دوربین مداربسته دام پلاستیکی نوعی دوربین است که به دلیل ظاهر گنبدی به دام معروف است، کلمه Dome در زبان انگلیسی به معنای گنبد بوده و علت نامگذاری این دوربینها نیز همین مسئله میباشد. جنس بدنه این نوع از دوربینهای دام پلاستیک بوده و به علت طراحی مناسبی که دارند میتوان آنها را در کنج دیوار یا روی سقف نصب کرد. معمولاً دوربینهای دام پلاستیکی به علت داشتن بدنه پلاستیکی و مقاومت کمتر در مقابل عوامل محیطی در محیط داخلی استفاده میکنند.
بهطورکلی چنین دوربینهایی برای استفاده در ساختمانهای مسکونی، مراکز تجاری، ساختمانهای اداری و … مناسب میباشند. در ادامه این مطلب قصد داریم شمارا با دوربینهای مداربسته دام پلاستیکی آشناسازیم، پس در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این فناوری ما را همراهی کنید.
آشنایی با انواع دوربین مداربسته دام پلاستیکی
بهطورکلی دوربینهای مداربسته دارای دو نوع محفظه فلزی یا پلاستیکی میباشند و ساختار درونی آنها کاملاً مشابه است. بههرحال دوربینهای مداربسته دام ازنظر تکنولوژی نیز به دو دسته دوربینهای مداربسته آنالوگ دام پلاستیکی یا HD و دوربینهای مداربسته تحت شبکه دام پلاستیکی تقسیمبندی میشوند.
این نوع دوربینها ازنظر تکنولوژی با یکدیگر متفاوت بوده و هرکدام از بسترهای متفاوتی استفاده میکنند. بهطورکلی دوربینهای دام پلاستیکی با تکنولوژی آنالوگ HD و تکنولوژی تحت شبکه ساخته و به کاربران عرضه میگردد.
معمولاً دوربینهای مداربسته آنالوگ دام پلاستیکی از قیمت مناسب و مقرونبهصرفهای برخوردارند، البته باید توجه داشته باشید به نسبت قیمت کیفیت تصاویر نیز در این نوع از دوربینها معمولی میباشد. اما در عوض دوربینهای تحت شبکه دام پلاستیکی از کیفیت و وضوحبالا برخوردار بوده و قیمت بیشتری نیز دارند. این نوع از دوربینها قابلیتهای زیادی دارند و میتوانید هرکدام از آنها را با توجه به کاربرد و ویژگیهای موردنیاز خود خریداری کنید.
انواع دوربین مداربسته دام پلاستیکی با توجه بهسرعت موتور
دوربینهای دام دارای موتورهایی بوده که به کمک آنها میتوان دوربین را از راه دور کنترل و یا روی یک نقطه خاص زوم کرد، از این نظر دوربینهای مداربسته دام پلاستیکی به چند دسته زیر تقسیم میشوند:
- دوربینهای مداربسته دام پلاستیکی با سرعتبالا
- دوربینهایمداربسته دام پلاستیکی با سرعت متوسط
- دوربینهایمداربسته دام پلاستیکی با سرعتپایین
- دوربینهای مداربسته اسپید دام پلاستیکی
- دوربینهایمداربسته دام پلاستیکی باقابلیت دید در شب به کمک امواج مادونقرمز
کاربرد دوربین مداربسته دام پلاستیکی
دوربینهای مداربسته دام به دلیل داشتن ظاهر گنبدی در کنج دیوارها و سقف بهراحتی نصب میشوند. ازآنجایی که این نوع از دوربینهای دارای بدنه پلاستیکی میباشند بنابراین نمیتوان آنها را در محیطهای خارجی نصب کرد، چراکه مقاومت کمتری در مقابل عوامل محیطی و آب و هوایی دارند، اما در صورت لزوم میتوانید با قرار دادن دوربین در یک محفظه فلزی آنها را بهراحتی در مکانهای خارجی نیز نصب کرد.
ویژگیهای دوربین مداربسته دام پلاستیکی
همانطور که در بالا نیز گفته شد دوربینهای مداربسته دام به علت داشتن ظاهر گنبدی به این نام معروف بوده و جزو پرفروشترین دوربینهای مداربسته میباشند. ویژگیهای زیاد این فناوری باعث شده کاربران زیادی در سراسر دنیا از این محصول استفاده کنند. برخی از ویژگیهای قابلتوجه دوربینهای مداربسته دام پلاستیکی عبارتاند از:
کیفیت تصاویر:
ازجمله ویژگیهای بسیار مهمی که برای کاربران مدنظر است کیفیت نمایش تصاویر در دوربینهای مداربسته میباشد. همانطور که میدانید واحد اندازهگیری کیفیت تصویر مگا پیکسل است، Pixel به کوچکترین جزء یک ساختار تصویری میگویند.
اما در اینجا منظور ما از مگا پیکسل تعداد عنصرهای گیرنده تصویر یا شمار عنصرهای نمایشی نمایشگر دیجیتالی میباشد. بههرحال دوربین مداربسته دام پلاستیکی ازنظر کیفیت دارای سطح استانداردی بوده و برخی از آن قادر به نمایش تصاویر تا 8 مگا پیکسل نیز هستند.
نوع لنز:
یکی از مؤثرترین عوامل بر کیفیت تصاویر ضبطشده توسط دوربینهای مداربسته نوع لنز آنها میباشد. دوربین مداربسته دام پلاستیکی ازنظر لنز به دودسته دوربینهای لنز ثابت (Fixed lens) و دوربینهای لنز وریفوکال (Fixed lens) تقسیمبندی میشوند.
دوربینهایی که در ساخت آنها از لنز ثابت استفادهشده دارای فاصله کانونی ثابت و مشخصی هستند که معمولاً اندازه فاصله کانونی آنها از 8/2 میلیمتر تا 6 میلی متر متغییر است. این نوع از دوربینهای مداربسته دام پلاستیکی قادر به زوم بر روی یک نقطه خاص را ندارند و بهتر است بدانید که هر چه در دوربینهای مداربسته لنز ثابت فاصله کانونی کمتر باشد دوربین زاویه دید وسیعتر و بزرگتری دارد.
اما دوربینهایی که در ساخت آنها از لنزهای وریفوکال استفادهشده تنها دو فاصله کانونی داشته و امکان زوم مکانیکی بر روی یک زاویه یا نقطه خاص توسط آنها وجود دارد. مثلاً لنزهای 8/2-12 از زاویه دید 105 تا 60 درجه بهرهمند بوده و به کمک آنها میتوان روی تمام زوایای آن فوکوس کرد.
قابلیت دید در شب:
ازآنجایی که نور موردنیاز برای مشاهده اجسام در شب بسیارکم است بنابراین اکثر دوربینهای مداربسته نمیتوانند در این بازه زمانی تصاویری باکیفیت ثبت کنند. البته این موضوع مربوط به گذشته میباشد چراکه در حال حاضر با تولید دوربین مداربسته دام پلاستیکی دید در شب میتوان تصاویری بسیار باکیفیت ضبط کرد.
این نوع از دوربینها از منبع نور سفید استفاده نمیکنند، در عوض با استفاده از امواج نور IR تصاویر باکیفیت در شب ثبت میکنند. بهتر است بدانید علاوه بر دوربینهای دید در شب دام تمامی دوربینهای مداربسته دید در شب از این فناوری بهرهمندند.
در سری جدید دوربینهای مداربسته دید در شب دام پلاستیکی از فناوری مادونقرمز EXIR استفاده میکنند. تکنولوژی مادونقرمز جدیدترین روشی است که بشر برای ضبط تصاویر باکیفیت در شب ابداع کرده است. کیفیت و وضوح تصاویر ضبطشده توسط دوربینهایی که به امواج مادونقرمز EXIR مجهز هستند بسیار بالاتر از دوربینهای مجهز به IR یا حتی مادونقرمز معمولی میباشد.
تفاوت دوربین مداربسته اسپید دام با دوربین مداربسته دام پلاستیکی
دوربین های اسپید دام نوعی از دوربین های دام بوده که قابلیت کنترل از راه دور و چرخش به زوایا و جهات مختلف را داشته و می توان از راه دور آن ها را روی نقطه ای خاص زوم کرد. ظاهر این دوربین ها نیز با دوربین های معمولی دام هیچ تفاوتی ندارد، تنها این نوع از دوربین ها با دوربین های معمولی در برد دید و مکان نصب با یک دیگر متفاوت می باشند.
لنزی که در این نوع از دوربینهای دام بهکاربرده شده است وریفوکال بوده و این امکان را برای کاربران فراهم میکند که بتوانند دید گستردهای داشته باشند و روی نقاط دلخواه فوکوس کنند، بدین ترتیب بهراحتی میتوان به کمک این دوربینها تصاویر باکیفیتی از جهات مختلف ثبت کرد.
در بالا گفته شد که اکثر دوربینهای دام به علت داشتن محفظه پلاستیکی در محیطهای سرپوشیده استفاده میشوند، اما دوربینهای اسپید دام را میتوان در مکانهایی با ارتفاع بسیار زیاد برای کنترل بیشتر محیط نصب کرد. ازجمله مکانهای نصب این نوع از دوربینها سر چهارراهها بهمنظور کنترل ترافیک و تصادفات شهری میباشد.
سخن آخر
در این مطلب سعی داشتیم شمارا با دوربین مداربسته دام پلاستیکی آشناسازیم. همانطور که دریافتید این دوربینها دارای محفظه پلاستیکی بوده و در دو نوع آنالوگ و تحت شبکه تولید میشوند.