برای خرید درایر تبریدی باید به چه نکاتی توجه شود ؟

سیستم‌های پنوماتیکی چگونه کار می‌کنند؟

سیستم‌های پنوماتیکی معمولا با هوای فشرده یا گازهای بی‌ اثر فشرده کار می‌کنند. اما هوای محیط همواره دارای مقادیری آب به صورت بخار است و از آنجا که مولکول‌های سیال هوا بر خلاف مولکول‌های آب قابلیت فشرده شدن دارند، پس از فرآیند فشرده سازی توسط کمپرسور، میزان رطوبت در مقیاس حجم افزایش می‌یابد.

وجود رطوبت در سیستم‌های هوای فشرده اثرات مخربی دارد و موجب آلودگی و آسیب به دستگاه‌های پنوماتیکی می‌شود. هوای فشرده همراه با رطوبت می‌تواند منجر به مشکلات زیر شود:

  • ایجاد رسوب و خوردگی در خطوط لوله هوای فشرده و دستگاه‌های پنوماتیک
  • افزایش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات تجهیزات پنوماتیکی
  • ایجاد خطا در اندازه گیری تجهیزات ابزار دقیق
  • کاهش کیفیت در خط تولید

درایر تبریدی چیست؟

هوای تولید شده در کمپرسور قبل از ورود به دستگاه‌های پنوماتیکی باید خشک شود؛ یک راه آسان و نسبتا کم هزینه برای جدا سازی رطوبت از هوای فشرده، استفاده از دستگاه درایر تبریدی در سیستم تولید هوای فشرده ‌است. با نصب درایر از رطوبت و زنگ زدگی سیستم لوله کشی و تجهیزاتی که با کمپرسور هوای فشرده کار می‌کنند، جلوگیری می‌شود. از آنجا که وظیفه خشک کردن هوای فشرده با درایر است، این دستگاه بعد از کمپرسور نصب می‌گردد و با کاهش دمای هوای ورودی سبب جدا شدن ذرات آب و رطوبت از هوا می‌شود.

انواع درایر تبریدی می‌تواند نقطه شبنم را تا 3 درجه سانتی گراد و رطوبت را بین 15 تا 20 درصد برساند. نقطه شبنم (Dew Point) به زبان ساده دمایی است که در آن بخار آب تبدیل به مایع می‌شود. هر چقدر هوا گرم‌تر باشد، قابلیت جذب رطوبت نیز در آن بیشتر است و در مقابل با پایین آمدن دما، توانایی هوا در نگهداری رطوبت کاهش می‌یابد. یکی دیگر از عوامل مهم تاثیر گذار در تغییر نقطه شبنم، فشار است و در فشارهای مختلف عدد آن تغییر می‌کند. به همین دلیل، کمپرسور و درایرهای تبریدی دارای ویژگی‌های مختلفی بوده و با توجه به نواحی مختلف آب و هوایی تولید می‌شوند. توجه داشته باشید که با توجه به قدرت و مشخصات آن، تعیین می‌شود.

 نحوه عملکرد درایرهای تبریدی

درایر تبریدی ساختاری شبیه به یخچال دارد و بخش‌های مختلف آن نیز تقریبا شبیه به یخچال کار می‌کنند. سیکل تبرید هر دو سیستم با گازهای مخصوصی کار می‌کند. این گازها در سیکل تبرید سرمای خود را به هوای فشرده می‌دهند و گرمای آن را به خود می‌گیرند و طی این فرایند چگالش رخ می‌دهد؛ چگالش به فرآیند تبدیل گاز به جامد گفته می‌شود.

معمولا هوای فشرده خارج شده از کمپرسور ۲۰ تا ۳۰ درجه گرم تر از هوای محیط است. همچنین، به علت وجود آب و روغن در داخل کمپرسور، هوای خارج شده از آن خشک و خالص نیست. به همین دلیل، هوای کمپرسور قبل از ورود به خط لوله هوای فشرده اصلی،  به سمت درایر هدایت می‌گردد. این دستگاه دمای هوا را به سرعت کاهش می‌دهد و تا حدود 3 درجه سانتی گراد می‌رساند. با کاهش دما، هوا قابلیت نگهداری رطوبت را از دست می‌دهد. در نتیجه تمام رطوبت موجود از هوا جدا شده و هوایی کاملا خشک وارد خط لوله هوای فشرده اصلی می‌شود.

در نهایت هوای خشک پس از عبور از یک مبدل حرارتی، دوباره گرم شده و یک جریان هوای خشک و با دمای مناسب از درایر تبریدی خارج می‌شود. در واقع استفاده از درایرهای تبریدی منجر به خالص شدن هوا و کاهش رطوبت آن می‌شود.

نکات مهم در زمان نصب درایر تبریدی

در هنگام نصب درایر باید به نکات زیر توجه کنید.

  • این دستگاه باید در یک مکان سرپوشیده و دور از تابش نور خورشید و دارای هوای تمیز و بدون گرد و غبار و خشک مستقیم نصب شود.
  • محل نصب دستگاه باید دمای معتدلی داشته باشد؛ چراکه در صورت افزایش دمای محیط احتمال از کار افتادن این دستگاه وجود دارد.
  • لوله کشی سیستم می‌بایست متناسب با هوای خروجی و ظرفیت کمپرسور انجام گردد.
  • از واژگون شدن و خم شدن دستگاه هنگام تخلیه بار اجتناب شود.
  • این دستگاه باید به صورت دوره‌ای سرویس شود تا کارایی خود از دست ندهد.
  • پایه‌های دستگاه، نقش لرزه گیر را دارند؛ به شما توصیه می‌کنیم پایه‌ها را باز نکنید.
  • در هنگام نصب از صحت نصب اتصالات اطمینان حاصل کنید.
  • برای لوله کشی باید از لوله ضد زنگ و یا PVC و متناسب با اتصالات ورودی و خروجی درایر استفاده نمایید.
  • برای اینکه مبدل درایر تبریدی دچار آب گرفتگی نشود، شیلنگ تخلیه را بررسی کنید که دچار تا خوردگی نشده باشد.

ویژگی‌های انواع درایر تبریدی

به طور کلی، درایرهای تبریدی به دو دسته چرخشی و غیر چرخشی تقسیم می‌شوند که ویژگی‌های انواع درایر تبریدی به شرح زیر است.

  • درایر چرخشی: درایرهای چرخشی دارای قابلیت افزایش یا کاهش میزان سردکنندگی بر اساس هوای مصرفی هستند که این ویژگی موجب کاهش هزینه مصرف برق می‌شود. اما قیمت این محصولات گران‌تر از نوع غیر چرخشی ‌است.
  • درایر غیر چرخشی: از درایرهای غیر چرخشی به دلیل کارایی بالا و قیمت پایین‌تر نسبت به نوع چرخشی، بیشتر استفاده می‌شود.

کاربرد درایرهای تبریدی

مهم‌ترین کاربرد درایرهای تبریدی، حذف رطوبت از هوای فشرده شده توسط کمپرسور و خالص سازی آن ‌است. با انجام این کار از بروز پوسیدگی و آسیب به ابزارها و ماشین آلات کارخانه‌های تولیدی و لوله‌ها و اتصالات انتقال هوا جلوگیری می‌شود. با توجه به این ویژگی درایر تبریدی، این دستگاه کاربرد زیادی در کارخانه‌های بزرگ صنعتی مانند تولید فلزات، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی و همچنین سردخانه‌ها و انبارهای نگهداری مواد غذایی دارد.

مزایای استفاده از درایر تبریدی

دستگاه درایر به دلیل مزایای زیادی که برای کارخانه‌ها دارد، کاربرد بسیار زیادی در صنعت پیدا کرده است. در فهرست زیر به برخی از مهم‌ترین مزایای این دستگاه اشاره شده است:

  • یکی از مهم‌ترین مزایای نصب دستگاه درایر، جدا کردن رطوبت و ناخالصی از هوای خارج شده از کمپرسور ‌است که از اثرات منفی رطوبت بر تجهیزات کارخانه و محصولات جلوگیری می‌کند.
  • با ممانعت از ورود رطوبت، از اکسید شدن، زنگ زدن و خوردگی قطعات جلوگیری کرده و سبب افزایش طول عمر دستگاه‌ها می‌شود.
  • با کاهش میزان خرابی تجهیزات، هزینه‌های نگهداری کاهش می‌یابد.
  • این دستگاه برای نصب به فضای زیادی نیاز ندارند و به راحتی در کنار کمپرسور نصب می‌شود.
  • از رطوبت خارج شده از دستگاه درایر تبریدی نیز می‌توانید برای مصارف صنعتی استفاده کنید.

 در هنگام خرید درایر تبریدی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

هنگام خرید درایر تبریدی باید به نکات زیر توجه داشته باشید تا بتوانید یک مدل مناسب با کاربرد خود را انتخاب کنید:

  • ظرفیت درایر تبریدی کمپرسور باید متناسب با ظرفیت کمپرسور باشد.
  • حداکثر فشار درایر باید بیشتر از حداکثر فشار کمپرسور باشد تا این دستگاه بتواند هوا را به داخل خود کشیده و رطوبت آن را جدا کند.
  • حداکثر جریان قابل عبور از درایر باید بیشتر از حداکثر جریان یا حجم هوای تولید شده توسط کمپرسور باشد؛ در غیر این صورت، درایر دچار افت فشار شدید خواهد شد.
  • درایر دارای حداکثر دمای ورودی است که اگر دما از این میزان بیشتر شود، به قطعات داخلی آن آسیب وارد شده و نمی‌تواند کار خود را به درستی انجام دهد. کمپرسورها میزان گرمای متفاوتی تولید می‌کنند و شما باید دستگاهی متناسب با گرمای تولید شده توسط کمپرسور خود انتخاب نمایید.

خرید انواع درایر تبریدی از ایران کمپرسور

شرکت ایران پمپ  (ایران کمپرسور)مجموعه‌‌‌ای متخصص در زمینه تولید و فروش انواع درایر تبریدی و انواع کمپرسور باد است. بخش فروشگاهی ایران پمپ به شما امکان سفارش آنلاین انواع محصولات این شرکت و دریافت در محل را می‌دهد. کارشناسان این مجموعه همواره شما را در طی فرآیند خرید همراهی کرده و اطلاعات تخصصی خود را در اختیارتان قرار می‌دهند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره محصولات و قیمت میکروپور ترکیه می‌توانید به وب سایت این شرکت به آدرس بادرو کمپرسور مراجعه نمایید.