آوای البرز/قم مدیرکل دفتر تحقیقات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به محدودیت منابع آبی در نقاط مختلف کشور، کاهش منابع آب زمینی را نگرانکننده دانست.
به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، دکتر احمد سیاحی در نشستی که با حضور مدیرعامل، معاونان و مدیران شرکت آب و فاضلاب و رئیس بنیاد نخبگان استان قم برگزار شد با اشاره به چالشهای پیش روی صنعت آب و فاضلاب کشور، گفت: امروز مباحث کیفی و کمی آب از چالشهای پیش روی بسیاری از کشورهای دنیا و به ویژه کشور ما است.
وی با بیان اینکه در ایران آب محور توسعه است، اظهار کرد: اهمیت آب بهگونهای است که کمبود آن میتواند تمام مباحث اعم از سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را تحت تأثیر قرار دهد و آنها را دچار چالش اساسی کند.
سیاحی با بیان اینکه امروز محدودیت منابع آب در دنیا جدی است، خاطرنشان کرد: بالطبع این محدودیت گریبانگیر مناطق مختلف کشور ما نیز شده است که باید برای مقابله با آن تدابیر لازم به کار گرفته شود.
مدیرکل دفتر تحقیقات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، کاهش منابع آب زمینی را نیز نگرانکننده دانست و یادآور شد: این مهم یکی از عوامل اصلی مهاجرت روستاییان به شهرها شده است.
وی با بیان اینکه در دنیا ۷۰ درصد از آب تجدید پذیر به بخش کشاورزی اختصاص دارد، اظهار کرد: این در حالی است که این میزان در کشور مابین ۹۲ تا ۹۴ درصد است اما بهرهوری از آب در این بخش از شرایط خوبی برخوردار نیست.
سیاحی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان گفت: تحریمها به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر صنعت آب و فاضلاب تأثیرگذار است؛ لذا ما نیازمند ورود جدی نخبگان و شرکتهای دانشبنیان به تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت هستیم.
وی همچنین با اشاره به ضرورت حمایت از نخبگان در صنعت آب و فاضلاب، یادآور شد: جذب و نگهداشت نخبگان از اهمیت بسزایی برخوردار است که باید در این زمینه تدبیر و دوراندیشی لازم صورت گیرد.
مدیرکل دفتر تحقیقات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور حمایت از پروژههای پژوهشی، تحقیقاتی و ارتباط مستمر با دانشگاهها و نخبگان را از برنامههای آبفای کشور دانست و ابراز کرد: امیدواریم بتوانیم در مسیر خودکفایی در ساخت تجهیزات و مواد مورد نیاز صنعت آب و فاضلاب به مسیر خودمان ادامه دهیم.
ارتباط صنعت با مراکز علمی از شاخصهای توسعه یافتگی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در این نشست با بیان اینکه بحث تحقیقات و پژوهش به عنوان یک اصل در فعالیتهای آبفای قم شمار میرود، خاطرنشان کرد: حمایت از پایاننامهها، مقالات، چاپ کتاب و… همواره جزو اولویتهای ما در این حوزه بوده است.
وی توسعه ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی را به عنوان یکی از شاخصهای توسعهیافتگی مورد تأکید قرار داد و گفت: برنامهریزی منظمی به منظور ارتباط هر چه بیشتر با مجموعههای دانشگاهی و بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته تا بتوانیم از ظرفیتهای علمی در صنعت بهرهمند شویم.
مهندس حسن بختیاری تجاریسازی فعالیتها در حوزه تحقیقات را نیز مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: موضوع تحقیقات در شرکت آب و فاضلاب قم صرفاً با رویکرد علمی در نظر گرفته نمیشود بلکه تلاش میکنیم تا پروژههای تحقیقاتی را با رویکرد اقتصادی و در نهایت تجاریسازی دنبال کنیم.
وی از پشتیبانی و سرمایهگذاری از پروژههای تحقیقاتی خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم بحث تحقیقات و پژوهش را به عنوان موتور محرکه حرکتهای نو و جدید در مجموعه صنعت آب و فاضلاب با جدیت دنبال کنیم.
معاون منابع انسانی شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در این جلسه به گزارشی از عملکرد سال ۱۴۰۲ کمیته تحقیقات آبفای قم پرداخت و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون این کمیته با ۱۲ جلسه و ۷۵ مصوبه نسبت به محورهای سیاستگذاری دفتر تحقیقات تصمیمگیری کرده است.
علی عباس محققیان دو مورد حمایت از شرکتهای دانشبنیان، ۲۳ مورد حمایت از بومیسازی محصولات دانشبنیان مرتبط با صنعت آب و فاضلاب، ۱۰ مورد حمایت از پایاننامه دانشجویی دکتری، دو مورد حضور فعالیت در رویداد و نمایشگاههای پژوهش و فناوری کشور و پذیرش ۴۸ مقاله علمی پذیرش شده توسط همکاران آبفای قم از جمله فعالیتهای شرکت آب و فاضلاب قم در حوزه تحقیقات بوده است.
انتهای پیام