نکات ضروری که زائران اربعین باید بدانند

نکات ضروری که زائران اربعین باید بدانند
آفتاب‌‌نیوز :

جمعیت هلال احمر اعلام کرد: زائران اربعین با رعایت نکات بهداشتی و پزشکی اولیه می‌توانند سفری راحت‌تر و ایمن‌تر را تجربه کنند.

هلال احمر در توصیه به زائران اعلام کرد: زائران اربعین ۱۰ تا ۱۵ روز قبل از آغاز سفر فعالیت بدنی بیشتر داشته (مثلاً تمرین پیاده روی کنید) تا بدن برای این پیاده روی طولانی آمادگی پیدا کند، بعد از برگشت هم این روال را تا چند روز ادامه دهید.

قبل از سفر با معاینه دندان‌ها از سلامت آن‌ها مطمئن شوید و مشکلات دندانی حاد خود را برطرف کنید. گرم کردن و نرمش مختصر و کشش قبل از شروع پیاده روی و نیز خنک کردن قبل از اسکان بسیار مهم است

ترجیحاً در ساعت اولیه روز پیاده روی نمائید و نه در ساعات میانی که آفتاب در عراق مستقیم می‌تابد. با پیاده روی طولانی مدت، خستگی در ساق پا احساس خواهد شد و همچنین ممکن است کف تاول بزند، برای پیشگیری، توصیه می‌شود قبل از حرکت، کف آغشته به روغن زیتون شود و برای رفع خستگی، با گلاب یا آب ولرم ماساژ داده شود. تنظیم خواب، نقش بسیار مهمی در کاهش خستگی ناشی از پیاده روی دارد.

بهتر است زمان خواب خود را تنظیم کنید تا در طول روز احساس خسته بودن به شما دست ندهد.

در پیاده روی اربعین بهتر است عینک طبی آفتابی به همراه داشته باشید. متناوبا پیاده روی و استراحت داشته باشید و یکسره پیاده روی نکنید.

از آنجا که وجود کلاه گرم و آفتابی و یک پارچه عرق چین و یک ماسک برای پیاده روی لازم است، یک چفیه و یک کلاه آفتابی به همراه داشته باشید تا همه این کار‌ها را انجام بدهند و تنها کافیست تا آن‌ها را با تغییر آب و هوا به کار برید.

در صورت تعریق مواظب باشید در معرض باد سرد قرار نگیرید. در صورت گرمی‌شدید هوا، می‌توان پارچه یا چفیه را خیس کرد و بر سر گذاشت.

با توجه به اقلیم خشک عراق و فصل پاییز و تعریق، احتمال خشکی پوست بالاست پس آب کافی بنوشید و در این شرایط روغن بادام شیرین گزینه خوبی است.

از طرفی، پیاده روی مانند ورزش باعث افزایش گرمی و خشکی بدن می‌شود، بنابراین دارندگان مزاج‌های گرم و خشک باید بیشتر احتیاط کنند.

از مصرف چای حتی‌المقدور بپرهیزید، چون ادرارآور است و مخصوصاً از چای پررنگ و پر شکر عراقی و ادویه‌جات پرهیز کنید. در صورتی که هوس کردید، چای را با آب جوش رقیق کنید.

از کفش طبی سبک و بنددار استفاده کنید و عجله نکنید. حنا گذاری کف پا‌ها تا بالای مچ، مخصوصاً در کسانی که پوست حساس و نازک دارند، می‌تواند تا حدی مفید باشد.

بارتان را سنگین نکنید تا فشار به شانه و ستون فقراتتان نیاید و از کوله استاندارد استفاده نمائید و بند‌های کمری را مخصوصاً محکم کنید.

ماساژ شبانه را فراموش نکنید. می‌توان از یک دوش گرم قبل آن کمک گرفت، اما اصلاً دوش سرد نگیرید.

در حین پیاده روی اربعین از خوردن ادویه‌جات تند و آب و نوشابه همراه غذا خودداری کنید. در صورت ضعف، مویز و بادام یا خرما یا نخودچی گزینه مناسبی است و هر کدام را طولانی مدت و آهسته مثلاً در طی ۱۰ دقیقه میل کنید.

در طول مسیر پیاده روی بهتر است از مصرف غذا‌های چرب خودداری شود. همچنین توصیه می‌شود پس از مصرف غذا، مقداری آب لیمو مصرف کنید تا غذایتان راحت‌تر هضم شود. مصرف پیاز در هنگام خوردن غذا، باعث پیشگیری از مسمومیت خواهد شد.

از نگه داشتن ادرار و مدفوع به شدت پرهیز نمائید. آب کافی بخورید. مقداری خاکشیر تمیز به همراه ببرید و در صورت یبوست خود و همراهان، یک قاشق خاکشیر را با آب جوش مخلوط و ناشتا استفاده کنید.

غرغره شبانه آب و نمک جهت جلوگیری از عفونت گلو توصیه می‌شود. در صورت دسترسی عرق آویشن، نیز برای جلوگیری از گلودرد چرکین مفید است. در صورت دسترسی، از ترکیب آب لیمو عسل جهت افزایش ایمنی بدن در مقابل سرماخوردگی استفاده کنید.

در صورتی که با گرما، دچار سردرد می‌شوید، ماساژ موضعی شقیقه با روغن گل محمدی یا روغن بنفشه کمک کننده است. اگر سرما خوردید از مصرف غذا‌های سرخ کرده و ترشیجات بپرهیزید، در پیاده روی اربعین از روبوسی با دیگران خودداری کنید.

از دستمال شخصی استفاده کنید و دست‌هایتان را مرتب بشویید، اگر حالت تهوع داشتید، آویشن و نمک را با کمی آب میل کنید.