قهوهخانه یا کافیشاپ تأسیساتی است که در درجه اول قهوه و نوشیدنیهای وابسته به آن ره مثل اسپرسو، کاپوچینو و لاته سرو میکند. در کافیشاپها انواع نوشیدنیهای سرد مثل آیستی، اسموتی، آیسکافی و … نیز سرو میشود. کافیشاپ از جمله مشاغل کوچک به شمار میرود که در تمامی کشورهای جهان رونق دارد. غذاها و میان وعدههای کوچک نیز در قهوهخانه سرو میشود.
در این متن به طور اختصاصی از کافیشاپ و تاریخچه آن برای شما توضیح میدهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر این متن را تا پایان همراه ما باشید.
تیک اوی چیست؟ فرق تیک اوی با دیگر کافه ها
کافه تیک اوی جایی است که قهوه و نوشیدنی های مبتنی بر قهوه سرو میشه اما جایی برای نشستن و پذیرایی وجود ندارد . تیک اوی به زبان انگلیسی یعنی بگیر و ببر، همان بیرون بر خودمان .
بنابراین فرق کافه و کافی شاپ (که برای پذیرایی سالن و امکانات دارند) این است که تیک اوی جایی برای پذیرایی مشتری ندارد و به صورت سرپایی سرویس میدهد.
اگر هم جایی برای نشستن دارد در حد خیلی کوتاه و محدود هست.
امکاناتی که کافه و کافی شاپ دارد و تیک اوی ندارد:
- میزو صندلی ساده یا راحتی برای نشستن طولانی مدت
- ویتر (مهماندار)
- امکان سرو غذا یا فست فود
- وای فای رایگان
- و سرویس بهداشتی
- امکان شارژ گوشی و کار با لپ تاپ
- قفسه کتاب و مجله
تریا با بقیه کافه ها فرق دارد؟
تریا هم مثل فرق کافه و کافی شاپ کمی گیج کننده است. در کشورهای دیگر کافه تریا به معنی یک رستوران سلف سرویس است که در مدارس، دانشگاه ها و ادارات به افراد سرویس می دهد.
اما در ایران کافه تریا را گروهی به معنی کافه استفاده می کنند با انواع نوشیدنی سرد و گرم و حتی بستنی و آبمیوه. و عده ای هم می گویند کافه تریا همان تیک اوی است و هیچ فرقی ندارد.
کافیشاپ به چه مکانی گفته میشود؟
درحالیکه ممکن است کافه به یک قهوهخانه اشاره داشته باشد، اما اصطلاح “کافه” معمولاً به یک غذاخوری، کافه انگلیس (در اصطلاح “کافه” گفته میشود)، کافه حملونقل، چایخانه یا اتاق چای، یا سایر مکانهای معمول خوردن و آشامیدن اطلاق گردد. یک کافیشاپ ممکن است دارای برخی از مشخصات یک بار یا رستوران باشد، اما با یک کافه تریا متفاوت است. بسیاری از کافیشاپها در خاورمیانه و مناطق مهاجران غرب آسیا در جهان غرب ارائه میدهند.
از نظر فرهنگی، کافیشاپها عمدتاً بهعنوان مراکز تعامل اجتماعی عمل میکنند، یک کافیشاپ محلی برای اجتماع، گفتگو، خواندن، نوشتن، سرگرمی یا گذراندن وقت، چه بهصورت فردی و چه در گروههای کوچک، در اختیار مشتریان قرار میدهد. از زمان رایج شدن Wi Fi، کافیشاپهایی با این قابلیت، همچنین به مکانی برای دسترسی مشترکان به اینترنت از طریق لپتاپها و رایانههای خود تبدیل شدهاند. یک کافیشاپ میتواند بهعنوان یک باشگاه غیررسمی برای اعضای عادی خود فعالیت کند.
تاریخچه کافیشاپ
اولین کافیشاپهایی که در ابتدا در خانه دمشق قهوهخانه خوانده میشد و طبق قدمت عثمانی اولین کافیشاپ در جهان بود که در جهان اسلام ظاهر شد. آنها در قرن 15 در مکه، در شبهجزیره عربستان ظاهر شدند، سپس در قرن شانزدهم به پایتخت امپراتوری عثمانی استانبول گسترش یافتند. قهوهخانهها به مکان ملاقاتهای رایج تبدیل شدند که در آن مردم برای نوشیدن قهوه، مکالمه، بازیهای رومیزی مانند شطرنج و تخته نرد، گوشدادن به داستانها و موسیقی جمع میشدند.
کافه یا کافی شاپ؟
اگر قصد تاسیس کافه و یا کافیشاپ را دارید و نمیدانید که تجارت جدید قهوه شما باید کافه باشد یا کافی شاپ در درجه اول باید به منو و محیطی که قصد دارید کسب و کار خود را در آن راه اندازی کنید توجه داشته باشید.
ممکن است ایده خوبی باشد که در مورد نیاز جامعه و محیط اطراف خود تحقیق کرده و بدانید چه چیزی در حال حاضر در اطراف شما وجود ندارد، مکانی برای نشستن و خوردن یک غذای سفارشی با قهوه یا مکانی دنج و آرام برای امتحان دهها نوشیدنی خاص؟
علاوه بر این، شما باید اندازه فضا، تعداد پرسنلی که قصد استخدام آنها را دارید و بسیاری از موارد دیگر را نیز در نظر داشته باشید.
نوع خدمات:
یکی دیگر از تفاوت های کافه و کافی شاپ این است که در کافه ها غذاهای گرم و سرد وجود ندارند
و منوی آنها از انواع نوشیدنی های سرد، گرم، کیک، شیرینی، اسموتی و غیره تشکیل شده است.
از میان کافه های مختلف، کافه های سیار به دلیل داشتن فضای جذاب
و شیک در میان مشتریان طرفداران بسیار زیادی دارد.
اگرچه کافه ها شلوغ هستند اما می توان آن را به عنوان فضایی برای داشتن آرامش روحی و ذهنی انتخاب کرد.
کافی شاپ:
در صورتی که بخواهیم یک تعریفی از کافی شاپ ها ارائه دهیم باید بگوییم که شباهت زیادی به یک رستوران کوچک دارند.
صرف نوشیدنی و غذا:
برخلاف کافه ها، در کافی شاپ ها نه تنها می توان قهوه و انواع نوشیدنی ها را پیدا کرد
بلکه غذاهای گرم و سرد نیز وجود دارند.
چرا که کافه ها هم خدمات کافه ها و هم خدمات رستوران را در اختیار مشتریان قرار می دهند.
محیطی برای صحبت و دورهمی:
از زمانی که کافی شاپ در کشور ما گسترش پیدا کرده است
به عنوان یک محیطی به منظور نوشیدن قهوه، دورهمی های دوستانه و خواندن شعر یا کتاب به شمار آمده
که همین موضوع برای صاحبان و مدیران کافی شاپ ها شرایطی را فراهم کرده است
تا دکوراسیون داخلی آنجا را به صورت محلی برای گفت و گو یا دورهمی طراحی کنند.
نحوه چیدمان میز و صندلی:
برای اینکه مشتریان از هوای تازه لذت ببرند
میز و صندلی ها در ورودی و محیط باز چیده می شوند.
تعداد پرسنل:
یکی از تفاوت های میان کافی شاپ و کافه این می باشد که منو بر روی میز قرار داده خواهند شد
و گارسون سفارش های مشتریان را دریافت می کند.
علاوه براین مراجعه کنندگان هزینه ها را پس از صرف سفارش های خود پرداخت خواهند کرد.
مدیران کافی شاپ در مقایسه با کافه ها به دلیل میزان وسعت آن کارکنان بیشتری را استخدام می کنند
و این مسئله باعث می شود تا کافی شاپ نسبت به کافه برای راه اندازی به صرف هزینه های بالاتری نیاز داشته باشد.
فروش تجهیزات قهوه:
از دیگر تفاوت میان کافی شاپ و کافه باید به این نکته اشاره کنیم
که در کافی شاپ وسایل قهوه از جمله پودر قهوه و غیره نیز به فروش می رسند.
این در حالی است که در کافه مشتریان و مراجعه کنندگان تنها قهوه و نوشیدنی های دلخواه خود را صرف می کنند.
چای یکی دیگر از نوشیدنی های پرطرفدار است که می تواند باعث جذب مشتری به انواع کافی شاپ شود. لذا تهیه دستگاه با کیفیت چای ساز باید در چک لیست کامل از تجهیزات کافی شاپ قرار گیرد تا این نوشیدنی دلچسب و گوارا با کیفیت مناسب به مشتریان عرضه شود.