علت قطع شدن صدای ضبط ماشین از جمله مشکلاتی است که هر نوع سیستمی احتمال دارد دیر یا زود با آن روبرو شود. در این مواقع افراد سریعاً به دنبال پیدا کردن علت این مشکل و راه حلی برای آن می گردند. این مشکلات در سه دسته قرار دارند که عبارتند از: عدم هماهنگی اجزای سیستم صوتی، مشکلات نصب و پایان یافتن عمر بلندگوها و ضبط. در ادامه به توضیحات کاملتری برای دلایل قطع شدن صدای ضبط خودرو و تعمیر ضبط ماشین می پردازیم.
دلایل ساده و سریع برای حل مشکل صدا
قبل از این که به دنبال دلایل اصلی برای این که چرا صدای ضبط ماشین قطع شده، بگردید، باید دلایل ساده و سریع را بررسی کنید. ممکن است تلفن همراه خود را به ضبط وصل کرده باشید، اما صدای دستگاه تلفنتان زیاد نباشد. یکی از دلایل ساده دیگر، مشکل در منبع صوتی است. آهنگی که پخش کردهاید، سی دی درون دستگاه، فلش متصل به آن یا شبکه رادیویی مورد نظر را تعویض کرده و بررسی کنید که آیا صدا هنوز قطع است یا نه. درست است که تعمیر آن مهم است اما خراب شدن ضبط ماشین جز خدمات خودروبر بندرعباس نمی باشد.
دلیل ساده آخر هم بررسی سیم AUX، فلش، USB ضبط و بلوتوث دستگاه خواهد بود. ممکن است بلوتوث دستگاه روشن نبوده یا اگر از دانگل بلوتوث استفاده میکنید، احتمال دارد که دانگل بلوتوث با دستگاه ضبط ناسازگار باشد. اگر علت قطع شدن باند ماشین هیچ یک از این موارد نبود، باید بررسی کنید که کدام قسمت یا قسمتهای سیستم پخش دچار مشکل شده است.
دلایل اولیه قطع شدن صدای ضبط ماشین
معمولا افراد به محض بروز مشکل قطع شدن صدای باند ماشین به این فکر می افتند که عمر ضبط یا بلندگو به پایان رسیده و یا با مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری روبرو هستند. اما گاهی اوقات دلایل ساده ای مانند پایین بودن صدای سیستم یا موبایل، گیر کردن دکمه ضبط، مشکل در اتصال بلوتوث موبایل، معیوب بودن سیم AUX یا فلش، ناسازگاری دانگل بلوتوث و سایر مشکلاتی که به راحتی قابل حل هستند منجر به قطع شدن صدای ضبط ماشین خواهند شد. پس توصیه می کنیم پیش از بررسی های تخصصی که در ادامه خواهیم گفت، این موارد را چک کنید.
سوختن فیوز، رایج ترین دلیل قطع شدن صدای پخش ماشین
مشکل قطع شدن صدای باند ماشین و دیگر قطعاتی که با برق کار می کنند، عمدتا سوختن فیوز می باشد. با پیدا کردن جعبه فیوز و تست آن به وسیله یک لامپ می توان به سالم بودن یا سوختن فیوز پی برد. در صورتی که فیوز سوخته باشد آن را تعویض کنید، احتمالا مشکل قطع شدن صدای ضبط ماشین برطرف می شود. در غیر اینصورت به بررسی سایر دلایل می پردازیم.
شل شدن سیم کشی
بعد از بررسی جعبه فیوز، تعمیرکار ضبط ماشین به سراغ بازدید از سیم کشی ضبط می رود. شل شدن سیم کشی ممکن است مربوط به سیم کشی بخش جلویی، صندوق عقب ضبط خودرو، سیم های تقویت کننده بلندگو و احتمالاً شل شدن سیم های داخلی بلندگوها باشد. بررسی سیم کشی چندان آسان نیست و برای جلوگیری از آسیب به سایر قسمت ها بهتر است این کار را به تعمیرکار مانیتور خودرو بسپارید.
معیوب شدن بلندگوها از دیگر دلایل قطع شدن صدای ضبط ماشین
ممکن است قطع شدن صدای ضبط ماشین مربوط به سیم کشی نباشد. در این مواقع تعمیرکار بلافاصله به سراغ بررسی بلندگوها می رود. گاهی اوقات جمع شدن گرد و غبار در بلندگوها باعث اُفت کیفیت یا حتی قطع شدن صدای ضبط می شود. در این مواقع، راه حلِ موثر استفاده از پاک کننده فشار قوی هوا می باشد. اما گاهی مشکل فراتر از اینهاست و عمر بلندگو به پایان رسیده! اسپیکرها (بلندگوها) با هر برند یا هر کیفیتی پس از مدتی استفاده، کارایی اولیه را ندارند و چاره ای به جز تعویض آنها نیست.
خرابی آمپلی فایر (تقویت کننده)
علت قطع شدن صدای ضبط ماشین می تواند از کار افتادن آمپلی فایر باشد. از نشانه های خرابی آمپلی فایر خارج شدن نویز یا صداهای عجیب و گوش خراش است. البته خارج نشدن صدا از بلندگوها و قطع یکباره صدای ضبط ماشین نیز نشانه معیوب بودن آمپلی فایر یا تقویت کننده می باشد.
مشکلات نرم افزاری، دلیل قطع شدن صدای پخش ماشین
بعد از بررسی مشکلات سخت افزاری نوبت به بررسی بخش نرم افزاری سیستم می رسد. برای رفع این مشکل کافیست حافظه ضبط را فلش کنید تا مجدد راه اندازی شود. آپدیت کردن نرم افزار و بررسی تنظیمات ضبط می تواند مشکلات نرم افزاری وعلت قطع شدن صدای ضبط ماشین را برطرف سازد
مشکل قطع شدن صدای باند
قطع شدن صدای باند و نشنیدن صدای رادیو یا ضبط خودرو از باند یکی از مشکلات رایج در سیستم استریو خودرو ها محسوب می شود. این موضوع در خودرو های مختلف ممکن است به دلایل متفاوتی رخ دهد. عمده دلایل وجود مشکل قطع شدن صدای باند در اتومبیل ها عبارتند از:
- عدم اتصال ایمن دو شاخه به سوکت های برق
- معیوب بودن برق خودرو
- آسیب دیدن اتصالات مربوط به سیم های بلندگو و گیرنده صدا
- اتصال اشتباه بلندگو ها
- وجود مشکل در منبع تغذیه ورودی
دلیل خش خش باند
شنیدن صدای وزوز از استریو خودرو یا خش خش باند یکی از اتفاقات رایج در باند و بلندگو های خودرو می باشد که می تواند با چندین مشکل مرتبط باشد. اجزای مختلف سیستم صوتی با هم کار می کنند تا یک تجربه موسیقی روان و بدون اعوجاج را از طریق استریو خودرو ارائه دهند. اگر باند شما خش خش می کند، باید جنبه های مختلف را برای شناسایی علت ارزیابی کنید. در این جا برخی از رایج ترین ملاحظات برای استریو خودرو و راه حل های ممکن آورده شده است.
یکی از بزرگ ترین دلایل ایجاد نویز در سیستم صوتی شما اتصال زمین نامناسب است. بررسی کنید که آیا سیم زمین به درستی به زمین خودرو وصل شده است یا خیر. هم چنین باید ببینید که آیا سیم زمین در نزدیکی منبع صدا مانند کولر گازی یا بخاری قرار دارد یا خیر هم چنین بررسی کنید آیا نویز را از همه منابع صدا، FM، AM، USB و CD می شنوید یا خیر. اگر نویز فقط از رادیو می آید، باید به دلیل سیم آنتن باشد. سعی کنید آنتن را جدا کنید تا ببینید آیا نویز از بین می رود یا خیر. در این حالت می توانید از یک نویز گیر برای آنتن استفاده کنید. چنین فیلتری اتصال زمین بین آنتن و رادیو را قطع می کند تا از ورود نویز به سیستم صوتی جلوگیری کند.
اگر صدای وزوز از آنتن نمی آید، می توانید هنگام پخش سی دی، گیرنده را از داشبورد بیرون بیاورید. نویز باید به دلیل نزدیکی گیرنده به منبع نویز مانند کامپیوتر یا بخاری ایجاد شود. اگر قطعه روی موتور کار می کند، می توانید از فیلتر نویز استفاده کنید. حتی می توانید از فویل محافظ مغناطیسی برای جلوگیری از ورود نویز به سیستم استفاده کنید. مشکل می تواند ناشی از کابل اتصال باشد که به راحتی قابل تعویض یا تعمیر است. برای عیب یابی مشکل سیم کشی در سیستم صوتی خودرو، هنگام گوش دادن به صدای بلندگو، کابل ها را به اطراف بچرخانید. این کار را در ولوم پایین انجام دهید تا از آسیب شنوایی جلوگیری کنید. در موارد دیگر، مشکل ممکن است در داخل بلندگو باشد که ممکن است نیاز به جدا کردن بلندگو و لحیم کردن مجدد اتصال یا تعویض سیم داشته باشد.
مشکل شنیدن صدای خش خش از باند ماشین می تواند ناشی از اتصال دوشاخه یا جک در زنجیره سیگنال باشد. این اغلب زمانی اتفاق می افتد که اتصال جک یا دوشاخه شل باشد. برای حل این مشکل اغلب بهتر است کانکتور را جایگزین کنید یا کابل دیگری را امتحان کنید.
علت کم شدن صدای اسپیکر
کم شدن صدای اسپیکر یکی از خرابی های رایج در اسپیکر و باند های خودرو می باشد. عدم تولید صدای با کیفیت در اسپیکر خودرو شما ممکن است به دلایل زیر ایجاد شود:
- سیم های بلندگو معیوب یا قطع شده اند.
- سیگنال های ولتاژ پایین
- انتخاب اشتباه منبع ورودی
- اعوجاج ناشی از یک سیگنال ورودی معیوب
- بلندگو های خراب
- اتصالات سست
- زمین نشدن سیم پاور
- روشن شدن حالت ضد سرقت خودرو
اگر می خواهید یک اسپیکر معیوب را که صدا تولید نمی کند تعمیر کنید، ابتدا باید دلیل بروز مشکل را تشخیص دهید. در عیب یابی اسپیکر خراب، قبل از جدا کردن یا وصل کردن سیم و کابل، مطمئن شوید که برق قطعات را قطع کرده اید. می توانید پس از هر مرحله دکمه پاور را روشن کنید تا عملکرد صحیح را تأیید کنید. در ادامه موارد زیر را انجام دهید: بررسی کنید که تعادل بلندگوی رادیو در موقعیت مرکزی تنظیم شده باشد. مطمئن شوید که کابل های بلندگو به درستی به پشت رادیو ماشین شما وصل شده اند. اگر هنوز مشکل حل نشده است، می توانید آن ها را جایگزین کنید. اتصالات بلندگو را از رادیو خود حذف کنید..