قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است که حاوی یک محرک محبوب به نام کافئین است. بسیاری از مردم بلافاصله بعد از بیرون آمدن از تخت خوابشان به سراغ یک فنجان قهوه می روند. اما یک فنجان قهوه چقدر شما را پرانرژی و بیدار نگه می دارد ؟ کافئین چیست که اینگونه باعث هوشیاری می شود ؟
در واقع کافئین یک محرک طبیعی است که با تحریک مغز و سیستم عصبی باعث افزایش میزان تمرکز و هوشیاری می شود. کافئین به صورت طبیعی در انواع قهوه پاپ و برگ چای دیده می شود. اگرچه امروزه در اکثر نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه ها از این عامل محرک زا استفاده می کنند.
میزان کافئین
کافئین یک داروی آشنا است که سیستم عصبی را تحریک می کند. با ورود کافئین به بدن، ضربان قلب و فشار خون افزایش می یاد که در نتیجه احساس سرخوشی و انرژی و از طرفی با بهبود خلق و خو به فرد دست می دهد.
عملکرد کافئین در بدن بسیار سریع اتفاق می افتد. به این صورت که تنها در عرض چند دقیقه می توان متوجه اثرات آن شد. کافئین تا زمانی که کل بدن را متابولیزه کند دوام می آورد که این مدت زمان به عوامل مختلفی بستگی دارد. کافئین و میزان تاثیر آن در هر فرد می تواند کاملا متفاوت باشد. ممکن است این اثرات در برخی افراد بیشتر از دیگران باقی بماند.
فواید کافئین
در ادامه به معرفی 5 خواص منحصربه فرد کافئین اشاره خواهیم کرد.
تاثیر کافئین بر مغز
کافئین پس از استفاده، به سرعت جذب بدن می شود اما اصلی ترین تاثیر آن بر روی مغز است. کافئین با مسدود کردن اثرات آدنوزین که یک انتقال دهنده عصبی است باعث آرامش مغز می شود. آدنوزین باعث احساس تمایل به خواب می شود که از طرفی با مسدود سازی آن، احساس خستگی کمتری می کنید. در نتیجه به بیدار ماندن شما کمک می کند.
بهبود خلق و خو
کافئین می تواند باعث بهبود خلق و خو و عملکرد مغذی شود. اما میزان استفاده بیشتر به معنی خلق و خوی بهتر نیست. همچنین کافئین متابولیسم را افزایش می دهد که باعث افزایش چربی سوزی و کمک به لاغری می شود. افزایش متابولیسم بهترین عملکرد را برای ورزشکاران فراهم می کند.
جلوگیری از بیماری های قلبی
برخلاف شنیده ها، کافئین خطر بیماری قلبی را افزایش نمی دهد. در واقع شواهد نشان می دهد که زنان و مردانی که به صورت منظم و روزانه قهوه استفاده کرده اند 16 تا 18 درصد کمتر در معرض بیماری های قلبی هستند.
کاهش خطر ابتلا به دیابت
مصرف قهوه بدون کافئین مسبب کاهش خطر ابتلا به دیابت نیز می شود. این نشان می دهد که ترکیبات مفید موجود در دانه قهوه می تواند از دیابت نوع 2 محافظت کند.
حفظ سلامت بدن
از دیگر فواید قهوه و کافئین می توان به محافظت از کبد، افزایش طول عمر، کاهش خطر ابتلا به سرطان، محافظت از پوست و سلامت روده می شود.
در ادامه به بررسی کافئین و تاثیر مصرف کافئین روی بدن اشاره خواهیم کرد.
متابولیسم کافئین چیست و چقدر طول می کشد ؟
نیمه عمر یا بیشترین میزان تاثیرگذاری کافئین است. افرادی که حدود 40 میلی گرم کافئین استفاده می کنند بعد از حدود 5 ساعت همچنان 20 میلی گرم کافئین در بدنشان باقی می ماند. اثرات کافئین محدودیت زمانی مشخصی ندارد. تاثیرات قهوه به عوامل مختلفی مانند سن، وزن و حساسیت فرد به کافئین بستگی دارد.
چه زمانی اثرات کافئین به اوج خود می رسد ؟
بعد از سرو یک فنجان قهوه و ورود کافئین به بدن، اثرات قهوه روندی سریع و حدود 15 تا 45 دقیقه بعد از مصرف آن به اوج خود می رسد. اکثر افراد این زمان را کاملا متوجه می شوند که همراه با انرژی زیاد است.
کافئین چگونه بر خواب تاثیر می گذارد ؟
با وجود تاثیرات پلکانی قهوه و از بین رفتن اثرات آن، کافئین می تواند در طول روز در بدن باقی بماند. حساسیت هر فرد به میزان کافئین می تواند منجر به خواب با کیفیت بیشتر یا کمتر در سیکل خواب شود.
عوارض جانبی کافئین
اثرات جانبی استفاده بیش از حد کافئین را به راحتی می توان تشخیص داد. برخی از علائم مصرف بیش از حد کافئین شامل موارد زیر می شود.
- عصبی بودن
- تعریق
- بی خوابی شبانه
- اسهال
- ضربان قلب سریع
- احساس بی قراری
در صورت حساسیت به کافئین می توانید با پزشک خود جهت استفاده از محصولات کافئین دار مشورت کنید. با این حال یکی از ملایم ترین قهوه های ارائه شده تلنت، که حاوی دانه های 100% عربیکا است. طعم یادهای ترکیب زرد شامل انار، گریپ فروت، چای سیاه و فندق می شود.
کافئین، ماده ای محرک که در بسیاری از نوشیدنی ها و مواد غذایی وجود دارد. برای مثال، کافئین در قهوه، چای، نوشابه ها، شکلات، برخی از قرص ها و یا مکمل های ورزشی وجود دارد. اما میزان کافئین آن ها با یکدیگر متفاوت است.
بیشترین میزان کافئین در دانه قهوه و سپس در چای وجود دارد که می توان آن ها را در محصولاتی مانند قهوه اسپرسو، قهوه ترک، قهوه فوری و … پیدا کرد. برخی از نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه نیز حاوی کافئین هستند.
مقدار کافئین در هر نوشیدنی و ماده غذایی معمولاً در بسته بندی آن مشخص شده است. به علاوه، برخی از کشورها محدودیت هایی را برای میزان کافئین مجاز در محصولات غذایی تعیین کرده اند. به هر حال، مصرف مقدار زیادی کافئین می تواند برای برخی افراد مضر باشد و باید با دقت و با توجه به نیازهای خود مصرف شود.
کافئین عربیکا بیشتر است یا روبوستا
اگر برای شما این سوال به وجود آمده است که درصد کافئین عربیکا و روبوستا چه مقدار متفاوت است و یا کدام قهوه کافئین بیشتری دارد با ما همراه باشید.
میزان کافئین در دانه های قهوه عربیکا با یکدیگر و همینطور دانه های ربوستا با یکدیگر می تواند متفاوت باشد. اما می توان به صورت کلی به این نتیجه رسید که کافئین موجود در دانه های روبوستا بیشتر از دانه های عربیکا است.
میزان کافئین قهوه عربیکا
میانگین میزان کافئین در دانه های قهوه عربیکا حدود 1/5 الی 1/75 درصد است. البته این میزان می تواند با توجه به نوع رست دانه متفاوت و کم یا زیاد شود. میزان کافئین به عوامل متفاوتی می تواند وابسته باشد. به عنوان مثال منطقه تولید دانه عربیکا، شرایط آب و هوایی و میزان بارندگی، نوع خاک و روش های کاشت و برداشت متفاوت و … می تواند تاثیر زیادی بر میزان کافئین داشته باشد.
میزان کافئین قهوه روبوستا
میانگین میزان کافئین در دانه های قهوه از گونه روبوستا حدود 2/7 الی 4 درصد است. این میزان نیز مانند دانه های دیگر قهوه به نوع رست بستگی دارد.
بهترین قهوه اسپرسو کافئین بالا
برای پیدا کردن بهترین قهوه اسپرسو با کافئین بالا، می توانید از متخصصین تلنت در این حوزه کمک بگیرید و یا این موارد را در نظر بگیرید:
1- نوع ترکیب قهوه :
دانه قهوه را باید با دقت انتخاب کنید. برای قهوه اسپرسو با کافئین بالا، دانه قهوه روبوستا بهترین گزینه است. برخی از محصولات موجود در بازار حاوی پودر قهوه روبوستا و عربیکا با میزان های متفاوتی پیدا می شود. بیشترین کافئین را می توانید در بسته بندی های روبوستا داشته باشید.
2- رست :
برای به دست آوردن قهوه اسپرسو با کافئین بالا، باید از رست مناسب استفاده شود. این امر تا حد زیادی در دست مصرف کننده نخواهد بود و به تولید کننده دانه قهوه بستگی خواهد داشت. استفاده از دستگاه های نوین و صنعتی با دقت بالا در رست بسیار حائز اهمیت است.
3- روش و زمان عصاره گیری:
زمان عصاره گیری بسیار حائز اهمیت است. برای به دست آوردن قهوه اسپرسو با کافئین بالا، زمان آن را حداکثر تا 30 ثانیه نگه دارید تا عصاره به صورت کامل از آسیاب قهوه شما خارج شود. در این زمینه استفاده از دستگاه اسپرسوی حرفه ای با فشار بالا بهترین گزینه خواهد بود.
پیشنهاد بهترین قهوه اسپرسو کافئین بالا
همانگونه که گفته شد، نوع ترکیب قهوه، نحوه و میزان رست و از طرفی مهارت عصاره گیری می تواند در تهیه یک فنجان قهوه اسپرسو کافئین بالا بسیار موثر باشد.
، یکی از پرکافئین ترین محصولات ارائه شده فروشگاه تلنت می باشد و حاوی قهوه 100% ربوستا است که رست این گونه به بهترین شکل ممکن انجام شده است. با کمی مهارت عصاره گیری می توانید فنجانی جادویی و لبریز از کافئین داشته باشید و لحظات خود را پر انرژی کنید.
سخن پایانی
امروزه کافئین را می توان در برگ های چای، کاکائو، قهوه، نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا پیدا کرد. یکی از بهترین راه های استفاده از خواص کافئین، یک فنجان قهوه است که با توجه به نوع دانه قهوه، کافئین آن متغییر است. با وجود خواص بی نظیر کافئین، باید در مصرف آن محتاط بود تا دچار عوارض جانبی آن نشد. میزان حساسیت هر فرد به کافئین می تواند متفاوت باشد. با این وجود تیم تلنت بازه ای از مرغوب ترین قهوه های عربیکا با کم ترین میزان کافئین تا ربوستا با بیشترین میزان کاآیا میدانید و در چه غذاها یا نوشیدنیهایی یافت میشود؟ در این مقاله بیشتر با کافئین و مواد کافئین دار آشنا خواهیم شد و توضیح خواهیم داد که کافئین در چه چیزهایی وجود دارد. کافئین در حال حاضر رایجترین داروی محرک مورد استفاده در جهان است. از آنجاییکه کافئین در بسیاری از غذاها و نوشیدنیها وجود دارد، باعث میشود خواص دارویی آن را فراموش کنیم. کافئین به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه و دانههای کاکائو و برگ های چای وجود دارد. همچنین در داروهای بدون نسخه (OTC) و تجویزی نیز استفاده میشود. استفاده از قهوه در قرون 15 و 16 و در اروپا در قرن 18 و 19 رواج یافت. در مورد چای، در دوران سلسله مینگ در چین (قرن 14 تا 17) و در قرن 18 در بریتانیا مصرف این ماده افزایش پیدا کرد. اهداف دارویی کافئین بسیار فراتر از استفاده مدرن آن به عنوان یک محرک است.
از آنجایی که کافئین به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی (CNS) عمل میکند، مردم معمولاً آن را برای احساس هوشیاری و انرژی بیشتر مصرف میکنند. کافئین میتواند خلق و خو را بهبود بخشد و به افراد کمک کند تا احساس بهرهوری بیشتری داشته باشند. اعتقاد بر این است که با مسدود کردن گیرندههای آدنوزین (یک انتقال دهنده عصبی که در متابولیسم و مصرف انرژی دخیل است)، تحریک پذیری را در مغز افزایش میدهد. با این حال، مصرف کافئین چندین خطر را به همراه دارد. مصرف بیش از حد نیز میتواند منجر به عوارض جانبی شود. در این مقاله قصد داریم در مورد چیستی کافئین، فواید بالقوه، عوارض جانبی و مضرات آن صحبت کنیم، پس پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با این ماده محبوب با ما همراه باشید.
کافئین یا کافیین چیست؟
در ابتداییترین شکل خود، کافئین یک ترکیب شیمیایی بوده و نام علمی آن 1،3،7 تری متیل پورین 2،6 دیون است. کافئین به طور طبیعی در بیش از 60 گیاه یافت میشود. معمولاً به مواد دیگری مانند داروها، نوشیدنیها و غذاها (مانند نوشیدنیهای انرژی زا و برخی تنقلات) اضافه میشود. کافئین یک محرک است و روی سیستم عصبی مرکزی اثر میگذارد.
اثرات مصرف کافئین
نقش کافئین به عنوان یک محرک این است که هنگام مصرف آن احساس هوشیاری و افزایش انرژی میکنید. اگرچه کافئین ممکن است بیشتر برای تأثیر آن بر هوشیاری استفاده شود، اما تأثیرات دیگری نیز بر بدن دارد. کافئین علاوه بر افزایش هوشیاری چندین نقش دیگر هم بر عهده دارند، از جمله:
-
به عنوان یک دیورتیک یا ماده ادرارآور عمل میکند، به این معنی که آب و نمک اضافی را از بدن دفع میکند. به همین دلیل است که هنگام نوشیدن نوشیدنیهای کافئیندار مانند قهوه و چای اغلب حجم ادرار در افراد افزایش پیدا میکند.
• باعث ترشح بیشتر اسید در معده میشود که میتواند باعث سوزش سر دل شود.
• فشار خون شما را افزایش میدهد.
کافئین چیست و چه چیزهایی کافئین دارد
یکی از نکات مهمی که باید برای ایجاد تعادل در مصرف کافئین در نظر گرفت این است که بدانیم چه موادی کافئین دارند. از آنجایی که کافئین به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان وجود دارد، معمولاً در چندین غذا و نوشیدنی یافت میشود. رایجترین آنها قهوه و چای هستند. چای یک اصطلاح عمومی است که امروزه به انواع نوشیدنیهای گیاهی اطلاق میشود، اگرچه چای در واقع فقط به چای سبز و سیاه اشاره دارد که هر دو حاوی کافئین هستند. انواع کافئین در نوشیدنیهای رایج حاوی کافئین عبارتند از:
- قهوه
• اسپرسو
• چای (سبز، سیاه و اولانگ)
• یربا ماته
• نوشیدنیهای انرژی زا و نوشیدنیهای ورزشی، مانند نوشیدنیهایی که شامل گوارانا (دانهای از یک گیاه آمریکای جنوبی) است
• نوشابه، مانند کولا
غذاهای رایج حاوی کافئین عبارتند از:
- شکلات و غذاهای حاوی شکلات (غلاف کاکائو منبع کافئین است)
• غذاهای حاوی قهوه مانند تیرامیسو، بستنی قهوه و حتی برخی از شیرینیها
• آجیل کولا که بومی مناطق گرمسیری آفریقا است
• آدامس
سایر موارد مصرف کافئین
کافئین همچنین به دلیل اثرات محرک آن به اشکال دیگر نیز استفاده میشود. کافئین معمولاً به موارد زیر اضافه میشود:
- داروهای بدون نسخه (OTC) مانند داروهای سرماخوردگی، برای مبارزه با خواب آلودگی
• داروهای ضد درد، زیرا ثابت شده است که کافئین اثربخشی آنها را بهبود میبخشد
• نوشیدنیها و مکملهای عملکرد ورزشی
تاثیر کافئین بر بدن
کافئین فوایدی برای سلامت مغز و بدن دارد از جمله تاثیرات کافئین بر بدن می تواند به موارد زیر اشاره کرد:
تقویت عملکرد مغز
بر کسی پوشیده نیست که بسیاری از مردم از قهوه برای تمرکز و انجام کار استفاده میکنند. به این دلیل که کافئین موجود در قهوه دارای اثرات محرکی است که میتواند اثرات مثبتی بر عملکرد مغز داشته باشد. تحقیقات نشان داده است که کافئین میتواند شما را هوشیارتر کند و به شما کمک کند تمرکز کنید.
افزایش متابولیسم
کافئین بر فرآیندهای تولید و تجزیه چربی در بدن تأثیر میگذارد. تحقیقات نشان داده است که کافئین ممکن است بر عوامل خاصی تأثیر بگذارد که میتواند به بهبود متابولیسم چربی کمک کند، اما تحقیقات بیشتری برای درک مکانیسم دقیق کافئین در انسان مورد نیاز است.
بهبود عملکرد ورزشی
کافئین معمولاً به عنوان تقویت کننده عملکرد ورزشی شناخته شده است. نوع ورزشی که به نظر میرسد کافئین بیشترین تأثیر را روی آن دارد، ورزشهای هوازی هستند، اگرچه میزان تاثیر بین افراد مختلف، متفاوت است. اینکه چقدر کافئین باید مصرف شود تا از اثرات تقویت کننده ورزش بهرهمند شوید، به وزن بدن شما بستگی دارد. طبق گفته انجمن بین المللی تغذیه ورزشی، به نظر میرسد مصرف 36 میلیگرم کافئین به ازای هر کیلوگرم (میلیگرم/کیلوگرم) از وزن بدن، دوزی است که افراد فواید آن را میبینند و معمولاً یک ساعت قبل از ورزش مصرف میشود.
کاهش خطر دیابت و بیماری قلبی
مصرف قهوه و چای با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک مرتبط است. سندرم متابولیک یک وضعیت سلامتی است که خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مانند دیابت و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. محققان خاطرنشان میکنند که فواید آن احتمالاً به دلیل پلی فنولهای آنتی اکسیدانی موجود در قهوه و چای است تا خود کافئین.
سایر خواص کافئین
در رابطه با فواید کافئین بر عملکرد مغز، کافئین ممکن است بتواند خلق و خو را بهبود بخشد. به طور کلی، مصرف کافئین میتواند برای سلامت روان مفید باشد. همچنین این واقعیت وجود دارد که مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین و غذاهایی مانند قهوه، چای و شکلات هستند، به همین دلیل نباید در مصرف آنها زیادهروی کرد، چون امکان دارد با این که خواص کافئین زیاد است، به مرور سلامتی شما را دچار مشکل کنند.
مضرات کافئین چیست
علیرغم فوایدی که کافئین برای سلامتی دارد، میتواند عوارض جانبی منفی نیز داشته باشد. اینجاست که یادآوری این نکته مفید است که کافئین به عنوان یک دارو طبقه بندی میشود و در صورت استفاده خارج از دوزها یا موارد مصرف توصیه شده، باید جوانب احتیاط را رعایت کرد.
برخی از عوارض جانبی رایج مصرف بیش از حد کافئین عبارتند از:
- لرزش و ناتوانی در نشستن
• بی خوابی یا اختلالات خواب
• سردرد
• معده درد یا دل درد
• سرگیجه
• افزایش ضربان قلب
• کمآبی بدن
• اضطراب
• وابستگی، به این معنی که برای به دست آوردن همان اثر، به مقدار بیشتری نیاز دارید
مقدار مناسب مصرف کافئین
مهم است که به یاد داشته باشید که دوزهای کم کافئین همچنان میتوانند مقدار زیادی کافئین داشته باشند. به عنوان مثال، یک قاشق چایخوری پودر خالص کافئین به اندازه 28 فنجان قهوه است. این مقدار کافئین میتواند بسیار مضر باشد و محصولات حاوی کافئین خالص و بسیار غلیظ یک خطر برای سلامتی محسوب میشوند.
موارد احتیاط مصرف کافئین چیست؟
مانند هر ماده غذایی دیگری، کافئین هم میتواند با سایر مواد در بدن تداخل و ناسازگاری داشته باشد. به عنوان مثال، کافئین میتواند جذب کلسیم را برای بدن شما سختتر کند. برخی از داروها هم ممکن است شما را به کافئین حساستر کنند. خانمهای باردار هم بهتر است قبل از مصرف کافئین با پزشکشان مشورت کنند.
اعتیاد به کافئین چیست؟
علائم ترک مصرف کافین چیست؟
دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است بخواهید کافئین را ترک کنید. برای برخی، مصرف کافئین با عوارض جانبی آزاردهندهای همراه است. اما به محض ترک کافئین، ممکن است علائم ناخوشایند ترک کافئین را تجربه کنید. ترک کافئین زمانی اتفاق میافتد که فردی که به طور منظم کافئین مصرف کرده است، آن را متوقف کند. اکثر افرادی که به طور منظم نوشیدنیهای کافئیندار مصرف میکنند حداقل با برخی از علائم ترک کافئین آشنا هستند. در ادامه به برخی از این علائم اشاره میکنیم.
سردرد
سردرد یکی از شایعترین علائم ترک کافئین است. سردرد ممکن است به تدریج بروز کند و ضرباندار و شدید باشد. سردرد ناشی از ترک کافئین معمولاً شبیه به میگرن است و بسیاری از علائم دیگر ترک کافئین مشابه علائمی هستند که در طول میگرن تجربه میشوند. با این حال، برای تعیین اینکه چگونه این دو با هم ارتباط دارند، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. در برخی افراد، ترک کافئین میتواند باعث میگرن شود.
تهوع و استفراغ
تهوع و ناراحتی معده از علائم ترک کافئین محسوب میشوند که بسیار شایعتر از استفراغ هستند، اما هر دو به عنوان علائم احتمالی شناخته میشوند.
تغییر خلقوخو
علائم ترک کافئین ممکن است شامل حالات خلقی منفی باشد، از احساس افسردگی گرفته تا احساس اضطراب یا تحریک پذیری. به خاطر داشته باشید که این احساسات معمولاً موقتی هستند و باید پس از پایان دوره ترک یا کناره گیری از کافئین، به طور کامل ناپدید شوند.
مه مغزی
مه آلودگی ذهنی یا مه مغزی یکی از اثرات ترک مصرف کافئین است. مغز شما در زمانی که از مصرف کافئین کنارهگیری میکنید به خوبی قبل کار نمیکند. در یک مطالعه، ترک کافئین با هوشیاری ذهنی پایینتر و عملکرد ضعیفتر در زمان واکنش به عوامل خارجی و کاهش قدرت حافظه مرتبط است.
سرگیجه یا سبکی سر
احساس سبکی سر یا سرگیجه نیز در لیست علائم ترک کافئین قرار دارد. کاهش تدریجی مصرف کافئین بیشتر از ترک ناگهانی آن به شما کمک خواهد کرد. بنابراین به خودتان فشار نیاورید و سعی کنید که ابتدا مصرف کافئین را کاهش دهید و در صورت بروز سرگیجه بنشینید یا دراز بکشید. از حال رفتن و غش کردن حین ترک قهوه غیرمعمول است، اما اگر احساس سبکی سر یا سرگیجه دارید، باید از هرگونه فعالیت فیزیکی دست بکشید، در غیر این صورت احتمال از حال رفتگی وجود خواهد داشت.
چه کسانی باید از کافئین اجتناب یا مصرف آن را محدود کنند
برخی از افراد ممکن است در برابر اثرات منفی کافئین آسیبپذیرتر باشند. ایده خوبی است که با یک متخصص در مورد اینکه آیا باید مصرف کافئین خود را محدود کنید یا به طور کامل آن را کنار بگذارید، صحبت کنید. این مورد به ویژه برای گروههای زیر صادق است:
زنان باردار
زنان شیرده
کالج آمریکایی زنان و زایمان همچنین میگوید مصرف 200 میلیگرم کافئین در روز احتمالاً روی کودک شما در هنگام شیردهی تأثیری نخواهد داشت.
کودکان
افراد مبتلا به برخی بیماریهای مزمن
افراد مبتلا به برخی بیماریهای مزمن از جمله اضطراب، سردردهای مزمن یا میگرن، اختلالات خواب مانند بیخوابی، مشکلات قلبی مانند ریتم نامنظم قلب و فشار خون بالا، مشکلات گوارشی مانند بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) و زخم معده. کافئین همچنین میتواند اسهال، یکی از علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را بدتر کند.
کلام آخر
کافئین یک ترکیب شیمیایی است که افراد زیادی هر روز آن را مصرف میکنند. این ماده بیشتر در قهوه و چای مصرف وجود دارد، اگرچه میتوان آن را از طریق سایر غذاها و نوشیدنیها، برخی داروها نیز مصرف کرد. کافئین فواید سلامتی مختلفی دارد، اما مانند هر دارویی، دوزهای بیش از حد بالا میتواند خطراتی برای سلامتی ایجاد کند. برای اکثر مردم، استفاده روزانه از کافئین از طریق قهوه یا چای خوب و بلامانع است. دانستن اینکه چقدر کافئین بیش از حد است میتواند مشکل باشد. به طور کلی، برای بیشتر افراد، دریافت کافئین از طریق قهوه علاوه بر اینکه یکی از لذتهای ساده زندگی است، فواید روحی و جسمی نیز دارد. پس بهترین کار این است که تعادل را در مصرف این ماده محبوب و خوشطعم رعایت کنید.
منابع: ,, ,
فئین را برای افراد تهیه و عرضه می کند.