صادرات بیش از ۲۲۰ میلیون دلار کالا از استان سمنان به ۴۱ کشور جهان

صادرات بیش از ۲۲۰ میلیون دلار کالا از استان سمنان به ۴۱ کشور جهان

به گزارش خبرگزاری آوای البرز استان سمنان مرتضی حاجیان نژاد در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن همایش اداره کل گمرک سمنان افزود: عمده کالاهای صادراتی سمنان شامل شمش سرب مصنوعات پلاستیکی کلروکلسیم کربنات سدیم روغن پایه هیدروکربن کیسه پروپیلن اسیدسولفوریک سیم و کابل سرب تصفیه نشده روغن تصفیه شده کولرآبی موادشوینده ورق آلومینیوم نمک خوراکی و ماشین لباسشویی است.

مدیرکل گمرک سمنان خاطر نشان کرد: صادرات کالا از گمرک این استان سال ۱۴۰۳ از نظر ارزش ۴۶ درصد و از نظر وزن ۱۱ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داشت.

حاجیان نژاد گفت: متوسط ارزش دلاری هر تن کالای صادراتی از گمرک استان سمنان در سال ۱۴۰۳ ۵۵۷ دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش ۳۱ درصدی داشت.

به گفته وی عراق افغانستان ترکیه روسیه و پاکستان پنج کشور مقصد بیشترین کالای صادراتی از گمرک های استان سمنان است.

وی بیان کرد: طی ۲ سال گذشته صادرات کالا از گمرک های سمنان از ۶۰ به ۹۰ قلم کالا افزایش یافت.

وی افزود: شمار واحدهای تولیدی سمنان فعال در زمینه صادرات در استان طی ۲ سال گذشته از ۹۶ به ۲۳۸ شرکت رسید.

مدیرکل گمرک سمنان همچنین گفت: پارسال بیش از ۴۶ هزار تن کالا به ارزش ۲۹۰ میلیون دلار به این استان وارد شد.

وی اضافه کرد: ماشین آلات خط تولید و مواد اولیه واحدهای تولیدی از جمله کالاهای وارداتی استان سمنان در سال ۱۴۰۳ بود.

حاجیان نژاد بیان کرد: ۲۷ کشور جهان مبدا کالاهای واردشده به گمرک استان سمنان بود.

وی ادامه داد: ترکیه چین آلمان کره و امارات متحده عربی به ترتیب بیشترین واردات را به استان در یک سال گذشته داشتند.

حاجیان نژاد اضافه کرد: واردات به گمرک استان سمنان سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال ۱۴۰۲ از نظر وزنی ۱۸ درصد و از نظر ارزشی ۲۴ درصد افزایش داشت.

به گفته وی درآمد گمرک سمنان در سال ۱۴۰۳ بدون احتساب ضمانت نامه ها بیش از ۹ میلیون و ۸۸۰ میلیون ریال بوده که بیش از ۶ میلیون و ۹۱۷ میلیون ریال از این منبع درآمدی مربوط به مالیات بر ارزش افزوده بود.

به گفته مدیرکل گمرک استان سمنان درآمدهای گمرکی این استان در سال ۱۴۰۳ افزایش ۵۵ درصدی داشت که یک رکورد طی سال های گذشته محسوب می شود.

وی با اشاره به انجام فعالیت های گمرکی در سه شهرستان گرمسار سمنان و شاهرود خاطرنشان کرد: کالاهای صادراتی از گمرک مرکز استان سمنان دفتر گمرکی شاهرود و منطقه ویژه اقتصادی گرمسار انجام می شود.

مدیرکل گمرک استان سمنان در ادامه اظهار کرد: گمرک استان سمنان در یک سال گذشته موفق به ثبت سه رکورد تاریخی شده که در تاریخ ادوار فعالیت در این اداره کل بی سابقه و یگانه است.

وی از ثبت رکورد صادرات ۲۲۳ میلیون دلاری به عنوان یکی از توفیقات این اداره کل نام برد و افزود: ثبت این حجم از ارزش صادرات در تاریخ کل ادوار فعالیت گمرک استان از سال ۱۳۷۸ تا پایان ۱۴۰۳ بی سابقه است.

مدیرکل گمرک استان از ثبت یک رکورد تازه در تجارت خارجی استان سمنان در یک سال گذشته خبر داد و افزود: تجارت خارجی استان سمنان در یک سال گذشته بالغ بر ۵۱۳ میلیون دلار بوده که این رقم نیز از آغاز به کار فعالیت گمرک در این استان در دهه ۷۰ تا کنون سابقه نداشته است.

حاجیان نژاد از ثبت یک رکورد دیگر در درآمدزایی گمرک استان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و اظهار کرد: گمرک سمنان در یک سال گذشته ۹۸۸ میلیارد تومان درآمد داشته که این مبلغ به حساب خزانه واریز شده است. این حجم از درآمدزایی سالانه گمرکات استان نیز در تاریخ ادوار فعالیت های گمرکی در استان سابقه نداشته است.

وی از تسهیل در شریفات گمرکی صادرات در این استان خبر داد و گفت: جدا از تسهیل در تشریفات صادرات کالاها با هدف تسهیل در فعالیت واردکنندگان هم استانی نیز انبارهای اختصاصی در اختیار شرکت های بزرگ و خوشنام واردکننده قرار گرفته است. البته عمده واردات استان مربوط به ماشین آلات و مواداولیه واحدهای صنعتی و تولیدی است و لذا هرگونه تسهیل در این بخش به بهبود وضعیت تولید و اقتصاد در استان و کشور کمک می کند.

حاجیان نژاد در پاسخ به پرسشی درباره عوامل موثر در رسوب کالا و عدم ترخیص آنها گفت: چنین مشکلاتی در استان کمتر وجود دارد و اگر مواردی هم باشد با ورود ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تلاش شده که مشکلات حل شود. البته در مجموع مهمترین عامل عدم ترخیص کالاها به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز از سوی بانک مرکزی است و از اختیار گمرک خارج است.

۴۶