مجتبی قهرمانی با اشاره به ورود جدی دستگاه قضایی جهت کمک به دولت و کاهش ناترازی انرژی و اجرای طرح کنترل در مبادی تولید عرضه توزیع و خطوط لوله فراورده های نفتی اظهار داشت: پس از صدور دستور قضایی و با اقدامات فنی انجام شده توسط فرماندهی انتظامی بندرعباس یک انشعاب ۲ کیلومتری از خط لوله ای اصلی که توسط آن سوخت هواپیما ها منتقل می شد شناسایی و کشف شده است.
وی افزود: با حضور کارشناسان در محل بررسی نتایح حاصل از بازرسی تجهیزات کشف شده و همچنین ارزیابی میزان خوردگی لوله ها و زنگ زدگی تجهیزات نشان می دهد که سارقین مدت زیادی از این خط لوله استفاده کرده اند و ظرفیت خط لوله کشف شده ۱۰ (بار) یک ونیم اینچ می باشد.
این انشعاب غیرمجاز ظرفیت برداشت حدود ۷۰ هزار لیتر در شبانه روز داشته است؛ و طبق نظر کارشناسان ارزش خود لوله غیرمجاز حدود ۴ میلیارد تومان است و ظاهراً سارقان دانش فنی و اطلاعات لازم در اختیار داشته اند.
قهرمانی با تأکید بر ضرورت نصب دستگاه های اندازه گیری در پالایشگاه ها و مسیر های انتقال به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت افزود: با ورود مجدد دستگاه قضایی و در نتیجه اقدامات نظارتی انجام شده در قرارگاه مقابله با قاچاق سوخت و بر اساس تست های انجام شده توسط شرکت پخش فراورده های نفتی مشخص شد؛ طی سه روز این خط بیش از ۱۲۹ هزار لیتر کسری داشته است.
وی ضمن تشکر از اقدامات پلیس خاطرنشان کرد: تیم های ویژه پلیس پس از ۱۴ روز پایش مستمر موفق به کشف این خط لوله سرقت سوخت شده اند.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان با یادآوری تذکرات و پیگیری های دو سال اخیر دستگاه قضایی به مسئولین و مدیران وزارت نفت مبنی بر لزوم نصب دستگاه های میتر (لیترشمار) بر ضرورت نصب این دستگاه ها جهت جلوگیری و پیشگیری از تاراج این سرمایه ملی خصوصاً در شرایط فعلی و ناترازی انرژی در کشور تأکید کرد.
وی اضافه کرد: علاوه بر میتر های فنی باید میتر های نظارتی و پشتیبان هم نصب شود و در اختیار مراجع نظارتی قرار گیرد تا نظارت و صحت سنجی امکان پذیر شود.