امت سازی از آموزه های مهم منش حضرت ابراهیم(ع) است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری آنلاین، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، همایش حج در نگاه رهبری ویژه نخبگان و فرهیختگان، به همت معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری و با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در سالن اجتماعات هتل البلد الطیب شهر مکه برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب ضمن سخنانی در این همایش به محورهای بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران حج 1403 اشاره کرد و گفت: ایشان بر ذکر و یاد خدا در سرزمین وحی، تبیین درس هایی از منش ابراهیمی و برائت وحدت محور در حج تاکید کردند.

وی با اشاره به اینکه اگر برائت منجر به انشقاق شود، وحدت را از بین می برد، گفت: خداوند متعال در آیه 4 سوره ممتحنه «قَدْ کَانَتْ لَکُمْ اُسْوَهٌ حَسَنَهٌ فِی اِبْرَاهِیمَ وَالَّذینَ مَعَهُ قطعاً برای شما در [پیروی از] ابراهیم و کسانی که با اویند سرمشقی نیکوست»، حضرت ابراهیم (ع) را به عنوان الگو و اسوه معرفی می کند.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به عبارت «الَّذینَ مَعَهُ» در این آیه گفت: خداوند متعال به این نکته اشاره می کند که اصحاب و همراهان نقش مهمی در به ثمر رسیدن فرامین و خط و مشی دارند، همانطور که در آیه 29 سوره فتح «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذینَ مَعَهُ اَشدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ محمد [ص] پیامبر خداست و کسانی که با اویند بر کافران سختگیر و با همدیگرمهربانند» بر نقش مهم یاران و اصحاب پیامبر (ص) تاکید دارد

وی در ادامه امت سازی را از آموزه ها و درس های ارزنده منش حضرت ابراهیم (ع) دانست و گفت: ابراهیم خلیل الله، جامعه مومنانه و جامعه اسلامی را به صورت امامت و امت بنا نهادند، همانطور که در آیه 24 سوره بقره آمده است «قَالَ اِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاس اِمَامًا- به او] خداوند فرمود من تو را پیشوای مردم قرار دادم».

سرپرست حجاج ایرانی گفت: خداوند متعال حضرت ابراهیم (ع) را پیشوایی مطیع و از ایشان به عنوان یک امت یاد می کند و در همین راستا، در آیه 120 سوره نحل اِنَّ اِبْرَاهِیمَ کَانَ اُمَّهً قَانِتًا لِلَّهِ حَنِیفًا به راستی ابراهیم پیشوایی مطیع خدا [و] حق گرای بود».

وی در ادامه به آیه 128 سوره بقره رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَیْنِ لَکَ وَمِنْ ذُرِّیَّتِنَا اُمَّهً مُسْلِمَهً لَکَ وَاَرِنَا مَنَاسکَنَا- پروردگارا ما را تسلیم فرمان خود قرار ده و از نسل ما امتی فرمانبردار خود پدید آر و آداب دینی ما را به ما نشان ده» اشاره کرد و گفت: حضرت ابراهیم (ع) در این آیه برای نسل خود دعا کرد و پیامبر اکرم (ص) خود را حضرت مستجاب دعای ابراهیم خلیل الله می دانست.

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه با اشاره به اینکه جامعه اسلامی با حج قوام پیدا می کند، گفت: خداوند متعال در آیه 97 سوره مائده می فرماید «جَعَلَ اللَّهُ الْکَعْبَهَ الْبَیْتَ الْحَرَامَ قِیَامًا لِلنَّاس- خداوند [زیارت] کعبه بیت الحرام را وسیله به پا داشتن [مصالح] مردم قرار داده»، بنابراین حتی اگر حج گزاری نباشد، دولت اسلامی وظیفه دارد از بیت المال زمینه برپایی مراسم حج را فراهم کند.

وی افزود: فریضه معنوی حج یک عبادت بین المللی است که نقش مهمی در مناسبات و تعاملات اجتماعی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در بخش دیگری از سخنان خود به جنبه های شخصیتی حضرت ابراهیم (ع) اشاره کرد و گفت: ابراهیم خلیل الله پایه گذار دلسوزی در جامعه بود و برای اینکه نماز برپا شود، فرزند و همسر جوان خود را در این بیابان لم یزرع تنها گذاشت. حضرت ابراهیم (ع) صبور و نخستین شخصی بود که با شمشیر مبارزه کرد و حضرت لوط (ع) را که در دست رومیان اسیر بود را نجات داد. حضرت ابراهیم (ع)، نخستین کسی بود که از مهمان پذیرایی کرد و مناسک حج را که از سوی حضرت جبرئیل یاد گرفت، برپا داشت. ایشان نخستین کسی بود که در راه خدا مهاجرت کرد و نخستین پیامبری بود که خداوند مردگان را برایش زنده کرد و نخستین کسی بود که کفش را ایجاد و غنیمت را تقسیم کرد.

وی گفت: ابراهیم خلیل الله نخستین کسی بود که دستور خدا را اجرا و در راه خدا قربانی کرد، همان طور که در آیه 102 سوره صافات آمده است: فَلَمَّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْیَ قَالَ یَا بُنَیَّ اِنِّی اَرَی فِی الْمَنَامِ اَنِّی اَذْبَحُکَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَی قَالَ یَا اَبَتِ افْعَلْ مَا تُوْمَرُ سَتَجِدُنِی اِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابرِینَ و وقتی با او به جایگاه سعی رسید گفت ای پسرک من، من در خواب چنین می بی نم که تو را سر می برم پس ببین چه به نظرت می آید.

مسئول ستاد مدینه منوره با اشاره به اتمام روند اعزام زائران مدینه قبل به جوار بیت الله الحرام گفت: امروز حدود دو هزار زائر ایرانی به قصد بجا آوردن اعمال حج از مدینه منوره به مکه مکرمه مشرف خواهند شد.

علی اصغری مسئول ستاد مدینه منوره در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی حج با اشاره به اینکه امروز سه شنبه 22 خرداد تمامی زائرین ایرانی باقیمانده در مدینه عازم مکه مکرمه می شوند، اظهار داشت: تا پایان امروز زائران 15 کاروان به تعداد بیش از دو هزار نفر پس از احرام بستن در مسجد شجره مدینه منوره را با قطار سریع السیر به مقصد مکه مکرمه برای بجا آوردن اعمال و مناسک عمره تمتع ترک می کنند.

وی ادامه داد: پس از راهی کردن زائران، تمامی عوامل اجرایی در مدینه منوره نیز راهی مکه مکرمه خواهند شد و این عزیزان روز 12 ذی الحجه به مدینه باز خواهند گشت تا شرایط را برای میزبانی از زائران مدینه بعد فراهم کنند.

وی اعلام کرد که بیش از 30 هزار حاجی ایرانی از روز 14 ذی الحجه در قالب کاروان های مدینه بعد به قصد زیارت مرقد پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصوم (ع) به شهر پیامبر (ص) می آیند و پس از پنج روز اقامت در این شهر و زیارت حرم نبوی و جنت البقیع بر اساس جدول برنامه ریزی شده به وطن بازخواهند گشت.

گفتنی است امسال 87 هزار و 550 زائر ایرانی به سرزمین وحی مشرف می شوند که بیش از 50 هزار نفر آنان در قالب 365 کاروان مدینه قبل بودند.

انتشارات مقالات اجتماعی

نویسنده اجتماعی با تمرکز بر مسائل اجتماعی در کشورهای در حال توسعه و تلاش برای ارتقای زندگی اجتماعی در این مناطق.