مهم ترین کاربردهای ترون (Tron) و ویژگی های اصلی آن

ترون چیست و چه کاربردی دارد؟

درحال‌حاضر نسخه فعلی اینترنت به‌صورت متمرکز تحت سلطه غول‌های فناوری است. شرکت‌هایی مانند گوگل، فیس‌بوک و آمازون، درواقع مالک و کنترل‌کننده داده‌هایی هستند که کاربران اینترنت در سراسر جهان تولید می‌کنند. این موضوع باعث شده تا این شرکت‌های واسطه، ثروت هنگفتی را به جیب بزنند. از طرفی هیچ‌کس مطمئن نیست که چگونه و برای چه اطلاعاتی، از داده‌هایمان استفاده می‌شود. این مشکلی بوده که شبکه ترون می‌خواهد آن را با ایجاد یک اینترنت غیرمتمرکز که تحت کنترل و مالکیت افرادی است که از آن استفاده می‌کنند، حل کند. در این متن به بررسی ارز دیجیتال ترون TRX، خرید ترون، کاربرد و نحوه عملکرد آن پرداخته می‌شود؛ برای کسب اطلاعات بیشتر، تا انتهای متن را مطالعه کنید.

ارز دیجیتال ترون چیست؟

ترون (Tron)، یک پلتفرم بلاک چین منبع‌باز بوده که با هدف ایجاد زیرساخت یک اینترنت غیرمتمرکز طراحی شده است. از این رو توانایی اجرای قرارداد‌های هوشمند، برای تشکیل بلوک‌های سازنده برنامه‌های غیرمتمرکز یا dapps را دارد. برنامه‌هایی که در بالای شبکه نود‌های Tron اجرا شده و نمی‌توانند توسط یک شخص یا نهاد نظارتی واحد، خاموش یا کنترل شوند. به طور کلی جاه‌طلبی پروژه ترون، در این است که بستری را فراهم کند تا خدمات متنوعی مانند پلتفرم‌های معاملاتی، بازی‌ها و برنامه‌های کاربردی مالی غیرمتمرکز (DeFi) بر اساس آن ساخته شوند. رمزارز ترون در سال 2017 توسط جاستین سان (Justin Sun)، نماینده ارشد سابق ریپل تأسیس شد.

دفاتر ابتدایی این پلتفرم کاربردی در سنگاپور و سانفرانسیسکو بود. شبکه Tron و توکن آن، ابتدا فقط در آسیا عرضه شد؛ اما پس از مدت کوتاهی در کل دنیا مورداستفاده قرار گرفت. Sun در ماه دسامبر سال 2021 مدیرعاملی بنیاد ترون کنار رفت و نظارت پروژه را به یک سازمان مستقل غیرمتمرکز، به نام سازمان غیرانتفاعی Tron DAO، سپرد.

توکن بومی پلتفرم Tron چیست؟

توکن بومی اکوسیستم ترون، ترونیکس یا TRX نام داشته و از آن برای پرداخت کارمزد تراکنش در شبکه یا دریافت پاداش‌ها استفاده می‌شود. همچنین دارندگان TRX به‌عنوان حاکمیت، می‌توانند در مورد تصمیمات مربوط به شبکه رأی دهند. در حالت کلی؛ این پروژه دارای 92.4 میلیارد کوین است. اگرچه قیمت ترون در طول زمان نوسان داشته؛ اما این ارز دیجیتال همچنان محبوبیت و مقبولیت خود را حفظ کرده است.

برخلاف ارز دیجیتال بیت کوین، ترون بیشتر به‌صورت یک واحد ارزش شناخته می‌شود. در واقع توکن خود را نیز برای تسهیل تبادل دارایی‌های دیجیتال بدون نیاز به واسطه عرضه کرده است. به طور کلی توکن Tron به‌مانند دفتری بوده که مبادلات موجود در شبکه را پیگیری می‌کند. در نهایت نیز به ذخیره‌ای از ارزش تبدیل شده و سازندگان محتوا در این پلتفرم می‌توانند به‌دلخواه خود از آن استفاده کنند.

کاربرد های ترون کدامند؟

ارز دیجیتال ترون نام دارد که با نشانه اختصاری TRX شناخته می شود و به کوین ترون اشاره دارد. این بلاک چین در سال ۲۰۱۷ توسط یک تیم به مدیریت جاستین سان که یک کارآفرین چینی بود طراحی و ارائه شد. در عرضه ابتدایی این رمز ارز توکن های اولیه مبتنی بر شبکه اتریوم عرضه شد و یک سال بعد از آن شبکه اختصاصی ترون پشتیبانی ارز دیجیتال را بر عهده گرفت و اولین توکن شبکه ترون به بازار معرفی شد. هدف اصلی از طراحی بلاک چین ترون ایجاد یک شبکه اینترنت غیر متمرکز بوده است که تلاش زیادی هم برای دستیابی به این هدف کرده ‌اند و با ارائه رمز ارز آن این اینترنت غیر متمرکز به جهانیان معرفی شد.

ارز ترون ظرف دو سال آن قدر موفق ظاهر شد که توانست به ارزش یک تریلیون دلاری در بازار دست یابد و جزء 10 ارز دیجیتال برتر جهان قرار گیرد. این توکن آن قدر قدرتمند ظاهر شده است که مدعی رقابت با ارزهای مطرحی همچون بیت کوین و اتریوم می باشد و این طور به نظر می ‌رسد که هدف آقای سان و تیم همکارش تبدیل ترون به بزرگترین رمز ارز جهان می‌ باشد.

یکی از مهم ترین عواملی که سبب شده ارز ترون یک ارز خاص باشد این است که در آن برای قراردادهای هوشمند از تمام زبان های برنامه نویسی شده استفاده شده و به همین خاطر توسعه دهندگان که بخواهند در آینده از آن استفاده کنند نیاز نیست حتما یک زبان برنامه نویسی خاص را بدانند یا از آن استفاده کنند.

معامله ‌گرانی که ارز ترون را خریداری کرده‌ اند می ‌توانند آن را در کیف پول هایی که برای آن معرفی شده از جمله لجر نانو ایکس، کیف پول ترزور، ترون لینک و اتمیک والت ذخیره و نگهداری کنند. با توجه به این که هدف بلاکچین ترون ارائه یک اینترنت غیر متمرکز می باشد. کاربردهای متعددی هم برای آن مشخص شده است که در ادامه برخی از مهم ترین آن ها را برای شما شرح خواهیم داد:

·         حذف واسطه ها

یکی از مهم ترین کاربرد های ارز ترون این است که با استفاده از ویژگی های بلاک چین سعی کرده است واسطه ها را در فضای اینترنت از بین ببرد و شکاف موجود میان سازندگان محتوا و مصرف کنندگان عرصه اینترنت را برطرف کند. چنین کاربردی موجب دریافت سود و درآمد بیشتر برای تولیدکنندگان محتوا و در مقابل کاهش هزینه ها برای مصرف کنند گان شده است که به نوعی به این شرایط استفاده یک حالت برد-برد را برای هر دو طرف یعنی مصرف کننده و تولید کننده محتوا ایجاد می کند.

در حال حاضر چند شرکت بزرگ مثل گوگل پلی، اپ استور، فیس بوک و یوتیوب به عنوان واسطه میان تولید کنندگان محتوا و مصرف کنند گان بیشترین سود حاصل از این فرایند را به دست می آورند. در حالی که تولید کنند گان با وجود تلاش بسیار برای تولید محتوای دیجیتالیشان سود کمی عاید شان می شود. بلاک چین ترون با ارائه یک پلتفرم غیرمتمرکز و تکنولوژی ذخیره سازی تلاش کرده است این مشکل بسیار مهم را برطرف کند.

·         معاملات کم هزینه با استفاده از ترونیکس

همان طور که قبلا گفتیم رمز ارز شبکه بلاک چین ترون نترونیکس می باشد که یکی از مهم ‌ترین ویژگی آن این است که تراکنش های این ارز در شبکه بلاکچین هیچ کارمزدی ندارد. این ویژگی سبب شده تا حدود دو هزار تراکنش بدون هیچ کارمزدی در در هر ثانیه انجام و پشتیبانی شود. بنابراین معامله گران برای خرید ارز ترون از یک صرافی فقط باید مقدار کمی کارمزد برای اتصال به فروشنده پرداخت کنند. به همین خاطر بسیاری از معامله‌ گران برای ترید و معامله سایر رمز ارزها که هزینه تراکنش بالایی دارند مثل بیت کوین و ethereum از ارز ترون استفاده می کنند. چرا که هر گونه خرید و ترید این ارز فقط مشمول کارمزد صرافی می باشد.

·         ایجاد قرار دادهای هوشمند، توکن و برنامه غیر متمرکز

یکی از مهم ترین کاربرد های بلاک چین ترون این است که با استفاده از آن می توانید قراردادهای هوشمند، توکن و برنامه های غیر متمرکز بسازید. به این معنی که در شبکه ترون برای خلق توکن دو استاندارد به نام‌های TRC-10 و TRC-20 وجود دارد. TRC-10 بدون نیاز به استفاده از ماشین مجازی ترون و TRC-20 با استفاده از ماشین مجازی ترون برای ایجاد قراردادهای هوشمند ترون مورد استفاده قرار می گیرند. برای ساخت توکن با استفاده از TRC-10 نیازی به هیچ دانش برنامه نویسی خاصی نمی باشد و برای ایجاد قراردادهای هوشمند پیشرفته باید از استاندارد شبکه ترون trc20 استفاده شود.

کاربردهای ترون در آینده بازار کریپتوکارنسی

ارز ترون از زمانی که در بازار ارزهای دیجیتال معرفی و ارائه شد خیلی زود و ظرف مدت دو سال توانست جایگاه خود را در بازار کریپتوکارنسی پیدا و تثبیت کند. اگر این رمز ارز را بخواهیم از نظر کارایی با دیگر ارزها مقایسه کنیم به دلیل این که هیچ هزینه‌ تراکنشی در آن لحاظ نشده است سرعت تراکنشات در آن بسیار بالا و به حدود دو هزار تراکنش در ثانیه می رسد که این به نوبه خود سرعت بسیار بالایی می باشد. ارز tron قیمت بالایی ندارد و معامله گران از خرید آن می ‌توانند سود مناسبی به دست آورند به همین خاطر رمز ارز ترون یک ارز محبوب در میان معامله ‌گران تبدیل شده که موسس آنان مدعی هستند در آینده این قابلیت را دارد که جایگاه بیت کوین را در میان ارزها تصاحب کند.