جوانه گندم بخشی از دانه گندم است. این محصول حاوی ویتامین E ویتامین B تیامین پروتئین ها آهن فولات فسفر روی منبع غنی از اسید فولیک و همچنین حاوی چربی ها و روغن های اشباع نشده سالم است. اسید فولیک و ویتامین ها مخصوصا برای رشد مغز نوزادان مفید هستند. افراد باید احتیاط کنند تا آلودگی هایی مانند انواع قارچ ها یا باکتری هایی که به راحتی بر روی این ماده غذایی رشد می کنند محصولشان را در بر نگیرند زیرا تازگی و خاصیت آن را از بین خواهند برد. برای اطمینان از ایمنی در برابر آلودگی ها استفاده از حشره کش یا آفت کش توصیه می شود. که در مورد نگهداری جوانه گندم در این مطلب به طور کامل برای شما صحبت خواهیم کرد.
کاربرد در زندگی مردم جهان
اکثر مردم جهان از به عنوان قوت غالب خود استفاده می کنند. این گیاه از نظر ظاهری شبیه به یک چمن بلند است که در قسمت بالای آن سنبله وجود دارد. هر سنبله حدود 20 تا 100 عدد هسته گندم دارد. بخش خوراکی هسته گندم شامل سه قسمت مختلف پوسته جوانه و دانه است. پودر جوانه گندم دکتر بیز از نظر غذایی به عنوان یک مکمل خوب با ارزش غذایی بالا شناخته می شود. و به عنوان منبع عالی از پروتئین های گیاهی فیبر و چربی های سالم است.
ویتامین ها
جوانه گندم همچنین منبع خوبی از منیزیم روی تیامین فولات پتاسیم و فسفر نیز هست. یان ماده غذایی با ارزش مملو از ویتامین E است که یک ماده مغذی و ضروری با خاصیت آنتی اکسیدانی محسوب می شود. این ماده همچنین اسیدهای چرب امگا -3 که یکی از اشکال ضروری کلسترول موجود در بدن است را دارد. جالب است بدانید این ماده توسط بدن تولید نمی شود. و نیاز به دریافت از مواد غذایی مانند جوانه گندم دارد.
جوانه گندم سالم ترین بخش هسته گندم است. و قسمت بسیار کوچکی از هسته را تشکیل می دهد. تنها 2.5 تا 3 درصد از وزن آن را شامل می شود ولی با این حال محصولی خارق العاده و سرشار از خاصیت است. به همین علت نقش کمکی در تولیدمثل گیاه و رویش مجدد دانه گندم را برعهده دارد. در زمان تولید محصولاتی مانند آرد سفید پوسته و جوانه آن حذف می شوند تا ماندگاری محصولات افزایش پیدا کند.
گلوتن و حساسیت های برخی از افراد
از آن جایی که این محصول بخشی از هسته گندم است بنابراین دارای گلوتن است و برای افرادی که درگیر بیماری سیالیک یا عدم تحمل گلوتن هستند مناسب نیست. بهتر است این افراد از مصرف سبوس گندم نیز خودداری کنند. اما نگران نباشید ما به معرفی جایگزین هایی می پردازیم که در صورت داشتن حساسیت می توانید از آن ها استفاده کنید. مهم ترین این جایگزین ها دانه کتان و دانه های آفتاب گردان سابیده شده و سبوس جو دو سر هستند. و می تواند به عنوان جایگزین برای جوانه گندم مورداستفاده قرار بگیرند.
موارد استفاده جوانه گندم
زمانی که جوانه از هسته گندم جدا شود کاربرد های فراوانی دارد. و در بسیاری از غذاها مانند خورش سوپ نان کوکی ماست سالاد همبرگر گیاهی و بسیاری از غذاهای دیگر مورداستفاده قرار می گیرد. برای مثال در هنگام پخت کوکی یا نان می توانید به اندازه یک دوم پیمانه از آرد را جدا کرده و به جای آن جوانه این گیاه (گندم) را اضافه کنید. و حتی می توانید از آن به عنوان جایگزین مناسبی برای آرد سوخاری نیز استفاده کنید.
جوانه گندم اگر به صورت تازه استفاده شود مزایای بسیار زیادی دارد. و باید در نظر داشت که حرارت زیاد روغن می تواند به مواد مغذی جوانه آسیب بزند. و بهتر است از آن به صورت افزودنی در تهیه سالاد و اسموتی و… استفاده شود. گرچه جوانه آن کوچک است اما مواد مغذی موجود در آن چشمگیر و قابل توجه است.
پوسته خارجی هسته گندم یعنی سبوس بسیار مفید است. اما جوانه مواد مغذی بیشتری دارد که آن را مطلوب تر می کند. جوانه گندم دارای طیف وسیعی از فواید تغذیه ای است که می تواند به شما در حفظ سبک زندگی سالم کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی
افزودن جوانه گندم به رژیم غذایی می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی شما در برابر برخی از بیماری ها شود. توجه داشته باشید روی که در آن وجود دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با ویروس ها مانند سرماخوردگی کمک می کند.
نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل پروتئین های این ماده غذایی نشان می دهد که جوانه به طور طبیعی دارای پروتئین های مختلف است. این پروتئین ها باعث تحریک و افزایش فعالیت آنتی اکسیدان ها در سیستم ایمنی بدن می شود. و با از بین بردن رادیکال های آزاد و سایر میکروارگانیسم ها عامل بیماری را حذف و احتمال بیماری جدی را کاهش می دهد.
بهبود سلامت قلب
طبق مطالعات انجام شده دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که مصرف منظم جوانه گندم و سبوس گندم کاهش عوامل خطرناک مرتبط با بیماری های کرونر قلب را در پی دارد. و باعث بهبود سلامت کل سیستم قلبی و عروقی خواهد شد.
به یاد داشته باشید قرار دادن این جوانه در رژیم غذایی میزان فیبر غذا را افزایش می دهد که از نظر علمی نیز با کاهش بیماری های قلبی مرتبط است. کلسترول LDL کلسترولی اکسید شده است که در عروق و رگ ها متورم می شود. و عاملی رایج و خطرناک برای حمله قلبی و سکته مغزی است.
نکته مثبت دیگر این است که وجود ترکیب شیمیایی اکتاکزانول در جوانه گندم سبب کاهش سطح کلسترول و در نتیجه کاهش احتمال سکته مغزی می شود. از طرفی وجود مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا 3 در جوانه های گندم اثرات منفی اسیدهای چرب امگا 6 را حذف می کند. و باعث محافظت بیشتر از سیستم قلبی عروقی شما می شود.
خواص ضد پیری
جوانه گندم از مواد مغذی و ویتامین های مختلف سرشار است. و می تواند تأثیر مهمی در بهبود پوست و ریزش موی شما داشته باشد به طوری که بسیاری از افراد با مصرف مستقیم عصاره ی آن یا ترکیب با لوازم آرایشی از خواص ضد پیری آن بهره می برند.
علاوه بر آن ویتامین E موجود در جوانه می تواند نیاز روزانه بدن به ویتامین E را تأمین کند. زمانی که به صورت منظم از آن استفاده کنید پروتئین ها و ویتامین های موجود در آن می تواند بیماری های پسوریازیس آفتاب سوختگی اگزما چین و چروک را تحت تأثیر قرار دهد. پر فروشترین محصولات شرکت بیز همان محصولاتی هستند که اسم شرکت بر روی آنها درج شده است
افزایش عملکرد ورزشی با جوانه گندم
جوانه گندم مقادیر بالایی از ترکیب شیمیایی اکتاکزانول را در خود دارد که اگر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی منظم مصرف شود با تنظیم مسیر بیوشیمیایی تولید انرژی قدرت استقامت و عملکرد را افزایش می دهد که در واقع باعث صرفه جویی در ذخیره انرژی در بدن می شود.
بهبود متابولیسم سلولی
ویتامین های مفید موجود در جوانه گندم ویتامین های گروه B هستند و انواع مختلفی دارند که متداول ترین نوع موجود در جوانه نیاسین تیامین و فولات است. این ویتامین ها برای متابولیسم سلولی نقش حیاتی دارند و به تبدیل مواد مغذی از کربوهیدرات ها لیپیدها و گلوکز به انرژی قابل مصرف برای سلول ها کمک می کنند. تیامین همچنین می تواند با اختلالات متابولیکی مانند چاقی مزمن مقابله کند.
تقویت سلامت عضلات
جوانه گندم می تواند یکی از بهترین منابع پروتئین در رژیم غذایی هستند و در حفظ سلامت ماهیچه ها ترمیم بافت های آسیب دیده تنظیم سطح انرژی در بدن و هموستاز یک امر اساسی است. پروتئین همچنین برای افرادی که مایل به شکل گرفتن و افزایش توده عضلانی خود هستند یک نیاز اساسی در رژیم غذایی است.
کمک به از بارداری سالم
این ماده غذایی ارزشمند اسیدفولیک بالایی دارد. اسیدفولیک از جمله فاکتور مهم سلامت جنین به شمار می رود. سطح بالای اسیدفولیک احتمال باعث می شود ابتلا به نقص لوله عصبی و عوارض دیگر کاهش یابد.
کاهش خطر دیابت
سطح بالای اسیدفولیک در جوانه گندم تأثیر ثانویه ای بر روی افراد در معرض دیابت دارد. اسیدفولیک با ترکیبی به نام هموسیستئین که باعث برخی از بیماری های مضر مانند دیابت می شود ارتباط منفی دارد.
این ماده غذایی مواد مغذی بسیاری دارد که می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی و کمک به هضم غذا و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی شود. هر یک قاشق غذاخوری از جوانه گندمی که استفاده می کنید 25 کالری دارد و به دلیل کالری کم و پروتئین زیادی که دارد برای رژیم های کاهش وزن مناسب است. از اینکه همراه ما بودید ممنونیم.
جوانه گندم در حقیقت جزئی از دانه گندم است و به گندم کمک می کند گیاه تولید مثل کند یا از آن به عنوان ایجاد بذر جدید گندم استفاده می شود. اگرچه این ماده غذایی از اکثر محصولات گندم فرآوری شده حذف می شود اما یکی از اجزای اصلی غذایی در گندم سبوس دار است. جوانه گندم همراه با پوسته (سبوس یا غلاف) از محصولات تصفیه شده گندم جدا می شود تا بتوان آن ها را برای مدت طولانی تری ذخیره کرد.
شکل این گیاه
این محصول خوراکی به شکل دانه دانه است. تقریبا نصف اندازه جو دوسر اما بیشتر به رنگ زرد است. طریقه مصرف سبوس برنج برای چاقی به این شکل است که به صورت دمنوش دم کنید.
آیا جوانه گندم همان سبوس فرآوری نشده است؟
قسمت خارجی هسته گندم و جوانه بخشی از بذر است که به گیاه جدید تبدیل می شود. دلیل مغذی و مقوی بودن غلات های سبوس دار نیز این دو جزء هستند.