تقویت عملکرد بازارچههای مرزی زمینه ارتباط دو طرفه فرامرزی را فراهم میکند تا همکاریهای بینالمللی نیز شکل بگیرد.
به گزارش خبرنگار مالی خبرگزاری آوای البرز، بازارچه های مرزی یکی از اهرم های اصلی ایجاد اشتغال، فعالیت اقتصادی و امنیت به ویژه برای مرزنشینان محسوب می شود و در سال های اخیر مورد توجه برنامه ریزان و سیاستمداران قرار گرفته است.
از 31 استان کشور، 16 استان مرزی هستند. از سوی دیگر با 7 کشور عراق، آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان، پاکستان، افغانستان و ترکیه با بیش از 8700 کیلومتر مرز زمینی و آبی با 6 کشور ایران، روسیه و قزاقستان (شمال) مرز زمینی دارد. ، کویت، قطر، امارات متحده عربی و بحرین (جنوب) دارای مرز آبی هستند.
ایران بر اساس تقسیمات جغرافیایی دارای 22 پایانه مرزی مسافری است که حدود 50 پایانه مرزی باری با همسایگان در آن قرار دارد.
سرمایه گذاری در بازارچه های مرزی یکی از راه های توسعه مناطق مرزی است که به گفته کارشناسان، بدون شک دولت می تواند با ایجاد مشوق های سرمایه گذاری و تجاری در جهت جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در این مناطق گام بردارد.
بر همین اساس آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان به ایجاد بازارچه های مرزی و تبادل مرزنشینان پرداخت و گفت: به نظر من تبادل مرزی مرزنشینان در قالب یک مبادلات کاملاً قانونی و قانونی بسیار مفید است. بازار سازمان یافته . . این مبادلات باعث ایجاد اشتغال، سازماندهی تجارت با کشورهای همسایه و جلوگیری از قاچاق کالا می شود.
محسن روحی صفت کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه بازارچه های مرزی تاثیر بسزایی در معیشت مردم دارد، اظهار کرد: مرزنشینان می توانند محصولات خود را به سرعت در آن سوی مرز به فروش برسانند چرا که زمان برای برخی کالاها مانند محصولات کشاورزی مهم است. .
ایجاد بازار در مرزهای ایران با کشورهای همسایه باعث افزایش تجارت و افزایش رونق می شود.
انتهای پیام/