۴۳ درصد پرونده های شوراهای حل اختلاف لرستان منجر به صلح و سازش شده است

۴۳ درصد پرونده‌های شوراهای حل اختلاف لرستان منجر به صلح و سازش شده است

آوای البرز/لرستان رئیس شورای حل اختلاف لرستان گفت: ۴۳ درصد پرونده های شوراهای حل اختلاف منجر به صلح و سازش شده است.

یارالله کاکولوند در گفت وگو با آوای البرز با اشاره به اینکه شوراهای حل اختلاف در آبان ماه سال جاری ۲۲ ساله  شدند اظهار کرد: هدف از ایجاد این نهاد در کنار دستگاه قضایی برون سپاری پرونده های قضایی به مردم بود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اعضای این شوراها صنوف مختلف مردم بزرگان ریش سفیدان روحانیان و صاحبان کلام و نفوذ هستند به عنوان جامعه ای که در آن زندگی می کنند پای کار هستند و صلح و سازش را در بین مردم رواج می دهند.

این مقام قضایی اضافه کرد: همچنین این شوراها مختص به ایران نبوده و در بیشتر کشورهای دنیا نهادهای مشابهی در حال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: در تمام دنیا به این نتیجه رسیده اند که هرچه دادگستری و قوه قضاییه را فربه و عریض و طویل تر می کنند عاجز از این است که همه اختلافات را رفع خصومت کند و به دنبال این بودند که از خود مردم استفاده و به عنوان نهادهای جایگزین رسیدگی قضایی فعالیت کنند.

رئیس شورای حل اختلاف لرستان بیان کرد: این نهادها از خود مردم و در بین مردم هستند و هدفشان محکومیت نیست بلکه ترمیم صلح و سازش است.

وی اظهار کرد: شوراهای حل اختلاف در طول این ۲۲ سال از دوران طفولیت و نوجوانی درآمده و به دوران جوانی و ثبات رسیده اند و در کنار دستگاه قضایی بیش از نیمی از پرونده ها وارد این نهاد شده و در کنار سایر نهادهای جایگزین از جمله صلح یاری داوری در امور حقوقی و میانجی گری امور کیفری فعالیت می کنند.

او با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۵ میلیون فقره پرونده در کل کشور به این شوراها و نهادهای جایگزین رسیدگی ارجاع داده شده اند اضافه کرد: در استان لرستان ۱۵۳ هزار فقره پرونده وارد این شوراها شده که ۴۳ درصد از این پرونده ها منجر به صلح و سازش شده است.

کاکولوند عنوان کرد: دانشمندان طی ۱۰۰ سال اخیر به این نتیجه رسیدند که جامعه آموزش وپرورش و خانواده را پای کار بیارند و میز مسالمت آمیزی را بین طرفین دعوا و افراد ثالثی که به عنوان میانجی گر شناخته می شوند  تشکیل شود و به دنبال آشتی و دوستی باشند.

وی خاطرنشان کرد: دادگستری و قضات وظیفه فصل خصومت و قلع نزاع داشته و درهرصورت باید حکم را صادر کنند اما آثار حکم برای همیشه باقیمانده و خانواده ها از هم راضی نبوده و با تحکم و قهری حکم را می پذیرند.

این مقام قضایی یادآور شد: در نهادهای جایگزین دلی این حکم را می پذیرند و با صلح و صفا و آشتی در کنار هم زندگی می کنند؛ حکم قصاصی که اجرا می شود حکم خدا و قانون بوده و مجبوریم اجرا کنیم ولی کینه و عداوت این حکم تا همیشه خواهد ماند اما اگر همین قتل را مورد سازش قرار دهیم نشست ها و ارتباطاتشان شروع می شود و در لرستان حتی فامیلی های سببی خواهند شد و دوست و برادر و فامیل می شوند و در کنار هم زندگی را از نو شروع می کنند و آثار بسیار مفید و درخور توجهی دارد.

انتهای پیام