وزیر راه و شهرسازی در پی حضور در مرز شلمچه از آغاز عملیات پروژه راه آهن شلمچه_بصره خبر داد که مقدمات آن از چندماه قبل در قالب تفاهمنامه و جلسات کارشناسی فراهم شده است و مقرر شده عملیات مینروبی ۱۶ کیلومتر در قرائن این راهآهن و احداث یک پل در محدوده اروندرود بر عهده طرف ایرانی باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آوای البرز، پروژه راهآهن شلمچه- بصره با هدف افزایش سرعت کار به 3 قسمت تقسیم شده است؛ قسمت ۱۶ کیلومتر ابتدا ۱۶ کیلومتر بعدی و ساخت پل مشترک که اکنون در مرحله طراحی جزئیات مسیر با هدف شروع عملیات مین روبی در نقاطی است که مشخص خواهد شد؛ چراکه دقیقاً مینروبی باید جایی انجام شود که قرار است زیرسازی انجام و ریل روی آن قرار گیرد و مادامی که طراحی کل مسیر انجام نشود، عملیات مینروبی نیز نمیتواند شروع شود.
خرداد ماه بود که مقامات ایران و عراق در راستای رسیدن اولین گام عملیاتی که شروع عملیات مین روبی است به طور مرتب دیدارهای خود را تازه میکردند که در اواخر دور دیدارها و گفتوگوها، مدیرعامل راهآهن از پیگیری پیشرفت پروژه شلمچه – بصره در دیدار خود با مدیرعامل راهآهن عراق خبر داد.
راهآهن شلمچه-بصره کلا در خاک عراق و 32 کیلومتر طول دارد، همچنین یک پل بازشونده بر روی اروندرود (پل ریلی بازشو به طول ۸۰۰ متر) در این مسیر ریلی ساخته خواهد شد.
اتصال راهآهن خرمشهر به شلمچه به طول ۱۷ کیلومتر در سال ۹۰ به بهرهبرداری رسید و ادامه آن تا شهر بصره به طول ۳۲ کیلومتر در خاک عراق باقی مانده بود که انتظار میرفت دولتهای یازدهم و دوازدهم نسبت به تکمیل این خط ریلی اقدام کنند اما اهتمام و دغدغدهای برای تکمیل این ۳۲ کیلومتر باقیمانده وجود نداشت، البته در این میان نباید از عدم همکاری دولتهای سابق عراق برای تکمیل این خط ریلی نیز غافل بود.
راهاندازی قطار ترکیبی ایران-کربلا در دولت سیزدهم
در حال حاضر قطار ترکیبی ایران-کربلا به همت دولت سیزدهم راهاندازی شده است بدین ترتیب که زوار از طریق شبکه ریلی کشورمان تا شلمچه جابهجا میشوند، سپس فاصله بین شلمچه تا بصره را با اتوبوس جابهجا میشوند و در ادامه با همکاری کشور عراق، در ایستگاه راهآهن بصره، این زوار با قطارهای اتوبوسی و چهارتخته به کربلا مشرف میشوند.
بر اساس این گزارش خبرگزاری آوای البرز، این دستاورد حملو نقلی که ذیل سیاست ارتقای روابط با کشورهای منطقه از ابتدای دولت سیزدهم، به دست آمده است شبکه ریلی ایران را به عراق متصل میکند و از عراق هم از منطقه «بوکمال» میتواند به خاک سوریه منتقل کند که اتفاق بزرگی در حوزه توزیع مسافر و بار بین سه کشور رقم میخورد.
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی با اظهار امیدواری به جنبه های گردشگری این پروژه مهم تصریح کرد: تکمیل راه آهن شلمچه به بصره علاوه بر اینکه موجب جهش تبادلات تجاری و بازرگانی دو کشور ایران و عراق میشود، موجب دسترسی سایر کشورهای واقع در شرق جهان از خطوط ریلی ایران به نیمه غربی و کشورهای حوزه مدیترانه خواهد شد.
بذرپاش اظهار کرد: مقدمات این کار از چندماه قبل در قالب تفاهمنامه و جلسات کارشناسی فراهم شده و در این راستا عملیات زیر ساختی نیز صورت گرفته است که امروز به فضل خدا عملیات اجرا آغاز میشود و امید است این پروژه در کوتاه ترین زمان ممکن به سرانجام برسد.
انتهای پیام/