مهاجر گفت: در حال حاضر 16 درصد نیاز ورودی دام و طیور در داخل کشور تولید می شود.
مهاجر ، مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی: می گوید بازار نهاده ها مافیایی دارند و دستگیری تعدادی مشکل را حل نمی کند و دیگران جای آنها را می گیرند.
مجری طرح بذر روغن وزارت جهاد کشاورزی افزود: سیستم توزیع ورودی ما خراب است و باید اصلاح شود.
محمد مهدی خورشیدوند ، کارشناس اقتصاد کشاورزی گفت: طی 40 سال گذشته ، ما طرح های مختلفی برای تولید و خودکفایی دانه های روغنی ایجاد کرده ایم. اما کشور هنوز به کمبود دانه های روغنی نیاز دارد و ما خودکفا نیستیم.
وی گفت: این محصول از نظر تولید کننده غیرقابل پرداخت است و محصول آن نمی تواند با ارز 4200 تومانی رقابت کند. ترک تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ از افزایش فاکتور خودکفایی جلوگیری می کند.
این اقتصاددان کشاورزی گفت: “باید برای مردم توضیح داده شود که یک وزارتخانه بزرگ مانند جهاد کشاورزی الکترونیکی حتی در زمینه اختیارات کافی نیز به درستی کار نمی کند.”
خورشیوند گفت بیش از هزار تن بذور علوفه در حال حاضر در گمرک از بین می رود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به سه نوع اصلی از نهاده های دامی (غلات ، کنجاله سویا ، جو) اشاره و خاطرنشان کرد: در هر سه ورودی وضعیت کشور حالت وابستگی است. در حال حاضر بیش از 9 میلیون تن غلات و 4.5 میلیون تن کنجاله سویا وارد می کند.
سید جواد ساداتی نژاد افزود که شرایط آب و هوایی در کشور اجازه نمی دهد خودکفا شویم. علاوه بر این ، باید سرانه مصرف روغن کاهش یابد تا وابستگی به دانه های روغنی در کشورهای خارجی کاهش یابد.
ساداتی نژاد گفت: “خرید یک محصول تضمینی از یک محصول تضمین خودکفایی است.” فقط هنگام خرید گندم به عنوان کالای استراتژیک حساسیت بیشتری پیدا می کند.
ساداتی نژاد گفت: قیمت تضمینی گندم با حضور نمایندگان کشاورزان و تولیدکنندگان تعیین می شود و نه با حضور مالک.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: بسیاری از متولیان عامل اصلی رکود در بازار طیور و تخم مرغ هستند.
عزیز کریمی ، مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: “تصمیمات مختلف باید زندگی کشاورزان را تضمین کند. طرحی برای جلوگیری از وابستگی در ژوئن گذشته برای ارائه ورودی های اصلی ارائه شد.