بهبود عملکرد دستگاه گوارش، حفظ سلامت دهان و دندان، بهبود آسم، مبارزه با برخی از سرطانها و کمک به درمان آرتروز، از خواص مصرف کندر به شمار می روند. جهت آگاهی از عوارض قرص سقط جنین کلیک کنید.
خیلی از بزرگ ترها به خانم های جوانی که باردار شده اند توصیه می کنند که کندر بخورید تا فرزندی باهوش داشته باشید، اما بیان نمی کنند که این کندر را در چه ماه هایی می توان مصرف کرد.
یک متخصص با اشاره به اینکه طب سنتی برای زنان باردار بایدها و نبایدهایی را برای داشتن فرزند سالم توصیه میکند، گفت: خوردن تنها در ماه سوم بارداری بیخطر است اما در ماههای بعد برای جنین مضر است.
دکتر روشنک قدس، با بیان اینکه یبوست در دوران بارداری بسیار شایع است، افزود: با تنظیم مزاج استفاده از غذاهای مغذی مانند شوربای ساده شامل مرغ، ادویه گرم، سبزیجات و همچنین سوپ چرب توصیه میشود و پرهیز از پرخوری در پیشگیری از موثر است.
وی ادامه داد: بهتر است از ملین کنندههای کم خطر مانند تمرهندی، گل قند، شیرخشت، ترنجبین همراه با گلاب استفاده و از حبوباتی مثل نخود، لوبیا و کنجد در دوران بارداری خودداری شود. همچنین بهتر است فرد نان تهیه شده از گندم مرغوب و غذاهایی مانند سوپ و گوشت بره را جایگزین کند.
این متخصص طب سنتی مصرف ، به شیرین، گلابی، سیب و انار ملس را در دوران بادراری مفید دانست و اظهار کرد: راه رفتن در حد اعتدال و سبک در دوران بارداری توصیه میشود. همچنین زنان باردار از بوی تند باید پرهیز کنند.
وی با توصیه بر رعایت تعادل روحی در دوران بارداری گفت: از بلند صحبت کردن، ناراحتی، عصبانیت و استرس در دوران بارداری به ویژه در ماههای اول باید خودداری شود.
دکتر قدس اظهارداشت: زنان باردار در ماههای اول بارداری از بلند کردن شیء سنگین پرهیز کنند و مراقب ضربههای فیزیکی خصوصاً به شکم باشند و از سردندههای نزدیک شکم به پایین خود را با پارچهای نرم پشمی بپوشانند و از شروع ماه نهم بارداری برای تسهیل زایمان روزی ۶ گرم روغن بادام شیرین و شیرگاو مصرف کنند. همچنین مالیدن روغن بابونه برای تسهیل کمک کننده است.
وی با اشاره به ممنوعیت استحمام طولانی در زنان باردار گفت: استحمام طولانی منجر به سستی تمام اندامهای بدن میشود.
نکته: خانم های باردار حتما برای گذراندن این دوران به صورت سلامت کامل هم برای خودتان و جنین با پزشک تغذیه مشورت کنید.
عوارض کندر در بارداری
باروری وجود دارد که مصرف صمغ توسط مادران باردار موجب افزایش هوش و ضریب هوشی جنین و کودک آینده آنها میشود. این نکته صحیح است اما مادران باردار باید مراقب باشند که بیش از ۳ ماه موجب بیش فعالی کودک آنها شده و این مسئله در آینده آن ها را با مشکلات متعددی روبهرو میکند.
بنابراین مادران باردار باید توجه داشته باشند که برای افزایش میزان هوش و تقویت حافظه نوزاد خوردن یک ماه کندر کفایت میکند و این یک ماه هم باید بعد از ۴ ماهگی جنین صورت گیرد.
کندر و مزایای آن
۱. کمک به درمان آرتروز
اثرات ضد التهابی کندر به کاهش علائم آرتروز کمک میکند. با این وجود، مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
۲. بهبود عملکرد دستگاه گوارش
کندر با کاهش التهاب در روده، به کاهش علائم کولیت کرون و درمان زخمهای رودهای کمک میکند.
۳. بهبود آسم
کندر ممکن است به کاهش حملات در افراد مبتلا کمک کند. همچنین میتواند علائم آسم مانند تنگی نفس و خس خس سینه را از بین ببرد.
۴. حفظ سلامت دهان و دندان
عصاره یا پودر کندر بیماریهای لثه را درمان و به حفظ سلامت دهان کمک میکند.
۵. مبارزه با برخی از سرطانها
ترکیبات موجود در کندر باعث کشتن سلولهای سرطانی و جلوگیری از گسترش تومورها میشود. پژوهشهایی پیرامون درمان ، پروستات، کولون، پوست و پانکراس با انجام شده است. با این حال، تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است.
مزایای کندر در طب سنتی
کندر در بسیار مفید و موثر معرفی شده و مزایای فراوانی برای آن آورده شده است. اگرچه یافتههای علمی تمامی آنها را تایید نمیکند.
برخی از مزایای کندر در طب سنتی به شرح زیر است:
– از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند: برخی از مطالعات نشان میدهد که کندر ممکن است به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.
– استرس، اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد: کندر میتواند باعث کاهش رفتارهای منتسب به در موشها شود، اما مطالعاتی بر روی انسان انجام نشده است. مطالعات پیرامون تاثیر کندر بر استرس یا اضطراب نیز کم است.
– از بیماری قلبی جلوگیری میکند: کندر دارای اثرات ضد التهابی است که ممکن است به کاهش التهاب رایج در بیماریهای قلبی کمک کند. با این حال، مطالعات انسانی در این زمینه وجود ندارد.
– پوست را صاف و شفاف میکند: روغن کندر به عنوان درمان موثری برای آکنه و چین و چروکهای پوست معرفی شده است. با این حال، هیچ مطالعهای برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
– حافظه را بهبود میبخشد: مطالعات نشان میدهد که مصرف مقادیر زیاد کندر در موشهای صحرایی باعث افزایش حافظه آنها شده است. با این حال، هیچ مطالعهای در مورد انسانها انجام نشده است.
از آنجایی که مهم ترین جایگاه یادگیری و حافظه در مغز، هیپوکامپ است، احتمالا عصاره کندر با تاثیر بر این ناحیه، موجب افزایش انتقال پیام ها و تقویت حافظه می شود.
– هورمونهای بدن را متعادل میکند و نشانههای PMS را کاهش میدهد: گفته میشود کندر یائسگی را به تاخیر میاندازد و نشانههای PMS () مانند حالت تهوع، سردرد و تغییرات خلقی را کاهش میدهد. هیچ تحقیقی این موضوع را تایید نمی کند.
– احتمال باروری را افزایش می دهد: مکمل کندر باعث افزایش باروری در موشهای صحرایی میشود، اما تحقیقات انسانی در این زمینه دسترس نیست.
از آنجایی که پژوهشهای اندکی پیرامون موارد یاد شده وجود دارد و الزاما از نظر علمی آنها را تایید نمیکند، بهتر است که به صرفا این افسانهها اتکا نکنید.
اثرات جانبی مصرف کندر
مصرف کندر برای بسیاری از مردم بی خطر است. این دارو برای هزاران سال بدون عوارض جانبی شدید استفاده شده است.
دوزهای بالاتر از ۹۰۰ میلی گرم در هر پوند وزن بدن (۲ گرم در هر کیلوگرم) در موشها ایجاد مسمومیت میکند. با این حال، دوز سمی کندر در انسان مورد مطالعه قرار نگرفته است.
شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده در مطالعات علمی عبارت بودند از تهوع و اسیدی معده.
برخی از تحقیقات نشان میدهند که کندر ممکن است خطر سقط جنین را در دوران بارداری افزایش دهد، بنابراین زنان باردار بایستی از مصرف آن جلوگیری کنند.
کندر همچنین ممکن است با برخی از داروها، به ویژه داروهای ضد التهابی، رقیق کنندههای خون و قرصهای کاهش دهنده کلسترول تداخل داشته باشد.
اگر از هر یک از این داروها استفاده میکنید، قبل از استفاده از کندر بایستی نظر پزشک خود را جویا شوید.
– در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلفی استفاده میشود.
– مصرف کندر در بارداری به دلیل احتمال افزایش خطر سقط جنین توصیه نمیشود.
– به دلیل عدم وجود تحقیقات کافی، مصرف کندر در دوران شیردهی نیز توصیه نمیشود.
– کندر برای درمان آسم و آرتروز، و سلامت دهان و دندان توصیه میشود. هم چنین ممکن است خواص ضد سرطان داشته باشد.
– برای حفظ سلامت خود، پیش از مصرف کندر بهتر است نظر پزشکتان را جویا شوید.