یک پزشک متخصص با بیان اینکه نخبگان سرمایههای کشور هستند، گفت: مهاجرت نخبگان باید در کانون توجه قرار گیرد.
به گزارش آوای البرز، دکتر «تقی نجابت» در آیین بزرگداشت «اخوینی بخاری»، پزشک نامدار ایرانی که امشب، سهشنبه ۳۰ مرداد ماه در «انجمن آثار و مفاخر فرهنگی» برگزار شد، اظهارکرد: بسیاری از نخبگان ایرانی در سایر کشورهای جهان حضور دارند اما نکته مهم و اساسی این است که باید این افراد در کانون توجه قرار گیرند و در کشور تقدیر شوند؛ چرا که نام ایران زمین را زنده میکنند.
وی با اشاره به طبابت خود در کشور آلمان گفت: چند نوبت در هر سال به ایران سفر میکنم و طی سفرهای خود درباره مسائل نخبگان به دولت و به ویژه وزارت بهداشت، راهکارهایی ارائه میدهم. متاسفانه, راهکارهای پیشنهادی در کانون توجه قرار نگرفته است.
این متخصص با بیان اینکه چهرههای مطرح علمی بسیاری در تاریخ کشور ظهور کردهاند، خاطرنشان کرد: آیین امروز به مناسبت بزرگداشت «اخوینی بخاری» برگزار میشود اما باید گفت پزشکان حاذق گمنامی در تاریخ کشور ظهور کردهاند که برای جامعه ناشناخته هستند.
وی ادامه داد: سفری به استان همدان داشتم و با «شیخ جراح»، پزشک گمنام ایرانی طی این سفر آشنا شدم. تصاویری که از مداخلات پزشکی او در زمان حیاتش بر مزار وی نصب شده، بسیار شگفتانگیز است. این پزشک در زمان حیات خود توانسته است با ابزارهای ابتدایی به کارهای بزرگ دست بزند.
نجابت با اشاره به پیشرفتهای علم پزشکی در دنیای امروز گفت: علم پزشکی این روزها، علم دستگاهها است. پزشکان باید بیماریها را با بهرهگیری از علم خود تشخیص دهند، نه اینکه فقط به دستگاههای پزشکی متکی باشند. پزشکان باید بیماریها را با علم خود تشخیص دهند و با استفاده از دستگاهها از صحت تشخیص خود مطلع شوند.
این متخصص با اشاره به ضرورت حسن رفتار با بیماران گفت: اساتید من همواره بر حسن رفتار با بیماران تاکید میکردند. پزشکان باید به نحوی بیمار رفتار کنند که بیمار با آنها احساس راحتی کند نه اینکه بیمار پزشک را یک فرد عبوس بداند.
وی با اشاره به برگزاری آیین تجلیل از «اخوینی بخاری» گفت: جلسه امروز درباره یک پزشک ایرانی بود اما مسائلی که مطرح شد بیشتر در ارتباط با زبان فارسی و نگارش کتاب اخوینی بخاری به زبان فارسی بود. جلسه امروز به بررسی دستاوردهای گذشته پرداخت اما باید به دنیای امروز توجه کنیم.
نجابت ادامه داد: این روزها، شاهد مهاجرت نخبگان هستیم. چرایی و علل مهاجرت نخبگان باید در کانون توجه قرار گیرد و ریشه یابی شود. وقتی علل مهاجرت را بررسی میکنیم به این نتیجه میرسیم با ارائه راهکارهای ساده میتوان از مهاجرت نخبگان جلوگیری کرد. من وابسته به هیچ گروه سیاسی نیستم و فقط یک پزشک هستم. اگر مسائل را مطرح میکنم فقط به دلیل اعتلای وطن است.
وی ادامه داد: باز هم تاکید میکنم به هیچ گروه سیاسی وابسته نیستم. اگرچه سالها از وطن دور هستم اما خود را ایرانی میدانم.
این متخصص با بیان اینکه توانستهام نشان لیاقت کشور آلمان را دریافت کنم، افزود: کشور آلمان ۸ میلیون جمعیت دارد و ۸۰ نشان لیاقت در هر سال اعطا میکند. این به این معنا است که از هر یک میلیون نفر، یک نفر موفق به دریافت نشان لیاقت این کشور میشود. حدود ۲۲ سال پیش، نشان لیاقت را از دولت آلمان دریافت کردم و اکنون در کشور خود مورد تقدیر قرار میگیرم.
وی با اشاره به حضور خود در دوران جنگ تحمیلی گفت: هنگامی که کشور را ترک کردم و به آلمان مهاجرت کردم بسیار غمگین بودم. نفت و گاز به عنوان سرمایههای کشور به حساب میآید اما نکته مهم و اساسی این است که این موارد روزی به پایان میرسد. نخبگان، سرمایههای اصلی کشور هستند و باید در کانون توجه قرار گیرند.
نجابت با بیان اینکه حدود ۱۲۰۰ ایرانی در آلمان زندگی میکنند، اظهار کرد: حدود ۱۲۰۰ ایرانی در کشور آلمان زندگی میکند که بسیاری از آنها افراد جزو نخبگان هستند. همچنین ۵ میلیون ترک در کشور آلمان زندگی میکنند که دستاوردهای علمی آنها به اندازه دستاوردهای ایرانیها نیست. هیچ کشوری به اندازه ایران، پروفسور ندارد.
به گزارش آوای البرز، مراسم بزرگداشت و تقدیر از تقی نجابت، متخصص جراحی عمومی و علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی و تجلیل از خانواده شهدای پزشک در آیین بزرگداشت اخوینی بخاری برگزار شد.
انتهای پیام