جامعه ارزهای موجود در صعنت کریپتوکارنسی نیاز دارند به خاطر اینکه بتوانند این دانش نو ظهور را سرپا و زنده نگه دارند، مدام در معرض انواع بروزرسانیها قرار بگیرند تا بتوانند مورد استقبال و استفاده عمومی قرار بگیرند. ارزهای دیجیتال اگر لحظهای از نیازهای افراد جامعه خود غافل شوند، شاهد ریزش تعداد کاربرانشان خواهند بود و اعضای فعال در آنها، به رمزارزهایی مراجعه میکنند که معایب کمتری داشته باشند و بتوانند در زمینههای مختلف، عملکرد منحصربه فردی را داشته باشند.
در این زمینه، اتریوم یکی از ارزهایی است که با هدف مرتفع کردن مشکلات بیتکوین و با برخورداری از ویژگیهای شگفتانگیز، پا به عرصه ارزهای دیجیتال گذاشت.
در این قسمت از مقاله قصد داریم برای آشنایی بیشتر شما کاربران با این ارز دیجیتال به معرفی آن بپردازیم و بدانیم اتریوم چیست؟
معرفی اتریوم
اتریوم ارز دیجیتالی است که همانند بیتکوین، بلاکچین اختصاصی خود را دارد و با برخورداری از مزیت غیرمتمرکز بودن به اجرای قراردادهای هوشمند میپردازد. همان طور که میدانید محوریت ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز این است که در برابر سانسور و تقلب، ایستادگی میکنند و به هیچ فرد یا نهادی این توانایی را نمیدهند که با اعمال قدرت نادرست، در عملکرد شبکه اختلال ایجاد کنند.
اتریوم به عنوان نسل دوم از ارزهای دیجیتال، قصد دارد تا علاوه بر انجام تراکنشها به صورت غیرمتمرکز به دنبال ایجاد یک بستر برای غیرمتمرکزسازی فعالیتهای متنوع انسانی نیز باشد و عملکردی تک بعدی مانند ارزهای دیجیتال نسل اول نداشته نباشد. از آنجایی که پشتیبانی از قراردادهای هوشمند به عنوان یک وجه تمایز بسیار مهم در مقایسه بیتکوین و اتریوم محسوب میشود، در این قسمت از مقاله قصد داریم به معرفی آنها بپردازیم و بدانیم قرارداد هوشمند چیست؟
معرفی قراردادهای هوشمند
هدف از قرارداهای هوشمند انجام معاملات و توافقات، بدون نیاز به واسطه انسانی و با بهرهگیری از توافقات خودکار بود. با پیشرفت فناوری بلاکچین، این ایده به مرحله اجرا رسید و قراردادهای هومند به یکی از عناصر اساسی در دنیای ارزهای دیجیتال تبدیل شدند.
یکی از مهمترین مزایای قراردادهای هوشمند این است که به صورت کامپیوتری و نه به صورت دستی نوشته میشوند تا اولا اشتباهی در نوشتار آنها رخ ندهد و دوما زمان نوشتن آنها کاهش پیدا کند. نکته قابل توجه دیگر این است که هر قرارداد، دارای شرایط خاصی است و تنها در صورت برآورده شدن تمامی شرایط اعلام شده، بدون نیاز به مداخله انسانی و به صورت کاملا خودکار اجرا میشود.
اکنون که با قراردادهای هوشمند آشنا شدیم و درک کردیم که آنها چه تغییراتی را در ارزهای دیجیتال به وجود آوردهاند، در این قسمت از مقاله میخواهیم بدانیم باقی کاربردهای قراردادهای هوشمند چیست؟
کاربردهای قرارداد هوشمند چیست؟
تولید توکنها
قراردادهای هوشمند، در زمینه ایجاد توکنها، یک کاربرد بسیار اساسی و بنیادین دارند و در کنار ایجاد توکنهای ارز دیجیتال، به ایجاد توکنهای غیرقابل معاوضه (NFT) میپردازند.
دیفای
یکی دیگر از خدمات برجسته قراردادهای هوشمند، در حوزه امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای است که در ادامه به بررسی بعضی از آنها خواهیم پرداخت.
ایجاد استیبلکوینها
قراردادهای هوشمند توانایی ایجاد استیبلکوینها را نیز دارند و برای تولید استیبلکوینهایی با پشتوانه مانند تتر به کار گرفته میشوند و با قفل کردن ارزهایی مانند بیتکوین و اتریوم، پشتوانه ارزهایی با ارزش ثابت را نیز تامین میکنند.
وامدهی و وامگیری
قراردادهای هوشمند این امکان را به کاربران میدهد که با وام دادن ارزهای خود، کارمزد آن را دریافت کنند. مزیت دیگر قراردادهای هوشمند این است که با اجرای فرآیند سهامگذاری ارز دیجیتال در شبکه، کاربران میتوانند بخشی از دارایی استیک شده را به عنوان وام دریافت کنند.
صرافیهای غیرمتمرکز
به جرئت میتوان گفت، صرافیهای غیرمتمرکز به عنوان یکی از مهمترین کاربردهای قراردادهای هوشمند در حوزه دیفای محسوب میشوند که به کاربران این امکان را میدهند که بدون انجام احراز هویت و ارائه اطلاعات هویتی و شخصی به فعالیت در آنها پرداخته و با ارائه کردن جفت ارزهای معاملاتی، کارمزد نقدینگی را دریافت کنند.
سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم به بررسی قراردادهای هوشمند و کاربردهای آن بپردازیم. با خواندن این مقاله دریافتیم که قرارداهای هوشمند به عنوان یک مفهوم پرکاربرد چه نقشی را در صنعت ارزهای دیجیتال ایفا میکنند و با کمک و همراهی بلاکچین به غیرمتمرکزسازی آن میپردازند. همچنین دریافتیم که این مفهوم، با برخورداری از ویژگیهای منحصربه فرد عملکردی ورای غیرمتمرکزسازی دادهها و تراکنشها دارد و به دنبال غیرمتمرکزسازی فعالیتهای متنوع انسانی نیز میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت بلاکپست به نشانیblockpost.ir مراجعه فرمایید.