموت از روی مانیتور لمسی یا در گوشی همراه.
  • خاموش و روشن کنترل چراغ ها و تجهیزات و دستگاه های مختلف فقط با یک کنترل از راه دور از مزایای هوشمند سازی خانه است.
  • تغییرسیستم های سنتی ساختمان ها با مدرنترین تکنولوژی روز دنیا بدون تغییر در ساختارکنونی ساختمان.
  • ایجاد محیطی بسیار لوکس و زیبا توام با راحتی و آسایش و اطمینان
  • استفاده از زیباترین تجهیزات، متناسب با نما و دکوراسیون داخلی ساختمان
  • کنترل از راه دور تاسیسات و دستگاه ها توسط موبایل (راه اندازی قبل از حضور) ایجاد سناریوهای انجام همزمان چند کار تنها با فشار دادن یک کلید (سناریوی بیداری،خاموشی،مهمان،تماشای تلویزیون) از مزایای هوشمندسازی خانه محسوب می گردد.
  • امکان تغییر سیستم، همزمان با تغییر نیازهای ساکنین ، سن افراد و کاربری اتاق ها در کمترین زمان و بدون هزینه های اضافی
  • چند برابر کردن ارزش افزوده ساختمان و پاسخگویی به تمام نیاز های ساکنان ساختمان.

یکی از مهم‌ترین دستاوردهایی که در نتیجه پیشرفت تکنولوژی در محل زندگی انسان‌ها ایجاد شده است طراحی ساختمان هوشمند می‌باشد. در بسیاری از آپارتمان‌های لوکس و مجلل که با سبک مدرن ساخته می‌شوند و دارای امکانات رفاهی و تفریحی هستند از سیستم هوشمند سازی ساختمان به منظور حفظ رفاه و آسودگی خاطر ساکنین استفاده می‌شود.

ویژگی‌های یک خانه هوشمند

اگر بخواهیم تعریفی ساده از یک خانه هوشمند را ارائه دهیم می‌توان گفت ساختمانی مجهز به یک سیستم بسیار پیشرفته مرکزی می‌باشد که از طریق آن تمامی لوازم برقی و دیگر تجهیزات مربوط به امنیت ساختمان و سیستم‌های تهویه مطبوع، قابل کنترل هستند و به صورت منظم در کنار هم کار می‌کنند. یک خانه هوشمند با ایجاد ایمنی بالا و قابلیت کنترل تمامی تجهیزات ساختمان از راه دور امنیت خانه‌های مسکونی جدید را چندین برابر افزایش داده است.

زمانیکه شما در خانه هوشمند زندگی می‌کنید دیگر جای هیچ گونه نگرانی بابت فراموشی در باب خاموش کردن وسایل صوتی و تصویری، وسایل روشنایی، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و سیستم امنیتی و غیره ندارید. زیرا امکان کنترل کردن تمامی تجهیزات داخل ساختمان از راه دور برایتان امکان‌پذیر می‌باشد. سیستم های هوشمند و پیشرفته موجب افزایش ارزش ساختمان می شوند و پاسخگوی تمامی نیازهای ساکنان ساختمان هستند.

فناوری خانه هوشمند برای تجهیزات داخلی

دستگاه‌های مختلفی در منزل قابلیت اتصال به سیستم هوشمند را دارند. قفل درها، تلویزیون، ترموستات، مانیتورهای خانگی، دوربین، چراغ‌ها و حتی وسایل دیگری مانند یخچال را می‌توان از طریق یک سیستم اتوماسیون خانگی کنترل کرد. این سیستم روی دستگاه‌های شبکه نصب می‌شود تا کاربر قادر باشد برنامه‌های زمانی را برای اعمال تغییرات خاص انجام دهد. در واقع لوازم خانگی دارای مهارت خودآموزی هستند تا بتوانند برنامه‌های صاحبخانه را یاد بگیرند و در صورت نیاز تنظیمات لازم را انجام بدهند.

برخی از سیستم‌های اتوماسیون خانگی در صورت مشاهده هرگونه حرکتی در خانه به صاحبخانه در صورت عدم حضورشان هشدار می‌دهند. در حالی که برخی دیگر می‌توانند در صورت بروز موقعیت‌های قریب‌الوقوع با مراکز مهمی مانند پلیس یا آتش نشانی تماس بگیرند. پس از اتصال، خدماتی مانند زنگ درب هوشمند، سیستم امنیتی هوشمند، لوازم هوشمند که همه بخشی از فناوری اینترنتی برای اشیا هستند به طور مناسب و کاربردی عمل خواهند کرد. شبکه‌ای از اشیا فیزیکی که می‌توانند اطلاعات الکترونیکی را جمع‌آوری کرده و به اشتراک بگذارند.

نصب سیستم هوشمند

امکان نصب و استفاده از سیستم هوشمند در ساختمان‌های مسکونی و تجاری امکان‌پذیر می‌باشد. بسیاری از افرادی که در ساختمان‌های قدیمی ساز ساکن هستند نیز به منظور حفظ ایمنی و امنیت بیشتر از این سیستم مدرن و پیشرفته برای هوشمند سازی بخش‌های مختلف ساختمان بهره مند می‌شوند. برنامه‌های از پیش تعیین شده در خانه هوشمند شیوه کنترل تجهیزات مختلف را آسان‌تر می‌کند. در واقع خانه هوشمند سبکی جدید و دنیایی تازه را برایتان به ارمغان می‌آورد و می‌توانید زندگی رویایی با بهترین امکانات پیشرفته را تجربه کنید.

به نقل از: خانه هوشمند آمازون اکو