وقتی صحبت از اسانس گل محمدی می شود ممکن است اولین چیزی که به ذهنمان خطور کند رایحه شیرین و دل انگیز این گل باشد. اما در واقع اسانس گل محمدی نه تنها یک عطر عالی بلکه یک ماده غذایی خوش طعم و بی نظیر برای استفاده در مرباها و شیرینی های خانگی است. در ادامه تجربیات شخصی خودم را از استفاده از این اسانس برای تهیه مربا و شیرینی های مختلف با شما به اشتراک می گذارم.
چرا اسانس گل محمدی؟
یکی از دلایل اصلی من برای استفاده از اسانس گل محمدی طعم و عطر منحصر به فردی است که به مرباها و شیرینی ها اضافه می کند. گل محمدی نه تنها عطری لطیف و شیرین دارد بلکه طعمی ملایم و دلپذیر به غذاهای شما می بخشد. به عنوان کسی که مدت ها در جستجوی راه های متفاوت برای بهبود طعم شیرینی ها و مرباها بوده ام اضافه کردن این اسانس به دستورهای مختلف واقعاً بازی را تغییر داد.
استفاده از اسانس گل محمدی در مرباها
اولین باری که اسانس گل محمدی را برای مربا استفاده کردم کمی تردید داشتم. فکر می کردم که طعمش شاید بیش از حد غلیظ یا خیلی شیرین شود اما شگفت زده شدم! کافی است فقط چند قطره از این اسانس را به مربای توت فرنگی یا آلبالو اضافه کنید تا ببینید که چطور طعم کامل و غنی تری به خود می گیرد. توصیه من این است که در ابتدا با مقدار کمی شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید تا مطمئن شوید که تعادل طعم حفظ شده است.
دستور مربای گل محمدی
- مواد لازم :
- توت فرنگی یا آلبالو (۱ کیلوگرم)
- شکر (۸۰۰ گرم)
- آب لیمو تازه (۲ قاشق غذاخوری)
- اسانس گل محمدی (۳ تا ۵ قطره)
- طرز تهیه :
- ابتدا میوه ها را با شکر در قابلمه بریزید و بگذارید چند ساعت در دمای اتاق بمانند تا شکر حل شود.
- پس از حل شدن شکر قابلمه را روی حرارت بگذارید و بگذارید جوش بیاید.
- بعد از جوشیدن حرارت را کم کرده و آب لیمو را اضافه کنید.
- حالا اسانس گل محمدی را به مواد اضافه کنید و بگذارید مربا غلیظ شود.
- مربای شما آماده است با یک عطر فوق العاده!
نکته : از آنجایی که اسانس گل محمدی بسیار غلیظ است مراقب باشید زیاده روی نکنید. تنها چند قطره کافی است تا عطر و طعم فوق العاده ای به مربای شما ببخشد.
استفاده از اسانس گل محمدی در شیرینی ها
اسانس گل محمدی به راحتی می تواند به شیرینی های ساده مثل کیک کلوچه و حتی نان های شیرین طعم خاصی ببخشد. اولین تجربه من با اضافه کردن اسانس گل محمدی به شیرینی ها به طرز عجیبی لذت بخش بود. طعم شیرینی ها نه تنها از حالت معمولی خارج شد بلکه عطر آن ها کل آشپزخانه را پر کرد.
دستور شیرینی گل محمدی
- مواد لازم :
- آرد (۲ فنجان)
- کره (۱۵۰ گرم)
- شکر (۱ فنجان)
- تخم مرغ (۲ عدد)
- اسانس گل محمدی (۴ تا ۶ قطره)
- بیکینگ پودر (۱ قاشق چای خوری)
- نمک (یک چهارم قاشق چای خوری)
- طرز تهیه :
- ابتدا کره و شکر را با همزن بزنید تا یکدست شود.
- تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و هم بزنید.
- اسانس گل محمدی را به مخلوط اضافه کنید.
- آرد بیکینگ پودر و نمک را با هم ترکیب کرده و به آرامی به مواد اضافه کنید.
- مواد را در قالب بریزید و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
نکته : اگر به دنبال یک طعم قوی تر هستید می توانید مقدار اسانس را کمی بیشتر کنید اما باز هم توصیه می کنم در ابتدا محتاط باشید.
چالش ها و تجربیات ناموفق
یک بار در تهیه شیرینی گل محمدی به اشتباه مقدار زیادی اسانس اضافه کردم. نتیجه؟ طعمی بیش از حد گل دار که اصلاً قابل خوردن نبود. تجربه من این بود که همیشه بهتر است با احتیاط عمل کنید و مقدار اسانس را به تدریج افزایش دهید. همچنین اگر اسانس گل محمدی خیلی قوی باشد می تواند طعم های دیگر را به کلی تحت الشعاع قرار دهد. پس دقت کنید که تعادل بین اسانس و دیگر مواد حفظ شود.
ترکیب اسانس گل محمدی با طعم های دیگر
اگر به دنبال ایجاد ترکیب های جدید هستید اسانس گل محمدی با زعفران و هل نیز ترکیب بسیار جذابی دارد. در شیرینی ها و مرباها می توانید چند قطره اسانس گل محمدی را با مقدار کمی زعفران ترکیب کنید تا طعم گلی تر و مجلسی تری داشته باشید.
نکات مهم هنگام استفاده از اسانس گل محمدی
- کیفیت اسانس : حتماً از اسانس های خوراکی و با کیفیت استفاده کنید. اسانس های غیراستاندارد ممکن است طعم غذا را خراب کنند.
- مقدار مصرف : همانطور که گفتم اسانس گل محمدی بسیار غلیظ است. حتی یک قطره اضافی ممکن است طعمی تلخ ایجاد کند.
- تجربه شخصی : اگر تازه شروع به استفاده از اسانس گل محمدی کرده اید با مقدارهای کوچک آزمایش کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.
جدول پیشنهادی استفاده از اسانس گل محمدی :
نوع دسر |
مقدار پیشنهادی اسانس گل محمدی |
مربا |
۳ تا ۵ قطره |
شیرینی |
۴ تا ۶ قطره |
کیک |
۵ قطره |
شربت |
۲ تا ۳ قطره |
سوالات متداول
- آیا می توان از اسانس گل محمدی در دسرهای سرد مثل بستنی هم استفاده کرد؟ بله اسانس گل محمدی به دلیل طعم ملایم و گلی که دارد می تواند به دسرهای سرد مانند بستنی و شربت نیز اضافه شود.
- آیا اسانس گل محمدی به مرور زمان طعم خود را از دست می دهد؟ اگر اسانس گل محمدی را در جای خنک و دور از نور نگه دارید مدت طولانی تری عطر و طعم خود را حفظ می کند.
- چطور می توانم مطمئن شوم اسانس خوراکی است؟ همیشه برچسب محصولات را بررسی کنید. اسانس های خوراکی معمولاً با برچسب Food Grade مشخص می شوند.
نتیجه گیری
اسانس گل محمدی می تواند به هر دسر و مربایی طعم و عطر بی نظیری بدهد. تجربه من نشان می دهد که اگر با احتیاط و دقت استفاده شود این اسانس می تواند طعم های شیرین و متفاوتی به غذاهای شما بیافزاید. شما هم امتحان کنید و نظرات و تجربیات خود را در استفاده از اسانس گل محمدی با ما در میان بگذارید.
با سلام. من مربا توت فرنگی درست کردم و چند قطره اسانس گل محمدی اضافه کردم ولی به نظرم زیادی غلیظ شد. ممکنه بگید چقدر دقیق باید استفاده بشه که طعم گل محمدی غالب نشه؟
مرسی از مطالب خوبتون. ولی من وقتی شیرینی درست کردم طعم گل محمدی خیلی غالب بود. هرچقدر تلاش کردم متعادلش کنم نشد. کسی تجربه ای توی کم کردن این طعم داره؟
مرسی از مطالب خوبتون. ولی من وقتی شیرینی درست کردم طعم گل محمدی خیلی غالب بود. هرچقدر تلاش کردم متعادلش کنم نشد. کسی تجربه ای توی کم کردن این طعم داره؟
من برای کیک پزی از این اسانس استفاده کردم. خیلی خوب شد ولی یه مشکلی که دارم اینه که وقتی از اسانس بیشتر استفاده می کنم شیرینی طعم تلخی می گیره. شما هم همین مشکل رو داشتید؟ چیکار کنم حل شه؟
ممنون از راهنمایی تون. من این اسانس رو به شیرینی اضافه کردم ولی به نظرم اصلاً بافت کیک رو تحت تاثیر قرار داد. ممکنه بیش از حد استفاده کرده باشم؟
یه بار که اسانس گل محمدی رو زیاد استفاده کردم شیرینیم اصلاً اون طعمی که باید رو نداشت و خیلی تلخ شده بود. آیا کسی راهی برای جلوگیری از این مشکل سراغ داره؟
سلام! آیا امکانش هست که این اسانس رو توی دسرهای سرد مثل ژله و بستنی هم استفاده کنم؟ یا فقط برای مربا و شیرینی های پخته مناسبه؟ چون ژله گل محمدی خیلی جذاب به نظر میاد.
من هر وقت اسانس گل محمدی رو برای مربا استفاده می کنم بعد از مدتی عطرش از بین میره. شما پیشنهادی دارید که چطور میشه عطرش رو حفظ کرد؟
من با اسانس گل محمدی شربت درست کردم و فوق العاده شد. ولی توی شیرینی اصلاً اون حس خوبی که توی شربت داد نداد. علتش چیه؟ کسی می دونه؟
راستش به نظرم طعم گل محمدی به بعضی شیرینی ها خیلی نمیاد. امتحان کردم و اصلاً خوب نشد. شاید بستگی به نوع شیرینی داره کسی تجربه مشابه داره؟
اسانس گل محمدی واقعاً خیلی خوبه ولی من احساس می کنم باید خیلی کم استفاده بشه. یک بار توی شیرینی زیاد ریختم کاملاً طعمش خراب شد. راهکار خاصی برای کنترل میزانش سراغ دارید؟
من به دستور شیرینی پزی خودم اسانس گل محمدی اضافه کردم ولی حس می کنم طعم دیگه مواد رو هم تحت تاثیر قرار داده. آیا شما هم همچین تجربه ای داشتید؟
برای مربا توت فرنگی از این اسانس استفاده کردم عالی شد. ولی وقتی خواستم توی شیرینی استفاده کنم انگار اصلاً طعمش به خوبی مربا نبود. شما برای شیرینی چقدر استفاده می کنید؟
ممنون از نکات خوبتون. ولی به نظرم توی کیک بیشتر از یه حدی نباید اسانس زد. خیلی زود طعم شیرینی رو از بین می بره و حس می کنم به مزه ش غلبه می کنه.
من دنبال این بودم که بدونم اسانس گل محمدی رو میشه توی غذاهای دیگه مثل برنج یا دسرهای ایرانی استفاده کرد یا نه؟ کسی تجربه ای تو این زمینه داره؟
اسانس گل محمدی عالیه ولی وقتی توی دمای بالا پخت میکنم انگار بوی گل از بین میره. شما راه حلی دارید که این بو و طعم حفظ بشه؟
آیا میشه این اسانس رو به ترکیبات بستنی اضافه کرد؟ چون خیلی کم شنیدم کسی توی دسرهای سرد استفاده کرده باشه. شما امتحان کردید؟
این مطلب خیلی کاربردی بود ولی توی پخت شیرینی با این اسانس مشکل داشتم. طعم گل محمدی اصلاً متعادل نشد و به نظر خیلی غلیظ اومد. مقدار دقیق تری می دونید که اضافه کنم؟
من همیشه برای مربا از گلبرگ های تازه استفاده می کردم. آیا استفاده از اسانس همون عطر و طعم رو میده؟ تا حالا امتحان نکردم ولی فکر می کنم به شیرینی بیاد.