افتتاح بیمارستان کودکان حکیم؛ فردا/ ثبت رکورد ساخت بیمارستان در ۲۷ ماه

افتتاح بیمارستان کودکان حکیم؛ فردا/ ثبت رکورد ساخت بیمارستان در ۲۷ ماه

بیمارستان کودکان حکیم به عنوان نخسـتین بیمارسـتان تخصصـی کـودکان دولتی، پـس از انقـلاب، فردا (جمعه ۱۴ مهرماه) با حضور رئیس جمهور در زمینی به مساحت ۵۰ هزار متر مربع در منطقه ۱۸ تهران به عنوان بزرگترین پردیس سلامت شهر تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران افتتاح خواهد شد.

به گزارش آوای البرز، رویکرد دولت سیزدهم از ابتدا تاکنون، اتمام و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام بهداشتی و درمانی بوده است؛ این موضوع همواره دغدغه‌ای در وزارت بهداشت بوده است چنانچه، تعیین و تکلیف این پروژه‌ها را در دستور کار قرار دادند به شکلی که از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۱۵ هزار تخت بیمارستانی تحویل داده شده است.

در این بین اما سیاست ساخت کلان‌بیمارستان‌ها از دیگر اولویت‌های مهم وزارت بهداشت بود؛ به شکلی که طی دو سال گذشته، دو کلان بیمارستان حضرت مهدی(عج) تحت عنوان یک ابر بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی و بیمارستان غدیر با بیش از ۸۲۱ تخت در پایتخت افتتاح شد.

اکنون نیز در گام بعدی، افتتاح «بیمارستان کودکان حکیم» به عنوان نخسـتین بیمارسـتان تخصصـی کـودکان دولتی، پـس از انقـلاب اسـلامی که با ثبت رکوردی ۲۷ ماهه آن هم با رعایت استانداردهای مربوطه در کشور ساخته شده، در دستور کار دولت قرار گرفته است.

بر این اساس و بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان کودکان حکیم فردا (جمعه ۱۴ مهرماه) با حضور رئیس جمهور در زمینی به مساحت ۵۰ هزار متر مربع در منطقه ۱۸ تهران به عنوان بزرگترین پردیس سلامت شهر تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران افتتاح خواهد شد.

این مرکز درمانی تخصصی کودکان با ۲۶۶ تخت بیمارستانی شامل ۱۲ تخت اتاق عمل، ۱۶۰ تخت بستری، ۶۳ تخت بخش‌های مراقبت‌های ویژه (NSUC -NICU- PICU) و ۳۱ تخت تحت احداث شده است. نکته مهم این است که در این بیمارستان حدودا ۳۰ درصد تخت‌ها، تخت ویژه است و این درحالی است که این آمار معمولا در سایر بیمارستان‌ها بین ۵ تا ۱۰ درصد متغیر است.

زیر بنای کل بیمارستان ۲۹۶۵۰ مترمربع است که شامل بخش‌های درمانی اورژانس، درمانگاه، تالاسمی، دیالیز، فیزیوتراپی، سنجش درمانی، ارتوپدی، شیمی درمانی، دندانپزشکی، اسکوپی، اعمال جراحی و آنژیوگرافی در ۶۳۰۰ مترمربع است.

همچنین طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران بخش تشخیص شامل آزمایشگاه و تصویربرداری در ۱۴۶۰ مترمربع، بخش مراقبتی شامل بخش بستری و بخش‌های ویژه (NSUC -NICU- PICU) در ۶۱۶۰ متر مربع، بخش آموزشی و اداری شامل اداری کتابخانه، سالن آموزش، آمفی تاتر و پاویون پزشکان در ۲۰۱۰ متر مربع و بخش‌های پشیبانی شامل داروخانه، آشپزخانه، رختشوی‌خانه، استریل مرکزی، کاخداری موتورخانه‌های تاسیسات مکانیک و برق، سرسرای ورودی (لابی) و پذیرش در ۵۶۰۰ متر مربع ساخته شده است.

از مهم‌ترین ویژگی‌های احداث بزرگترین پردیس سلامت شهر تهران می‌توان به کاهش فاصله شـمال و جنـوب شـهر تهران و گسترش امکانات بـا هـدف دسترسی همگان بـه خدمات درمانی اشاره کرد؛ در واقع افراد می‌توانند با استفاده از ایستگاه مخصوص بیمارستان در خط سه متروی تهران خود را به آنجا برسانند. همچنین باید بر این موضوع تاکید داشت که در ساخت این بیماستان شاهد مدل جدید و موفقی در همکاری خیرین، دانشگاه و شهرداری در حوزه سلامت کشور بوده‌ایم.

در این میان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران با الگوی موفق جلب اعتماد در سرمایه‌گذاری می‌توانند علاوه بر رفـع کمبود تخت بیمارسـتان ویـژه کـودکان در تهـران، در عین حال پاسـخگوی مراجعه کننـدگان سراسر کشـور باشند که سبب ارتقای سلامت جامعه و کاهش هزینه‌های نظام سلامت کشور بــا سرمایه‌گذاری در سلامت کودکان می‌شود.

گفتنی‌ است که طراحی ویژه بنا و معماری داخلی بیمارستان، مخصوص کودکان در حداقل تعداد طبقات و بهره‌گیری از نور طبیعی در اتاق‌های بستری است. همچنین بیمارستان حکیم ضمن بهره‌مندی از مدرن‌ترین روش‌های زیست‌محیطی، روزانه ۳۸۰ مترمکعب فاضلاب را تصفیه بیولوژیک می‌کند.

از سوی دیگر بیمارستان کودکان حکیم بزرگ‌ترین انبار دارویی کشور را در کنار خود جای خواهد داد.

به گزارش آوای البرز و بنابر اعلام روابط عمومی بیمارستان کودکان حکیم، اواخر سال ۱۳۹۷، خانواده مطهری (یکی از خیرین سلامت) بر اساس وصیت پدرشان جهت ساخت یک بیمارستان کودکان به دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه می‌کنند و دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز زمینی که در منطقه ۱۸ تهران از بنیاد مستضعفان خریداری کرده بود را در اختیار آقای مطهری قرار می‌دهد و ساخت بیمارستان کودکان آغاز می‌شود. بعد از عقد قرارداد و توافق‌نامه با دانشگاه و همکاری شهرداری تهران، مطهری با جدیت بسیار و طی حدود سه سال بیمارستان را ساخته و تجهیز مرکز نیز توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام می‌شود.

انتهای پیام