طیف وسیعی از غذاها میتوانند منجر به آلرژیهای غذایی شوند اما طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده، هشت خوردنی باعث بیشترین واکنشهای آلرژیک در افراد میشوند.
به گزارش آوای البرز به نقل از مدیکال اکسپرس، شایعترین آلرژیهای غذایی شامل آلرژی به مواد خوراکی زیر است:
* شیر
* تخم مرغ
* بادام زمینی
* آجیل درختی (که معمولترین آن بادام درختی، فندق، گردو و پسته است)
* گندم
* سویا
* ماهی
* صدف
حتی مقادیر کمی از این آلرژنها (مواد آلرژیزا) میتواند باعث واکنش آلرژیک در افرادی شود که به آنها حساسیت دارند.
همچنین به گفته متخصصان، علل دقیق آلرژی غذایی هنوز به طور کامل شناخته نشده است اما عوامل متعددی ممکن است خطر ابتلا به آلرژی غذایی را افزایش دهند.
برخی از رایج ترین عوامل خطر آلرژی غذایی عبارتند از:
– ژنتیک: افرادی که سابقه خانوادگی آلرژی دارند.
– سن: نوزادان و کودکان خردسال بیش از بزرگسالان در معرض خطر ابتلا به آلرژی غذایی هستند.
– عوامل محیطی: قرار گرفتن در معرض آلاینده ها، برخی داروها یا سایر عوامل محیطی میتواند این نوع آلرژی را تشدید کند.
– فلور میکروبی دستگاه گوارش: اختلال در میکروبیوتای روده (ترکیبی از باکتریهایی که در دستگاه گوارش زندگی میکنند)
در همین حال به گفته یک متخصص، از هر چهار بزرگسال، یک نفر اظهار کرده که در بزرگسالی دچار آلرژی غذایی شده است و هرگز در کودکی آلرژی غذایی نداشته است. بنابراین بسیاری از بزرگسالان دچار آلرژیهای جدید میشوند.
انتهای پیام