بررسی درخواست وزارت نیرو در دولت

بررسی درخواست وزارت نیرو در دولت

وزارت نیرو به دولت دستور داده است تا با رعایت مفاد بند (د) قانون بودجه 1400 (15) تسریع در الگوی مصرف برق صادر کند. مجوز خرید کنتور برق هوشمند.

پیاده سازی سیستم های اندازه گیری هوشمند اولین گام در جهت حرکت به سمت شبکه هوشمند (شبکه هوشمند) است. شبکه هوشمند شبکه ای است که به طور خودکار نظارت و متعادل می کند، با هر منبع انرژی از جمله گاز، آب، گرما و برق سازگار می شود و با کمترین مداخله انسانی انرژی را به مصرف کننده می رساند.

طرح فهام (سامانه ملی هوشمند سنجش و مدیریت انرژی) در سال 1389 با تصویب شورای اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی زمان به عنوان یک پروژه ملی تعریف شد. م، باهوش باش

کنتور برق هوشمند وسیله ای الکترونیکی است که اطلاعاتی مانند مصرف برق، ولتاژ، جریان و ضریب توان را ثبت می کند. کنتورهای هوشمند اطلاعاتی را برای شفافیت بیشتر در رفتار مشتری و نظارت مشتری بر سیستم و صورتحساب خود به مشتری ارائه می دهند. این مترها معمولاً انرژی زنده را ثبت می کنند و به طور منظم در فواصل زمانی کوتاه در طول روز گزارش می دهند.

کنتورهای هوشمند امکان ارتباط دو طرفه بین کنتور و سیستم مرکزی را فراهم می کنند. چنین زیرساخت اندازه گیری پیشرفته با قرائت کنتورهای خودکار متفاوت است. از آنجایی که ارتباط دو طرفه بین کنتور و تامین کننده امکان پذیر است، می توان این اتصالات را از کنتور به شبکه به صورت بی سیم و از طریق سیم کارت انجام داد و در صورت نیاز، کنتور برق استاندارد را قطع کرد و یا به سیستم مرکزی متصل شد.

با تعویض بموقع کابل ها، تجهیزات، پست ها و ترانسفورماتورهای تامین، تنظیم دینامیکی ترانسفورماتورها برای به تأخیر انداختن سرمایه گذاری در بخش و جلوگیری از سرمایه گذاری مجدد برای تولید انرژی مورد نیاز برای افزایش عمر تجهیزات تولید، از خرابی ها جلوگیری کنید. نصب کنتور برق هوشمند

در این راستا، وزارت نیرو با توجه به لزوم تسریع در اهمیت کنترل مصرف برق و الزام مندرج در بند (د) قانون بودجه (15) سال 1400، تشکیل مجمع مشورتی برای نصب کنتورها را الزامی می کند. طبق مصوبه اعضای شورای اسلامی و وزارت نیرو و نیرو نسبت به بررسی و تصویب فرآیند با قیمت ها و شرایط تعیین شده توسط این وزارتخانه اقدام نموده و به دولت دستور داده شده است که مجوز خرید صادر کند.

بر اساس این پیشنهاد، قیمت خرید هر دستگاه کنتور هوشمند توسط کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارتخانه‌های نیرو، صنعت، معدن و تجارت در چارچوب نهاد حاکمیتی تعیین می‌شود.

کنتورها از طریق سازندگان داخلی و تامین کنندگان واجد شرایط با همکاری وزارتخانه های مذکور و پس از اخذ مجوزهای لازم توزیع می گردد.

این پیشنهاد هم اکنون در کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست دولت در حال بررسی و تصمیم گیری است.

انتهای پیام/