مشخصات و ویژگی های مخزن استیل حمل شیر

بررسی انواع مخزن حمل شیر

بطور معمول مخزن استیل حمل شیر در منتقل کردن شیر، جزو ضروری ترین تجهیزات در صنعت های دامداری و کشاورزی محسوب می شود، ساختار مخزن حمل شیر به گونه ای است که بطور کامل قادر به تامین نیازهای صنایع لبنی می باشد. برابر بودن کیفیت شیر تولیدی با شیر تحویلی از مهمترین مایحتاج صنایع لبنی در بخش های نگهداری دام محسوب می شود.

 جهت برابر سازی کیفیت می بایست حرارت شیر تحویلی در مبدأ با مقصد موازی باشد و براساس نگهداری شیر سرد شده در زمان طولانی و دیرکرد در فرستادن آن به کارخانه سبب رشد و نموی میکروب های سرمادوست در شیر می شود و در شیر آنزیم های مستحکم ترشح می کنند؛ موارد فوق سبب می شود در فرآورده های استرلیزه و پاستوریزه فساد ایجاد گردد، از این رو می بایست عوامل خرابی و فساد شیر به کمترین میزان ممکن برسد.

شایان ذکر می باشد که مخزن های حمل شیر وزین برحسب درخواست مشتری در گونه های تک جداره، دو جداره و سه جداره به تولید می رسد که در ذیل شرح داده شده است:

الف-  مخزن های حمل شیر تک جداره

در واقع مخازن تک جداره جهت جابجایی موادی بکار می رود که در آنها تغییر حرارت سبب استهلاک و نابودی می گردد، این مخزن سبب می شود که خاصیت شیر از بین نرود و یا اگرچه فواصل زمانی و مکانی در مواد خراب شدنی کم باشد، بهره گیری از مخزن های تک جداره در کیفیت آنها تاثیرگذار نباشد. موادی شامل روغن مایع، آرد و شیر از دسته مواردی هستند که با این مخزن ها حمل می شوند.

ب- مخزن های حمل دو جداره

 همواره در مخزن های دو جداره، مایعات یا موادی حمل می شود که می‌بایست حرارت در زمان پر و تخلیه کردن مخزن یکنواخت باشد، از این رو باید گفت مخزن های دوجداره جهت حمل شیر ناپخته و حمل گلوکز بهره وری می‌گردد. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

ج- مخزن های حمل سه جداره :

معمولاً مخزن های حمل سه جداره از توانایی نگهداشتن مواد در حرارت مستقر تا حمل و تخلیه برخوردار است و در صورت تبرید بیش از حد، توانایی فرستادن آب آیس بانک و کولینگ تاور در بین دیواره های خود را دارد و نیز اگر گرمایش زیاد باشد، از توانایی فرستادن بخار و آب داغ در بین جداره برخوردار است.

شناسه‌های فنی مخزن حمل شیر

  • مخزنهای حمل شیر فوق جهت نمونه برداری و تخلیه مجهز به اتاقکی می‌باشند که در انتهای مخزن واقع شده است. اطاقک قید شده و درب بخش‌های گوناگون که مخصوص ورود افراد است، قفل شدنی می‌باشد.
  • مخزن‌های حمل از ورق استنلس استیل 304 به تولید رسیده است.
  • در مخزن های دو جداره از پشم سنگ یا پشم شیشه با ضخامت‌های 5 یا 7 سانتی متر و یا عایق پلی یورتان تزریقی با دانسیته 40 جهت ایزوله کردن مخزن درون نسبت به بیرون بهره وری می‌گردد.
  • همه‌ی مخازن حمل به وسیله‌ی جوش آرگون مورد جوشکاری قرار گرفته که توسط وزرات بهداشت و سلامت تایید شده و سبب نبود درز بین جوش و یکدست شدن جوش می شود.
  • جهت کم کردن نیروهایی که براثر ماندن مایع و تاثیرات تخریبی و نیز نیاز به بارگیری از بخش‌های گوناگون، هر مخزن جابجایی در مقایسه با گنجایش، به چند قسمت کاملاً از هم تفکیک یافته دسته بندی شده است که براساس گنجایش مخزن در حالت یک، دو، سه و یا چهار خانه به تولید رسیده است.
  • همه‌ی تانکرهای حمل برای شستشوی دوره‌ای، مجهز به سیستم شستشو جهت کاهش بار میکروبی می‌باشند.
  • جهت ممانعت از آلودگی و جوش‌های بیرونی، پرداخت همه ی جوش های داخلی برای پایداری زیبایی ظاهری آن اجرا می‌گردد.
  • قرار دادن خروجی های مجزا، همچنین جهت راحتی در عملیات تخلیه سازی شیر توسط کلکتور گرد آوری می‌گردد.

امکانات جانبی اتصالی روی مخازن دارای: مجهز به نردبان استیل و گلگیرها، نگهدارنده های بغل و راهروی بالا جهت تحرک روی تانکر و بازرسی منازل مخزن، کمربندهای محافظ می باشد.

ضرورت استفاده از مخزن حمل شیر

در واقع تانک جابجا کننده شیر از تجهیزات ضروری در صنایع لبنی می باشد.

معمولاً این تانک از طریق مخزن نگهدارنده شیر در منتقل کردن شیر از دامداری ها و صنایع کشاورزی به صنایع لبنی کاربرد دارد.

جهت دسترسی به این نکته باید تانکر نگهدارنده شیر به گونه ای به تولید برسد که قادر به تامین مایحتاج کامل صنایع لبنی گردد؛ نیازهای صنعت های لبنی به این طریق است که نباید چگونگی شیر تولیدی در قسمت های نگهدارنده دام در صنایع لبنی نسبت به شیر تحویلی کاهش یابد. جهت برابر سازی کیفیت، باید حرارت شیر تحویلی در مبدا تا مقصد متعادل گردد تا اثرات استهلاک شیر به کمترین میزان ممکن برسد.

پایین آمدن بار میکروبی تانکرهای حمل شیر از دیگر مواردی است که از اهمیت فراوانی برخوردار است، از این رو باید تانکرها بطور دوره ای شستشو و ضدعفونی گردند؛ جهت اجرای عملیات فوق شستشوی تانکرها در مخازن شیر انجام می گردد.

در واقع تانکر حمل شیر جزو نخستین محصولاتی می باشد که توسط این شرکت به تولید رسیده و کاربرد آن انتقال شیر از مکان تولید به مکان ارائه محصولات لبنی می باشد.

معمولاً تانکرهای انتقال شیر از نوع کاملاً استیل و با فلز استیل نگیر 304 به تولید رسیده و ضخامت آن حدود2 تا 3 میل است، مخازن فوق جهت حمل از طریق ماشین های باری در اندازه های مختلف پیاده سازی شده اند.

در واقع مخزن حمل شیر بهداشتی از سازوکارهای ضروری در صنایع لبنیات جهت فرستادن شیر محسوب می شود، این سیستم باید ساختار ویژه ای داشته باشد تا از پرت حرارت سیال درون تانک ممانعت شود و در زمان طولاتی تری بتوان شیر مورد نظر را انتقال داد. اصولاً از لحاظ کیفی باید چگونگی تولید شیر و چگونگی محیط تولید یا دستگاه پاستوریزاسیون موازی باشند، جهت برابرسازی کیفیت شیر از زمان تحویل تا مرکز تولید یا کارگاه باید حرارت شیر دریافتی تا محل تحویل برابر باشد.

اگر در داخل مخزن کاهش حرارت شیر اتفاق بیفتد و نیز شیر سرد شود، باکتری های بیولوژیکی شیر سرد افزایش می یابند و باکتری های فوق موجب می شود آنزیم های مستحکم در برابر حرارت که در شیر موجود است ترشح کنند، بدین ترتیب سبب می شوند فرآورده های استرلیزه و پاستوریزه فرسوده گردند، در نتیجه خرابی شیر به کمترین میزان ممکن می رسد.

معمولاً مخزن های حمل شیر اوریاد در پیکان وانت یا نیسان از گنجایش 700 الی 2 تن به تولید رسیده است.

نیروی جابجایی شیر در وانت بارها دارای گنجایش 700 الی 2 تن است، اگرچه با این دستگاه حمل بین شهری حتما صورت گیرد می بایست به جداره دوم آن سیستم برودتی وصل شود.

همچنین گنجایش مخزن حمل شیر در خاور مابین 4 الی 5 تن است که بر حسب درخواست مشتری در حالت دو یا سه درب تولید می شود و همه ی مخازن شیر در تولید به حالت دوجداره طراحی شده اند.

مخازن حمل شیر تک جداره و دو جداره و حتی سه جداره استاندارد اوریاد

مخزن حمل شیر تریلی

همواره در ماشین های سنگین و تریلرها گنجایش های حمل شیر از  5 تن، 7،10،15 و تا 20 تن به طور تک جداره، دوجداره و سه جداره پیاده سازی شده اند و برحسب مقیاس های بهداشت به بازار کار عرضه شده است.

همواره مخزن حمل شیر جهت برقراری در وانت پراید و وانت پیکان با گنجایش 700 کیلو تا یک تن تولید شده و نیز نوع عظیم تر این مخازن جهت حمل شیر ناپخته تا وسعت دوتن شیر جهت اتصال روی وانت سایپا، نیسان به تولید رسیده است. در آخر گونه های گسترده تر مخزن های حمل شیر در وسعت های 5 تنی که مختص نصب روی خاور و نیز مخازن غول پیکر و عظیم حمل شیر ناپخته تولید شده و در برقراری روی کامیون های 5 تنی تا 20 تنی طراحی شده و روانه بازار شده است.

اختصاراً باید گفت مخازن حمل شیر اوریاد در وسعت های گوناگونی به تولید می رسد، همچنین این دستگاه ها در 1500 لیتری نیز به تولید رسیده اند.

در حالت کلی فلز استیل 316 در سطح میانی، درونی و بیرونی مخزن حمل شیر جهت رعایت بهداشت در آن استفاده شده و تحت هیچ شرایطی شیر خراب نمی شود  و نیز در طعم  و مزه شیر تغییری احساس نمی گردد.

در حال حاضر فلز مذکور در بسیاری از کشورهای اروپایی در تولید ظروف و مخازن نگهدارنده شیر ناپخته و پاستوریزه به بهره برداری می رسد.

معمولاً جوشکاری که در این مخازن استفاده شده برحسب استاندارد صنایع غذایی آرگون تولید شده و در امتداد گسترش بهداشت، مخازن از سیم جوش استیل با جوشکاری آرگون به تولید رسیده است.

ساختار مخزن حمل شیر

اتصالات مخزن ها در حالت مهندسی و در وضعیت عدم اکسیژن و در صورتی که از گاز آرگون استفاده می شود، بدین وسیله یک سطح صیقلی و مسطح با شستشوی راحت تشکیل می گردد.

همه ی مخزن های حمل شیر از طریق این شرکت پیاده سازی شده اند و براساس استانداردهای موجود مجهز به سیستم CRP هستند، یعنی آب به مخازن استیل وصل می شود و همه ی سیستم جوشکاری از آرگون است.

توجه: همه ی مخزن های حمل شیر اوریاد براساس استانداردهای وزارت بهداشت مجهز به سیستم VRP می باشند و به طور خودکار و عدم دخالت انسان با اتصال آب به مخازن در درون مخزن مورد شستشو قرار می گیرند و جهت راه اندازی دوباره تمیز و مهیا می گردند.

نکته: مخازن حمل شیر بطور مستقیم از طریق ماشین و کامیون وانت، در برابر پرتوی آفتاب واقع می گردد، از این رو برای ممانعت از استهلاک شیر؛ به خاطر حرارت بوجود آمده بوسیله ی نور آفتاب همه ی تانکرهای حمل شیر در حالت دوجداره تولید و پیاده سازی می شوند تا حرارتی که براثر پرتوی آفتاب تشکیل شده از ایجاد فساد در شیر خام جلوگیری کند.

معمولاً تانکرهای حمل شیر اوریاد از 2 مخزن تا 10 مخزن متغیر است، یعنی درون مخزن بطور جداگانه از دو بخش، سه بخش و یا زیادتر تشکیل شده اند و مصرف کننده قادر خواهد بود شیر را در هر کدام از مخازن فوق پر کند برای نمونه در زمان تجمع شیر ناپخته، شیر چند دامداری گوناگون را بطور مجزا و بدون ترکیب کردن آنها در درون یک تانکر حمل قرار داده، همچنین عملیات فوق پایداری و راهبرد خودروی حمل شیر را راحت نموده است.

انواع مخزن استیل

این مخزنها به علت کثرت کاربرد دسته بندی های مختلفی خواهد داشت. در این متن تلاش میگردد که جامع ترین دسته بندی ممکن را به شما خواننده گرامی ارائه نماییم. در دسته بندی مخازن استیل در قدم اول می توان این محصول را به سه دسته اصلی زیر تقسیم بندی کرد.

دسته بندی مخازن استیل بر اساس جداره

  • تک جداره
  • دوجداره
  • سه جداره یا پروسس تانک

هر کدام از این سه دسته کاربرد خاصی داشته و بسته به سفارش کارفرما طراحی و پیشنهاد لازم ارائه خواهد شد.

دسته بندی مخزن استیل بر اساس جنس ورق

  • ورق 304
  • ورق 316 و البته 316L
  • ورق 307

رده بندی ورق مورد استفاده نیز بسته به کاربرد مخزن استیل، سفارش کارفرما، طراحی انجام گرفته و در نهایت مشخصات سیال مورد استفاده مشخص خواهد شد. در ادامه در مورد خواص و مشخصات شیمیایی و فیزیکی استنلس استیل و آلیاژ های مختلف آن توضیحاتی ارائه شده است.

مواد تشکیل دهنده استنلس استیل

  1. کربن : 0.08 درصد
  2. منگنز : 2 درصد
  3. فسفر : 0.045 درصد
  4. سولفور : 0.03 درصد
  5. سیلیسیوم : 1 درصد
  6. کروم : 18 الی 20 درصد
  7. نیکل : 8 الی 10 درصد

در تعریف کلی استیل آمده است: یک آلیاژ آهنی می باشد که در ترکیبات آن لزوما 10 درصد کروم یا کرم وجود داشته باشد.

استیل ها بر اساس نرخ آلیاژ و درصد ترکیب های مختلف به رده های زیادی اعم از 300،301،302،304،305،306،307،308،309،310،310،311،312،313،314،315،316 و …. تقسیم بندی می شود. از بین آلیاژ های مختلف استیل رده های 304 و 316 بیشترین مصرف را داشته و برای اهداف منابع ذخیره سیالات اسیدی ، قلیایی ، آشامیدنی ها و … مناسب می باشند.

خواص استنلس استیل Stainless Steel 304

استیل 304 اصطلاحا به آلیاژ پایه معروف است. مشخصات استیل 304 را میتوان بصورت زیر بیان نمود:

  • حداقل دارای 18 درصد کروم
  • 8درصد نیکل
  • حداکثر 0.08 درصد کربن
  • این گرید از استیل را نمیتوان با گرم کردن سخت کرد.
  • مقاومت بالا در برابر خورندگی
  • مقاومت بالا در برابر فرآیند اکسیداسیون
  • نیکل موجود در این آلیاژ خواص متالوژی آنرا تعیین می نماید.
  • مقاومت بالا در برابر اسید های میانی

از استیل با گرید 304 میتوان به عنوان محفظه نگهداری مواد غذایی، مواد لبنی، محلول های استریلیزه، مواد شیمیایی با خواهص خوردگی متوسط و … استفاده نمود. بیش از نیمی از تولید استیل جهان با رده 304 در بازار عرضه می گردد.

یکی از مهم ترین کاربرد های استیل 304 در صنایع لبنی و نگهداری و عمل آوری مواد لبنی می باشد. مخازن تک جداره ، دوجداره و پروسس تانک های تولید شده برای کارخانجات لبنیات از استیل 304 ساخته می شوند.

کاربرد مخزن استیل 304

  • کارخانجات لبنی
  • کارخانجات تولید روغن نباتی
  • کارخانجات تولید مواد غذایی
  • کشتارگاه ها
  • تانکر حمل مواد
  • تانکر حمل شیر
  • نگهداری مواد شیمیایی
  • عمل آوری مواد شیمیایی

مخزن استیل تک جداره

مخازن تک جداره استیل یکی از پر مصرف ترین نوع این محصول می باشد. این مخازن از ظرفیت 500 لیتر الی ظرفیت های بالای 150 متر مکعب قابل تولید می باشند. جنس ورق مخازن تک جداره تفاوتی ندارد و نسبت به نیاز کارفرما تعیین و تولید میشود.

  • تک جداره با ورق 304
  • تک جداره با ورق 316

در حالت کلی شرکت وزین مخازن ذخیره را بصورت استوانه ای تولید می نماید. در صورت درخواست خریدار امکان تولید در انواع اشکال هندسی میسر می باشد. اما طبیعتا اجرت تولید در مخزنهای استوانه ای نسبت به سایر انواع آن پایین می باشد.

همچنین افقی یا عمودی بودن مخزن نیز بر اساس نیاز مشتری می باشد. در برخی مصارف، نیاز به وجود الکتروموتور یا همزن وجود دارد.

فاکتور های طراحی مخازن استیل تک جداره

بمنظور طراحی مخزن استیل تکجداره و تعیین قیمت ضروری است پارامترهای زیر دقیقا به کارشناسان اعلام گردد

  • ظرفیت مورد نیاز
  • فشار کاری سیستم
  • نیاز یا عدم نیاز به میکس سیال داخل مخزن
  • سایدگلس
  • ارتفاع پایه ها
  • تعداد و سایز ورودی
  • تعداد و سایز خروجی
  • دریچه بازدید | هندهول یا منهول
  • قطر دریچه بازدید
  • وجود یا عدم نیاز به نردبان

مخزن استیل دو جداره

مخزن استیل دو جداره دسته دیگری از مخزن استنلس استیل می باشد که در ظرفیت های گوناگون قابل تولید است. برخلاف یا مشابه آن که دو جداره بودن بدنه به مقاومت مخزن مرتبط است، در منابع استیل دوجداره یا سه جداره بودن بدنه ارتباطی با فشار کاری و مقاومت بدنه و … ندارد. بلکه علت اضافه شدن جداره دوم صرفا به قصد عملیاتی خاصی خواهد بود.

برای روشن شدن مطلب به ساخت رآکتور استیل اشاره می نمائیم. اغلب رآکتور های استیل بصورت دوجداره ساخته می شوند. اما علت چیست؟ اول اینکه رآکتور همان مخزن عادی است که بروی آن یک الکتروموتور با شفت و پولی مربوطه نصب شده که وظیفه چرخش همزن را برعهده دارد.

حال به بررسی جداره دوم بپردازیم. همانطور که گفته شد هدف از جداره دوم مقاصد خاصی می باشد. در ساده ترین حالت بحث جلوگیری از پرت حرارتی مطرح است. استفاده از پشم شیشه، پشم سنگ و سایر عایق های حرارتی در بین جداره های اول و دوم مخزن استیل برای این هدف می باشد.

یکی از حالتهای قابل فرض دیگر این است که در بین دو جداره نیاز به نصب کویل اسپیرال مسی یا استیل باشد که وظیفه افزایش یا کاهش دمای سیال اصلی درون مخزن را بر عهده می گیرد. در نوع دیگری از مخزنهای استیل دوجداره نیز با نصب یک بوشن برای ورودی و یک بوشن برای برگشت آب داغ از دیگ آبگرم نصب می گردد. در این حالت سیال گرم کننده بین دوجداره جریان می یابد و سیال گرم شونده در جداره داخلی قرار خواهد داشت. مخازن ماشین وزین یکی از بزرگترین مجموعه ها در این زمینه میباشد.