لزوم احیای هویت محلی و ایجاد سبک زندگی ایرانی-اسلامی در پایتخت

شهردار تهران در اولین جلسه ستاد مشارکت محلات در تهران گفت: شهر باید هویت بومی را احیا کند، مردم به محله خود افتخار کنند و هویت شکسته فعلی سبک زندگی ایرانی اسلامی را دنبال کنند.

به گزارش آوای البرز، اولین جلسه ستاد مشارکت محلات در تهران به ریاست شهردار تهران و با حضور اعضای این ستاد از نهادها و سازمان های مختلف برگزار شد.

علیرضا ساکانی شهردار تهران در این جلسه که روز چهارشنبه سوم آذرماه 1401 در محل ساختمان شهرداری تهران برگزار شد، یکی از پایه های اساسی نظام اسلامی را رسیدگی به مردم و مردم دانست. حضور مردم برای اداره امور در همه سطوح کشور، هیچکس نمی تواند نقش مردم را دست کم بگیرد، اظهار کرد: در گذشته در موضوع مدیریت شهری نظرات مختلفی وجود داشت که بر یک نکته تمرکز داشت. شوراها و مدیریت گروه های محله بر اساس نقش خود دنبال می کنند. این در حالی است که در چند وقت اخیر به دلیل محدودیت های قانونی که ما و شورا حتماً آن را رعایت می کنیم، تکلیف مستشاران دیوان عدالت اداری نامشخص شده و تا امروز به جایی نرسیده ایم.

وی خاطرنشان کرد: تمامی دانشکده های کشور در سه قوه و معاونت ها مانند مدیریت شهری معتقد به مبانی انقلاب و حافظ جامعه و امام در مسیر اطاعت هستند. وی افزود: ما در هیچ دوره ای چنین وضعیتی نداشتیم و این فرصتی طلایی است که بتوانیم به استفاده از این دوران آفرینش به عنوان قله دوران انقلاب افتخار کنیم. ما جز با کمک به یکدیگر نمی توانیم انباشت مشکلات را در کشور و تهران از بین ببریم، بنابراین سیستم اردویی پیشنهاد حل مشکلات را داد.

زاکانی با بیان اینکه این 43 سال به ما نشان داده است که اگر به اسلام پایبند باشیم، از رهبری پیروی کنیم و به مردم خدمت کنیم، خداوند ما را در این راه یاری خواهد کرد و ادامه داد: بسیاری از کسانی که در این مدت به قدرت رسیدند، این کار را نکردند. وظایف خود را انجام دهند که باعث شد کوهی از مشکلات انباشته شود. با این حال، به نظر می رسد که این سیم پیچ کاملاً باز است و قابل تعمیر است. با هم می توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه این مشکل باید با میدان دادن به مردم حل شود، خاطرنشان کرد: شورای شهر سیاست نامه ای تنظیم کرد که توسط دستگاه اجرایی ابلاغ شد و امروز منبع قانونی برای اجرای آن پیدا کرد. عملیات با تشکیل شورایی آغاز می شود که از عهده تمامی ارکان، اختیارات و مسئولیت های شهر تهران بر می آید و در هر محله هیئت امنایی تشکیل می شود که نمایندگانی در رأس هرم اجتماعی مانند مساجد حضور دارند. ، سازمان های تبلیغاتی، آموزش و پرورش، گروه های جهادی و غیره. مجموعه ها.

وی یادآور شد: قاعده کار این است که این نمایندگان در مناطق تجمع کردند تا 12 مجلس در مناطق تحت مجموعه خود تشکیل دهند. این خانه ها عمدتاً مجموعه ای از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی مانند خانه قرآن و عترت، خانه بهداشت و خانه ایمنی را شامل می شود. هر خانه متشکل از اعضای متنفذ، نخبه و وفادار آن محله است و در این راستا 52 فعالیت تعریف شده است که مرکز آن کلیساها و در کنار آنها مدارس و خانواده ها قرار دارند.

ساکانی با بیان اینکه این فعالیت ها منجر به 52 رویداد در سال می شود، تصریح کرد: نتیجه این رویداد و مسابقات به سبک زندگی و رشد فضایل و نفی رذائل کمک می کند که ما را به محله نمونه می رساند و نشان می دهد کدام محله است. در این مسیر موفق ترند.

شهردار تهران با بیان اینکه با این اقدامات دو اتفاق برای مردم خواهد افتاد، تصریح کرد: اول اینکه هویت بومی در شهر احیا شود و مردم به محله خود، این هویت افتخار کنند. علاوه بر این، این رقابت، توسعه و تلاش باید از سبک زندگی ایرانی – اسلامی پیروی کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات امروز کشور این است که داستان مشترکی که در خاستگاه های انقلاب تاثیر داشته باشد، نگفته ایم. اما قانونی که جامعه برای حرکت به سمت آن ترسیم می کند، هرکس از شبهات خود بیان می کند و در واقع ما در این مورد به اجماع نرسیده ایم، بنابراین باید ایده هایمان را کنار هم بگذاریم و به هم کمک کنیم. درد همه ما درد مردم است، درد انقلاب است.

محمدامین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این جلسه گفت: از ابتدای مدیریت جدید شهری یکی از توصیه های شهردار تهران این بود که باید در سطح یک هماهنگی صورت گیرد. همه سازمان ها و نهادهای متولی همه مجموعه ها در سطح شهر پایه و اساس زیادی دارند و اردوهای زیادی در مناطق مختلف شکل گرفت و یکی از مهم ترین اردوهایی که از روز اول داشتیم اردوی مشارکت محله بود.

وی با بیان اینکه این شهرک نیاز به بستر قانونی دارد و به همین دلیل شورای اسلامی شهر تهران سامانه ای برای تشکیل محلات ایجاد کرده که با همکاری نهادها و تشکل های مردمی در سطح محلی اجرا می شود گفت: در گذشته امیدواریم بتوانیم با نظام جدید که مدیریت محلی و شورایاری به رسمیت شناخته شده و با اهداف و رویکردهای جدید، عمومیت مناسبی در مدیریت شهری ایجاد کنیم.

به گزارش سایت شهر، در این نشست نمایندگانی از کانون های آموزشی، فرهنگی و هنری مساجد، سازمان تبلیغات استان تهران، وزارت بهداشت، صدا و سیما، فرمانداری ری و سایر مجموعه ها حضور داشتند.

انتهای پیام/