در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده
تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندامها هم مشکل ایجاد میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
علتهای مشاهدۀ خون در مدفوع میتواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دردهای اسکلتی یکی از شایعترین علائم ایرانیهاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
سردرد علتهای مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمونها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
اعتیاد به مواد مخدر یکی از مشکلات رایجی است که جامعه امروزی با آن دست به گریبان است. مواد مخدر مواد شیمیایی هستند که گیرندههای مغز و بدن را تحت تاثیر قرار میدهند. این مواد برای تسکین درد و یا دادن پاداش به بدن استفاده میشوند و به مرور زمان فرد را دچار اعتیاد میکنند.
ممکن است شامل هروئین و یا مواد مخدر قانونی مانند اکسی کدون، بوپرنورفین، مورفین، کدئین، متادون و فنتانیل باشد. داروهای مخدر به منظور تسکین دردهایی که با داروهای ضعیفتر درمان نمی شوند، از طرف ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی استفاده می شود. اما تجویز یا استفاده نادرست و نا به جا از آن به راحتی می تواند منجر به اعتیاد شود. به همین دلیل است که بسیاری از افراد معتقدند که اعتیاد به مواد مخدر خارج از کنترل آنها بوده است.
اختلالات مرتبط با مواد افیونی با استفاده بیش از حد، سوء استفاده و وابستگی به این داروها همراه است. این موارد شاملافیونی، مسمومیت با مواد افیونی و ترک مواد افیونی است.
مورفین اغلب برای کاهش درد شدید بعد از عمل تجویز می شود. فنتانیل نیز به دلایل مشابه می تواند تجویز شود. کدئین همانند اکسیکودون عمل میکند. پروپوکسی فن، هیدروکودون، هیدرومورفون و مپریدین نیز به دلیل عوارض جانبی کمتر استفاده می شوند، می توانند درد خفیف را تسکین دهند. همچنین دیفنوکسیلات یا لوموتیل می توانند اسهال شدید را تسکین دهند و کدئین می تواند در برخی موارد سرفه های شدید را کاهش دهد. بنابراین در صورت مصرف بیرویه هر یک از این داروها احتمال بروز اعتیاد به مواد مخدر وجود دارد.
برای افزایش اثربخشی ممکن است داروهای دیگری با داروهای ضد درد مصرف شود. این داروهای مکمل شامل کورتیکواستروئیدها، ضد تشنجها، ضد افسردگیها، بی حسی های موضعی و محرک ها هستند.
استفاه از برخی داروهای اعتیادآور فقط تحت نظر پزشک بیخطر هستند. زیرا این داروها نباید همراه با الکل، باربیتوراتها، آنتی هیستامین یا بنزودیازپینها استفاده شوند. این داروها تنفس را کند می کنند و اثرات ترکیبی آنها می تواند منجر به سرکوب تنفسی شده و به تهدید کننده زندگی تبدیل شود.
علائم اعتیاد به مواد مخدر
عوارض جانبی رایج مصرف مواد افیونی که سبب اعتیاد به مواد مخدر میشود، شامل موارد زیر است:
در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی، بیماران باید با پزشک خود مشورت کنند. زیرا ممکن است بروز این مشکلات نشانهای از اعتیاد به مواد مخدر باشد.
از طرفی توجه داشته باشید که قرار گرفتن در معرض مکرر مواد افیونی باعث سازگاری بدن با آن می شود. همین امر باعث میشود که فرد مجبور به تحمل علائم ترک پس از قطع ناگهانی استفاده از مواد مخدر شود.
بنابراین افرادی که داروهای افیونی تجویز شده توسط پزشک را مصرف می کنند، نه تنها باید تحت نظارت پزشک این کار را انجام دهند. بلکه باید هنگام قطع دارو نیز از نظر پزشکی تحت نظارت قرار بگیرند تا از علائم ترک به سبب آنها جلوگیری کنند.
مسمومیت با اعتیاد به مواد مخدر
مسمومیت با مواد افیونی زمانی تشخیص داده می شود که قرار گرفتن در معرض مواد افیونی باعث ایجاد تغییرات رفتاری یا روانی مشکل ساز شود. علائم روانشناختی شامل موارد زیر است:
علائم جسمی اعتیاد به مواد مخدر
یک تک-دوز بالا می تواند باعث افسردگی شدید یا سرکوب سیستم تنفسی شود. بنابراین اعتیاد به مواد مخدر یک عارضه خطرناک است و نباید در مورد آن سهلانگاری شود.
ترک اعتیاد به مواد مخدر
افرادی که ترک اعتیاد به مواد مخدر را تجربه می کنند ممکن است علائم زیر را از خود بروز دهند:
سرعت و شدت ترک مواد افیونی به نوع مواد مخدر مورد استفاده بستگی دارد. افرادی که از هروئین استفاده می کنند، 6 تا 12 ساعت بعد از آخرین مصرف علائم ترک را از خود بروز می دهند. در حالی که افرادی که داروهایی با تاثیر طولانی مانند متادون مصرف را می کنند، ممکن است دو تا چهار روز پس از آخرین دوز علائم ترک را تجربه کنند.
اختلال اعتیاد به مواد مخدر
تمایل شدید به مواد مخدر و نداشتن عملکرد صحیح بدون مواد استفاده از افیونی به رغم عوارض جسمی، عاطفی و مالی و از دست دادن کنترل در استفاده از آنها، از علائم اختلال اعتیاد به مواد مخدر است.
برای تشخیص بالینی این اختلال، فرد باید الگویی از مصرف مواد افیونی را تجربه کند که حداقل به دو دلیل از موارد زیر در سال اخیر، او را دچار اختلال یا پریشانی کرده است.
تداوم در مصرف مواد مخدر ممکن است باعث تجربههای عجیبی شود. به عنوان مثال :
نشانههای رسیدن به زمان مناسب ترک اعتیاد به مواد مخدر به صورت هریک از موارد زیر ممکن است بروز کند:
علل اعتیاد به مواد مخدر
استفاده بیش از حد یا طولانی مدت از مواد افیونی باعث می شود بدن از نظر جسمی به مواد مخدر وابسته شود. این گونه مصرف بیرویه به نوبه خود باعث سختتر شدن علائم ترك آن می شود، كه این علائم آنقدر ناراحت کننده است كه متوقف كردن مصرف آنها برای فرد بسیار دشوار است. وقتی وابستگی و عدم توانایی در کنترل استفاده، در کیفیت زندگی شخص اختلال ایجاد می کند، گفته می شود که این شخص به اختلال مصرف مواد یا اعتیاد به مواد مخدر دچار شده است.
اختلال در مصرف مواد مخدر، در ایالات متحده و سایر مناطق به سطح اپیدمیک رسیده است. این بحران آن قدر پیشروی کرده است که به معروف شده است. مصرف این داروها در آمریکا از دهه 1990 میلادی آغاز شده است. تغییر مقررات فدرال و افزایش بازاریابی توسط شرکتهای دارویی و تجویز قانونی اپیوییدها اصلیترین عامل تشویق مردم به مصرف این مواد بوده است.
امروزه داروهای دارای مخدر جزو بیشترین داروهای تجویز شده در ایالات متحده هستند. براساس CDC، از سال 2017 تا کنون از هر 100 نسخه آمریکایی خریداری شده حدود 58 نسخه دارای داروهای مخدر دار بوده است.
مواد افیونی بسیار اعتیاد آور هستند، از این رو بسیاری از افرادی که این داروها برای تسکین درد به آنها تجویز میشود، وابسته یا معتاد می شوند. پس از ایجاد عادت، برخی از افراد وابسته به مواد مخدر ممکن است نسخه های خود را برای ماه ها یا سال ها ادامه دهند.
اگر هم یک پزشک از تجدید مجدد نسخه خودداری کند، ممکن است به دنبال انواع غیرقانونی مواد مخدر – مانند هروئین – برای کنترل درد مزمن یا وابستگی به مواد افیونی بروند.
فردی که اعتیاد به مواد مخدر دارد، ممکن است این مواد را از بازار غیرقانونی خریداری کند. یا ممکن است مشکلات پزشکی خود را برای دریافت مواد مخدر از پزشک جعل یا در آنها اغراق کند. متخصصان بهداشت و درمانی هم که دارای اختلال در مصرف مواد افیونی هستند، ممکن است برای خود نسخه بنویسند یا مواد مخدر را از منابع داروخانهای تهیه کنند.
هرچند برخی از انواع غیرقانونی مواد مخدر می توانند قوی تر از مواد مخدر نسخه ای باشند، یا ممکن است با مواد دیگر آلوده شده باشند، اما مصرف بیش از حد هر نوع مواد مخدر در حالت کلی خطرناک است.
مانند سایر اختلالات مصرف مواد، اختلال در مصرف مواد مخدر نیز قابل درمان است. البته از طریق درمانی که متناسب با نیازهای فردی باشد، بیماران می توانند یاد بگیرند که بیماری خود را کنترل کنند. افراد در مورد اعتیاد به مواد مخدر، مانند مبتلایان به دیابت یا بیماری قلبی، تغییرات رفتاری را می آموزند و اغلب به عنوان بخشی از برنامه بهبودی خود از دارو استفاده می کنند.
رفتار درمانی نیز در درمان اعتیاد به مواد مخدر بسیار تاثیرگذار است. این روش درمان می تواند شامل مشاوره، خانواده درمانی، یا عضویت در گروههای حمایتی باشد. داروهای درمانی به سرکوب علائم ترک، هوس داروها و جلوگیری از تأثیر داروها کمک می کند.
بسیاری از بیماران به خدمات دیگری نیز نیاز دارند. بیمارانی که بیش از سه ماه به معالجه خود ادامه میدهند، معمولاً نتایج بهتری را نسبت به افرادی که درمان خود را نیمه کاره رها میکنند، دارند.
بیمارانی که برای ترک اعتیاد به مواد مخدر از کمک های پزشکی استفاده می کنند ولی آنها را پیگیری نمی کنند نیز از نظر میزان مصرف مواد مانند بیمارانی هستند که هرگز تحت درمان قرار نگرفته اند.
داروهای ترک اعتیاد به مواد مخدر
متادون، یک ماده شیمیایی مصنوعی است که علائم ترک مواد مخدر را از بین می برد و ولع مصرف را تسکین می بخشد. از این رو بیش از 30 سال است که با موفقیت در درمان افراد معتاد به هروئین و سایر مواد افیونی مورد استفاده قرار میگیرد.
مطالعات نشان می دهد که درمان اعتیاد به مواد افیونی با استفاده از دوز کافی از متادون همراه با رفتار درمانی میتواند میزان مرگ و میر و بسیاری از مشکلات سلامتی مرتبط با سوء مصرف مواد افیونی را کاهش دهد.
بوپرنورفین نیز یکی دیگر از مواد مخدر مصنوعی و دارویی است که اخیراً برای درمان اعتیاد به مواد مخدر تأیید شده است. این دارو می تواند توسط پزشک به بیمار تجویز شود.
انواع برنامههای درمانی اعتیاد به مواد مخدر
هدف نهایی از درمان، ماندگاری عدم استفاده از مواد مخدر تحت هر شرایطی است. اما اهداف فوری شامل کاهش مصرف مواد مخدر، بهبود توانایی عملکرد بیمار و کاهش عوارض پزشکی و اجتماعی سوء مصرف مواد است.
چندین نوع برنامه درمان اعتیاد به مواد مخدر وجود دارد. روش های کوتاه مدت کمتر از شش ماه طول می کشند و شامل اقامت درمانی، دارو درمانی و درمان سرپایی بدون دارو هستند. درمان طولانی مدت ممکن است، به عنوان مثال شامل درمان سرپایی نگهدارنده با متادون و درمان گروهی با اقامت درمانی باشد.
در درمان نگهدارنده برای کسانی که به هروئین معتاد هستند، به بیماران دوز خوراکی یک مخدر مصنوعی، مثلا متادون هیدروکلراید یا لوبو آلفا استیل متادول (LAAM) داده می شود. این ماده باید با دوز کافی تجویز شود تا بتواند از اثرات هروئین جلوگیری کند. هدف از این تجویز نیز معمولا دستیابی به یک وضعیت پایدار و حالت غیر سرخوشی، عاری از هوس برای مخدرها است.
در این وضعیت پایدار، بیمار قادر است از گشتن به دنبال مواد مخدر و (در بعضی موارد) رفتارهای مجرمانه مرتبط با آن دور شود و با مشاوره و خدمات مناسب اجتماعی مجدداً با جامعه تعامل داشته باشد.
درمان سرپایی بدون دارو شامل طیف گسترده ای از برنامه ها برای بیمارانی است که مرتباً به بهترین مراکز ترک اعتیاد در شهریار و یا یک کلینیک مراجعه می کنند. بیشتر برنامه ها شامل مشاوره فردی یا گروهی است. برخی از برنامه ها انواع دیگری از درمانهای رفتاری را نیز ارائه می دهند. به عنوان مثال :
کمیته های درمانی در پذیرش معتادان در کمپ های آبیک برنامه هایی کاملاً ساختاری هستند که در آن بیماران بطور معمول برای 6 تا 12 ماه در یک محل اقامت می کنند، که در آنجا تمرکز بر روی اجتماعی شدن مجدد بیمار با سبک زندگی عاری از دارو است.
کمیتههای درمانی با برنامه ها و رویکردهای درمانی، با استفاده از کارکنان موجود در کمیته های درمان، به عنوان عوامل اصلی موثر در اعمال تغییر در تمایلات بیماران، ادراک ها و رفتارهای مرتبط با مصرف مواد آنها عمل میکنند.
بیماران در این کمیتهها شامل افراد با سابقه نسبتاً طولانی وابستگی به مواد مخدر، درگیری در فعالیتهای جدی جنایی و عملکرد اجتماعی با اختلال جدی هستند. اکنون کمیتههای درمانی که برای تأمین نیاز زنانی که باردار بوده و دارای فرزند هستند نیز طراحی شده است.
برنامه های اقامتی کوتاه مدت، که اغلب به عنوان واحدهای وابستگی به مواد از آن یاد می شود، غالباً مبتنی بر برای درمان اعتیاد به الکل است. این برنامه ها شامل یک مرحله درمانی 3 تا 6 هفته ای در بیمارستان است که به دنبال آن درمان سرپایی گسترده یا مشارکت در گروه های خودیاری 12 مرحله ای، مانند Narcotics Anonymous انجام می شود.
برنامههای درمان اعتیاد به مواد مخدر در زندان ها می توانند در جلوگیری از بازگشت به رفتارهای مجرمانه موفق باشند. به ویژه اگر بیمار درگیر برنامه ای مبتنی بر اجتماع باشد که پس از ترک زندان، درمان خود را ادامه دهد.
شما عزیزان برای کسب اطلاعات در مورد اعتیاد به مواد مخدر میتوانید از راهنماییهای و استفاده کنید. البته برای دریافت این راهنماییها لزومی ندارد که صبر کنید تا در زمان ممکن مراقبتهای درمانی مورد نیاز خود را به دست آورید. میتوانید آن را در یک چشم بر هم زدن به صورت آنلاین از طریق درمانکده انجام دهید.
تیم درمانکده پس از بررسی نیازهای بیماران مختلف و پزشکان، را در سایت خود فراهم کرده است. برای انتخاب روانپزشک یا روانشناس مورد نظر خود بدون نیاز به مراجعه حضوری و تماس با مطب، میتوانید برای دریافت نوبت به لیست بهترین پزشکان روانشناس مراجعه کرده و با توجه به اولین نوبت خالی پزشک، نظرات بیماران، تلفن مطب و آدرس مطب، نوبت خود را به صورت آنلاین رزرو کنید.
[sibwp_form id=1]
ایجاد شده توسط آن کدامند؟ مهمترین چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟ برای بهبودی و درمان بیماری های همراه اعتیاد و مشکلات روانی به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ با ارائه اطلاعات جامع در رابطه با سعی کرده تا مطالبی را که شما عزیزان و همراهان گرامی به آن نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهد. با اطلاعات موجود در این مقاله ما می آموزیم که چگونه با اعتیاد و اضطراب و یا مشکلات بهداشت روان باید مقابله کنیم. لطفا تا انتهای این نوشتار ما را همراهی بفرمایید.
ارتباط اعتیاد و مشکلات روانی چیست؟
هنگامی که یک فرد به شکل همزمان درگیر اعتیاد به و مشکلات بهداشت روان مانند ، یا اضطراب باشد، اصطلاحا دارای اختلال همزمان یا تشخیص دوگانه می باشد. مقابله با اعتیاد به مواد مخدر و یک موضوع پیچیده است که اگر با اختلالات همزمان همراه شود می تواند بسیار پیچیده گردد. و اعتیاد به مواد مخدر و یا هر کدام دارای علائم منحصر به فرد می باشند و می توانند بر روی زندگی فردی و اجتماعی افراد تاثیرات مخرب بگذارند.
در حقیقت وخیم تر شدن هر کدام از این اختلالات می تواند تاثیرات بسیار بدی بر گسترش دیگری در فرد بگذارد و به شکلی حاد زندگی و سلامت او را تهدید نماید. در حقیقت این دو می توانند تاثیرات مخرب یکدیگر را تشدید نمایند. به این معنا که افزایش و گسترش اعتیاد در فرد می تواند حالات روانی و اختلالات شخصیتی را در فرد توسعه بخشد و همینطور افزایش مشکلات روانی در فرد می تواند گرایش او به مصرف مواد مخدر را افزایش دهد.
آماری از ارتباط اختلالات همراه و اعتیاد
نکته مهم در رابطه با این است که هنگامی که این مشکلات نادیده گرفته می شوند در حقیقت وخیم تر می شوند و فرد را بیشتر درگیر خواهند کرد. در نتیجه لازم است بدانید که همیشه با دریافت کمک های تخصصی در زمینه درمان و می توان نتایج رضایت بخشی را تجربه نمود و این می تواند بر اختلال همزمان شما نیز تاثیر بگذارد.
اعتیاد و مشکلات روانی؛ چه چیز اول ایجاد می شود؟
مانند اختلال افسردگی یا اضطراب ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. به طور مثال مصرف برخی از مواد مخدر می تواند باعث بروز واکنش های روانی شدیدی در فرد گردد و آسیب های جدی به سیستم عصبی و مغزی او وارد آورد. در همین رابطه بسیاری از افراد برای کاهش علائم مشکلات روانی و در جهت نوعی خود درمانی از مواد مخدر استفاده می کنند. به عبارت دیگر درصورتی که مشکلات روانی و شخصیتی در افراد شناسایی نشود، فرد برای کاهش دردهای عاطفی، کنار آمدن با احساسات دردآور و یا تغییر موقتی روحیه خود به مصرف یا الکل روی می آورد. اما نکته مهم این است که مصرف مواد مخدر یا الکل می تواند علائم و اختلالات روانی در افراد را افزایش بخشد. این اختلالات ممکن است دلایل ژنتیکی و یا محیطی داشته باشند.
اما به هر دلیلی که فرد با این اختلالات روبرو باشد، همیشه مصرف مواد مخدر یا الکل می تواند علائم و عوارض در افراد را گسترش دهد. به طور مثال، شواهدی وجود دارد افرادی که از دارند نسبت به افراد دیگر، بیشتر در خطر ابتلا به مشکلات بهداشت روان و روانپریشی قرار می گیرند. همچنین افرادی که از مسکن های مصرف می کنند در خطر ابتدا به اختلال افسردگی قرار دارند. بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف الکل نیز می تواند علائم در افراد را شدت بخشد. استفاده همزمان از الکل و دیگر داروهای مسکن و ضد افسردگی می تواند باعث ایجاد تداخل دارویی شده و میزان کنترل فرد بر خلقیات و اختلالاتش را به شدت کاهش دهد.
آیا شما دارای بیماری های موازی هستید؟
نکته حائز اهمیت در این باره این است که تشخیص در فرد می تواند تا حدودی دشوار جلوه نماید. برای تشخیص بیماری های همراه و همچنین تاثیر مواد مخدر یا الکل در افراد به دانش و آگاهی های تخصصی نیاز است و فرد در تشخیص حالات و مشکلات خود ممکن است ناکام بماند. همچنین باید گفت که علائم و نشانه های این مشکلات بسته به نوع مشکل روانی و نوع اعتیاد می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، علائم افسردگی و اعتیاد به سوء مصرف ماری جوانا با علائم اسکیزوفرنی و اعتیاد به الکل کاملا متفاوت است، اما با این حال برخی از علائم هشدار دهنده کلی وجود دارد که می تواند یک اختلال مشترک محسوب گردد. برخی از این حالات را می توان به اشکال زیر مشخص نمود که مهمترین آنها عبارتند از :
پاسخ به این سوالات می تواند تا حدودی به تشخیص وجود اعتیاد و بیماری های همراه افراد کمک نماید، اما باید حتما برای تشخیص یک اختلال از یک متخصص در این زمینه کمک گرفت.
تشخیص انکار دوگانه؛ اعتیاد و مشکلات روانی
می توان گفت که پیچیده ترین بخش همان انکار است. انکار به شکلی پیشرفته در اعتیاد به مواد مخدر و یا الکل شایع است و در غالب اوقات یک فرد معتاد به مواد مخدر یا الکل اعتیاد خود را به سختی می پذیرد. همین موضوع در پذیرفتن یک اختلال روانی نیز معمولا رخ می دهد و فرد از پذیرش اختلال خود سر باز می زند.
هنگامیکه به یک اختلال مانند افسردگی یا دچار هستید به دلیل رنج آور بودن علائم مشکل روانی خود ممکن است آن را نادیده بگیرید و یا تصور کنید که خود بخود از میان برود. در بسیاری اوقات از بازگو نمودن مشکل خود احساس شرمساری می کنید و گاهی آن را نشانه ضعف قلمداد می کنید. اما نکته مهم در این رابطه این است که این مشکلات می تواند برای هرکدام از ما اتفاق بیوفتد و پذیرفتن مشکل در حقیقت نخستین گام در مسیر بهبودی از آن است.
علائم و نشانه های اعتیاد و مشکلات روانی
برخی از اوقات افراد به تازگی مخدر و یا الکل را شروع کردهاند از علائم و چند و چون اعتیاد به مواد مخدر و یا الکل اطلاع چندانی ندارند. لازم است افراد با پاسخ به برخی سوالات به خود احتمال اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی را تشخیص دهد. برخی از این سوالات عبارتند از:
مشکلات بهداشت روان می تواند باعث به وجود آمدن اختلالاتی مانند افسردگی، اختلالات دو قطبی و همچنین اضطرابی شود و همین امر میتواند باعث افزایش اعتیاد به مواد مخدر و یا الکل گردد.
علائم و نشانه های افسردگی
دارای علائم و نشانه هایی است و می تواند تاثیرات مخرب زیادی بر سلامت جسم و روان فرد وارد آورد. برخی از مهمترین نشانه ها عبارتند از :
علائم و نشانه های اضطراب؛ اعتیاد و مشکلات روانی
یکی دیگر از مشکلات شایع اختلال اضطراب است. این اختلال می تواند مانند اختلالات روانی دیگر بر فرد و سلامتی روح، روان و جسم او تاثیرات مخرب تحمیل نماید. برخی از علائم و نشانه ها عبارتند است از:
علائم و نشانه های شیدایی در اختلال دوقطبی
مانند انواع دیگر مشکلات سلامت بهداشت روان یکی از بیماریهایی است که منجر به مشکلات شدید رفتاری و خلق و خو در افراد می گردد. برخی از مهمترین علائم و نشانه های آن عبارتند از:
سایر مشکلات که معمولاً با اعتیاد به مواد مخدر یا الکل در افراد به وجود میآیند عبارتند است:
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت و همجنین اخذ در زمینه بستری نمودن و فرد معتاد در یکی از مراکز همکار لطفا با مشاورین ما www.campha.ir تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …