بهبود خواص و فرآوری گیاهان دارویی در فرآیند تخمیر

بهبود خواص و فرآوری گیاهان دارویی در فرآیند تخمیر

گروه استانی خبرگزاری آنا; ایده «استفاده از فرآیند تخمیر برای افزایش ماندگاری و کیفیت گیاهان دارویی» به‌عنوان یکی از پنج ایده برتر کنگره فرآوری و مکانیزه‌سازی گیاهان دارویی به تصویب مرکز آموزشی علمی امام خمینی (ره) استان البرز رسید. گیاهان

سارا هاشمی، منتخب کنگره فرآوری و مکانیزاسیون گیاهان دارویی، با ایده «استفاده از فرآیند تخمیر برای افزایش ماندگاری و کیفیت گیاهان دارویی» در تهران متولد شد. برنامه دکترا از دانشگاه ایالات متحده. تهران تحت کنترل بیولوژیکی است. او به فعالیت های علمی و آزمایشگاهی علاقه دارد و بیشتر وقت خود را در این زمینه می گذراند.

وی همچنین در مراسم افتتاحیه و اختتامیه ششمین جشنواره ملی فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی 12 و 13 اسفندماه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی در کرج حضور یافت. ترم ششم.


بیشتر بخوانید:

طراحی و ادغام توسط “Core-Shell Magnetic Catalyst”

ایده ای برای رهایی بیماران سرطانی از شیمی درمانی

دانشگاه آزاد اسلامی بهترین ها را در ششمین جشنواره فناوری نانو معرفی می کند


هاشمی در شاخه ایده برتر در ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه ایده ای با عنوان لفاف‌های حاوی باکتری‌های پروبیوتیک که نانوذرات نقره تولید می‌کنند برای افزایش ماندگاری و افزایش ارزش غذایی مواد غذایی استفاده می‌شوند. مورد تقدیر و تمجید قرار گرفت.

آنا در قسمت اول این گفت وگو با خبرگزاری هاشمی با عنوان «استفاده از فرآیند تخمیر برای افزایش ماندگاری و کیفیت گیاهان دارویی» صحبت کرده است که در ادامه می خوانیم.

آنا: چه زمانی به این ایده رسیدید و دلیل آن چه بود؟

هاشمی: این ایده علاقه شدیدی به محصولات سالم و ارگانیک که در خانواده بسیار مورد توجه قرار گرفته است را در ذهن من برانگیخت و با مطالعه ای که انجام دادم به این نتیجه رسیدم که کشورهای دیگر به ویژه کشورهای شرق آسیا در یک چیز مشترک هستند. روش هایی که آنها برای هضم غذا استفاده می کنند، که یک فرآیند تخمیر است، از سوی دیگر، به دلیل رشته من و مطالعات من در مورد باکتری های اسید لاکتیک، پتانسیل زیادی از باکتری ها را برای کمک به بهبود سلامت انسان جذب کرده است. توجه در نتیجه، من به این ایده رسیدم که باکتری شناسی می تواند یکپارچه شود گیاهان دارویی به بهبود فواید و پردازش بهتر این گیاهان ارزشمند کمک کرد.

آنا: چه اهدافی را در ایده خود دنبال کردید و این ایده برای چه اهدافی مفید و موثر است؟

هاشمی: هدف بهبود و ارتقای خواص دارویی گیاهان مفید و فرآوری آنها به بهترین شکل ممکن برای کمک به سلامت انسان و افزایش درآمد با صادرات این محصول فرآوری شده به کارگران صنعت است. اسید لاکتیک علاوه بر تولید ویتامین ها و مواد ضد مغذی، گیاهان دارویی را با کمک باکتری ها تجزیه می کند تا سموم را هیدرولیز کرده و فراهمی زیستی برخی ترکیبات را افزایش دهد. در طی فرآیند تخمیر می توان ارزش پروتئین ها، پپتیدها و اسیدهای آمینه را افزایش داد و محصولات تخمیر گیاهی را جایگزین پروتئین های حیوانی کرد.

اجرای طرح استفاده از فرآیند تخمیر برای افزایش ماندگاری و کیفیت گیاهان دارویی نیازمند امکانات ساده و ارزان قیمتی مانند اتاقک تخمیر است. اما برای کنترل کیفی به امکانات آزمایشگاهی عمومی و در دسترس مانند PCR نیاز است.به دلایلی مانند محدودیت های غذایی، برخی افراد آلرژی را ترجیح می دهند لاکتوز یا بر اساس نگرانی های اخلاقی و اقتصادی، به دنبال محصولات غیر لبنی به عنوان منبع پروبیوتیک باشید که بتواند این نیاز را برای محصولات گیاهی تخمیر شده برآورده کند.

به عنوان مثال، مطالعات نشان داده است که تخمیر عصاره بابونه با لاکتوباسیل ها، علاوه بر فواید اصلی درمانی این گیاه، باعث افزایش فعالیت فلاونوئید اپی ژنین، یک ترکیب امیدوارکننده در تحقیقات سرطان، و افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی و سیتوتوکسیک می شود. چای سبز تخمیر شده لاکتوباسیلوس سطوح اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) و اپی گالوکاتاکین (ECG) اسید کلروژنیک را افزایش داد و محصولاتی با اثرات ضد چربی تولید کرد. پس استفاده کن فرآیند تخمیر این باعث غنی شدن مواد فعال گیاه می شود. از طرفی LAB ها می توانند در تولید ویتامین ها در کنار تولید شیمیایی آنها از نظر ثبات و شرایط اقتصادی رقابت کنند.

با توجه به وجود برخی میکروارگانیسم های مضر در سطح گیاهان دارویی، افزایش تعداد LAB ها در طول فرآیند تخمیر می تواند با تولید مواد ضد میکروبی از جمعیت این اجزای مضر بکاهد و از طرفی با سموم تولید شده توسط این میکروارگانیسم ها مبارزه کند. کاهش و تولید مواد نگهدارنده شیمیایی محصول ارگانیک آن کمک می کند. در فرآیند پیشنهادی در این مفهوم، محصولاتی مانند شربت، پودر، رب، کپسول و غیره را می توان برای استفاده مستقیم و یا با گیاهان دارویی با خواص بهتر برای پخت غذاهای مختلف استفاده کرد.

مزایای مفهوم

آنا: اگر ایده مطرح شود و کارایی لازم را داشته باشد، چه فوایدی در ایده خود می بینید؟

هاشمی: بهبود کیفیت و فواید گیاهان دارویی، کمک به سلامت مصرف کنندگان، کمک به افراد مبتلا به مشکلات و بیماری های خاص (سرطان، چاقی، عدم تحمل لاکتوز، کمبود ویتامین و …)، کاهش نیاز به غذا و افزایش فرهنگ سازی. استفاده از گیاهان دارویی به بهبود ظاهر و طعم گیاهان کمک می کند و باعث افزایش و جلوگیری از ارزش اضافی این گیاهان می شود. خام فروشی آنها همچنین به افزایش ارزش و صادرات این گیاهان ارزشمند و همچنین مزایای استفاده از لفاف های حاوی باکتری های پروبیوتیک که نانوذرات نقره تولید می کنند برای افزایش ماندگاری و افزایش ارزش غذایی مواد غذایی کمک می کنند.

آنا: این ایده برای رسیدن به نمونه اولیه و محصول چقدر هزینه دارد؟

هاشمی: برای این کار به امکانات ساده و ارزانی مانند اتاقک تخمیر نیاز است. اما برای کنترل کیفی به امکانات آزمایشگاهی عمومی و در دسترس مانند PCR نیاز است. به طور کلی، محصولات با ارزش و با کیفیت را می توان با یک فرآیند ساده و تقریباً مقرون به صرفه به دست آورد. البته برای دسترسی به مواد اولیه مانند گیاه دارویی باید این گیاه را به صورت مستقیم خریداری و یا کاشت، فراهم کردن فضایی در همان مکان برای کاشت و کشت مستقیم به تولید محصول بهتر و ارزان‌تر بدون واسطه کمک می‌کند.


بیشتر بخوانید:

دانشگاه آزاد اسلامی موفق به کسب 6 رشته در جشنواره فناوری نانو شده است

سیری در 5 فصل جشنواره فناوری نانو

اختراع پوشش و چسب ضد حریق بر پایه آب


آنا: آیا از سوی نهاد، ارگان یا دانشگاهی در تامین بودجه این ایده کمک یا کمکی شده است؟

هاشمی: خیر، من این ایده را در کنفرانس بین المللی گیاهان دارویی ارائه کردم که آن را در نظر گرفت و گنجاند. ایده های عالی انتخاب شد. در این کنگره قول حمایت از ایده ها را دادیم و امیدوارم این قول محقق شود و برای تامین اعتبارات و امکانات لازم حمایت شود.

آنا: این ایده در حال حاضر در چه مرحله ای است و آیا تبدیل آن به یک برنامه عملیاتی استقبال می شود؟

هاشمی: به عنوان نمونه اولیه، ایده خود را در آزمایشگاه اجرا کردم و نتایج رضایت بخش بود. اما هنوز نمی توانم چون هزینه های لازم را ندارم تولید انبوه و همکاری و حمایت مسئولین. در حال حاضر کنگره قول هایی برای حمایت و اجرای طرح گیاهان دارویی داده است که امیدوارم با یاری خداوند و حمایت مسئولین این وعده ها محقق شود.

آنا: بعد حرف آخر ….

هاشمی: جا دارد از خبرگزاری آنا و همه کسانی که این فرصت را در اختیار پژوهشگران قرار دادند تشکر کنم. در قطب اصلی محصولات ارگانیک در سراسر جهان، موفقیت همه جوانان و اندیشمندان و سربلندی کشور مورد انتظار است.

انتهای پیام/4121/4062/