نحوه نصب قطعات محافظ برق
در روش نصب محافظ برق ساختمان ابتدا توجه کنید که تمامی قطعات وجود دارند. این قطعات شامل فیوز ورودی اصلی، کلید محافظ بدن، محافظ مرکزی و فیوز خروجی است که باید به همین ترتیب در جعبه فیوز قرار بگیرند.
نکته ای که در هنگام خرید محافظ جان باید به آن توجه کنید، نوع کلید (یک پل، دو پل، سه پل) بودن آن و میزان آمپر را مشخص کنید.
نکتههای مهم در آموزش نصب محافظ برق
در هنگام نصب محافظ برق به نکاتی که وجود دارد توجه کنید. یکی از نکتههای قابل توجه این است که دقت کنید اگر محافظ برق مرکزی شما محل سیم ارت نداشت، نیازی نیست به محافظ مرکزی سیمی را متصل کنید. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که اگر محافظ مرکزی شما مجهز به سیستم قطع دو قطب نباشد نیازی نیست سیم نول اصلی را به آن وصل کنید و مجدد وارد شینه نول کنید. در این قسمت میتوانید تنها یک انشعاب نول جهت تغذیه دستگاه از شینه نول بگیرید و به ترمینال نول وصل کنید.
طریقه نصب محافظ برق
برای نصب محافظ برق ساختمان نیاز است در ابتدا آموزش ببینید تا به اشتباه آنها را وصل نکنید؛ همچنین نحوه سیمکشیهای محافظ برق ساختمان بسیار مهم است و که به درستی نصب و به برق متصل شوند. در ادامه به نحوه نصب برق ساختمان میپردازیم.
پس از آن که قطعات محافظ برق را به ترتیبی که گفته شد در جعبه فیوز قرار دادید باید سیمبندی جعبه فیوز را شروع کنید. سیمبندی به این صورت است که فاز را به فیوز ورودی اصلی متصل کنید. در این قسمت سعی کنید تمامی ورودیهای همه فیوزها از بالا باشد تا هنگام قطع و وصل شدن برق ورودی گمراه نشوید.
برای خرید محافظ و چند راهی برق می توان به صورت مستقیم به فروشگاه ما مراجعه کنید.
این مدار برای برق تک فاز خانگی مناسب است و اگر بخواهیم برای برق سه فاز این کار را انجام دهیم نیاز است سه محافظ و سه کنتاکتور مجزا نصب کنیم و از این نقشه استفاده کنیم با این تفاوت سیمی که به PH میرود هر بار از یک فاز مجزا بگیریم.
مدار فرمان ( سیم های قهوه ای و آبی)
برای این کار یک سیم فاز به PH محافظ می دهیم و یک نول هم به N، پس از این کار یک سیم فاز به 15 که پایین محافظ است وصل می کنیم و یک سیم هم از A2 کنتاکتور به 18 محافظ وصل می کنیم سپس یک نول هم به A1 می بریم، به همین سادگی مدار فرمان محافظ به کنتاکتور وصل می شود.
مدار قدرت(سیم های سبز)
برای این که مدار قدرت کنتاکتور را وصل کنیم هم کافیست سه سیم از فیوز زیر کنتور به ورودی کنتاکتور یعنی 1-3-5 کنتاکتور وصل کنیم و از 2-4-6 کنتاکتور هم به جعبه فیوز می بریم و در نهایت از جعبه فیوز به کل برق ساختمان.
چرا توان محافظ بـرق مهم است ؟ انواع محافظ بر اساس توان :
به طور معمول دستگاه های الکتریکی موتوری و حرارتی میزان مصرف برق بیشتری نسبت به دستگاه های غیر موتوری و غیر حرارتی دارند، پس طبیعی است که حداکثر توان خروجی محافظ ها باید با مجموع توان های دستگاه های متصل هماهنگ باشد.
1. محافظ های 1000 تا 2000 ولت آمپر ( حداکثر توان خروجی ) با کلید روشن و خاموش بهترین گزینه برای وسایل نسبتا کم مصرف تری مثل گوشی، مودم، کامپیوتر و … می باشد .
2. محافظ های 2000 تا 3000 ولت آمپر ( حداکثر توان خروجی ) بدون کلید روشن و خاموش بهترین گزینه برای یخچال و فریزر ها می باشند که باید همیشه به برق متصل باشند.
3. محافظ های 3000 تا 5000 ولت آمپر ( حداکثر توان خروجی ) با کلید روشن و خاموش برای کولر های گازی و پکیج ها بسیار مناسب است .
4. محافظ های حدود 6000 ولت آمپر ( حداکثر توان خروجی ) برای نصب بعد از کنتور منزل و یا در ورودی آشپزخانه با استفاده از ترمینال تعبیه شده برای حفاظت کلیه وسایل آشپزخانه یا کل وسایل برقی منزل مناسب است.
منبع: بابا ادیسون