مهمترین دلایل ویروسی شدن گوشی

روش تشخیص ویروسی شدن گوشی

به نقل از nodeset برای این که بتوان متوجه وجود ویروس در گوشی مورد نظر شد، باید به سراغ نشانه هایی رفت که به ما می گوید دستگاه درگیر ویروس و بد افزار شده است. برخی از این نشانه ها اختصاصی مربوط به ویروسی شدن گوشی و تبلت اندرویدی است، در حالی که برخی دیگر می تواند به دیگر اختلالات نیز مربوط شود. برخی موارد مانند نمایان شدن تبلیغات ناخواسته در پلتفرم های مختلف یا باز شدن ناگهانی صفحات پاپ آپ می تواند بیش تر ما را از ویروسی شدن این دستگاه ها مطمئن کند.

البته در مواردی نیز ممکن است هر یک از این نشانه ها مربوط به نقص دیگری در دستگاه باشند و برای مثال در خصوص  به تعمیر باتری تبلت نیاز باشد.

 

نشانه های کامل تر ویروسی شدن گوشی موبایل

آموزش اتصال به eset home: زمانی که ویروس وارد گوشی اندرویدی شما میشود، ممکن است اتفاقات زیر رخ دهد:

بدافزارها چه آسیبهایی به گوشی هوشمند وارد میکنند؟

خرید لایسنس نود 32 با تخفیف:  بدافزارها ساخته شده‌اند تا ابزاری برای مجرمان سایبری باشند؛ ابزاری که می‌توانند به مجرمان سایبری در دستیابی به اطلاعات حساس کاربر، نظارت و جمع‌آوری اطلاعات از الگوهای رفتاری کاربران و موارد دیگر کمک کنند.

اصولا بدافزارها می‌توانند اهداف مختلفی داشته باشند؛ از نصب برنامه‌های مخرب گرفته تا نظارت بر الگوهای رفتاری کاربر و فروش این دسته از اطلاعات به شرکت‌های تبلیغاتی گرفته تا خالی کردن حساب بانکی کاربر یا استفاده از گوشی هوشمند برای استخراج رمزارز  می‌تواند از مواردی باشد که بدافزارها توسعه یافته‌اند.

در کنار آن، امکان دارد مجرمان سایبری از انبوهی از گوشی‌های هوشمند برای حملات DDOS استفاده کنند. در اکثر شرایط ممکن است که متوجه نشوید بدافزاری روی گوشی هوشمندتان نصب شده و مجرم سایبری با اهداف خاص خود از دستگاهتان استفاده می‌کند. به همین منظور ابتدا مواردی را برایتان توضیح خواهیم داد که متوجه شوید آیا گوشی هوشمندتان مورد حمله‌ی سایبری قرار گرفته یا خیر.

آسیب‌های وارده به گوشی هوشمند می‌توانند به دسته‌ی داخلی یا خارجی تقسیم شوند. آسیب‌های خارجی به راحتی با چشم قابل رویت بوده و کاربر می‌تواند برای مثال جای ضربه‌ای را که به تلفن هوشمند وارده شده، تماشا کند. با این حال، آسیب وارد شده به بخش داخلی دستگاه ممکن است به راحتی قابل تشخیص نباشد.

معرفی انواع بدافزارها

1.نرمافزار جاسوسی (Spyware)

این نوع بدافزار‌ها برای سرقت اطلاعات از گوشی‌ها طراحی شده‌اند. بعد از سرقت، این اطلاعات برای هکرها ارسال می‌شود. مجرمان اینترنتی نرم‌افزارهای جاسوسی را به عنوان نرم‌افزارهای کاربردی معرفی می‌کنند. از این طریق کاربران را برای دانلود برنامه فریب می‌دهند. بعد از نصب نرم‌افزار‌های جاسوسی هکرها کلیه سرچ‌ها، اپ‌های فعال گوشی، کلیه پیام‌ها، نام کاربری و پسورد برنامه‌های مختلف را سرقت می‌کنند.

  1. باج افزار (Ransomware)

نوعی بدافزار که مجرمان با کنترل از راه دور، موبایل‌تان را قفل و اجازه دسترسی به داده‌های آن را نمی‌دهند. این مجرمان اینترنتی از این طریق قصد اخاذی دارند. برای همین به این بدافزار، باج افزار می‌گویند. فراموش نکنید هرگز به این مجرمان اینترنتی مبلغی پرداخت نکنید. بلکه سعی کنید با ریست کردن و پاک کردن برنامه مشکل را حل کنید.

  1. کرمهای اینترنتی (Worms)

بدترین نوع بدافزارها، کرم‌های اینترنتی هستند. این نوع بدافزار به سرعت تکثیر می‌شود و بدون دخالت کاربر روی همه‌ی قسمت‌های گوشی تاثیر می‌گذارند. این کرم‌ها از طریق لینک‌ها و پیام‌ها در شبکه‌های اجتماعی با فریب کاربر منتقل می‌شوند.

  1. تروجانها (Trojans)

تروجان‌ها مانند برنامه‌های قانونی عمل می‌کنند. سپس به این روش کاربر را فریب می‌دهند. برخلاف کرم‌های اینترنتی، تروجان‌ها برای نصب روی گوشی به کاربر نیاز دارند. پس از فعال شدن، تروجان‌ها می‌توانند بدافزار اضافی نصب و سایر برنامه‌ها را غیرفعال کنند. همچنین داده‌های شخصی داخل گوشی را ضبط و باعث قفل آن می‌شوند.

 علائم ویروسی شدن موبایل چیست؟

زمانی که دستگاه دچار ویروس و بدافزار های مخرب می شود، با یک سری از مشکلات و اختلالات مواجه شده که آن ها می توانند زنگ هشداری مبنی بر ویروسی شدن گوشی مورد نظر باشند. این نشانه ها شامل موارد زیر می شود:

ظاهر شدن ناگهانی تبلیغات و آگهی های Pup-up

پاپ آپ ها (Pup-ups) یا همان تبلیغات که به صورت کاملا هجومی و با سرعت زیاد بر روی صفحه نمایش شما ظاهر می شوند . علامت آلوده شدن دستگاه شما به یک نوع ویروس یا بدافزار است .  این گونه پاپ آپ ها به صورت ممتد و شاید چندین و چند بار در طول روز بر روی صفحه گوشی شما ظاهر می شوند .  دلیل به وجود آمدن آن ها هم می تواند مواردی مانند نصب یک اپلیکیشن آلوده و نامعتبر، ورود به یک لینک آلوده و … باشد . هیچوقت بر روی آگهی هایی که به صورت پاپ آپ ظاهر می شوند کلیک نکنید زیرا همین لینک ها نیز می توانند مرجع و منبع ویروس یا بدافزار دیگری باشند .

برای حل این مشکل نیز کافیست آخرین برنامه های نصب شده را که از منابع نامعتبر نصب کرده اید و یا امکان دارد ویروس از سمت آن ها به دستگاه شما وارد شده باشد، به صورت کامل حذف کنید . پیشنهاد می شود قبل از انتخاب گزینه Uninstall، گزینه های Clear Cache و Clear Data را انتخاب کنید تا پس از حذف برنامه، ردی از آن اپلیکیشن بر روی دستگاه اندرویدی شما باقی نماند .

افزایش میزان استفاده از اینترنت دیتا

اکثر بدافزارها و ویروس های سیستم عامل اندروید، برای نمایش تبلیغات و یا ارسال و دریافت اطلاعات خاص از دستگاه شما به منابع دیگر، از حجم اینترنت دیتای شما استفاده کرده و باعث بالا رفتن میزان استفاده دستگاه شما از اینترنت می شوند . در صورتی که با یک اختلاف فاحش در میزان استفاده از اینترنت دیتای خود مواجه شدید، امکان دارد دستگاه شما به یک ویروس آلوده شده باشد .

افزایش غیرمنطقی مبلغ قبض تلفن همراه شما

برنامه های آلوده و ویروسی می توانند به صورت نامحسوس اقدام به برقراری تماس یا ارسال پیامک کنند و این امر باعث بالا رفتن هزینه های قبض شما خواهد شد .  در صورتی که بر روی قبض تلفن همراه خود، مخصوصاً در بخش مربوط به پیامک ها، با رقم غیر معقول و بالایی برخورد کردید، به منوی پیام های خود بروید و در صورت پیدا کردن موارد مشکوک، اقدام به حذف برنامه ارسال کننده این پیام ها کنید .

کاهش عمر باتری

بدافزارها و ویروس ها برای انجام فعالیت های خود، میزان مصرف از منابع گوشی شما را افزایش می دهند و این موضوع باعث کاهش چشمگیر میزان شارژ دهی و طول عمر باتری دیوایس شما می شود.

 تماس ها و پیامک های مشکوک

برخی ویروس ها، به صورت نامحسوس، برای لیست مخاطبین شما لینک و یا پیام های آلوده را ارسال می کنند تا از این طریق، تعداد بیشتری از دستگاه ها را آلوده کرده و پخش شوند. این گونه پیام ها معمولاً شامل یک لینک هستند که در صورت کلیک بر روی آن، دستگاه شما آلوده به ویروس مورد نظر می گردد. در صورتی که دوستانتان یا مخاطبانی که شماره آن ها بر روی تلفن همراه شما ذخیره شده است، پیام های مشکوک و حاوی لینک های آلوده دریافت می کنند، قطعاً گوشی شما به یک ویروس آلوده شده است.

بالارفتن دمای گوشی، افت کارایی و کندی دستگاه

زمانی که گوشی شما به یک ویروس یا بدافزار آلوده شده است، آن ویروس پیوسته از پردازنده و سایر منابع دستگاه شما برای انجام دستورات خود و شیوع بیشتر استفاده می کند. در نتیجه میزان استفاده بالا رفته و امکان داغ شدن گوشی وجود دارد.

در صورتی که دیوایس شما بدون هیچگونه دلیل واضح و موجهی لگ دارد و روان کار نمی کند، یا در زمانی که آن را بدون استفاده جایی قرار داده اید به شدت  آن بالا می رود، احتمالاً دستگاه شما به یک ویروس آلوده شده است. برای حل مشکل باید یک آنتی ویروس قابل اطمینان و مناسب مانند موارد ذکر شده بالا نصب کنید.

 ظاهر شدن ناگهانی برنامه های نا آشنا

این مشکل بسیار رایج بوده و کاربران کمتر متوجه وجود آن می شوند. برخی ویروس ها، بوسیله نصب اپلیکیشن های متفرقه، وارد دستگاه شما می شوند و به طور کاملاً نامحسوس شروع به انجام فعالیت کرده و از منابع غیرقابل اطمینان برنامه های اضافی و مخربی را بر روی گوشی شما نصب می کنند. این برنامه ها به لیست اپلیکیشن های شما اضافه می شوند و مشکلات متعددی را برای شما ایجاد می کنند.

توجه کنید که برای نصب اپلیکیشن بر روی دستگاه اندرویدی و خود فقط از پلی استور گوگل استفاده کنید و قبل از نصب اپلیکیشن، نظرات و امتیازات آن بر روی پلی استور را بررسی نمایید.

اتصال خودکار اینترنت

ویروس ها، بدافزارها و برنامه های جاسوسی، برای شیوع و دریافت و انتقال اطلاعات خود نیاز به اتصال اینترنت دارند. به همین دلیل امکان دارد در صورت آلوده بودن دستگاه شما، اینترنت وای فای یا دیتا به صورت خودکار و بدون اجازه شما روشن شود. زیرا یکی از توانایی های اینگونه ویروس ها دست بردن به تنظیمات گوشی و تبلت شما  و تغییر تنظیمات آن می باشد.

 راه حل  ویروسی شدن گوشی

هر نرم افزار یا گیمی را  از هر منبعی و هر سایتی روی گوشی نصب نکنید. برای اطمینان بیشتر در مورد امنیت نرم افزارها سعی کنید از نرم افزار که رسمی ترین منبع برای دانلود نرم افزار هست استفاده کنید.

میتوانید از نرم افزار های Anti Virus که در گوگل پلی هست استفاده کنید. برای امنیت هر چه بیشتر در مقابل ویروس از آنتی ویروس های اورجینا مانند ESET Mobile نیتوانید استفاده کنید. این آنتی ویروس ها از قابلیت بالایی در تشخیص ویروس و امنیت برخوردار هستند.

سعی کنید روی تبلیغاتی که به هرنحوی برای شما نشان داده می‌شود کلیک نکنید. از سایت های غیر رسمی دانلود نکنید و در هر سایتی ثبت نام نکنید، زیرا اکثر سایت ها برای ثبت نام از شما آدرس ایمیل میخواهند. برای رفع باگ های مختلف و بالا بردن امنیت گوشی در برابر تهدید های مختلف ویروس، نسخه اندروید گوشی را آپدیت کنید. با هر بار آپدیت کردن نسخه اندروید گوشی قدرت امنیت گوشی بیشتر می‌شود. اگر نتوانستید از طریق ویروس کشی یا تنظیمات کارخانه ای گوشی، ویروس را از بین ببرید تنها یک راه حل باقی می‌ماند