یادگیری سریع فوتوشاپ
یادگیری فوتوشاپ برای بسیاری از مردم به معنای احراز شغلی ایدهآل است. طراحی گرافیکی و طرح بنر و طراحی بنر تسلیت از جمله مشاغلی هستند که با فوتوشاپ عجین شدهاند. حتی توسعهدهندگان فرانتاند نیز مجبور هستند متناسب با شغل خود مهارتهای فوتوشاپ را یاد بگیرند. اما چگونه میتوانیم مهارتهای فوتوشاپ را در کوتاهترین زمان یاد گرفته و در آنها به سطح بالایی از مهارت دست پیدا کنیم از این مقاله از سایت طرح بنر سایت آسان پی اس دی با ما همراه باشید
اگر بتوانید قدم اول در یادگیری فوتوشاپ را به درستی بردارید، در ادامه راه میتوانید مفاهیم جدی و حرفهای را سریعتر یاد گرفته و در دنیای فوتوشاپ غرق شوید.
آشنایی با محیط فتوشاپ
آشنایی با محیط کار نرم افزار Photoshop مرحلهی اول در آموزش فتوشاپ است. با اینکه در طی این سالها، فتوشاپ به یک برنامه عظیم تبدیل شده است؛ اما رابط کاربری آن واقعا ساده است. جزئیات این بخشها را در ادامه به طور تصویری میبینید:
محیط فتوشاپ 202۱
به محض باز کردن فتوشاپ 202۱ رابط کاربری (Photoshop Interface) این نرمافزار را خواهید دید:
پنجره سند در فتوشاپ
پنجره سند (The Document Window)، ناحیه بزرگی در مرکز صفحه است که تصویر را نمایش میدهد. این قسمت همانجایی است که عکس یا هر فایل دیگری را ویرایش میکنید. قسمتی که فایل شما در آن قابل مشاهده است به عنوان بوم (Canvas) شناخته میشود و قسمت تاریکِ اطراف آن میز کار شما است.
اطلاعات سند در Document Tab
در بالای پنجره سند، برگه یا تَب مربوط به این تصویر (Document Tab) قرار دارد. این تَب نام و نوع فایل را نشان میدهد. در تبِ تصویر زیر شما میبینید که: (“AdobeStock_145722872.jpeg”) نام فایل و سطح بزرگنمایی یا همان زوم آن (25٪) است. وقتی بیش از یک تصویر در فتوشاپ باز باشد، هر کدام تب مخصوص به خود را خواهند داشت و با کلیک روی آنها میتوانید بین تصاویر جابهجا شوید.
نوار وضعیت در فتوشاپ
نوار وضعیت در فتوشاپ (The Status Bar) را در پایین و سمت چپِ پنجره Document میبینید. این نوار اطلاعات بیشتری در مورد تصویر به شما میدهد. مثل سطح بزرگنمایی فعلی (Zoom Level) که در تَب سند هم دیده میشود. در نوار وضعیت به طور پیش فرض، مشخصات رنگ تصویر را دیده میشود. در مثال زیر هم اطلاعات رنگ تصویر (Adobe RGB (1998 است که برای هر تصویر میتواند متفاوت باشد.
نوار وضعیت (راست) و سطح زوم کنونی در عکس (چپ)
برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد تصویر مانند عرض و ارتفاع، وضوح تصویر و اطلاعات رنگ (کانالها)، روی نوار وضعیت کلیک کرده و نگه دارید:
وقتی روی نوار وضعیت کلیک کرده و نگه میدارید، اطلاعات بیشتری درباره عکس نمایش داده میشود.
شما همچنین میتوانید نوع اطلاعاتی را که نوار وضعیت نمایش میدهد، تغییر دهید. کافیست روی پیکان سمت راست نوار وضعیت کلیک کنید تا منویی باز شود. در این منو میتوانید جزئیات مختلف مانند اندازه فایل یا ابعاد (عرض، ارتفاع) و وضوح یا همان رزولوشن (Resolution) را مشاهده کنید. حالت پیش فرض روی مشخصات فایل (Document Profile) است.
هفت راهکار جادویی برای یادگیری سریع فوتوشاپ
1. در ابتدا مفاهیم اصلی طراحی گرافیکی را یاد بگیرید
یادگیری طراحی گرافیکی کار پیچیدهای نیست، اما به ممارست نیاز دارد. پس از یادگیری درست اصول اولیه است باید به سراغ مفاهیمی همچون طرازکردن، کنتراست، فضای منفی، ریتم و اصول دیگری بروید که ممکن است عدم توجه به آنها خروجی کار شما را خراب کنند. اگر صادق باشیم باید به شما بگوییم رفتن به کلاسهای آموزش فوتوشاپ باعث نمیشوند شما را یک طراح گرافیک حرفهای کنید.
در نتیجه پیشنهاد ما این است که آستینها را بالا زده و خودتان اصول اساسی طراحی را یاد بگیرید. منابع آنلاین رایگان و پولی متعددی وجود دارند که تفاوتهای ظریف موجود در طراحیها را آموزش میدهند. دقت کنید در این مرحله شما احتیاجی ندارید تا از فوتوشاپ استفاده کنید. پیشنهاد ما این است که برای یادگیری این مفاهیم به سایتهای hackdesign و Canva Design School مراجعه کنید. این سایتها با انگلیسی روان این اصول را به شما یاد میدهند.
2. تا حد امکان درباره Workspace در فوتوشاپ اطلاعات کسب کنید
ادوبی فضاهای کاری (workspaces) بسیاری در نرمافزار فوتوشاپ در اختیار شما قرار میدهد. هیچ مرجعی بهتر از خود آموزشهای فوتوشاپ نمیتواند در زمینه کار با فضای کاری به شما کمک کند. پالت ابزارهای فوتوشاپ در سمت چپ باریک و طولانی است
3. در هر روز فقط روی یک ابزار متمرکز شوید
پالت ابزارهای فوتوشاپ در سمت چپ باریک و طولانی است. اما ابزارهای پنهان بسیاری در آن قرار دارد که با کلیک کردن روی فلش کوچک نشان داده میشوند. در این پالت 65 ابزار برای انتخاب، برش، روتوش، نقاشی، رسم و…. وجود دارد. پیشنهاد ما این است که فرآیند یادگیری را با ابزاری آغاز کنید که پیشزمینه اولیه در ارتباط با آن دارید. همچنین در هر روز تنها کار کردن با یک ابزار را آزمایش کنید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در ارتباط با ابزارها و دسترسی به منابع قدرتمند از عبارتهایی همچون “آموزش ابزارهای جادویی فوتوشاپ” به فارسی یا “tutorial magic wand tool Photoshop ” به انگلیسی استفاده کنید. Rich Tooltips در فوتوشاپ هم نقطه شروع خوبی است. اگر در هر روز تنها کار کردن با یک ابزار را یاد بگیرید با مشکل افزونگی اطلاعات روبرو نخواهید شد. همچنین به راحتی میتوانید میانبرهای صفحهکلید مرتبط با ابزارها را به خاطر بسپارید.
4. تمرکز خود را روی ریزمهارتهای فوتوشاپ معطوف کنید
ادوبی در وبلاگ این شرکت نوشته است: «ادوبی فوتوشاپ نرمافزار تخصصی عکاسان برای ویرایش تصاویر است. در این 21 سال عکاسان از این نرمافزار برای بازگویی یک داستان، تجسمسازی مناظر رویایی، بیان عقاید در قالب تصاویر و کارهای بصری مختلفی استفاده کردهاند.» اما از این موصوع اطلاع داشتید که امکان ویرایش فیلم در فوتوشاپ نیز وجود دارد؟ یا اطلاع داشتید که تایپوگرافیهای فوقالعادهای را میتوانید با آن ایجاد کنید؟ حتما میتوانید یک ایمیل، خبرنامه اچتیامال یا تیشرت را با استفاده آن طراحی کنید. با یادگیری مهارتهای مرتبط با مدلهای سه بعدی، شما به راحتی میتوانید فرصتهای شغلی متعددی را بر حسب مهارت یا علاقه خود به دست آورید.
5. کارهای متخصصان عکاسی را دنبال کنید
سادهترین راه برای یادگیری فوتوشاپ کمک گرفتن از یک متخصص است. در دنیای واقعی شما به سختی میتوانید یک مربی حرفهای را پیدا کنید، اما از مربیان مجازی نباید غافل شوید. در ابتدا باید مشخص کنید که دوست دارید در چه زمینهای اطلاعات به دست آورده و در ادامه به جستجوی کارشناسان آنلاینی بپردازید که در آن حوزهها متبحر هستند.
بهطور مثال اگر بهدنبال یادگیری نقاشی دیجیتالی هستید باید به دنبال پیدا کردن هنرمندانی باشید که نقاشی دیجیتالی را آموزش میدهند. اگر نمیتوانید با این افراد بهطور مستقیم در ارتباط باشید از وبلاگ آنها و آموزشهایی که در وبلاگ خود قرار دادهاند استفاده کنید. وبلاگ جولیان کاست و راسل بران آموزشهای خوبی دارند.
6. مهارتهای خود را با انجام کارهای کوچک به چالش بکشید
شما میتوانید یک ایده خوب را در ذهن تداعی کنید و از مهارتهای فوتوشاپی که یاد گرفتهاید برای خلق اثر هنری استفاده کنید. سایتهایی شبیه DesignCrowd میتوانند به شما در این راه کمک کنند. قرار نیست شما در این مرحله یک پروژه تجاری یا رقابتی را ایجاد کنید. تنها این موضوع را بررسی کنید که آیا این توانایی را در خود میبینید که با چالشهای بزرگ روبرو شوید.
حذف پسزمینه از مجموعهای از تصاویر، ترمیم یک عکس آسیب دیده برای شروع کار مناسب هستند. به عنوان یک فرد تازهکار ممکن است از کار خود زیاد راضی نباشید، اما ایرادی ندارد. این تنها شروع کار است. همچنین به دنبال فرصتهای داوطلبانه مجازی باشید که وجود دارند. پلتفرمهایی همچون OnlineVolunteering.org و Creatives Without Borders در این زمینه راهگشا هستند.
7. یک چالش 30 روزه برای خود ترتیب دهید
چالش 30 روزه یک الگوی استاندارد است که در اغلب حوزههای فناوری پیشنهاد میشود. بهعلاوه این چالش بهتر از چند ماه یا یک سال است. پس از پایان یافتن دوره آموزشی 30 باید به جمعبندی نکاتی بپردازید که یاد گرفتهاید؟ شما از طریق چالشهای 30 روزه نیز میتوانید فوتوشاپ را یاد بگیرید، منتها سایتهایی همچون Udemy یا 30-Day Bootcamp به راحتی در دسترس کاربران ایرانی قرار ندارند.
اما اگر به دنبال یک دوره رایگان هستید Photoshop Essentials پیش روی شما است. یک سایت آموزشی خوب که با فیلمهای یوتیوب و پیدیافهای قابل دانلود به خوبی سازماندهی شده است. Envato’s Tuts+ نیز بخش فوقالعادهای به نام راهنمای یادگیری دارد که مجموعهای غنی از آموزشها را ارائه میکند.
دسته بندی تصاویر دیجیتالی:
اگر به طور کلی بخواهیم تصاویر را دسته بندی کنیم می توانیم آن ها را در سه دسته مجزا جا دهیم؛
۱ – تصاویری که با استفاده از دوربین های مختلف ثبت می شوند و هیچ ویرایشی روی آن ها اعمال نمی شود.
۲ – تصاویری که با دوربین ها ثبت شده اند ولی با استفاده از نرم افزار های مختلف، ویرایش شده اند.
۳ – تصاویری که تماما با استفاده از نرم افزار ها، ایجاد شده اند.
در این مقاله ما با دسته اول کاری نداریم و به دو دسته دیگر می پردازیم؛ محال است که تا به حال کلمه فتوشاپ را نشنیده باشید، این کلمه به قدری در میان مردم معروف و مرسوم است که بسیاری مواقع به جای ویرایش عکس، فتوشاپ عکس گفته می شود.
فتوشاپ یکی از اصلی ترین نرم افزار هایی است که برای ویرایش و ساخت تصاویر مورد استفاده قرار می گیرد. این برنامه بر خلاف تصور عمومی، اصلا نرم افزار جدیدی نیست و عمر آن به سی سال (از سال ۱۹۹۰) می رسد.
برای این که به یک گرافیست تبدیل شوید، لازم است که حداقل به نرم افزار های فتوشاپ و ایلوستریتور تسلط کامل داشته باشید، در این مقاله قصد داریم که راهنمایی کاملی از نحوه یادگیری فتوشاپ و متخصص شدن در آن خدمت شما ارائه دهیم. در مقاله های بعدی این کار را برای نرم افزار ایلستریتور نیز، تکرار خواهیم کرد.
چگونه فتوشاپ را یاد بگیریم؟
همان طور که می دانید، فتوشاپ یک نرم افزار حرفه ای و تخصصی است، بنابراین نمی توانید با آن مثل سایر نرم افزار ها کار کنید. برای این که بتوانید از این نرم افزار استفاده کنید، باید دانشی کامل در این زمینه داشته باشید. محیط این نرم افزار بسیار پیچیده است و با نگاه کردن به منو های آن نمی توان نحوه کارکرد آن را آموخت، اما چه باید کرد؟ در این جا مراحلی را برای یادگیری فتوشاپ ذکر می کنیم که اگر به صورت گام به گام آن ها را طی کنید، در نهایت به یک متخصص فتوشاپ تبدیل خواهید شد.
مراحل یادگیری فتوشاپ :
برای آموزش اصولی در هر زمینه ای نیاز به طی کردن یک سلسله مراتب هست تا بتوانیم با زمان مناسب، بازدهی کافی داشته باشیم.
البته با مطالعات پراکنده و بدون نظم هم می توان به جواب رسید،اما زمان بیشتری را از دست خواهیم داد.
به همین منظور تصمیم به ایجاد این مطلب گرفتیم که امیدوارم برای شما همراهان عزیزم مفید باشه.
یادگیری مفاهیم پایه ای گرافیک :
پیش از شروع یادگیری فتوشاپ، باید به صورتی نسبتی اطلاعاتی از تصاویر، فرمت های مختلف، رنگ ها، پیکسل و لایه های تصویر به دست آوردید. این ها مفاهیم بسیار ساده ای هستند که با جستجو در اینترنت به راحتی می توانید اطلاعات کاملی از آن ها به دست آورید.
نکته برای مبتدی ها : فتوشاپ نرم افزار ایجاد یا ویرایش تصاویر است و با آن نمی توان فایل های ویدئویی را ویرایش کرد.
نصب فتوشاپ :
مسلم است که برای شروع یادگیری فتوشاپ باید ابتدا آن را نصب کنید، زمانی که برای این کار اقدام کنید، با نسخه های مختلفی از فتوشاپ رو به رو خواهید شد. پیشنهاد ما به شما نصب نسخه adobe Photoshop cc 2018 است که نسبت به سایر نسخه ها پایداری بیشتری داشته و نیازی به درگیر شدن با کرک های مختلف ندارد.
با یک جستجوی ساده در اینترنت سایت های مختلفی را می توانید پیدا کنید که این نسخه از فتوشاپ را به صورت رایگان برای دانلود قرار داده اند. اگر فتوشاپ های ورژن جدید تر را نصب کرده اید ، برای فارسی نوشتن در فتوشاپ این مقاله را مطالعه کنید و اگر فتوشاپ جدیدی که نصب کرده این به بیرون می پرد این مقاله به شما کمک خواهد کرد.
آشنایی با محیط فتوشاپ :
زمانی که نرم افزار فتوشاپ را باز می کنید با محیطی رو به رو می شوید که شبیه به هیچ یک از نرم افزار های عمومی که تا به حال استفاده کرده اید، نیست.
در سمت چپ ابزار های فتوشاپ را مشاهده می کنید که مهم ترین قسمت فتوشاپ است. زمانی که وارد کار با نرم افزار فتوشاپ شوید، بیشتر از همه با این ابزار ها سر و کار خواهید داشت.
در سمت راست و بالا شاهد قسمت انتخاب رنگ هستید که معمولا نیازی به کار کردن مستقیم با آن نیست . اما زیر این قسمت، یعنی سمت راست و پایین تصویر، قست لایه ها را داریم که نیاز است به طور کامل آن را یاد بگیرید، در فتوشاپ تصاویر از لایه های مختلف ایجاد می شوند و اگر نحوه کار با این لایه ها را ندانید، نمی توانید به آسانی با این نرم افزار کار کنید.
در قسمت بالای محیط فتوشاپ نیز شاهد منوی های فتوشاپ هستیم که هر یک شامل زیر منوی های مختلفی است که با انتخاب آن ها می توان انواع عملیات های ساده و پیشرفته را در فتوشاپ انجام داد.
مهم ترین قسمتی که باید در ابتدا یاد بگیرید، ابزار های فتوشاپ یعنی آیکون های موجود در سمت چپ فتوشاپ است.
برای این کار کافی است، یک عکس را وارد فتوشاپ کرده و یک به یک این ابزار ها را روی آن تست کنید، اگر نیازی به گرفتن اطلاعات کامل از این ابزار ها داشتید، می توانید از این لینک استفاده کنید:
تمرین ابزار ها و لایه ها:
پش از این که به مراحل بعدی بروید، لازم است از داشتن تسلط کامل روی ابزار ها و قسمت لایه های فتوشاپ، مطمئن شوید. حتی اگر این کار چند هفته نیز طول بکشد، باید آن را به درستی انجام داده و روی این قسمت ها مسلط شوید.
یادگیری و تمرین ویرایش های مختلف:
حالا که به ابزار ها و لایه ها در فتوشاپ مسلط شدید، لازم است که آن ها را برای انجام ویرایش های حرفه ای روی تصاویر استفاده کنید، برای این کار کافیست در اینترنت افکت های مختلف را جستجو کنید؛ برای مثال می توانید در اینترنت عبارت “ چگونه در فتوشاپ پس زمینه تصویر را حذف کنیم؟” را جستجو کنید تا سایت های مختلفی را پیدا کنید که این کار را همراه با مثال های مختلف آموزش می دهند. البته واضح است که اگر جستجو های شما به زبان انلگلیسی باشد، نتایج بهتر و کامل تری پیدا خواهید کرد.
نکته مهم : بهترین روش یادگیری فتوشاپ، انجام دادن آن است. باید خود را با مشکلات مختلف درگیر کنید تا بتوانید به این نرم افزار مسلط شوید، هیچ راه سریع و آسانی برای یادگیری فتوشاپ وجود ندارد. بهترین روش این است که پروژه های مختلفی را برای خود تعریف کرده و با جستجو در اینترنت و کار با قسمت های مختلف فتوشاپ آن ها را به انجام برسانید.
حرفه ای شوید!
چیزی که شما را به یک طراح تبدیل می کند، دانش فتوشاپ نیست، بلکه ایده شما و نحوه پیاده سازی آن در نرم افزار فتوشاپ است. لازم است که به طور مرتب کار های حرفه ای تر ها را دنبال کنید تا از آخرین متد ها و مد های طراحی و ویرایش تصاویر اطلاع پیدا کنید. برای این کار می توانید از شبکه های اجتماعی مختص طراحان مثل dribbble استفاده کنید.
نکته اضافی: استفاده از یوتیوب برای یادگیری فتوشاپ:
همانطور که می دانید، یوتیوب گنجینه عظیمی از ویدئو هاست که به طور روزانه نیز به تعداد آن ها افزوده می شود. یکی از مهم ترین و مفید ترین استفاده هایی که از این وبسایت می توان کرد، یادگیری مهارت های مختلف است. هر چیزی که بخواهید را می توانید با ویدئو های موجود در آن به آسانی و در مدت زمان کمی یاد بگیرید، هر جایی از یادگیری فتوشاپ که مشکل برخوردید، می توانید آن را به صورت انگلیسی (ترجیحا) یا فارسی در یوتیوب جستجو کنید، حتما چند ویدئو درباره آن پیدا خواهید کرد. اگر قصد استفاده از یوتیوب دارید کانال Danial TV را هم فراموش نکنید و با زدن کلید subscribe مطالب کانال من را دنبال کنید.
کلام آخر راجع به یادگیری فتوشاپ
فتوشاپ دنیای عجیب و بی کرانی دارد که هرچه قدر در آن وارد شوید باز هم درهای مخفی بسیاری برای کشف و کنجکاوی وجود دارد.فتوشاپ در زمینه های مختلف کاربردهای گوناگونی دارد و شاید شما هرگز نتوانید به همه ی آن ها مسلط شوید، اما می توانید برای خودتان اهداف و زمینه هایی مشخص کنید و یادگیری خودتان را محدود به همان گزینه های مد نظر خودتان کنید.