هزینه های بیمه اقامت در ترکیه چقدر است؟ (دانشجویی و توریستی)

بیمه درمانی برای خارجی ها در ترکیه

در صورتی که به استانداردهای پزشکی و بیمه درمانی در ترکیه نگاهی اجمالی داشته باشیم متوجه می شویم که ترکیه در زمینه پزشکی و درمانی دارای استانداردهایی در سطح اروپا می باشد؛ فقط با این تفاوت که از نظر هزینه های پزشکی بسیار باصرفه تر است. برای اطلاع از هزینه بیمه اقامت ترکیه اینجا کلیک کنید.

صدور بیمه درمانی ترکیه برای خارجی ها به نسبت سایر کشورهای منطقه در سال های اخیر رشد و پیشرفت زیادی را داشته است. در سال های گذشته به دلیل رشد اقتصادی بالا در بسیاری از مناطق ترکیه حتی روستا های این کشور بیمارستان های بسیاری افتتاح شده اند و شاهد پیشرفت و ترکیه در سال های اخیر هستیم. از مشهورترین این پروژه های پیشرفته بیمارستانی می توان به بیمارستان های اشاره کرد.

دولت ترکیه توانسته است با تصویب قوانین، شهروندان خود را ملزم به بیمه کردن نماید و همچنین با تصویب هیأت دولت در خصوص افرادی که برای و یا اخذ شهروندی ترکیه اقدام کرده اند ثبت نام بیمه درمانی برای خارجی ها در ترکیه الزامی شده است. در این راستا در صورتی که شما برای مواردی مانند ، ، و … اقدام می کنید در کنار آن نیز لازم است برای بیمه درمانی در ترکیه نیز اقدامات لازم را انجام دهید. تمامی دانشجویان دانشگاه های ترکیه، برای دریافت اقامت باید بیمه دانشجویی ترکیه را دریافت کنند

بیمه درمانی خصوصی در ترکیه

بیمه درمانی خصوصی ترکیه نوع دیگر بیمه برای مهاجران دارای اجازه اقامت در ترکیه است. این بیمه علاوه بر اینکه شخصا انجام می شود، می توان آن را برای همه اعضای خانواده در هر زمان به هر نحوی که متقاضی مدنظر دارد پوشش داد.

انواع بیمه درمانی برای اتباع خارجی در ترکیه

دولت ترکیه همه شهروندان را موظف کرده است تا از خدمات بیمه های درمانی در ترکیه استفاده کنند. در صورتی که شخص بیمه نداشته باشد بسیار بالا می باشد. بیمه درمانی خارجی ها در ترکیه نیز الزامی می باشد البته برای افراد زیر ۱۸ و بالای ۶۵ سال در شرایط خاص بیمه الزامی نیست. بیمه درمانی در ترکیه برای اتباع خارجی به دو صورت انجام می پذیرد که در ادامه برای شما عزیزان توضیح داده ایم.

بیمه دولتی شرکت های خصوصی ترکیه

 این بخش مختص اشخاص و سرمایه گذارانی است که درکشور ترکیه ثبت شرکت کرده اند و یا سرمایه گذار یک شرکت هستند و یا در یک شرکت ترک استخدام هستند که در این صورت کارفرما با پرداخت حق بیمه سالیانه می تواند برای آن شخص ذکر شده بیمه دولتی دریافت کنند.

بیمه خصوصی شرکت های خصوصی

شاید بتوان گفت بیمه درمانی خصوصی در ترکیه جزو رایج ترین و ضروری ترین بیمه های درمانی ترکیه برای خارجی ها است به خصوص برای افرادی که درصدد اخذ اقامت کوتاه مدت ترکیه و یا اخذ اقامت بلند مدت ترکیه هستند. در مورد روش های بیمه خصوصی از طریق شرکت های خصوصی می توان گفت، این روش رایج ترین و آسان ترین کاری است که اتباع خارجی و به ویژه ایرانیان برای بیمه شدن استفاده می کنند. در نتیجه اگر شما به هر طریق دیگری غیر از سرمایه گذاری و کار برای اقامت ترکیه اقدام کردید باید از این طریق نسبت به دریافت بیمه اقدام کنید.

طبق قوانین ترکیه افراد زیر ۱۷ و بالای ۶۵ سال نیاز به پرداخت هزینه بیمه درمانی ندارند. افراد ۱۸ تا ۲۳ ساله، حدود ۶۵۰ لیر در سال و افراد ۲۳ تا ۶۵ ساله، حدود ۵۱۰۰ لیر در سال هزینه بیمه درمانی باید بپردازند. لازم به ذکر است، داشتن بیمه سلامت برای افراد زیر ۶۵ سال، اجباری است.

مزایای بیمه درمانی خصوصی ترکیه

  • شما می توانید برای درمان هر گونه بیماری از جمله تصادف یا بستری در بیمارستان های خصوصی با قیمتی بسیار پایین تا یک سال برآورده نمایید.
  • اگر شما استطاعت هزینه بیمه درمانی در ترکیه را نداشتید می توانید از بیمه درمانی خصوصی خود استفاده کنید و در آینده بازپرداخت داشته باشید.
  • خودتان می توانید هر دکتر و یا پزشک متخصص را برای معالجه انتخاب کنید.
  • با بیمه درمانی خصوصی ترکیه شما مانند راحتی هتل لذت می برید همچنین با بالاترین کیفیت خدمات را دریافت می کنید و احساس راحتی می کنید.
  • با بیمه درمانی خصوصی شما چه بستری سرپایی و یا بستری چند روزه نسب به بیماری خود داشته باشید در همان شهر و یا کشورهای دیگری در جهان بهترین کیفیت را دریافت خواهید کرد.
  • نسبت به تعرفه ای که انتخاب می کنید هنگامی که شما به یک حادثه یا بیماری در خارج از کشور دچار شدید می توانید از تمامی خدمات آن استفاده کنید.

موارد تحت پوشش بیمه درمانی در ترکیه

  • هزینه های بستری شدن در بیمارستان
  • درمان های سرپایی
  • خدمات ارائه شده در بیمارستان مانند اتاق عمل، بی هوشی، آزمایشگاه، رادیولوژی و…
  • هزینه های پیوند اعضا
  • شیمی درمانی، پرتو درمانی و دیالیز
  •  درمان های دندان پزشکی و جراحی بینی که در اثر حادثه یا تصادف ایجاد شده باشد
  • کلیه آزمایش‌های میکروب شناسی و پاتوبیولوژی
  • رادیولوژی و تصویر برداری
  • MRI
  • هزینه ی بستری شدن در بخش های مراقبت های ویژه
  • هزینه های دارو
  • ویزیت پزشک و کلیه آزمایش‌های لازم برای تشخیص و یا جلوگیری از بیماری ها

ذکر این نکته ضروری است که در انتخاب نوع بیمه و شرکت بیمه، دقت کنید تا بتوانید از حداکثر خدمات ارائه شده از طریق بیمه ها بهره‌مند شوید.

شرکت های خصوصی بیمه درمانی در ترکیه

شرکت های خصوصی بیمه درمانی در ترکیه نیاز های پزشکی درمانی شما را در قبال امراض، تصادفات و اتفاقات را تأمین می کنند تا شما از نظر روحی و مالی فشار زیادی را متحمل نشوید و با خیالی آسوده به زندگی تان ادامه دهید. این شرکت ها به شما این امکان را می دهند که خودتان هر دکتر و یا پزشک متخصص را برای معالجه انتخاب کنید.

جهت رفاه حال شما لیست شرکت های بیمه درمانی خصوصی در ترکیه که می توانید از وبسایت از آن ها بهره مند شوید را برایتان تهیه کرده ایم. میتوانید با مراجعه به این وبسایت (Sigortam.net)، بسته به نوع بیمه درخواستی تان از مناسب ترین قیمت های بیمه درمانی شرکت های خصوصی ترکیه بهره مند شوید.

مدت زمان ویزای توریستی ترکیه

مدت زمان ویزای توریستی اتباع ایرانی در ترکیه، سه ماه متوالی و یا در هر 180 روز 90 روز است. اگر بخواهید بیش از این مدت در ترکیه اقامت داشته باشید، باید برای دریافت اقامت توریستی ترکیه اقدام کنید.

نحوه دریافت اقامت توریستی ترکیه

هر فردی که در ترکیه خانه‌ای اجاره کند، و یا در خوابگاه‌ها و پانسیون‌های معتبر دانشجویی اقامت داشته باشد، و یا با هتل‌ها قرارداد شش ماهه داشته باشد، می‌تواند اقامت توریستی ترکیه را اخذ کند. البته مناطقی در شهر استانبول وجود دارد که با خرید یا اجاره خانه در آن محله‌ها نمی‌توانید برای اخذ اقامت اقدام کنید. برای کسب اطلاع از این محله‌ها به مقاله مراجعه کنید.

توجه داشته باشید!

طبق قانون جدید اقامت توریستی ترکیه، برخی درخواست‌های اقامتی که از طریق اجاره خانه برای دریافت اقامت توریستی اقدام کرده بودند رد شده‌اند. در عین حال درخواست‌های متعددی هم، حتی بدون داشتن برگه تمکن مالی تایید شده‌ است.

مراحل دریافت اقامت توریستی ترکیه

بعد از اجاره کردن خانه، می‌توانید برای ثبت فرم در سایت اداره مهاجرت اقدام کرده، و سپس در روز راندوو به همراه مدارک لازم به اداره مهاجرت مراجعه کنید. سپس بعد از تحویل مدارک و تایید پرونده اقامتی شما، کارت اقامت ترکیه برایتان ارسال خواهد شد.

مدارک لازم برای اقامت توریستی ترکیه

مدارک لازم برای اقامت توریستی ترکیه عبارت است از:

  1. بیمه سلامت اشخاص خارجی
  2. فرم راندوو
  3. اجاره نامه نوتر شده
  4. فتوکپی سند خانه اجاره شده
  5. نوماراتاژ
  6. فتوکپی صفحه اول پاسپورت
  7. فتوکپی آخرین مهر ورود به ترکیه
  8. 4 قطعه عکس پرسنلی 4*6 با زمینه سفید و رنگی
  9. قبض پرداختی هزینه کارت و حق خاک

مدارک لازم برای افراد کمتر از 18 سال

علاوه بر مدارکی که در بالا ذکر شد؛

  • صفحه اول فرم راندووی پدر و مادر
  • فتوکپی صفحات اول پاسپورت پدر و مادر (در صورت داشتن کارت اقامت توسط پدر و مادر فتوکپی کارت هم لازم است.)
  • گواهی ولادت

توجه داشته باشید!

در صورت عدم حضور یکی از والدین رضایت کتبی و تایید شده او نیاز است. همچنین در صورت فوت و طلاق والدین، مدارک برای افراد زیر 18 سال تفاوت خواهد داشت.

هزینه اقامت توریستی ترکیه شامل چند بخش می‌شود:

  • حق خاک
    هزینه‌ای است که به عنوان مالیات ویزای یک ساله به دولت ترکیه پرداخت می‌شود. افراد بالای 18 سال، برای اقامت یکساله معادل 80 دلار و برای اقامت دوساله برابر با 140 دلار است. حق خاک افراد زیر 18 سال، معادل 40 دلار برای یک سال و 70 دلار برای دو سال است.
  • نوتر کردن اجارهنامه
    برای کپی برابر اصل کردن اجاره‌نامه خانه اجاره شده، باید به دفاتر نوتر مراجعه کرده، و اجاره‌نامه را کپی برابر اصل کرد. این کپی برابر اصل را در هنگام مراجعه در روز راندوو به اداره گوچ یا مهاجرت تحویل می‌دهید. نوتر کردن توسط صاحبخانه باید انجام شود. و در زمان نوتر کردن، مدرک هویتی صاحبخانه مانند کارت کیملیک، ضمیمه اجاره‌نامه می‌شود.
  • نومارتاژ
    یا برگه تثبیت آدرس، برگه‌ای است که از شهرداری همان منطقه یا ایلچه‌ای (İlçe) که خانه اجاره‌ای شما در آنجا قرار دارد گرفته می‌شود. و آدرسی که در سند خانه نوشته شده است را با آدرسی که در اجاره‌نامه نوشته شده است مطابقت می‌دهد و تایید می‌کند. این برگه تنها به صاحب خانه داده می‌شود.
  • هزینه صدور کارت اقامت
    هزینه صدور کارت برابر با 160 لیر است. هزینه صدور کارت برای اقامت یکساله با دوساله برابر است.

بیمه اقامت توریستی ترکیه

یا بیمه سلامت شخص خارجی، بیمه‌ای است که باید برای اخذ اقامت توریستی ترکیه خریداری کنید. خرید این بیمه اجباری است. افراد زیر 18 سال و بالای 65 سال نیازی به خرید این بیمه ندارند.

درباره بیمه های ترکیه چه می‌دانید؟

امروزه ایرانیان زیادی قصد مهاجرت به ترکیه و اقامت در این کشور را دارند. از این رو یکی از مسائلی که برایشان حائز اهمیت است انواع بیمه های ترکیه و تفاوت های آن ها با یکدیگر است. به طور کلی شناختن قوانین بیمه هر کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و بهتر است قبل از مهاجرت به ترکیه، با این قوانین آشنایی داشته باشید. در ادامه مسائلی همچون بیمه درمانی در ترکیه، مزایا، انواع و هزینه های مربوط به آن را بررسی خواهیم کرد.

انواع بیمه های ترکیه

بیمه درمانی در ترکیه نوعی بیمه در برابر خطرات و خسارات سلامتی برای افراد است. بیمه درمانی یا بیمه سلامت معمولا شامل هزینه‌های معاینه، تشخیص و درمان می‌شود و نظام کاری آن بر اساس اصل هم بستگی اجتماعی برای مواجهه با شرایط اضطراری به منظور کاهش بار بر دوش فرد و جامعه استوار است. شرکت های بیمه و موسسات دولتی مربوطه در ترکیه راه‌هایی را برای ارائه خدمات خود با هزینه های خاص سازماندهی می‌کنند. دولت ترکیه از برخی افرادی که در این کشور اقامت دارند درخواست می‌کند که برای تکمیل تراکنش های خود، بیمه درمانی دریافت کنند. در ادامه مطلب در این مورد بیشتر توضیح خواهیم داد.

مزایای بیمه درمانی در ترکیه چیست؟

مزایای بیمه درمانی در ترکیه به دو مورد اصلی تقسیم می‌شود:

  1. این کشور اطمینان حاصل می‌کند که مدارکی که برای درخواست اقامت ارسال می‌کنید صحیح و کامل هستند. زیرا اداره مهاجرت ترکیه هیچ درخواست اقامتی را بدون بیمه درمانی که دوره مورد نیاز اقامت را پوشش می‌دهد نمی‌پذیرد.
  2. حداقل نیازهای درمانی را در مواقع ضروری در طول اقامت شما در ترکیه فراهم می‌کند.

انواع بیمه‌ های ترکیه برای مقیمان و اتباع خارجی

·        بیمه درمانی برای ویزای سفر به ترکیه

سفارت خانه ها و کنسول‌گری های ترکیه از همه کسانی که مایل به سفر به این کشور هستند درخواست می‌کنند که مدرکی مبنی بر داشتن بیمه های ترکیه به خصوص بیمه درمانی در قلمرو این کشور ارائه دهند که مدت اقامت در آن را پوشش می‌دهد و یک کپی از بیمه به درخواست ویزا باید پیوست شود. بیمه برای درخواست ویزای ترکیه هزینه کمی دارد و به‌طور متوسط حدود ۲۵ دلار آمریکا در نظر گرفته شده است. اما هزینه درمان حدود ۳۰ هزار یورو را پوشش می‌دهد. این بیمه برای پرداخت ، حمل‌و‌نقل بیمار و یا حمل‌و نقل‌ در صورت مرگ افراد در نظر گرفته شده است.

  1. بیمه سلامت عمومی در ترکیه

وزارت خانواده، کار و خدمات اجتماعی و وزارت بهداشت، دو نهاد مسئول بیمه سلامت عمومی در ترکیه هستند. این نوع بیمه معمولا برای شهروندان ترکیه است اما خارجیانی که در ترکیه اقامت دارند با دریافت می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. این نوع بیمه به همراه اعضای خانواده از جمله مادر، پدر، همسر و فرزندان به نفع کسی است که برای او صادر شده است. هزینه بیمه کار در ترکیه به صورتی است که همگی می‌توانند خدمات درمانی، سلامتی و دارو را به‌صورت رایگان یا تقریباً با هزینه کمتر دریافت کنند.

این بیمه سلامت نوعی بیمه است که برای موارد و شرایط خاص مورد نیاز خواهد بود. مثلا شرایط اخذ اقامت توریستی یا سایر انواع اقامت که انواع آن را در بخش بعد خواهید خواند.

·        بیمه درمانی خصوصی در ترکیه

این نوع بیمه برای اخذ انواع مورد نیاز است که بدون آن اداره مهاجرت ترکیه درخواست های اقامتی که به آن ارائه می‌شود را نمی‌پذیرد. شرکت های بیمه های ترکیه در این مورد انواع مختلفی از بیمه های سلامت را ارائه می‌دهند که عبارت‌اند از:

·        بیمه معمولی برای درخواست های اقامت یا تمدید آن

بیمه معمولی بیمه ای است که مدت اقامت مورد نیاز و بسیاری از جنبه های پزشکی عمومی را پوشش می‌دهد. اما کسانی که این نوع بیمه نامه را دارند از تخفیف های زیادی در مورد هزینه های درمان دولتی به صورت خصوصی یا دولتی برخوردار نمی‌شوند. بیمارستان ها و سازمان مربوط به این بیمه، هزینه داروها را پوشش نمی‌دهند اما اخذ مدارک این بیمه قیمت پایینی دارد و به راحتی تهیه می‌شود.

·        بیمه حوادث، پزشکی و معاینات

این بیمه هزینه معاینات، آزمایشات و حوادث در بیمارستان های ترکیه را پوشش می‌دهد.

شرکت های بیمه کامل نیز یک نوع بیمه درمانی جامع ارائه می‌کنند که انواع درمان ها، عمل ها و حوادث را پوشش می‌دهد اما بدون شک یکی از گران ترین انواع بیمه در ترکیه است. البته همان طور که گفتیم این نوع بیمه شامل طیف گسترده ای از گزینه‌های درمانی با تخفیف کامل است و مزایای مخصوص به خود را دارد. ارزش این بیمه از شرکتی به شرکت دیگر با توجه به ماهیت و نوع خدمات موجود متفاوت است.

·        بیمه برای دانشجویان در ترکیه

دانشجویان خارجی که در ترکیه مشغول به تحصیل هستند به عنوان پیش نیاز برای اخذ اقامت دانشجویی در ترکیه ملزم به داشتن بیمه درمانی از یک شرکت بیمه ترکیه هستند. طبق قوانین ترکیه تمامی ساکنین این کشور از جمله دانشجویان ملزم به دریافت بیمه درمانی با اعتبار حداقل یک ساله هستند تا بتوانند اجازه اقامت کوتاه مدت ترکیه را دریافت کنند. دفاتر بیمه های ترکیه معمولاً این نوع بیمه را با قیمت های مناسب ارائه می‌دهند.

بیمه درمانی دولتی در ترکیه

انواع بیمه اساساً بین ساکنین و خارجیان در ترکیه متفاوت است. دسته‌بندی سیستم بیمه درمانی در ترکیه به موارد زیر تقسیم می شود:

·        بیمه گرین کارت (Yasil Kart)

سامانه ای است که در ابتدای سال 1391 توسط سازمان تامین اجتماعی معرفی شد و از طریق آن تمامی اعضای خانواده که گرین کارت داشته باشند می‌توانند از بهره‌مند شوند. این کارت بر اساس شرایط خاص به خانواده هایی داده می‌شود که نان‌آور خانه ندارند. بیمه سلامت عمومی یک سیستم کمکی ویژه برای شهروندان ترکیه با شرایط خاص است که امکان دسترسی به خدمات بهداشتی را برای اعضای خانواده، پدر، مادر و کودکان زیر 18 سال (علاوه بر کودکانی که هنوز در دوره متوسطه مدرسه تحصیل می‌کنند و سن آن‌ها زیر 21 سال است و همچنین فرزندان زیر 25 سال که در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند) فراهم می‌کند.

·        بیمه تامین اجتماعی (SGK-SSK)

بیمه sgk ترکیه نیز یک بیمه عمومی است که شامل بیمه های درمانی و اجتماعی می‌شود. به این معنی که با رسیدن به سن بازنشستگی یا رسیدن به تعداد سنوات معین، فرد دارای بیمه شامل بیمه بازنشستگی در ترکیه می‌شود. مشمولان این نوع بیمه می‌توانند از کلیه خدمات درمانی دولتی و خصوصی بهره‌مند شوند و درصد کمی از هزینه های درمان را بپردازند.

·        بیمه باکور (Bağkur)

بیمه باکور نیز یکی از انواع‌ بیمه های ترکیه است که یک سیستم بیمه منحصر به فرد بوده و افرادی را که نمی‌توانند در بخش دولتی یا خصوصی کار پیدا کنند تحت پوشش قرار می‌دهد. افرادی که تحت پوشش این نوع بیمه هستند هیچ هزینه ای به صندوق بازنشستگی یا تامین اجتماعی نمی پردازند. آن ها می‌توانند مبلغی را به صورت ماهانه به بیمه باگکور پرداخت کرده و پس از اتمام 15 یا 25 سال از سیستم بازنشستگی این کشور بهره‌مند شوند.

هزینه بیمه درمانی در ترکیه چقدر است و گروه های سنی چگونه تقسیم می‌شوند؟

هزینه بیمه درمانی در ترکیه از شرکتی به شرکت دیگر به خصوص در مورد بیمه مسافرت و اجازه اقامت متفاوت است. همچنین این هزینه ها بسته به گروه سنی ذی نفع نیز متفاوت خواهد بود. گروه های سنی معمولاً به ترتیب زیر تقسیم می‌شوند:

  • از 18 سال تا 25 سال
  • از 26 سال تا 35 سال
  • از 36 سال تا 45 سال
  • از 46 سال تا 50 سال
  • از سن 51 سال تا 55 سال
  • از سن 56 سال تا 60 سال
  • از 61 سالگی تا 65 سالگی

افرادی که متعلق به گروه های سنی زیر 18 سال و بالای 65 سال هستند از دریافت بیمه درمانی در ترکیه معاف هستند.

سخن پایانی در مورد بیمه های ترکیه

می‌توان گفت شرکت های بیمه در ترکیه از استانداردهایی نزدیک به کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی اروپایی برخوردار هستند. افرادی که قصد مهاجرت به ترکیه را دارند نیازمند اخذ برخی بیمه های مربوطه هستند تا بتوانند مراحل اقامت خود را تکمیل کنند. همچنین در صورتی که در این کشور سرمایه گذاری کرده باشید می‌توانید از خدمات بیمه خوبی برخوردار شوید.