قهوه ترک چطوری درست کنیم

بهترین روش دم کردن قهوه ترک چیست؟

به ازای هر فنجان قهوه حدود ۵۰ میلی‌لیتر آب سرد و یک قاشق چای‌خوری قهوه ریز آسیاب‌شده و کمی شکر را در جذوه یا ایبریک بریزید. مخلوط را به خوبی هم بزنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا کف کند. قهوه شما آماده است.

مشاهده بیشتر: بررسی مشخصات قهوه ترک مدیوم

قهوه ترک را چند دقیقه بجوشانیم؟

برای دم کردن یک قهوه ترک عالی با کف مناسب لازم است که قهوه برای مدت سه تا چهار دقیقه روی حرارت ملایم قرار داشته باشد. با گرم شدن تدریجی قهوه، کف روی آن شکل می‌گیرد. جوشاندن بیش‌تر یا کم‌تر از این مقدار باعث تغییر در طعم و میزان کف قهوه ترک می‌شود.  برای خرید قهوه گانودرما بیز کلیک کنید.

طعم دلنشین قهوه ترک در هر خانه

قهوه ترک یک نوشیدنی گرم و جذاب برای شروع یک روز پرمشغله است. علاقه‌مندان این قهوه معتقدند نوشیدن آن در طول روز، انرژی بیش‌تری برای ادامه فعالیت‌های روزانه به آن‌ها می‌دهد. این قهوه سریع آماده می‌شود و کافئین بالایی دارد. چنین ویژگی‌هایی این قهوه را به یک نوشیدنی محبوب در میان مردم تبدیل کرده است. اگر قصد خرید قهوه ترک را دارید، لازم است به زمان تهیه محصول و کیفیت دانه‌های قهوه استفاده‌شده توجه کنید. بهترین راه تهیه قهوه ترک از وب سایت رسمی قهوه ریو می باشد. شما می توانید تمامی لوازم جانبی قهوه ترک را از این وب سایت خریداری کنید.

قهوه ترک دقیقاً چیست؟

قهوه ترک نوعی دانه قهوه نیست. بلکه روشی برای درست کردن قهوه است.

سالها قبل، دربار عثمانی (ترکیه امروزی) قهوه را به روشی جدید درست می کردند، که بعداً به قهوه ترک معروف شد.

نماد قهوه ترک، جذوه است. جذوه وسیله‌ای است که برای درست کردن قهوه ترک استفاده می‌شود. برای خرید قهوه فوری سوپریم کلیک کنید.

 

چطور قهوه ترک درست کنیم؟

مواد لازم:

  • جذوه
  • پودر قهوه
  • آب
  • شکر

 

مراحل تهیه قهوه ترک

  1. ابتدا آب را در جذوه بریزید. برای هر فنجان قهوه، یک و نیم فنجان آب بریزید.
  2. پودر قهوه را داخل جذوه بریزید. یک قاشق غذاخوری پُر پودر قهوه برای هر نفر کافی است.
  3. اگر شیرین می‌پسندید، مقداری شکر هم به محتویات جذوه اضافه کنید.
  4. جذوه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید کم‌کم گرم شود.
  5. همین ابتدا می‌توانید مواد را دو سه باری آهسته هم بزنید.
  6. پس از چند دقیقه، مقداری کف روی لبه‌های ظرف شکل می‌گیرد.
  7. وقتی قهوه شروع به کف‌کردن کرد، جذوه را از روی شعله بردارید و کف را با قاشق داخل فنجان‌ها بریزید.
  8. جذوه را بار دیگر روی شعله بگذارید و این بار که شروع به جوش‌کردن کرد، دیگر می‌توانید قهوه را در فنجان‌ها بریزید.

فیلم مراحل بالا را در ادامه ببینید:

نکات درست کردن قهوه ترک

نکاتی که کمک می‌کنند قهوه ترک حرفه‌ای‌تری دم کنید:

  • برای تهیه قهوه ترک باید از آب سرد استفاده کنید. ترجیحا تصفیه‌شده باشد.
  • پودر قهوه باید ریز باشد. ریز در حد آرد یا پودر کاکائو. وگرنه طعم خوبی پیدا نمی‌کند.
  • از قهوه تازه‌ آسیاب‌شده استفاده کنید. قهوه‌‌ی مانده، معمولا کیفیت ندارد.
  • قهوه ترک درست و حسابی، باید کف‌دار باشد. بعد از چند بار تمرین، قهوه‌تان کف‌دار می‌شود.
  • از حرارت ملایم استفاده کنید و هروقت احساس کردید قهوه درحال جوش‌آمدن است، جذوه را چند لحظه‌ای از روی حرارت بردارید تا دما پایین بیاید. یادتان باشد اگر شعله را بالا بکشید و قهوه سریع به نقطه جوش برسد، طعم تلخی پیدا می‌کند که خوشایند نیست.
  • برای اینکه قهوه کف‌دار شود باید از هم‌زدن بیش از حد یا سریع خودداری کنید. اصلا نیازی هم به هم‌زدن زیاد نیست.
  • قهوه را خیلی آرام در فنجان‌ بریزید تا کفی که داشتید از بین نرود.

نکاتی درباره نحوه سرو قهوه ترک

  • قهوه ترک همیشه با یک لیوان آب سرو می‌شود. کمی آب بنوشید تا عطر و طعم قهوه را در دهان بهتر حس کنید.
  • قهوه را با عجله سرنکشید. بهتر است اندکی اجازه دهید تا قهوه در فنجان ته‌نشین شود.
  • در فرهنگ ترکیه‌ای ها، معمولاً قهوه را با شیرینی جاتی مثل باسلوق می‌خورند.

 

نکاتی که درباره جذوه باید بدانید

جنس جذوه

  • جذوه‌ها معمولا از جنس برنج، مسی یا استیل‌اند.
  • جذوه‌های برنجی زنگ نمی‌زنند و از لحاظ خوردگی در مقایسه با مس مقاوم‌تر هستند و دوام‌شان بیشتر است.
  • جذوه‌های مسی هم زنگ نمی‌زنند، اما به‌مرور زمان خوردگی پیدا می‌کنند.
  • معمولا از جذوه‌های مسی به‌عنوان بهترین انتخاب برای تهیه قهوه ترک یاد می‌شود. چون مس سریع‌تر و بهتر گرم می‌شود و برای به‌عمل‌آمدن کف معرکه است.
  • جذوه‌های استیل، ظاهری امروزی و باکلاس دارند. مهم‌ترین ویژگی استیل بهداشتی‌بودن و طول عمر بالاست.

نکات خرید و انتخاب جذوه

  • جذوه‌های آلومینیومی‌ از جنس‌های دیگر ارزان‌ترند. قیمت این جنس جذوه‌ها معمولا زیر ۵۰ هزار تومان است.
  • اما قیمت جذوه‌های برنجی، مسی یا استیل ببیشتر است.

نکاتی برای خرید قهوه ترک

تا حد ممکن قهوه تازه بگیرید. یعنی قهوه‌ای که تاریخ تولیدش (تاریخ رست) جدیدتر باشد. جهت خرید قهوه فوری موکا دکتر بیز کلیک کنید.

از لحاظ نوع قهوه هم معمولا برای قهوه ترک از قهوه عربیکای با رُست روشن تا متوسط استفاده می‌کنند. هم نوع قهوه و هم درجه رست همیشه روی بسته‌بندی ذکر می‌شود.

 

قهوه ایرانی یا خارجی؟

در ایران قهوه کشت نمی‌شود. بلکه رُستری داریم. یعنی دانه سبز قهوه وارد شده و برشته می‌شود (رُست می شود).

جالب است بدانید قهوه‌هایی که در داخل کشور رست می‌شوند، مقرون‌به‌صرفه‌تر و تازه‌ترند.