کارگران ساختمانی: کارگران ساختمانی باید گوشهایشان را در پروژههای ساختمانی حفظ کنند. وسایل مانند بولدوزرها، جکها و کامیونها که در محیط کار فعالیت دارند، ممکن است صدای زیادی (تا 120 دسیبل) ایجاد کنند. اما هنگامی که برای تخریب از هیلتی استفاده میشود، صدای بیشتری تولید میشود. بنابراین، استفاده از گوشیهای صداگیر ایمنی بسیار مهم است.
کارکنان فرودگاه: پرسنل فرودگاه شامل افرادی است که هواپیماها را تعمیر میکنند، بارها را حمل میکنند و در کنترل زمینی شرکتهای هواپیمایی فعالیت میکنند. صدای موتورهای جت که تا 140 دسیبل میرسد، این شغل را به یکی از صداترین حرفههای جهان تبدیل کرده است. خوشبختانه، خلبانان و خدمه کابین در معرض صدای کمتری (کمتر از 85 دسیبل) هستند، اما سایر پرسنل نیاز به گوشی ایمنی دارند.
کشاورزان: کشاورزان ممکن است در زیر آسمان آبی کار کنند، اما برای شخم زدن زمین و برداشت محصول از تراکتور و کمباین استفاده میکنند که میتوانند صدای بالایی (بیش از 105 دسیبل) ایجاد کنند. بنابراین، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به شنوایی خود، استفاده از گوشیهای صداگیر ایمنی مهم است.
نظامیان: پرسنل نظامی ممکن است در معرض صداهای بلندی مثل غرش کشتیها یا هواپیماها، تیراندازی و انفجار قرار بگیرند. بنابراین، استفاده از گوشیهای صداگیر ایمنی مهم است.
کارگران معدن: کارگران معدن و حفاری همیشه با صداهای زیادی از وسایل تخریب سر و کار دارند. استفاده از گوشیهای صداگیر ایمنی میتواند از آسیب رسیدن به شنوایی آنها جلوگیری کند.
چرا محافظت از شنوایی مهم است؟
به گفته ی nidcd.nih.gov صداهای بلند می توانند به ساختارهای حساس گوش داخلی آسیب برسانند و باعث کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا (NIHL) و وزوز گوش (زنگ، غرش یا وزوز در گوش) شوند. هر چه صدا بلندتر باشد، سریعتر می تواند به شنوایی شما آسیب برساند.
NIHL یک مشکل بهداشتی مهم برای جوانان و بزرگسالان ایالات متحده است. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، آزمایشهای شنوایی گزارششده نشان میدهد که از هر هفت نوجوان آمریکایی، یک نفر و تقریباً یک نفر از هر چهار بزرگسال آمریکایی (سن 20 تا 69 سال) دارای ویژگیهایی هستند که نشان دهنده وجود NIHL در یک یا هر دو گوش هستند.
گوشی ایمنی خوب چه ویژگیهایی دارد؟
آیا خرید هر گوشی ایمنی مناسب است؟ قطعاً خیر. برای اینکه گوش آسیب نبیند باید محصولی که خریداری میکنیم، ویژگیهایی داشته باشد تا بتوان انتظار عملکرد مناسبی از آن داشت. در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم. با در نظر گرفتن این ویژگیها میتوانید بهترین محصول را انتخاب و خریداری کنید.
اثربخشی: گوشگیر انتخابی باید بتواند به طور موثر سطح صدایی را که به گوش میرسد تا سطح ایمن کاهش دهد. این بدان معنی است که محافظ گوش باید بتواند صدای مضر موجود در محیط را کاهش داده یا مسدود کند.
راحتی: طراحی محصول باید ارگونومیک و استفاده از آن باید راحت باشد، به خصوص اگر نیاز به استفاده طولانی مدت دارید. گوشیگیرها باید به درستی جا بیفتند و باعث ناراحتی نشوند.
دوام: محافظ گوش باید برای استفاده منظم و مدت زمان طولانی، مناسب باشد. به خصوص برای مشاغلی که در محیط صنعتی و آلوده هستند، این ویژگی اهمیت بیشتری دارد.
سازگاری: محافظ گوش باید با سایر تجهیزات ایمنی مانند کلاه ایمنی و لباس کار که ممکن است برای کار مورد نیاز باشد، سازگار باشد. به عنوان مثال، اگر کارگران نیاز به استفاده از کلاه سخت دارند، گوشی ایمنی باید طوری طراحی شوند که روی کلاه قرار گیرند.
سهولت استفاده: محافظ گوش باید به راحتی قابل استفاده و نگهداری باشد. گوش گیرها باید به راحتی روی گوش قرار گیرند و تنظیم شوند.
استاندارد: محافظ گوش باید برای مطابقت با استانداردهای ایمنی مربوطه طراحی شود. همچنین لزوم طراحی استاندارد متناسب با شرایط شغل نیز وجود دارد.